Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνικό μέρισμα | «Μποναμάς» 500 έως 1.000 ευρώ σε 200.000 νοικοκυριά

Δημοσιεύτηκε

στις

Χριστουγεννιάτικο δώρο από 500 έως και 1.000 ευρώ θα λάβουν 200.000 νοικοκυριά μακροχρόνια ανέργων, πολύτεκνων οικογενειών και οικογενειών με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ ενώ  δρομολογείται μέχρι το τέλος του μήνα και η πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης ύψους 68 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους καθώς και η επιστροφή τους 5% της προκαταβολής φόρου στις επιχειρήσεις που συνολικά ανέρχεται σε 138 εκατ. ευρώ.

Η κυβέρνηση, παρά τα σενάρια που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες για εφάπαξ έκπτωση κάποιου φόρου, επέλεξε τελικά να ενισχύσει τα πιο αδύναμα και ευάλωτα νοικοκυριά.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως περίπου 200.000 νοικοκυριά μακροχρόνια ανέργων, πολύτεκνων οικογενειών και οικογενειών με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ θα λάβουν πριν τα Χριστούγεννα το λεγόμενο «κοινωνικό μέρισμα».

Ανακοινώσεις αναμένονται εντός της εβδομάδας από το υπουργείο Οικονομικών, πιθανότατα την Πέμπτη μια ημέρα μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup όπου ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναμένεται να ενημερώσει τους ευρωπαίους εταίρους για το ποσό και τους δικαιούχους του φετινού μερίσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο χριστουγεννιάτικος μποναμάς θα είναι από 500 έως και 1.000 ευρώ ανά νοικοκυριό «μετρητά και στο χέρι» όπως είχε χαρακτηριστικά αναφέρει ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Το μέρισμα θα δοθεί στα νοικοκυριά με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Οι σχετικές διατάξεις αναμένεται να περιληφθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή, φέρνοντας ελαφρύνσεις συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ το 2020 για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και επιχειρήσεις.

Παράλληλα τον Ιανουάριο αναμένεται να κλειδώσουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την ανακατανομή των 908 εκατ. ευρώ που χρηματοδότησαν φέτος τη «13η σύνταξη» που έλαβαν πριν τις ευρωεκλογές οι συνταξιούχοι.

Τα σενάρια που επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν πως ένα μέρος των 908 εκατ. ευρώ εξετάζεται να ενσωματωθεί στις μόνιμες αυξήσεις των αποδοχών των συνταξιούχων τις οποίες δρομολογεί η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Ένα δεύτερο κομμάτι αναμένεται να καλύψει τα αναδρομικά που απορρέουν από τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ και ένα μέρος εξετάζεται να χρηματοδοτήσει ένα νέο μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων με έξτρα ενίσχυση η οποία θα καταβάλλεται στο τέλος κάθε έτους.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Πασχαλίδης | Ενεργοποίηση οικονομικής ενίσχυσης 12% στις επιχειρήσεις παραμεθόριων περιοχών

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής αναφορικά με το νομοσχέδιο «Εταιρική διακυβέρνηση ανωνύμων εταιρειών, σύγχρονη αγορά κεφαλαίου, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2017/828 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, μέτρα προς εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1131 και άλλες διατάξεις», έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο άρθρο 4, με το οποίο υλοποιήθηκε το δίκαιο αίτημα των επιχειρήσεων παραμεθόριων περιοχών μεταξύ των οποίων και της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για εκ νέου ενεργοποίηση της οικονομικής ενίσχυσης του 12% , στηλιτεύοντας την αιφνιδιαστική και παντελώς αναιτιολόγητη κατάργησή της από τον πρώην Υπουργό Ανάπτυξης της κυβέρνησης Σύριζα, κ. Σταθάκη. Πιο συγκεκριμένα, η κατάργηση της ψηφίστηκε παρόλο που ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε ότι ο Ο.Α.Ε.Δ. δεν είχε καταβάλει στις επιχειρήσεις τις οφειλόμενες ενισχύσεις από το Β΄ εξάμηνο του έτους 2010 έως το έτος 2015, με αποτέλεσμα εκατοντάδες επιχειρήσεις να υποστούν τεράστια οικονομική ζημία και να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Συνεχίζοντας ο Βουλευτής σημείωσε τη σπουδαιότητα της παρούσας τροπολογίας, χαρακτηρίζοντάς τη σωτήρια για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων των
παραμεθόριων περιοχών, δεδομένου ότι η πολυετής οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με την πρωτοφανή υγειονομική κρίση, προκάλεσε μείζονα οικονομικά προβλήματα στις πλέον μειονεκτούσες περιοχές, μεταξύ αυτών και της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Προχωρώντας ο Βουλευτής στην ανάλυση της διάταξης, ανέφερε ότι επανέρχεται η επιδότηση εργασίας του 12% για τις επιχειρήσεις των παραμεθόριων περιοχών, ενώ προβλέπεται και η χορήγηση των ποσών που οφείλονται από το δεύτερο εξάμηνο του 2010 μέσω της διενέργειας συμψηφισμού με υφιστάμενες και μελλοντικές απαιτήσεις του Δημοσίου (φόροι, ασφαλιστικές εισφορές και λοιπά)!

