ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Δ. Κυριαζίδης | Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εγκατέλειψε τους πατατοπαραγωγούς του Νευροκοπίου !

Τα αποτελέσματα της τριετούς έρευνας αναφορικά με συγκεκριμένο πρόβλημα καλλιέργειας της πατάτας στο Λεκανοπέδιο ανακοινώθηκαν κατά τη χθεσινοβραδυνή ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Δήμου Κ.Νευροκοπίου.

Στην ημερίδα παρέστησαν ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και Βουλευτής Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, ο Δήμαρχος Κ.Νευροκοπίου, εκπρόσωποι των αγροτών και πατατοκαλλιεργητές.

Τα αποτελέσματα της έρευνας ανέλυσαν οι επιστήμονες του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, ως και υπηρεσιακοί παράγοντες της Γενικής Διεύθυνσης Περιφ. Αγροτ Οικονομίας  και Κτηνιατρικής του Νομού.

Ως κατακλείδα όμως για τους πατατοπαραγωγούς εκείνο που καταγράφηκε δυσμενώς για την «επόμενη μέρα» είναι το γεγονός ότι η καλλιέργεια ενός στρέμματος γης στη συγκεκριμένη ελεγχόμενη περιοχή θα κοστίζει στον καλλιεργητή πατατοπαραγωγό 2000 ευρώ περίπου.

Με λίγα λόγια η προτεινόμενη καλλιέργεια και ποικιλία πατάτας είναι απρόσφορη για τον ιδιοκτήτη παραγωγό , ο οποίος εγκαταλελειμμένος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έτυχε και δεν τυγχάνει για δεύτερη χρονιά οποιασδήποτε κρατικής ενίσχυσης –αποζημίωσης, ως προβλέπει σχετική Υπουργική απόφαση που εκδόθηκε στα τέλη του έτους 2013 κατ’ εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας. Προς δε ουδεμία μέριμνα υπήρξε για το όλο ζήτημα από πλευράς της κυβέρνησης, έτσι ώστε να είναι δυνατή οικονομική ενίσχυση στους θιγόμενους πατατοπαραγωγούς δια του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ/2014-2020).

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξακολουθεί εδώ και δύο χρόνια να αρνείται πεισματικά την αντιμετώπιση του προβλήματος, αποδεικνύοντας έμπρακτα το πόσο ‘’στηρίζει’’ τους αγρότες σε μία μάλιστα περιοχή δυσμενούς διαβίωσης από κάθε άποψη (π.χ. παραμεθόριο, δυσμενείς καιρικές συνθήκες κλπ.)

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version