Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Χαράλαμπος Χρυσανίδης: Η περιοχή των Φιλίππων έχει μεγάλες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης

Στις μεγάλες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης που έχει η περιοχή των Φιλίππων, αναφέρθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Χαράλαμπος Χρυσανίδης, μιλώντας στα εγκαίνια του προεκλογικού κέντρου του συνδυασμού ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ στις Κρηνίδες.

«Εμείς θέλουμε να κάνουμε τον τόπο μας πιο ελκυστικό σε επενδύσεις κάθε είδους και ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα», υπογράμμισε ο κ. Χρυσανίδης τονίζοντας πως, «οι αρχαιότητες των Φιλίππων, ο Απόστολος Παύλος, η πρώτη ευρωπαία χριστιανή η Λυδία, τα απομεινάρια της Εγνατίας οδού και τα λασπόλουτρα, είναι τα βαριά χαρτιά της πρόκλησης στην οποία καλούμαστε να ανταποκριθούμε».

«Οι συνθήκες θεωρώ», σημείωσε με έμφαση «πως είναι πιο κατάλληλες από κάθε άλλη φορά, καθώς δημιουργήσουν σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις σε όσους μπορούν να δουν λίγο σε βάθος χρόνου. Αυτές οι συνθήκες είναι:

  • Οι Βαλκάνιοι γείτονες μας αγοράζουν και επενδύουν εκτός από την παραλία και στην ενδοχώρα.
  • Το αεροδρόμιο στον Αμυγδαλεώνα που ήδη λειτουργεί θα επεκτείνει τις δραστηριότητές του.
  • Η ολοκλήρωση σε σύντομο χρόνο (λόγω αμερικάνικου ενδιαφέροντος) της σιδηροδρομικής γραμμής και ο σταθμός του Αμυγδαλεώνα.
  • Η υπό κατασκευή παράκαμψη του Αμυγδαλεώνα θα δώσει άλλη προοπτική ανάπτυξης στον οικισμό.

Ο Χ. Χρυσανιδης άσκησε οξύτατη κριτική στον απερχόμενο δήμαρχο κάνοντας λόγο για παντελή έλλειψη ουσιαστικού έργου στην ευρύτερη περιοχή των Φιλίππων σημειώνοντας ότι «σήμερα ζητάει την ψήφο σας, σαν να πολιτεύεται για πρώτη φορά, σαν να μην διοίκησε ο ίδιος τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια». Απαρίθμησε ένα προς ένα όλα τα έργα που η διοίκηση του κ. Μουριάδη υποσχέθηκε αλλά δεν ολοκλήρωσε ποτέ, ενώ ορισμένα ούτε καν τα ξεκίνησε.

Για την ύδρευση

«Συνεχίζετε να πίνετε το ίδιο νερό που πίνατε και ας υπάρχει έτοιμη πίστωση από τον ΤΑΠ και μελέτη από την προηγούμενη διοίκηση για το έργο ύδρευσης από το

Κεφαλάρι. Πέρασαν τέσσερα χρόνια για να ετοιμάσει την περιβαλλοντική μελέτη και τώρα την επόμενη τετραετία λέει ότι ΘΑ κατασκευαστεί το έργο».

Για το γενικό πολεοδομικό σχέδιο

«Έλεγε στο πρόγραμμά του το 2019 ότι θα εκπονήσει γενικό πολεοδομικό σχέδιο για την δημοτική ενότητα Φιλίππων. Πέρασαν τέσσερα χρόνια και ΔΕΝ το
ακούμπησε.

Για τι ευκαιρίες που έχασε «Τον πλούτο και τις ευκαιρίες για ανάδειξη των αρχαιοτήτων στην περιοχή και το συνεδριακό κέντρο στην Λυδία δεν τα εκμεταλλεύτηκε. Μόλις τώρα τελευταία, θυμήθηκε την εδώ και μερικά χρόνια χρηματοδότηση του υπουργείου Πολιτισμού για τις βραχογραφίες και με συνοπτικές διαδικασίες το έδωσε, με την συνήθη γι’ αυτόν μέθοδο της απ’ ευθείας ανάθεσης και με άγνωστα κριτήρια, σε γραφείο των Αθηνών».