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ.Πασχαλίδης, αφού εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον πρώην Υπουργό κ.Στυλιανίδη, που στέκεται πάντα αρωγός στα προβλήματα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και με τον οποίο συνεργάστηκε μαζί με τους Βουλευτές Π.Ε. Έβρου για τη συγκεκριμένη τροπολογία, καθώς και στον Υπουργό κ.Σταϊκούρα και στο Βουλευτή κ. Καιρίδη για τη συνολική συμβολή τους, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «…Θα ήθελα να τονίσω ότι ο πρωθυπουργός μας, κ.Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύει για μία ακόμη φορά εμπράκτως τη στήριξή του στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα… Είμαι βέβαιος ότι η σημερινή κυβέρνηση, τις δύσκολες αυτές ώρες, θα συμβάλλει καθοριστικά στη διάσωση και ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τόσο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όσο και των λοιπών παραμεθόριων περιοχών με σειρά παρόμοιων μέτρων και διατάξεων , ενισχύοντας με κάθε τρόπο την επιχειρηματικότητα και την οικονομία της ακριτικής μας Περιφέρειας.»

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστολή των Επιμελητηρίων ΑΜ-Θ στον Υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα

Δημοσιεύτηκε

στις

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Οι Διοικήσεις των Επιμελητηρίων της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, μετά από τον δεκαετή αγώνα που δώσαμε για την επίλυση του προβλήματος που ανέκυψε από το δεύτερο εξάμηνο του έτους 2010 με την καταβολή της επιδότησης του εργοδοτικού κόστους στις επιχειρήσεις των παραμεθορίων περιοχών, αισθανόμαστε ικανοποίηση και δικαίωση για την αποδοχή των προτάσεών μας.

Η κατατεθείσα τροπολογία του Υπουργείου Σας και η προτεινόμενη διάταξη για τις υφιστάμενες οφειλές του δημοσίου προς τις επιχειρήσεις από την επιδότηση του εργοδοτικού κόστους μέχρι και την 31-12-2015, τη δεδομένη χρονική στιγμή, επιλύει ένα χρόνιο πρόβλημα και ενισχύει τη ρευστότητα των επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες σε παραμεθόριες περιοχές, ενώ, παράλληλα, διασφαλίζει εκατοντάδες πολύτιμες θέσεις εργασίας.

Περαιτέρω, όμως, τα Επιμελητήρια της Α.Μ.Θ οφείλουμε να υπενθυμίσουμε την αναγκαιότητα της καταβολής των οφειλόμενων ποσών που έχουν προκύψει μετά την 1-1-2016 μέχρι σήμερα και περαιτέρω την αντικατάσταση της καταργούμενης επιδότησης με παρόμοιο ή ισοδύναμο αναπτυξιακό μέτρο, όπως, ήδη, έχουμε προτείνει επανειλημμένα στα αρμόδια υπουργεία.

Γνωρίζετε ότι, οι επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, εκτός των άλλων, βρίσκονται αντιμέτωπες με συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού από τις επιχειρήσεις των όμορων χωρών, όπου υφίσταται ευνοϊκότερο φορολογικό καθεστώς.

Γνωρίζετε, επίσης, ότι  η εν λόγω περιφέρεια διακρίνεται από ιστορικά χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και από τον παραδοσιακά έντονο αγροτικό προσανατολισμό της παραγωγικής δομής της, ενώ το επενδεδυμένο κεφάλαιο αφορά κυρίως υποδομές μεταφορών και ενέργειας, και όχι τον επιχειρηματικό τομέα.

