Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Δαμιανός Καγκελίδης: Προτεραιότητα οι υποδομές της ΑΜΘ

Ο Δαμιανός Καγκελίδης είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ με υποστήριξη από το ΠΑΣΟΚ

Προέρχεται από τη Δράμα. Συνεχίζει καθημερινά μια μεγάλη προσπάθεια να παρουσιάσει εναλλακτική πρόταση ανάπτυξης για τους 5 Νομούς. 

Χθες περιόδευσε στο Ν. Καβάλας και σε εκδήλωση  παρουσίασε τους υποψηφίους του. 

Από τις συναντήσεις προέρχονται οι φωτογραφίες. 

Συνέντευξη Δαμιανού Καγκελίδη

Ερ: Πως τα βλέπετε τα πράγματα;

Απ: Είναι μια καινούργια προσπάθεια. Ο κόσμος περιμένει να ακούσει από μας τι έχουμε να του πούμε. Καταλαβαίνω ότι έχει απογοητευτεί από την υπάρχουσα διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ. Οπότε ο προοδευτικός κόσμος περιμένει με ανυπομονησία την πρότασή μας. Το θέμα είναι να δουλέψουμε εμείς, να του δείξουμε ότι έχουμε κάτι διαφορετικό να του πούμε. Πιστεύω ότι έχουμε όλες τις δυνατότητες για μια καλή παρουσία στις προσεχείς εκλογές.

Ερ: Είναι και οι πυρκαγιές στον Έβρο, είναι και οι πυρκαγιές στο Δήμο Νέστου. Αλλάζουν την προεκλογική συζήτηση. 

Απ: Ασφαλώς. Ζήσαμε στην Περιφέρειά μας μια ανυπολόγιστη καταστροφή. Ασφαλώς και όταν ζεις μια τέτοια τεράστια οικολογική καταστροφή, αυτομάτως είσαι μουδιασμένος. Η πολιτική μπαίνει σε δεύτερο πλάνο όταν ειδικά χάνονται και ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Όταν καταστρέφονται άνθρωποι. Αυτομάτως αυτό κάνει πιο απογοητευμένο από την κατάσταση που βιώνουμε στην Περιφέρειά μας. Απλά αυτό όλο είναι και ένα εφαλτήριο ούτως ώστε να σκεφτεί ο κόσμος ποιοι θέλουν να τον εκπροσωπήσουν. Βλέπουμε ότι η διοίκηση της Περιφέρειας κρίθηκε ανεπαρκής στη διαχείριση αυτής της τεράστιας κρίσης. Αυτό που προέχει τώρα είναι να εκπονηθεί ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Κάτι αντίστοιχο που είχε γίνει και στην Εύβοια. Φυσικά να ληφθεί πρόνοια, ούτως ώστε να γίνουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα για να μην ζήσουμε καταστάσεις όπως αυτές στη Θεσσαλία. Με τόσες καμένες εκτάσεις γης, οι περιοχές μας είναι ευάλωτες πλέον και σε πολύ μικρότερους όγκους νερού απ` ότι έπεσε στη Θεσσαλία. 

Ερ: Στο Νομό Καβάλας είναι πρόσφατη μια πολύ εύκολη τουριστική περίοδος. 

Απ: Ο τουρισμός μετά την πανδημία έχει μια εκρηκτική αύξηση. Το σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αυτή η άνοδος στις αφίξεις των τουριστών να διατηρήσουμε. Χωρίς τις κατάλληλες υποδομές και χωρίς να τους προσφέρουμε αυτά που πρέπει, να είστε σίγουροι ότι δεν θα είναι εύκολο να κρατήσουμε αυτόν τον κόσμο.

Είδαμε στη Σαμοθράκη, έγιναν οι πυρκαγιές και για 4 ημέρες το νησί έμεινε χωρίς ρεύμα. Αυτά είναι πραγματικά δυσφήμιση για τον Ελληνικό τουρισμό. Οι υποδομές είναι το πιο σημαντικό για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τους τουρίστες.

Στο νομό Καβάλας, επειδή η μεγαλύτερη πλειοψηφία των τουριστών είναι από τη Βαλκανική, ένας ο οποίος μπαίνει στην Ελλάδα από το τελωνείο της Εξοχής ο δρόμος μέχρι να βγει στην Εγνατία και από την Εγνατία μέχρι το λιμάνι της Κεραμωτής, είναι σε κακή κατάσταση. Δεν μας τιμά αυτή η εικόνα. Αν θέλουμε να διατηρήσουμε σε υψηλό επίπεδο το τουριστικό διαμάντι που είναι ο Θάσος, πρέπει να φροντίσουμε για τις υποδομές.

