Quantcast
Connect with us

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Χρυσοχοΐδης για την επιχείρηση δίπλα στην ΑΣΟΕΕ: Επιτέλους τέλος

Κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών…

Για την επιχείρηση της Αστυνομίας απέναντι από την ΑΣΟΕΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν ναρκωτικά, σχολίασε ο  υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«ΑΣΟΕΕ: Επιτέλους τέλος!», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν ειδικές αστυνομικές δυνάμεις, ΟΠΚΕ και στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, ενώ κατά τη διάρκειά της δέχτηκαν επίθεση από κουκουλοφόρους, με αποτέλεσμα να απαντήσουν με κρότου λάμψης.

Δείτε το βίντεο που ανέβασε η Αστυνομία από την επιχείρηση:

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγου Πέτρος Τζεφέρης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η συστηματική και μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής οδήγησε στην ανακάλυψη «ορμητηρίου» διακίνησης ναρκωτικών, εγκατεστημένου σε ερειπωμένο ακατοίκητο κτήριο, στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Αντωνιάδου, δίπλα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Από το κτίριο αυτό, μέλη πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης διακινούσαν συστηματικά ναρκωτικά, όλο το 24ωρο, στην περιοχή γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) αλλά και σε περιοχές στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, μεταξύ των οποίων και τα Εξάρχεια.

Από τα στοιχεία της υπόθεσης προκύπτει ότι το κύριο χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας δράσης (modus operandi) των μελών της εγκληματικής οργάνωσης είναι ότι λειτουργούσαν αδιάλειπτα, σε καθημερινή βάση, κατανεμημένοι σε βάρδιες, ώστε να καλύπτουν όλο το 24ωρο, δηλ. λειτουργούσαν με όρους που παραπέμπουν σε “εμπορική επιχείρηση”.

Μάλιστα σημαντικό μέρος της διακίνησης των ναρκωτικών γινόταν απευθείας από το «ορμητήριο» της οδού Αντωνιάδου, μέσα από παράθυρα και οπές (τρύπες) στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου.

Παράλληλα για την υποστήριξη του δικτύου της διακίνησης των ναρκωτικών τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν εγκαταστήσει χώρους αποθήκευσης «καβάτζες», σε έξι διαμερίσματα και σε κατάστημα, κοντά στο βασικό «ορμητήριο» της οδού Αντωνιάδου.
Για την αποδόμηση της εγκληματικής αυτής οργάνωσης σχεδιάσαμε και πραγματοποιήσαμε χθες οργανωμένες διαδοχικές αστυνομικές επιχειρήσεις και έρευνες, τόσο στο βασικό «ορμητήριο» της οδού Αντωνιάδου, όσο και στους υπόλοιπους υποστηρικτικούς χώρους, στα διαμερίσματα και το κατάστημα, σε Ομόνοια, Κυψέλη και Άγιο Παντελεήμονα.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων αυτών συλλάβαμε (10) αλλοδαπούς – μέλη της οργάνωσης – και κατασχέσαμε ποσότητες που καλύπτουν όλη σχεδόν τη γκάμα των ναρκωτικών ουσιών, όπως ηρωίνη, κάνναβη, κοκαΐνη, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη (shisha) και ecstasy. Επιπλέον κατασχέσαμε οπλισμό, χρήματα, κινητά τηλεφώνα και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με τη δράση τους».
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Θεόδωρος Χρονόπουλος δήλωσε σχετικά με το modus operandi των μελών της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στην περιοχή γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σε άλλες περιοχές του κέντρου της Αθήνας:

«Τον ρόλο του αρχηγού της οργάνωσης είχε αναλάβει συλληφθείς αλλοδαπός, ο οποίος καθοδηγούσε με εντολές και οδηγίες τα μέλη της, τους προμήθευε με ναρκωτικά, αποθήκευε και φύλαγε τις ποσότητες των ναρκωτικών σε ειδικό χώρο απόκρυψης (καβάντζα), ενώ εισέπραττε και διαχειριζόταν τα χρήματα που προέρχονταν από την πώληση αυτών. άλλος συλληφθείς αλλοδαπός, δρούσε ως παρατηρητής (τσιλιαδόρος) των χώρων φύλαξης και διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών, δύο άτομα εκτελούσαν τη νυχτερινή βάρδια (22:00-10:00), ο πρώτος επιφορτισμένος με την φύλαξη και την διακίνηση των ναρκωτικών από το υπόγειο επί της οδού Αντωνιάδου και 28ης Οκτωβρίου ακατοίκητου κτιρίου, ο δεύτερος ως παρατηρητής (τσιλιαδόρος) και διακινητής των ποσοτήτων αυτών, κατά μήκος της οδού Αντωνιάδου, τρία άτομα είχαν αναλάβει την πρωινή βάρδια (10-22), ο πρώτος με την φύλαξη και την διακίνηση των ναρκωτικών από το υπόγειο επί της οδού Αντωνιάδου και 28ης Οκτωβρίου ακατοίκητου κτιρίου, οι δε έτεροι ως παρατηρητές (τσιλιαδόροι) και διακινητές των ποσοτήτων αυτών, σε ακαθόριστες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας, κατά μήκος της οδού Αντωνιάδου, ενώ οι λοιποί συλληφθέντες ήταν επιφορτισμένοι με την αποθήκευση – φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών».

