ΓΥΝΑΙΚΑ

Chef Στέλιος Δίγκας | CHURROS (Ισπανικά τουλουμπάκια)

Υλικά

1/2 φλιτζάνι γάλα
90 γρ. βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 +1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 μεγάλα αυγά
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1+1/2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
Dip σοκολάτας
120 gr πικρη κουβερτουρα σοκολάτας ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Προαιρετικά
2 gr flakes chilli
1 gr σκόνη κάρδαμο

Εκτέλεση

Ζύμη για τα churros 
Σε μια μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και 1/2 φλιτζάνι νερό σε μέτρια φωτιά.
‘Όταν το μείγμα αρχίσει να σιγοβράζει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά, αυτό θα μας πάρει περίπου 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Μεταφέρουμε το μείγμα από την κατσαρόλα στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ όπου έχουμε βάλει το εξάρτημα φτερό.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα κάθε φορά και ανακατεύουμε με μέτρια ταχύτητα για να τα ενσωματώσουμε.
Μόλις τα ενσωματώσουμε μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής εφοδιασμένη με εν αστεροειδή κορνέ και ετοιμαζόμαστε για τηγάνισμα.
Σε μια μεσαία κατσαρόλα βάζουμε 6-7 cm ηλιέλαιο αφού έχουμε εξοπλιστεί με ένα θερμόμετρο και ζεσταίνουμε το λάδι.
Βυθίζουμε στο λάδι χωρίς όμως να ακουμπάει τον πάτο το θερμόμετρο και μετράμε την θερμοκρασία μέχρι να έρθει η θερμοκρασία στους 175-180°C περίπου.
Ενώ ζεσταίνουμε το λάδι μπορούμε να ετοιμάσουμε το μείγμα της ζάχαρης και της κανέλας για την εξωτερική επάλειψη. Ανακατεύουμε τα δύο υλικά μαζί σε ένα ρηχό μπολ.
Μόλις φέρουμε την επιθυμητή θερμοκρασία στο λάδι με το κορνέ πιέζουμε πάνω από το λάδι να βγουν μακρόστενα αστεροειδή churros σε μάκρος 5-7cm σε μικρές παρτίδες και κόβοντας με ένα ψαλίδι που κατά διαστήματα το βρέχουμε για να μην κολλήσει η ζύμη, προσέχοντας πάντα να μην υπερφόρτωθεί η κατσαρόλα και μας πέσει η θερμοκρασία.
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 4 λεπτά.
Με μια τρυπητή κουτάλα η μία αράχνη, τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα μεταφέρουμε επάνω σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι από τα churros.
Αφού αποβάλουν το περιττό λάδι στο χαρτί και όσο είναι ακόμα ζεστά, τα ρίχνουμε στο μίγμα της ζάχαρης-κανέλας για να τα αρωματίσουμε και να τους δώσουμε την απαραίτητη γλύκα.

Dip σοκολάτας
Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και το βάζουμε πάνω από μία κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους με νερό χωρίς όμως το μπολ να έχει επαφή με το νερό της κατσαρόλας δημιουργώντας έτσι ενα μπέν μαρί.
Σε μεσαία θερμοκρασία λιώνουμε την σοκολάτα.
Σε μια άλλη μικρή κατσαρόλα ταυτόχρονα όσο λιώνουμε την σοκολάτα βάζουμε την κρέμα να σιγοβράσει, και μόλις είναι έτοιμη την αναμιγνύουμε με την καυτή σοκολάτα ρίχνοντας μέσα λίγα flakes από chilli (εαν το θέλουμε πιο spices) και λίγο κάρδαμο τριμμένο.
Σερβίρουμε τα churros μέσα σε χωνάκι απο χαρτί η σε πιάτο όπως επιθυμούμε συνοδεύοντας με το Dip πικάντικης σοκολάτας.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version