Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Χρυσάνθη Νικολοπούλου | Η πρώτη γυναίκα πιλότος F-16 είναι από τις Πηγές Καβάλας!

Η συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χασαπόπουλο

Τι είναι αυτό που σας έκανε να γίνετε πιλότος;
Πάντα υπήρχε μέσα μου η αγάπη για τις πτήσεις και τα μαχητικά. Στο Λύκειο, δίχως κάποιο ερέθισμα, καθώς το οικογενειακό μου περιβάλλον δεν έχει κάποια σχέση με την αεροπορία, πήρα την απόφαση να δηλώσω τη Σχολή Ικάρων. Σήμερα νιώθω ο πιο τυχερός άνθρωπος που μπορώ και κάνω αυτό το επάγγελμα.

Είστε η πρώτη γυναίκα στα F-16, ποια ήταν η εντύπωσή σας όταν πιλοτάρατε για πρώτη φορά ένα τέτοιο πανάκριβο µαχητικό;
Είναι τιμή μου και αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανη που είμαι η πρώτη γυναίκα στα F-16 και θα καταβάλω κάθε προσπάθεια να αποδώσω τα μέγιστα στη διάρκεια της αεροπορικής μου καριέρας διότι δεν πρόκειται απλά για έναν τίτλο αλλά για ένα λειτούργημα. Θυμάμαι ακόμη την πρώτη φορά που μπήκα στο πιλοτήριο του F-16 μαζί με τον εκπαιδευτή μου. Είχα μεγάλη ανυπομονησία να βιώσω την αίσθηση της πτήσης αλλά και των G.

Ποια ήταν η αντίδραση των ανδρών συναδέλφων σας; Των φίλων σας; Της οικογένειάς σας;
Η παρουσία μιας γυναίκας σε ένα οποιοδήποτε εργασιακό περιβάλλον ούσα μειοψηφία εγείρει κάποιου είδους διστακτικότητα. Παρ’ όλα αυτά, επειδή στην Πολεμική Αεροπορία έννοιες όπως συνεργασία και συναδελφικότητα είναι συνυφασμένες με τη λειτουργία και την επίτευξη της αποστολής, η αποδοχή από τους άνδρες συναδέλφους ήρθε σχεδόν άμεσα. Η οικογένειά μου από την πρώτη στιγμή με στήριξε σε αυτή μου την απόφαση και σήμερα είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι»

«Φαντάσματα» και “Scramble”
Όταν η Χρυσάνθη Νικολοπούλου ερωτάται εάν συνάντησε κάποια δυσκολία σε αποστολές αναχαίτισης αεροσκαφών ή αερομαχιών είναι λιγομίλητη, προσέχει μήπως και αποκαλύψει κάτι που δεν πρέπει για την εθνική ασφάλεια και απαντά: «Κάθε αποστολή αποτελεί πρόκληση για τον ιπτάμενο/η, με τις δικές της ιδιαιτερότητες και απαιτήσεις. Εάν θα ξεχώριζα κάποια, αυτή θα ήταν η πρώτη πτήση “Scramble”».

Όταν, τέλος, η υποσμηναγός ερωτάται τι θα συμβούλευε τα κορίτσια της ηλικίας της που θέλουν να γίνουν πιλότοι μαχητικού, απαντά: «Αυτό που θα συμβούλευα τα κορίτσια που ακολουθούν και θέλουν να γίνουν πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών είναι να πιστέψουν ότι μπορούν να γίνουν και να καταφέρουν ό,τι ονειρεύονται. Αν δεν τολμήσουν στη ζωή τους δεν θα μπορέσουν ποτέ να φτάσουν σε αυτό που πραγματικά αγαπάνε. Οπότε θα τις προτρέψω να τολμήσουν, ακόμα και όταν όλα μοιάζουν αδύνατα και δύσκολα. Αξίζει να παλέψουν για τα θέλω τους και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες…».

Click to comment

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η Παρέμβαση Τσίπρα φέρνει σύντομα νέες εκλογές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Καταλύτης υπήρξε η χθεσινή ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην έναρξη του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καθώς το «σκηνικό ρήξης», όπως το εξέλαβαν πολλά από τα κορυφαία στελέχη, επέδρασε αποφασιστικά στην φημολογούμενη υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη. Μάλιστα, την υποψηφιότητα στηρίζει ανοιχτά και ο Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, πολλά από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος εξέλαβαν την ομιλία ως «εμπρηστική» για τα ίδια και «εξόχως διχαστική για το κόμμα» και τα μέλη, δίνοντας ραντεβού λίγες ώρες μετά και υπό άκρα μυστικότητα, σε επαγγελματικό χώρο ιδιοκτησίας πρωτοκλασάτου μέλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Το Γεν. Νοσοκομείο Καβάλας ενισχύεται με 24 νέους νοσηλευτές»

