Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Χρήστος Μέτιος | Η Καβάλα αξίζει πολύ καλύτερα από αυτά που είχε μέχρι τώρα

Δημοσιεύτηκε

στις

Μήνυμα νίκης προς τους ψηφοφόρους και ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα ότι δεν θα συνεργαστεί με όσους υπονόμευσαν το έργο της διοίκησής του και ευκαιριακά άλλαξαν στρατόπεδο έστειλε από την Καβάλα, κατά την εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και Θάσου στην κατάμεστη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου GALAXY ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ και επικεφαλής του συνδυασμού Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση, Χρήστος Μέτιος το βράδυ της Τετάρτης 8 Μαΐου 2019.

Στην ομιλία του ο κ. Μέτιος αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Καβάλας, στην μακραίωνη ιστορία της, στην αναπτυξιακή προοπτική που της δίνουν τα λιμάνια της και οι λοιπές υποδομές της, σε συνδυασμό με την τουριστική άνθηση που γνωρίζει από την ολοένα και μεγαλύτερη προσέλευση ντόπιων και ξένων τουριστών, ενώ αναλυτική και εκτενή αναφορά έκανε στα έργα υποδομών της ΠΕ Καβάλας τα οποία χρηματοδότησε η ΠΑΜ-Θ και τα οποία συνολικά -μαζί με το οδικό τμήμα Σταυρός-Άγιος Αθανάσιος και το αρδευτικό του Νέστου- ξεπερνάνε τα 200 εκ. ευρώ.

Τα βασικότερα σημεία της ομιλία του Χρήστου Μέτιου

Τα έργα υποδομών

Οι θαλάσσιες μεταφορές παίζουν έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Καβάλας. Για αυτόν τον λόγο, διεκδικούμε από την κυβέρνηση την  αναβάθμιση των υποδομών του εμπορικού και του αστικού λιμένα. Για τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου της δυτικής κοιλάδας του Νέστου, έχουμε πλήρη μελέτη την οποία υποβάλλουμε στο Υπουργείο για χρηματοδότηση με προϋπολογισμό 11,5 εκ. ευρώ. Δρομολογήσαμε τον αυτοκινητόδρομο Δράμα-Καβάλα.

Δεσμεύσαμε 75 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας για το τμήμα Σταυρός-Άγιος Αθανάσιος, που έχει πλήρη ωριμότητα και μέσα στο 2019 εκτιμούμε ότι θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία. Κάνουμε, επίσης, συντηρήσεις και χρηματοδοτούμε έργα και μελέτες στο οδικό δίκτυο σε όλο τον Νομό.

Ιδιαίτερη αναφορά θέλω να κάνω:

 • Στη χρηματοδότηση μελετών για την κατασκευή ισόπεδων κόμβων
 • Στις ασφαλτοστρώσεις στο οδικό δίκτυο της Θάσου
 • Στην κατασκευή γέφυρας στο Λιμένα Θάσου
 • Στη χρηματοδότηση της μελέτης για την Περιμετρική της Καβάλας
 • Στη χρηματοδότηση της μελέτης για τη διαπλάτυνση του δρόμου που οδηγεί στο αεροδρόμιο
 • Στη χρηματοδότηση της μελέτης για τη μετατροπή του ημικόμβου της Εγνατίας Οδού στην Πέρνη σε πλήρη κόμβο
 • Στη χρηματοδότηση της μελέτης για την κατασκευή νέου ημικόμβου της Εγνατίας στο Οφρύνιο

Θέλω να σταθώ επίσης στο γεγονός ότι μετά την πτώση της γέφυρας στην οδό Νυρεμβέργης, αναλάβαμε ως Διοίκηση της Περιφέρειας την πρωτοβουλία και την ευθύνη και μετά από αίτημά μας που εγκρίθηκε, θα χρηματοδοτήσουμε μελέτες αποκατάστασης της γέφυρας, τις οποίες αναθέτουμε στην Εγνατία Οδό μέσω προγραμματικής σύμβασης.

