ΚΑΒΑΛΑ

COSMOPOLIS 2017 | Ένα Μωσαϊκό Πολιτισμών έδωσε ζωή στην Καβάλα

Μια ωραία ανάμνηση αποτελεί πλέον το φεστιβάλ Cosmopolis 2017, το οποίο ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής (24/7) στην πλατεία μπροστά από το άγαλμα του Μεχμέτ Αλή στην συνοικία της Παναγίας στην Καβάλα.

Το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας διέφερε από αυτό των προηγούμενων ημερών, με όλα τα χορευτικά συγκροτήματα που έδωσαν το παρόν στο φεστιβάλ, να ανεβαίνουν στην σκηνή και να αποχαιρετούν το κοινό που όλες αυτές τις ημέρες αγκάλιασε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις και έδωσε έναν άλλο τόνο, πιο χαρούμενο και πιο κοσμοπολίτικο στην συνοικία της Παναγίας.

Στο φεστιβάλ Cosmopolis 2017 έλαβαν μέρος οι χώρες Πορτογαλία, Μεξικό, Αίγυπτος, Περού, Κροατία, Βουλγαρία, Αρμενία και η Ελλάδα με την Ήπειρο. Παρουσίασαν ένα ξεχωριστό φεστιβάλ που ενώνει πολιτισμούς και ανθρώπους, αποστάσεις και ηπείρους. Η δήμαρχος κ. Τσανάκα κατά τη υποδοχή των αποστολών σημείωσε ότι «φέτος έχουμε κοντά μας 8 χώρες από 4 ηπείρους με 235 χορευτές που παρουσιάζουν τα δείγματα του πολιτισμού, της ιστορίας , της μαγειρικής , της μουσικής και των τεχνών τους.

Είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουμε αυτές τις χώρες που θα έρθουν στην πόλη μας, αφού δεν μπορούμε τόσο εύκολα να πάμε εμείς εκεί». Η συνοικία της Παναγίας γέμισε από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή από κόσμο στο 4ήμερο αυτό φεστιβάλ κουλτούρας. Ο δρόμους της οδού Θ. Πουλίδου πλημμύρισε από χρώματα, γεύσεις και αρώματα από τα περίπτερα που έστησαν οι 8 αποστολές του φεστιβάλ με τους Καβαλιώτες, τους επισκέπτες από τους όμορους νομούς, αλλά και τους ξένους τουρίστες να μένουν εντυπωσιασμένοι από το θέαμα, αλλά και την διαφορετικότητα στην παράδοση των λαών.

Το Cosmopolis είχε τόσο δυναμική που ο κόσμος δεν το ξεχνά παρότι για μερικά χρόνια σταμάτησε να διοργανώνεται και «επέστρεψε» πάλι το 2016. Το φεστιβάλ αποτελούσε για πολλούς Καβαλιώτες μία διαρκείς επιθυμία να γίνει ξανά. Μουσικοί, χοροί, γεύσεις, γεύσεις, είδη λαϊκής τέχνης, απόψεις, και εικόνες από μακριά μπλέκονται αρμονικά σε ένα μωσαϊκό πολιτισμών που τονίζει την αξία της διαφορετικότητας.

 

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version