-Συναντήσεις στο Υπουργείο Υγείας με Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Θεμιστοκλέους

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ενημερώνει για την πρόσληψη 24 νέων νοσηλευτών στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Οι προσπάθειες ενίσχυσης του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας με επιπλέον προσωπικό αποδίδουν. Κατά τη σημερινή επίσκεψή μου στο Υπουργείο Υγείας, ενημερώθηκα ότι οι πιέσεις «έπιασαν τόπο» και στην νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ προβλέπονται σε αυτό 24 νέες θέσεις νοσηλευτών.

Συγκεκριμένα, 6 θέσεις ΠΕ Νοσηλευτών, 8 θέσεις ΤΕ Νοσηλευτών και 10 θέσεις ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών.

Και εκκρεμεί η πρόσληψη 40 ακόμα νοσηλευτών από την προηγούμενη προκήρυξη.

Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, για την αγαστή και αποτελεσματική συνεργασία μας».

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: | Κάνει στην άκρη για τη Γεροβασίλη ο Τεμπονέρας | Απαντήσεις στην επίθεση Κασσελάκη

Στην άκρη για την υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη κάνει όπως φαίνεται από την ομιλία του στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Ο εργατολόγος που μόλις πρόσφατα απολύθηκε από επιστημονικός συνεργάτης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, πληρώνοντας τη διοργάνωση της εκδήλωσης για την Κεντροαριστερά, δέχθηκε την επίθεση του προέδρου του κόμματος από την εναρκτήρια ομιλία του στο Συνέδριο.

«Το πιο σημαντικό δεν είναι το ποιος θα είναι ο επικεφαλής αλλά το «πώς». Οφείλουμε λοιπόν να πάρουμε θέση» ανέφερε χαρακτηριστικά το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του φωτογραφίζοντάς τον ο Στέφανος Κασσελάκης, ανέφερε: «Οι δικές μου ρίζες είναι στέρεες και διαχρονικές δεν έχουν ανάγκη από επιβεβαίωση. Στη δική μας ζωή μάθαμε να παλεύουμε για τις ιδέες και τις αρχές μας κοιτώντας τους ανθρώπους κατάματα. Καρέκλες και οφίτσια αν και μας προσφέρθηκαν δεν τα διεκδικήσαμε ούτε τα χρειαζόμαστε.

Τις μάχες μας τις δίνουμε μέσα στην κοινωνία χωρίς να ζητάμε μερτικό. Το δικό μας το εγώ το προσφέρουμε στο μεγάλο εμείς και στην υπόθεση της Αριστεράς που στέκεται πάνω από θέσεις και αξιώματα. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Προερχόμαστε από το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο. Μάθαμε να υπερασπιζόμαστε το δίκιο. Εμείς το μάθαμε πιο νωρίς από κάποιους άλλους.

Σεβόμαστε τη βούληση των μελών μας. Μάθαμε να συμμετέχουμε και όχι να εξουσιοδοτούμε. Βλέπω μόνο συντρόφους και όχι αντιπάλους. Αν χρειαστεί για την υπόθεση αυτή να κάνουμε στην άκρη θα το κάνουμε με χαρά».

«Κλειδώνει» η υποψηφιότητα Γεροβασίλη

«Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, περιγράφοντας έναν πρώτο χρονικό ορίζοντα, ο οποίος όμως μένει να αποσαφηνιστεί, καθώς οι διαδικασίες για τοπικές και νομαρχιακές εκλογές, σύμφωνα με το καταστατικό, θα πρέπει να διεξαχθούν 15 μέρες μετά το πέρας του συνεδρίου.

Σήμερα και ενώ οι ζυμώσεις συνεχίζονται, πιο πιθανή για τη διαδοχή στην κούρσα είναι μία υποψηφιότητα (ίσως και η μοναδική;), η οποία ακούει στο όνομα της αντιπροέδρου της Βουλής, Όλγας Γεροβασίλη. Το πρωί της Παρασκευής ο Κώστας Ζαχαριάδης είπε στον ΑΝΤ1 ότι «φυσικά θα υπάρξει αντιπαραθετική υποψηφιότητα στον Κασσελάκη», ενώ στο ερώτημα, που ακολούθησε για το αν η Όλγα Γεροβασίλη είναι το πρόσωπο που μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο, απάντησε: «Κατά τη γνώμη μου ναι, αλλά αυτό είναι κάτι που θα πουν πρώτα οι ίδιοι μέσα στο συνέδριο. Δε θα τους το υποδείξω εγώ».

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en