Ερ: Η διοίκηση Μέτιου παραθέτει έναν κατάλογο έργων που γίνονται ή έγιναν από το ΕΣΠΑ. Προτάσεις ακόμα περισσότερων έργων από το νέο ΕΣΠΑ. Αυτό δεν είναι αρκετό;

 Απ: Δεν είναι αρκετό. Στο προηγούμενο ΕΣΠΑ του 2014-2020 προβλεπόταν 5 εκατομμύρια για τουριστική προβολή. Από αυτή τη διοίκηση Μετίου κατάφερε να πάρει μόνο τα 2 εκατομμύρια. Τα υπόλοιπα 3 εκατομμύρια μεταφέρθηκαν στο ΕΣΠΑ της περιόδου 2020-2027. 

Έτοιμα λεφτά τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην περαιτέρω τουριστική προβολή δεν μπόρεσαν να χρησιμοποιηθούν. αργήσει πολλά πράγματα. Και κάποια άλλα έργα εξαγγέλλονται το τελευταίο δίμηνο. Προεκλογικά. Από την άλλη δεν είμαστε άνθρωποι που θέλουμε να τα μηδενίσουμε όλα. Έγιναν κάποια έργα, απλά δεν είναι αρκετά. Πρέπει να γίνει πολύ πιο εμπεριστατωμένη προσέγγιση. 

Ερ: Για αυτούς που διαφωνούν με τη διοίκηση Μέτιου και της κάνουν κριτική παρουσιάζεται ως εναλλακτική η ψήφος στην παράταξη Τοψίδη. Τι έχετε να πείτε για την παράταξη αυτή;

Απ: Προέρχονται οι παρατάξεις Μέτιου και Τοψίδη από την ίδια «μήτρα». Από τον ίδιο πολιτικό χώρο. Ο τρόπος που λειτουργεί αυτή η παράταξη είναι παρεμφερής με τον κ. Μέτιου. Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Διαλύθηκε η αναπτυξιακή εταιρεία της Περιφέρειας μας. Ο γνωστός ΔΕΣΜΟΣ ΑΕ. Είμαστε η μοναδική Περιφέρεια που δεν διαθέτει αντίστοιχη εταιρεία. Αλληλοκατηγορούνται ο κ. Μέτιος και ο κ. Τοψίδης για το ποιος έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, για το κλείσιμο της εταιρείας. Μέτοχοι ήταν τα Επιμελητήρια και η Περιφέρεια. Η παράταξη Τοψίδη δεν έχει να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό.

 Ερ: Πως το χειρίζεστε; Πρέπει να είστε σε 5 διαφορετικούς νομούς και να κάνετε πολλά χιλιόμετρα κάθε μέρα. 

Απ: Αυτό συμβαίνει. Είμαστε όλη μέρα σε περιοδείες και προσπαθούμε να γνωρίσουμε τον κόσμο. Ξεκινήσαμε αργά και οι μέρες που είχαμε στη διάθεσή μας, δεν ήταν πάρα πολλές. Ωστόσο με πολύ αγώνα και με πολύ προσπάθεια θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος.

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Καβάλα | Σύλληψη για πώληση ελαιολάδου χωρίς άδεια και παραστατικά

 Ένας Έλληνας συνελήφθη σε οικισμό της Καβάλας, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης, διότι εντοπίστηκε να διαθέτει προς πώληση 56 δοχεία ελαιόλαδου, σε υπαίθριο χώρο, στερούμενος της νόμιμης άδειας πώλησης και των απαραίτητων παραστατικών αγοράς.

Τα συνολικού βάρους 280 λίτρων δοχεία ελαιόλαδου, κατασχέθηκαν.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Νέστου.

ertnews.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αναβαθμίζεται με πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Ο Διοικητής της 4 ης ΥΠΕ Μακεδονίας & Θράκης ενέκρινε τη διενέργεια ανοικτής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου:

«ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ, ΑΝΑΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ, ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ», με αξιολόγηση μελέτης που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης- NextGeneration EU, εκτιμώμενης αξίας 2.471.000,00 € (πλέον Φ.Π.Α. ύψους 24% ανερχόμενου σε 539.040,00 €).

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΧΙΛΛΕΥΣ

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος | Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου), η δημοτική παράταξη Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ διοργανώνει εκδήλωση – αφιέρωμα στον Εθελοντισμό, με σκοπό να αναδείξει την αξία και την χρησιμότητα του Εθελοντισμού στην κοινωνία μας και να τιμήσει φορείς και πρόσωπα της Τοπικής μας Κοινωνίας που έχουν αποδεδειγμένο και καταξιωμένο έργο στον τομέα της εθελοντικής δράσης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, στις 6.00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας.

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Δελτίο τύπου

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: