Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρήστος Ποτόλιας: «Να μη μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού!»

Για άλλη μια χρονιά, ιδιαίτερα φέτος μετά την καθυστερημένη ανάρτηση των vouchers για τους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς 2023-2024, είναι διάχυτος και δικαιολογημένος ο φόβος και η αγωνία των γονιών μη τυχόν και δεν προλαβαίνουν να βρουν θέση στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς από την αρχή του Σεπτέμβρη και αναγκάζονται να προσφύγουν σε κάποιο ιδιωτικό σταθμό βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη

Είναι γεγονός ότι στο σύνολο σχεδόν των δήμων της χώρας, όπως και στο δικό μας, εκατοντάδες γονείς κάθε χρόνο συμμετέχουν σε αυτόν τον άτυπο αγώνα δρόμου για μία θέση στους παιδικούς. Εκτός από αυτό με τα εισοδηματικά κριτήρια που ισχύουν για τα κουπόνια αποκλείονται κάθε χρόνο χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών. 

Η καθυστερημένη ανάρτηση των vouchers δεν πρέπει να αποδειχθεί δικαιολογία για το νομικό πρόσωπο του δήμου μας, ώστε από 01/09/2023 που ανοίγουν οι παιδικοί σταθμοί, να μην εγγράφουν το σύνολο των παιδιών που οι εργαζόμενοι γονείς τους επιθυμούν να τα εγγράψουν, ενώ έχουν πάρει voucher.

Είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση πολλών γονιών που απευθύνθηκαν σε παιδικούς του δήμου και η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ικανοποίησης των αιτίων εγγραφών από την αρχή του μήνα.

Το Γεγονός που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στον οικογενειακό προγραμματισμό των εργαζομένων νέων ζευγαριών.

Άλλωστε σε χθεσινές της δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου παραδέχτηκε ότι: «το πρόβλημα υπάρχει στις οικογένειες που έχουν πάρει κουπόνι (σ.σ. εννοεί το voucher) αλλά θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους σε βρεφικό σταθμό και εκεί δεν έχουμε τις θέσεις. .

Έχουμε γύρω στα 180.000 (στο σύνολο της χώρας) βρέφη μέχρι 2,5 ετών και έχουμε 25. 000 θέσεις σε βρεφικούς σταθμούς. Το πρόβλημα δεν είναι ότι το κράτος δεν δίνει το κουπόνι, αλλά ότι δεν βρίσκετε θέση με το κουπόνι».

Για τη διαχρονική κατάσταση που επικρατεί στους παιδικούς σταθμούς, ευθύνη έχουν η κυβέρνηση, αλλά και οι δημοτικές αρχές. Καλούμε τους γονείς να στηρίξουν και να παλέψουν μαζί με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” ώστε να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα:

Να μη μείνει κανένα παιδί εκτός από βρεφικό ή παιδικό σταθμό από 01/09/2023, με δωρεάν συμμετοχή. Αναβάθμιση όλων των κτιρίων και δημιουργία νέων υποδομών που να καλύπτουν τις ανάγκες κοντά στον τόπο κατοικίας. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την ασφαλή λειτουργία όλων των παιδικών και βρεφικών σταθμών.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Το συγκινητικό αντίο των συμμαθητών της 13χρονης που πέθανε από σηψαιμία

Σοκαρισμένοι είναι οι μαθητές στο 3ο Γυμνάσιο Χανίων από τον χαμό της 13χρονης συμμαθήτριάς τους από σηψαιμία.

Το νεαρό κορίτσι απεβίωσε στο νοσοκομείο της πόλης, με τα νέα να φτάνουν στο σχολείο και άπαντες να προσπαθούν να αντιληφθούν πώς έχασε τη ζωή της.