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

(733) συσκευασίες ηρωίνης, βάρους -1- κιλού και -388,5- γραμμαρίων,
(607) συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -20- κιλών -411,4- γραμμαρίων,
(4) πλάκες και (20) συσκευασίες κατεργασμένης κάνναβης, βάρους -1- κιλού και -433- γραμμαρίων,
(6) συσκευασίες κοκαΐνης, βάρους -151,9- γραμμαρίων,
(221) συσκευασίες κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (shisha), βάρους -531- γραμμαρίων,
(2.221,5) δισκία ecstasy, με όμοιο «λογότυπο» δισκίων που έχουν κατασχεθεί στα Εξάρχεια
(67) φαρμακευτικά δισκία,
πιστόλι διαμετρήματος 6,35 mm,
αεροβόλο πιστόλι,
περίστροφο ρέπλικα,
(88) φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων, τα χρηματικά ποσά των 3.651 € και -6- δολαρίων Η.Π.Α.,
(4) τέσσερις ζυγαριές ακριβείας,
(20) είκοσι συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
τέσσερις (4) ατζέντες και πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων από αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών και χρηματικά ποσά, σιδερογροθιά, σουγιάδες, πτυσσόμενα στιλέτα και μεταλλικοί ράβδοι (γκλοπ), μαχαίρια, σπάθα, δρεπάνι, ξύλινοι ράβδοι, ψαλίδια με υπολείμματα κατεργασμένης κάνναβης, ξύλινο σφυρί, πένσα με υπολείμματα κατεργασμένης κάνναβης, πλήθος νάιλον συσκευασιών που χρησιμεύουν για τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

Επίσης κατά την επιχείρηση, συνελήφθη μία αλλοδαπή για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ προσήχθησαν επιπλέον τέσσερις (4) αλλοδαποί, από τους οποίους οι τρεις (3) οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, για διοικητική απέλαση.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία και οδηγούνται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Συνελήφθησαν 4 συνοριοφύλακες για βασανιστήρια στην Αμυγδαλέζα | Οι δύο χτυπούσαν, οι άλλοι δύο παρακολουθούσαν

Τέσσερις συνοριοφύλακες, που υπηρετούν στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Αμυγδαλέζας, συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες, Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- βασανιστήρια και συνέργεια σε βασανιστήρια

Προηγήθηκε καταγγελία αλλοδαπού κρατούμενου, σύμφωνα με την οποία το βράδυ της προηγούμενης ημέρας, ένστολοι του προκάλεσαν σωματικές βλάβες.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε προέκυψε ότι το απόγευμα της Τετάρτης, 13 Μαρτίου 2024, έπειτα από διαπληκτισμό μεταξύ του καταγγέλλοντα και δύο ακόμη αλλοδαπών, δύο από τους κατηγορούμενους συνοριακούς φύλακες χτύπησαν τον καταγγέλλοντα στο πρόσωπο και σε διάφορα σημεία του σώματός του. Οι άλλοι δύο συνοριακοί φύλακες κατηγορούνται ότι, ενώ βρίσκονταν στον χώρο, δεν προσπάθησαν να τους αποτρέψουν ή να τους σταματήσουν, αποδεχόμενοι με αυτόν τον τρόπο τις πράξεις τους.

Ο αλλοδαπός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και την ιατροδικαστική εξέταση, διαγνώσθηκε με κάταγμα στο πλευρό.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Προφυλακιστέος ο 55χρονος που μαχαίρωσε τον μάγειρα για μια μερίδα κοντοσούβλι

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 55χρονος που κατηγορείται για το αιματηρό επεισόδιο σε ουζερί στην Μενεμένη, στις αρχές του μήνα, όταν μετά από διαπληκτισμό τραυμάτισε με μαχαίρι τον 65χρονο μάγειρα.

Αφορμή, σύμφωνα με τη δικογραφία, στάθηκε η δυσαρέσκεια του κατηγορούμενου – θαμώνα για την ποιότητα μίας μερίδας κοντοσούβλι που είχε παραγγείλει.

Σε βάρος του 55χρονου, υπηκόου Αλβανίας, είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Στην απολογία του, όπως έγινε γνωστό, ανέφερε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, κι ότι αντέδρασε ενστικτωδώς (πιάνοντας το μαχαίρι από το τραπέζι), όταν του επιτέθηκε ο μάγειρας. Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη, τονίζοντας ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με το θύμα (συμπατριώτης του) για να του ζητήσει συγγνώμη.

Το 65χρονο θύμα είχε τραυματιστεί στην κοιλιά και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ενώ νοσηλεύτηκε εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Θεσσαλονίκη | Στη φυλακή ο 36χρονος που συνελήφθη για σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ο 36χρονος που συνελήφθη τα προηγούμενα 24ωρα με την κατηγορία ότι κατείχε εκατοντάδες αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για προμήθεια, κατοχή και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Η δικογραφία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται, κατά πληροφορίες, σε 590 αρχεία εικόνας και βίντεο (συνολικού όγκου 140 GB), πολλά από τα οποία απεικονίζουν παιδιά, ηλικίας 6 έως 13 ετών.

Οι εξηγήσεις που έδωσε ο κατηγορούμενος για να δικαιολογήσει την κατοχή των συγκεκριμένων αρχείων δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια που ομόφωνα του έδειξαν τον δρόμο για τη φυλακή.

πηγή: protothema.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en