Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Cosmopolis 2020 | Έναρξη με την ενότητα cosmohome

Το βράδυ της Πέμπτης 16/7/2020 ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του CosmoHome, που αποτελεί την πρώτη από τις τρεις ενότητες του Cosmopolis festival 2020 και θα λαμβάνει χώρα κάθε Πέμπτη σε διάφορα σημεία της Παναγίας. Την χθεσινή βραδιά φιλοξενήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τέσσερις συναυλίες σε τέσσερα γραφικά σημεία της παλιάς πόλης της Καβάλας.

Το πρώτο σχήμα που συμμετείχε στην έναρξη του CosmoHome ήταν το 3μελές σχήμα Mordana Project. Το ρεπερτόριό που παρουσίασαν ήταν βασισμένο σε προσωπικές τους συνθέσεις και σε διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών και σκοπών της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων και της Μεσογείου. Στο βιολί συνόδευσε τους Mordana ο guest της βραδιάς, Μάκης Μπακλατζής. Το σημείο που πραγματοποιήθηκε η συναυλία ήταν το χαρακτηριστικό Κυπαρίσσι, στην οδό Ιουστινιανού 32.

Η δεύτερη συναυλία φιλοξενήθηκε σε μια από τις πιο ωραίες αυλές της συνοικίας, στην αυλή της κυρίας Άννας. Ο Στράτος Εμμανουηλίδης παρουσίασε μέσα από την κλασική του κιθάρα απόσπασμα από την πρώτη του δισκογραφική δημιουργία με τίτλο ‘’Νόστιμον ήμαρ’’, μια μουσική αφήγηση των δευτερολέπτων εκείνων, όταν έξω από την πόρτα του σπιτιού του στέκεται κανείς μετέωρος στο δρόμο για μια νέα πατρίδα.

Στην οδό Φειδίου 24, στην Καρυδιά, οι Dama in Duet προσέφεραν στο κοινό μια μουσική παράσταση βασισμένη σε συνθέσεις ανατολικής, τροπικής μουσικής (σύγχρονων συνθετών καθώς και δικών τους), εξερευνώντας ταυτόχρονα τις δυνατότητες, τον ήχο και τα όρια ενός ¨παραδοσιακού¨ ντουέτου.

Η επόμενη συναυλία έγινε στην Πάροδο Βυζαντίου 18, σε ένα σημείο γνωστό ως Μπακαλάκια. Δύο φίλοι και μέλη της ροκ μπάντας “Dreamers”, η Τότα Ευλαβή και ο Κώστας Μπακιρτζής αφιέρωσαν τη συναυλία αυτή στις ‘’φωνές που τους μάγεψαν’’, παίζοντας, με πιάνο και φωνή, ρεμπέτικα τραγούδια μιας περιόδου που η γοητεία τους είναι ασύγκριτη και μοναδική.

Η θερμή ανταπόκριση του κόσμου ήταν φανερή, καθώς οι κρατήσεις των θέσεων είχαν εξαντληθεί αρκετές μέρες πριν την έναρξη των εκδηλώσεων. Τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του Covid-19 τηρήθηκαν αυστηρά και οι θεατές ακολούθησαν τις οδηγίες των διοργανωτών με απόλυτη κατανόηση.

Υπενθυμίζουμε ότι η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του CosmoHome,  που είναι προγραμματισμένες για κάθε Πέμπτη στις 21:30 μέχρι και τις 20 Αυγούστου, θα είναι δωρεάν, αλλά είναι απαραίτητο να κάνετε έγκαιρα κράτηση θέσης είτε ηλεκτρονικά μέσα από τον επίσημο ιστοχώρο του φεστιβάλ https://www.cosmopolisfestival.gr/  είτε από το Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας [πρώην ΕΟΤ].

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ένωση Κυριωών Δράμας βοηθάει και φέτος το Πάσχα οικογένειες που έχουν ανάγκη

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Ένωση Κυριών Δράμας, προσφέρει αγάπη και αλληλεγγύη σε άπορες οικογένειες προσέφεροντας τους τρόφιμα και εδέσματα για το Πασχλινό του τραπέζι, μια ενέργεια που κάνουν αρκετά χρόνια.

Εκτος απο την συγκεκριμένη όμως βοήθεια, η ένωση Κυριών Δράμας, δεν σταματά εκεί καθώς προσπαθεί καθημερίνα και μέσα απο προγράμματα να βοηθάει γυναίκες, παιδιά και γενικότερα οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργιακή κινητοποίηση και πορεια στην Ξάνθη με αφορμή την εργατική Πρωτομαγία

Στην καθιερωμένη απεργιακή κιμνητοποιήση και πορεία τους προώρησαν το πρωί της Τεάρτης 1 Μαϊου, τα σωματεία της Ξάνθης με αφορμή την εργατική Πρωτομαγία.

Τα σωματεία, συγκεντρώθηκαν στο εργατικό κέντρο της Ξάνθης αλλα και στην κεντρική πλατεία μιλώντας για τα εργατικά τους δικαιώματα, τιμώντας την ημέρα αυτή.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με κατάθεση στεφάνων η Εργατική Πρωτομαγιά στην Καβάλα

Το πρωί της Μ. Τετάρτης 1 Μαϊου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εργατική κινητοποίηση  για την Πρωτομαγεία από πολλά σωματεία της πόλης, ενω ακολούθησε και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Δημοτικού Κήπου της Καβάλας

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en