Οι μαθητές αποφάσισαν να της πουν ένα ξεχωριστό «αντίο» σήμερα, καθώς συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του σχολείου και σχημάτισαν με τις σχολικές τσάντες το όνομά της. Παράλληλα, με τα σώματά τους στάθηκαν τριγύρω σχηματίζοντας μία καρδιά, ενώ κάποιοι κρατούσαν και λευκά μπαλόνια στα χέρια.

Ανάρτησαν το στιγμιότυπο, με την ατάκα «Δήμητρα είσαι εδώ»

Στο τμήμα της 13χρονης Δήμητρας, οι συμμαθητές και συμμαθήτριές της, έγραψαν το δικό τους μήνυμα στον πίνακα της σχολικής αίθουσας και άφησαν μερικά λουλούδια και σημειώματα με φωτογραφίες, θρηνώντας για τον άδικο χαμό της φίλης τους.

Σοκαρισμένοι με την κατάστασή της οι γιατροί στο νοσοκομείο Χανίων
Εν τω μεταξύ, ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας, μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως το κορίτσι μεταφέρθηκε από τους γονείς του στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου, μπήκε στον αξονικό τομογράφο και εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο.

«Το πρωί της Τετάρτης προσήλθε σε άθλια κατάσταση συνοδευόμενη από τους γονείς του. Ήταν αιμοδυναμική, ασταθής, ωχρή, με ταχύπνοια, εμπύρετη, με κοιλιακό άλγος και εμετούς, με τα συμπτώματα -σύμφωνα με τους γονείς της- να έχουν εκδηλωθεί προ εξαημέρου. Τα συμπτώματα επιδεινώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη, οπότε οι γονείς μετέφεραν το παιδί στο νοσοκομείο. Γρήγορα παρουσίασε περαιτέρω επιδείνωση και ενώ ήταν στο Παιδιατρικό ΤΕΠ έκανε την πρώτη ανακοπή και ανατάχθηκε με κάρπα και διασωληνώθηκε. Ακολούθησε δεύτερη ανακοπή και ανατάχθηκε για μία ακόμα φορά. Στη συνέχεια το κοριτσάκι μπήκε στον αξονικό τομογράφο και εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, οι γιατροί διαπίστωσαν γενικευμένη περιτονίτιδα από ρήξη της σκωληκοειδούς απόφυσης, με αποστήματα σε όλη σχεδόν την κοιλιακή χώρα. Με την ολοκλήρωση του χειρουργείου το κοριτσάκι υπέστη την τρίτη κατά σειρά ανακοπή, με αποτέλεσμα να χάσει τη μάχη για τη ζωή, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών» ανέφερε στην ΕΡΤ, σημειώνοντας πως «όλοι στο νοσοκομείο είμαστε συγκλονισμένοι από το γεγονός».

Πηγή:iefimerida.gr

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ασυνέπεια Οδηγών Ταλαιπωρεί Εργαζόμενους του Νοσοκομείου

Σοβαρά προβλήματα ασυνέπειας από ορισμένους οδηγούς λεωφορείων προκαλούν ταλαιπωρία στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, αλλά και σε άλλους επιβάτες που εξαρτώνται από τα δρομολόγια για τη μετακίνησή τους. Παρά το καθορισμένο πρόγραμμα, συχνές αποκλίσεις στην τήρησή του δημιουργούν καθυστερήσεις και αναστάτωση στην καθημερινότητα πολλών πολιτών.

Καταγγελίες κάνουν λόγο για βιαστική αναχώρηση δρομολογίων από το Νοσοκομείο πριν την προγραμματισμένη ώρα. Ενδεικτικά, το λεωφορείο που είναι προγραμματισμένο να αναχωρεί στις 13.30 συχνά φεύγει νωρίτερα, αφήνοντας πίσω επιβάτες που βασίζονται στη συγκεκριμένη ώρα αναχώρησης. Το πρόβλημα αυτό δυσχεραίνει τη μετακίνηση εργαζομένων, οι οποίοι δεν μπορούν να φτάσουν εγκαίρως στις υποχρεώσεις τους.