Σας ανέφερα τα σημαντικότερα έργα για την Καβάλα. Φυσικά υπάρχουν κι άλλα. Για την Καβάλα, το συνολικό ποσό των έργων ξεπερνά τα 104 εκατομμύρια ευρώ,  χωρίς να προσθέσω τα έργα που διεκδικούμε από την κυβέρνηση και χωρίς να προσθέσω τα 75 εκατομμύρια του δρόμου Καβάλα-Δράμα, γιατί τα έχω ήδη συμπεριλάβει στα έργα της Δράμας.

Πολιτικό μήνυμα σε όσους τον υπονόμευσαν από την ανάληψη των καθηκόντων του

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, για ακόμη μια φορά ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας με όσους τον υπονόμευσαν. Είπε χαρακτηριστικά: «Τον Οκτώβριο του 2016, μετά το θάνατο του Γιώργου Παυλίδη, του σημαντικού αυτού αυτοδιοικητικού άνδρα με τη μεγάλη προσφορά στον τόπο μας, ανέλαβα τη διοίκηση της Περιφέρειας και την αρχηγία της παράταξης. Από την πρώτη στιγμή έγινε φανερό ότι η εκλογή μου δυσαρέστησε κάποιους, μέσα και έξω από την παράταξη και έθεσαν σε εφαρμογή ένα σχέδιο υπονόμευσής μου. Στηρίχθηκαν σε μια μικρή μειοψηφία πρόθυμων περιφερειακών συμβούλων, οι οποίοι «ανακάλυψαν» ότι διαφωνούσαν μαζί μου όταν δεν υποχώρησα στις προσωπικές τους απαιτήσεις. Συμπαραστάτες τους, κάποια Μέσα Ενημέρωσης και κάποια ψεύτικα προφίλ στο Facebook, που κάθε μέρα δημιουργούσαν αρνητικές εντυπώσεις για μένα, χωρίς να κάνουν καμία ουσιαστική κριτική στο έργο μας και χωρίς να προτείνουν τίποτα το συγκεκριμένο.

»Το έχω ξαναπεί: η κριτική και οι διαφορετικές απόψεις δεν με ενοχλούν. Άλλωστε είναι αδύνατο να συμφωνούμε όλοι σε όλα τα θέματα.

»Στα 17 χρόνια όμως που έχω συμπληρώσει στην Αυτοδιοίκηση σε κρίσιμες θέσεις ευθύνης, δε θυμάμαι άλλη φορά να έχει γίνει παρόμοια εκστρατεία λάσπης. Και όσο κι αν προσπάθησαν, δεν με πτόησαν. Και ούτε κατάφεραν να πείσουν την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και τον πρόεδρο, Κυριάκο Μητσοτάκη να μη δώσει την ξεκάθαρη στήριξή του στην υποψηφιότητά μου. Μια στήριξη που με τιμά και μου δίνει δύναμη. Παρόλα τα εμπόδια, έπρεπε να προχωρήσουμε μπροστά. Και αυτό κάναμε. Και σήμερα από την Καβάλα το λέω ξεκάθαρα: προχωράμε δυναμικά και αποφασιστικά. Ξεκαθαρίζω επίσης ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας με ανθρώπους που υπονόμευσαν το έργο της Διοίκησής μας και ενώθηκαν ευκαιριακά βάζοντας το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον του τόπου και της παράταξης».

Να σημειωθεί ότι το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, Βαγγέλης Παππάς, ο υποψήφιος δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας, Χαράλαμπος Δράκος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Καβάλας, Χρήστος Μιχαλίτσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέμπας και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Βασίλης Λεμονίδης, ενώ την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος, Βιβή Σοφιανού.