Για το ενδιαφέρον προς τους αγρότες

Για τους αγρότες έδειξε σχεδόν μηδενικό ενδιαφέρον αφού τους αδιαμόρφωτους δρόμους μέσα στους οικισμούς και στα χωράφια τους θυμήθηκε μόλις… προχθές.

Θυμήθηκε να ρίξει λίγο χαλίκι ή λίγη άσφαλτο χωρίς καμία τεχνική προδιαγραφή, μήπως και τον ξαναψηφίσετε. Το ίδιο προσπάθησε να κάνει με κάποιες παιδικές χαρές σε ορισμένα χωριά. Υπάρχει όμως σήμερα πρόσκληση της Περιφέρειας για παρεμβάσεις σε υποδομές αγροτικής οδοποιίας, για αναπλάσεις αγροτικών οικισμών μέσα από το πρόγραμμα LEADER, ανοιχτή από 1/8 έως 30/10/23. Θα προλάβαινε αν είχε την ανάλογη προετοιμασία, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει έτοιμη μελέτη. Τον προτρέπω ακόμη και τώρα μπορεί να προλάβει, αν
ασχοληθεί σοβαρά. Δεν πετιούνται έτσι 600.000 €, που είναι στο πρόγραμμα αυτό».

Για τον βιολογικό του Δάτου
«Ο επί χρόνια εγκαταλελειμμένος βιολογικός σταθμός του Δάτου – που μόνο βιολογικός δεν ήταν τα τελευταία χρόνια αλλά μια ανοιχτή δεξαμενή λυμάτων –
τώρα βγήκε στην επιφάνεια λίγες μέρες πριν τις εκλογές για να μας πουν ότι ΘΑ τον βελτιώσουν μέχρι τριτοβάθμια επεξεργασία ώστε το νερό να είναι κατάλληλο για πότισμα, κάτι που στον πρώην δήμο Ελεύθερών το πετύχαμε πριν δεκαπέντε χρόνια!!!».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας παρουσίασε τις βασικές θέσεις του συνδυασμού ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ για την συνολικότερη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής των Φιλίππων.
Καλύτερη οργάνωση της Δ. Ε. Φιλίππων «Θα έχουμε αντιδήμαρχο χωρικής ενότητας του πρώην δήμου Φιλίππων με ουσιαστικές αρμοδιότητες προσωπικό και ανάλογο εξοπλισμό, για την άμεση
επίλυση προβλημάτων καθημερινότητας, με συγκεκριμένη χρηματοδότηση που θα διαχειρίζεται τόσο ο αντιδήμαρχος Φιλίππων όσο και οι πρόεδροι των άλλων οικισμών».

Ύδρευση και άρδευση

«Η ύδρευση από το Κεφαλάρι για όλους τους οικισμούς θα γίνει δίχως άλλες κουβέντες και δικαιολογίες εφόσον είναι εξασφαλισμένη η πίστωση. Το νερό άρδευσης θα γίνεται με μέτρηση της κατανάλωσης και αναλογική χρέωση, με μείωση της τιμής από τον περιορισμό της άσκοπης χρήσης ή διαρροών και της ηλεκτροδότησης των γεωτρήσεων και αντλιοστασίων με ηλιακή ενέργεια».

Ολοκλήρωση βασικών υποδομών
«Θα εκμεταλλευθούμε όλες τις πηγές χρηματοδότησης ώστε οι αγροτικοί δρόμοι να είναι βατοί όπου υπάρχει αγροτική ή κτηνοτροφική εγκατάσταση. Μέσα σε όλους τους οικισμούς, από τον πιο μικρό μέχρι τα μεγαλύτερα χωριά, θα ανοίξουμε τους δρόμους που είναι εντός του σχεδίου και θα τους διαμορφώσουμε. Θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε αντιπλημμυρικά έργα και αγωγούς ομβρίων σε όλους τους οικισμούς».
Κανένας οικισμός να μην είναι απομονωμένος

«Εμείς, θέλουμε κανένα χωριό, κανένας σύλλογος και κανένας κάτοικος να μηννοιώθει την απομόνωση, την ανασφάλεια και την εγκατάλειψη. Θέλουμε να
είμαστε το ίδιο χρήσιμοι στα μικρά και μεγάλα χωριά μας, το ίδιο χρήσιμοι για κάθε κάτοικο και επισκέπτη. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες συνθήκες άνετης διαμονής, κοινωνικής προστασίας και φροντίδας των αδέσποτων ζώων».