Παράλληλα, η καθυστερημένη άφιξη του πρώτου πρωινού δρομολογίου στο Νοσοκομείο, στις 07.00 δεν καλύπτει τις ανάγκες εργαζομένων που ξεκινούν τη βάρδιά τους νωρίτερα. Αυτή η καθυστέρηση επηρεάζει αρνητικά την επαγγελματική τους συνέπεια και την καθημερινή τους ρουτίνα.

Ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία προκαλείται από τον πρόωρο τερματισμό του τελευταίου δρομολογίου της ημέρας. Αντί να συνεχίσει τη διαδρομή του προς το Περιγιάλι, το λεωφορείο τερματίζει στην Κεντρική Πλατεία, αφήνοντας τους επιβάτες χωρίς πλήρη εξυπηρέτηση, ιδιαίτερα σε μια ώρα που δεν υπάρχουν άλλες επιλογές μετακίνησης.

Οι ασυνέπειες αυτές αποδίδονται, σύμφωνα με καταγγελίες, στη συμπεριφορά ορισμένων οδηγών, οι οποίοι δεν τηρούν πιστά το πρόγραμμα δρομολογίων. Το πρόβλημα, αν και δεν αφορά το σύνολο του προσωπικού, φαίνεται να επαναλαμβάνεται αρκετά συχνά, επηρεάζοντας την αξιοπιστία του συγκοινωνιακού δικτύου.

Οι εργαζόμενοι και οι επιβάτες ζητούν την άμεση παρέμβαση της διοίκησης, προκειμένου να διασφαλιστεί η αυστηρή τήρηση των δρομολογίων και να μπει τέλος στην ταλαιπωρία τους. Μεταξύ των προτάσεων περιλαμβάνεται ο εντατικότερος έλεγχος της συνέπειας των οδηγών, η προσαρμογή των ωραρίων στις ανάγκες των εργαζομένων και η εξασφάλιση ότι τα τελευταία δρομολόγια θα ολοκληρώνουν τη διαδρομή τους μέχρι τον τελικό προορισμό.

Η επίλυση αυτών των προβλημάτων είναι απαραίτητη, ώστε η δημόσια συγκοινωνία να συνεχίσει να λειτουργεί ως βασικό και αξιόπιστο μέσο μετακίνησης για τους πολίτες.

Γιάννης Γεωργαλής

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρεις μήνες σχέση είχε το ζευγάρι που κακοποιούσε το 3χρονο αγόρι

Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες είναι η 26χρονη και ο 44χρονος που συνελήφθησαν  στο Ηράκλειο για την κακοποίηση του 3χρονου παιδιού της πρώτης, με το αγόρι να δίνει μάχη στη ΜΕΘ όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένο.

Οι κατηγορίες για τις οποίες οδηγήθηκαν στις 10 το πρωί της Δευτέρας ενώπιον του εισαγγελέα είναι για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, έκθεση και ενδοοικογενειακή βία σε βάρος ανηλίκου.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, η 26χρονη γνώρισε τον περασμένο Οκτώβριο μέσω Facebook τον 44χρονο.

Αν και μέχρι τότε ζούσε στην Αθήνα, η 26χρονη μετά τη σχέση που σύναψε με τον 44χρονο πείσθηκε να κατέβει με το παιδί της στο Ηράκλειο για να ζήσουν όλοι μαζί, απόφαση που έμελλε να αποδειχθεί καταστροφική για τον 3χρονο, ο οποίος υπέστη σοβαρή κακοποίηση.

«Ξύπνα, ξύπνα» φώναζαν στο αγοράκι

Το παιδί φέρεται να εντόπισε αιμόφυρτο έξω από το σπίτι ένας γείτονας του ζευγαριού, αφού άκουσε φασαρία.

Σύμφωνα με το neakriti.gr ο 26χρονος και ο 44χρονος φαίνεται πως φώναζαν «ξύπνα, ξύπνα» στο παιδί προκειμένου να το συνεφέρουν καθώς ήταν σχεδόν λιπόθυμο έχοντας δεχθεί χτυπήματα στο κεφάλι και την κοιλιακή χώρα.