Οι 19 υποψήφιοι για την Καβάλα και τη Θάσο

Εκλογική Περιφέρεια Θάσου

 1. Γεωργαλά Αργυρή του Θεοδώρου
 2. Ζαμπέκος Παναγιώτης του Νικολάου

Εκλογική Περιφέρεια Καβάλας

 1. Αγγελιάδης Ιορδάνης του Δημητρίου
 2. Αντωνιάδης Κωνσταντίνος του Συμεών
 3. Αποστόλου Μυλωνά Χριστίνα του Χαράλαμπου
 4. Βασάκη Ευδοκία του Χρήστου
 5. Βουλγαράκη Αικατερίνη του Νικολάου
 6. Γεωργόπουλος Λεωνίδας του Χρήστου
 7. Καβούκη Ευαγγελία του Γρηγορίου
 8. Κολυβάς Αθανάσιος του Γερασίμου
 9. Κωστέρογλου Ελένη Πλουσία του Ευαγγέλου
 10. Μουζενίδου Σοφία του Ηλία
 11. Μπάης Κυριάκος του Θεοδώρου
 12. Μωυσόγλου Ανδρονίκη του Διαμαντή
 13. Πολίτης Αλέξιος (Αλέξης) του Κωνσταντίνου
 14. Σαμοθρακίτη Ευαγγελία του Αθανασίου
 15. Τοκατλίδου Ευαγγελία του Λαζάρου
 16. Τσιάντος Βασίλειος του Δημητρίου
 17. Τσουμάκης Παύλος του Φρειδερίκου

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου σε Καβάλα Ξάνθη

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά επισκέφθηκε το Αρχηγείο του Δ΄ Σώματος Στρατού στην Ξάνθη, όπου τον υποδέχτηκε ο Διοικητής Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης αλλά και το Στρατόπεδο Καρακώστα και την Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Κιφνίδης στο ENA Channel Ακαριαίος ο θάνατος των δύο ατόμων στην Χρυσούπολη Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Σοκάρουν τα όσα ανέφερε στο ENA Channel και στο enanews.gr ο ιατροδικαστής Νικόλαος Κιφνίδης για το διπλό φονικό στην Καβάλα. Τα δύο θύματα πέθαναν ακαριαία από πυροβολισμούς. Ο δράστης πυροβόλησε τον άνδρα με βλήμα για αγριογούρουνα. 

Ο ιατροδικαστής Νίκος Κιφνίδης τόνισε πως ο δράστης χρησιμοποίησε βλήμα για αγριογούρουνο για να αφαιρέσει τη ζωή του γιου.

Ακούστε την δήλωση του Ν. Κιφνίδη στο ENA Channel.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Στον εισαγγελέα ο 42χρονος δράστης του διπλού Φονικού στην Χρυσούπολη

Δημοσιεύτηκε

στις

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας θα οδηγηθεί ο 42χρονος δράστης, όπου θα ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί, ο οποίος το βράδυ της Πέμπτης 22 Αυγούστου 2019 πυροβόλησε και σκότωσε στη Χρυσούπολη Καβάλας έναν 42χρονο και τη μητέρα του, 67 ετών.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του κατηγορουμένου κ. Τικόπουλο και με τα όσα τού μετέφερε ο πελάτης του, τα δύο θύματα μπήκαν στο σπίτι του δράστη και επιτέθηκαν στη μητέρα του, με αποτέλεσμα ο 42χρονος να «θολώσει», να αρπάξει την καραμπίνα και να σκοτώσει μάνα και γιο, ενώ ακολούθως παραδόθηκε αυτοβούλως στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Το χρονικό του Διπλού Φονικού στην Χρυσούπολη Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας θα οδηγηθεί ο 42χρονος δράστης, όπου θα ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί, ο οποίος το βράδυ της Πέμπτης 22 Αυγούστου 2019 πυροβόλησε και σκότωσε στη Χρυσούπολη Καβάλας έναν 42χρονο και τη μητέρα του, 67 ετών.

Οι προσωπικές διαφορές, λόγω γειτνίασης, φέρεται να είναι ο λόγος που όπλισε χθες βράδυ, το χέρι ενός 42χρονου, στη Χρυσούπολη Καβάλας, φτάνοντάς στον στο σημείο να δολοφονήσει τους γείτονές του, μητέρα και γιο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί, πυροβόλησε αρχικά με την κυνηγετική καραμπίνα, την οποία κατείχε νόμιμα, τον συνομήλικο γείτονά του, όταν αυτός εισήλθε στην αυλή της οικίας του για την επίλυση ενός θέματος που είχε προκύψει μεταξύ τους νωρίτερα. Στη συνέχεια πυροβόλησε, τραυματίζοντας θανάσιμα και την 67χρονη μητέρα του.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
aigaion
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