«Επιλέξετε εκείνον που έχει την πείρα και την γνώση»
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Χρυσανίδης κάλεσε τους πολίτες των Φιλίππων να τον εμπιστευτούν και να εμπιστευτούν το συνδυασμό ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ, υπογραμμίζοντας με έμφαση πως «δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για λάθος επιλογές. Να κρίνετε και να επιλέξετε εκείνον που έχει την πείρα και την γνώση για να προχωρήσει την ανάπτυξη της περιοχής και όχι να επιλέξετε με βάση την κομματική ιδεολογία και τις υποχρεώσεις προς συγγενείς και φίλους. Εμείς, δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, είμαστε ένα κομμάτι από εσάς τους απλούς ανθρώπους που θέλουμε με όρεξη και μεράκι να προσφέρουμε στον δήμο και να φανούμε χρήσιμοι στους πολίτες».

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καβάλα | Εργασίες Αντικατάστασης των προβολέων στο “Ανθή Καραγιάννη”

Ο χώρος είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Καβάλας και στεγάζει εκτός από τα ποδοσφαιρικά τμήματα, σχεδόν όλα τα τμήματα του στίβου, εσωτερικούς χώρους γυμναστηρίων και αποτελεί πόλο έλξης όχι μόνο για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής αλλά και των φιλοξενούμενων της δομής.

Οι εργασίες θα περιλαμβάνουν την αποξήλωση των υφιστάμενων προβολέων, την προμήθεια και τοποθέτηση των νέων, την σταθεροποίηση στη σωστή θέση και μέτρηση με ειδικά όργανα όλων των παραμέτρων που αφορούν τη ένταση και την ποιότητα του φωτισμού σε όλα τα σημεία του σταδίου για κατηγορία UEFA LEVEL B, την αντικατάσταση των καλωδίων τροφοδοσίας και όλων των αυτοματισμών που απαιτούνται για την σωστή και ασφαλή λειτουργία τους.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πλατεία Ποταμουδίων | Προχωρούν οι εργασίες αναβάθμισης

Με κανονικούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα της πλατείας Ποταμουδίων. Ο βασικός στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής και η εξασφάλιση των προϋποθέσεων για την ολοκληρωμένη νοητική, συναισθηματική, κοινωνική και εκπαιδευτική ανάπτυξη των μικρών παιδιών και των μαθητών του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας.

Η μελέτη περιλαμβάνει Κατασκευή γηπέδου μπάσκετ, εξεδρών, στεγάστρων και ξύλινων δαπέδων, τοποθέτηση φωτιστικών φυτεύσεις δέντρων και λουλουδιών, δημιουργία τοιχίων, κατασκευή περίφραξης, τοποθέτηση μπαρών στάθμευσης ποδηλάτων και έξυπνων ηλιακών παγκακιών, κατασκευή ελαστικού δαπέδου ασφαλείας, πλακών όδευσης τυφλών και κυκλικών καθισμάτων και κατασκευή ράμπας ΑμΕΑ.

Όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Αλέξης Γούλας μιλώντας στην κάμερα του Ena Channel.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πυρκαγιά στο 37ο χλμ Θεσσαλονίκης-Σερρών – Επί ποδός δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Πυρκαγιά ξέσπασε στο 37ο χλμ Θεσσαλονίκης-Σερρών. Επιχειρούν ήδη αρκετά οχήματα από την Κεντρική Μακεδονία καθώς και από την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη αλλά και εναέρια μέσα.

Φωτογραφία από την διαδικτυακή ομάδα του Παληού Καβάλας

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en