Η παρέμβαση του γείτονα αποδείχθηκε σωτήρια, καθώς έδωσε την ευκαιρία στο άτυχο παιδί να γλιτώσει από τα χέρια της μητέρας και του πατριού του.

«Ουσιαστικά η μητέρα δεν μπορούσε να επαναφέρει το παιδί και το 3χρονο μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο, έφερε τραύματα στην κοιλιακή χώρα και στο κεφάλι και στην συνέχεια διαπίστωσαν οι γιατροί ότι υπάρχουν και άλλα τραύματα εκτός αυτών των δυο. Η γειτονιά άκουσε τις φωνές της μητέρας και ειδοποιήθηκε η αστυνομία» περιέγραψε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Όπως εξήγησε «έχει παραγγελθεί ιατροδικαστική εξέταση στο παιδί για να δούμε πόσο καιρό κακοποιούνταν από αυτούς τους ανθρώπους. Καταλαβαίνεται ότι η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή και δεν γνωρίζουμε αν ακόμη μπορεί να το εξετάσει ιατροδικαστής, σίγουρα όμως η πρώτη εικόνα που έδωσαν οι γιατροί στους αστυνομικούς είναι πολύ σοβαρή. Το παιδί φέρει αρκετά τραύματα τα οποία δεν ήταν της ίδιας ημέρας. Είναι πολύ σοβαρή κατάστασή του, έχει κακοποιηθεί αρκετά. Υπάρχει και ένα σοβαρό αιμάτωμα και χθες ενημερωθήκαμε ότι πρόκειται να χειρουργηθεί. Σήμερα αναμένουμε εξέλιξη για την κατάσταση της υγείας του»

Αλληλοκατηγορούνται μητέρα και πατριός

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται ως προς τον ρόλο τόσο της μητέρας όσο και του συντρόφου της στην κακοποίηση του παιδιού, καθώς ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιος από τους δύο προχωρούσε σε αυτές τις φριχτές πράξεις ή αν ήταν από κοινού!

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ρίχνουν ο ένας στον άλλον για την κακοποίηση του 3χρονου αγοριού, ενώ, ο 44χρονος, οποίος είναι τοξικομανής, είχε κατηγορηθεί για ενδοοικογενειακή βία από την πρώην σύζυγό του το 2022.

Σοκαρισμένοι οι γιατροί

Γιατρός του Νοσοκομείου Ηρακλείου που παρέλαβε το 3χρονο παιδάκι έπαθε σοκ από την εικόνα του και κάλεσε αμέσως τις Αρχές.

Όπως ανέφερε το παιδί έφερε εμφανή ίχνη σωματικής κακοποίησης σε όλο του το κορμί, όπως μώλωπες, εκχυμώσεις, σημάδια από κάψιμο από τσιγάρο κα., πραγματοποιηθέντα σε διάφορα χρονικά διαστήματα.

Τελικά, ο ανήλικος διασωληνώθηκε προκειμένου υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση καθώς διαπιστώθηκε αιμάτωμα στον εγκέφαλο και ρήξη κοιλιακής αορτής.

Μετά τα παραπάνω αστυνομικοί μετέβησαν και πάλι στο σπίτι του παιδιού όπου εντόπισαν τη μητέρα του και τον σύντροφό της και τους πέρασαν χειροπέδες.

Τα ευρήματα δε από την έρευνα που έγινε στον χώρο σε συνδυασμό με τα τραύματα που έφερε το παιδί προκαλούν επίσης σοκ καθώς, μεταξύ άλλων, εντοπίστηκε ένα αεροβόλο όπλο, ένα ξύλινο ρόπαλο και δύο κομμάτια ξύλου από παιδικό κρεβάτι, με τα οποία χτυπούσαν τον 3χρονο.

www.protothema.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en