Η συγκεκριμένη περιφέρεια συγκεντρώνει και μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και μεγάλες επιχειρηματικές μονάδες, βιομηχανικές και όχι μόνο, οι οποίες αποτελούν κόμβους για την απασχόληση και την ανάπτυξη σε αυτές τις μειονεκτούσες περιοχές, χωρίς ωστόσο το μέγεθος και η οργάνωσή τους να ευνοεί οικονομίες κλίμακος που θα επέτρεπαν σε αυτές τις επιχειρήσεις μεμονωμένες αντοχές στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Συνεπώς, η δυσμενής οικονομική συγκυρία για το σύνολο της χώρας σε συνδυασμό με τα μειονεκτικά χαρακτηριστικά της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην οποία εδρεύουν αυτές οι επιχειρήσεις, καθιστούν εξαιρετικά ευάλωτη την απασχόληση και την ανάπτυξη με όρους μη αναστρέψιμους, αν οι επιχειρήσεις αυτής της περιφέρειας δεν ενισχυθούν με στοχευμένα μέτρα, που θα στηρίξουν το βιοτικό επίπεδο και θα επιτρέψουν την ανάπτυξη και στην εν λόγω περιφέρεια, μόλις η χώρα επανέλθει σε αναπτυξιακό κύκλο.

Η σκοπιμότητα του προτεινόμενου μέτρου βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη διαπίστωση ότι η όξυνση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ήταν άμεση και δριμεία στον τομέα της απασχόλησης.

Κατά την περίοδο 2008-2011 απωλέσθηκαν 34.205 θέσεις εργασίας, με το δευτερογενή τομέα να υφίσταται τη μεγαλύτερη μείωση των θέσεων εργασίας, που ανήλθε σε ποσοστό 46,8%. Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό της μέγιστης ευπάθειας της εν λόγω μειονεκτούσας περιφέρειας στις συνέπειες της οικονομικής  κρίσης ότι το ποσοστό ανεργίας μεταξύ των ετών 2010 και 2013 αυξήθηκε κατά 12,2%.

Εξάλλου, οι εν λόγω περιοχές είναι παραμεθόριες, με συνέπεια να είναι αυξημένες οι απαιτήσεις ενίσχυσής τους σύμφωνα με το άρθρο 106 παρ. 1 του Συντάγματος. Οι αυξημένες απαιτήσεις ενίσχυσης των περιοχών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εντείνονται από την παράλληλη θέση τους ως πύλης εισόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται ότι εντός των εν λόγω περιοχών πρέπει να επιτευχθεί μεσοπρόθεσμα και η αποτελεσματική διαχείριση τμήματος των μεταναστευτικών ροών, οι οποίες έχουν βεβαίως και συνέπειες οικονομικής φύσεως.

Για τους λόγους αυτούς πρέπει να αξιοποιηθούν κατά το δυνατόν πληρέστερα οι δυνατότητες ενισχύσεων προς τις επιχειρήσεις της εν λόγω περιφέρειας, σύμφωνα με τους κανόνες του ενωσιακού δικαίου.

Η πληρέστερη δυνατή αξιοποίηση των ενωσιακών περιθωρίων ενίσχυσης αφορά τόσο το γεωγραφικό εύρος των ενισχύσεων στο σύνολο της περιφέρειας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όσο και την κάλυψη όσο το δυνατόν ευρύτερων κατηγοριών και μεγεθών επιχειρήσεων δραστηριοποιούμενων στην εν λόγω περιφέρεια.

Κύριε Υπουργέ,

Τα Επιμελητήρια της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης σας συγχαίρουν για την έμπρακτη στήριξή σας προς τις επιχειρήσεις μας.

Θεωρούμε ότι η εν λόγω τροπολογία αποτελεί την αρχή μιας σειράς ουσιαστικών και απαραίτητων αναπτυξιακών μέτρων για την ευαίσθητη περιοχή μας και σε συνέχεια αυτής ζητούμε:

Α) την επέκταση της εφαρμογής της και πέραν της 31-12-2015, ήτοι και για τα έτη 2016-2020, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω δικαστικές ενέργειες για το ίδιο ζήτημα αλλά για διαφορετικά χρονικά διαστήματα

Β) ο συμψηφισμός των απαιτήσεων των δικαιούχων από τα έτη 2010-2015 να αφορά υφιστάμενες και μελλοντικές απαιτήσεις του Δημοσίου για τουλάχιστον επτά (7) έτη

Γ) να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την πλήρη αποκατάσταση της αδικίας που συντελέστηκε εις βάρος των επιχειρήσεων και την αντικατάσταση της επιδότησης του εργοδοτικού κόστους με ισοδύναμο αναπτυξιακό μέτρο.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε αρωγή μπορούμε να προσφέρουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Με εκτίμηση,

 Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου &

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου

Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΣΓΡΑΒΑΝΗΣ

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΜΑΡΚΟΣ ΔΕΜΠΑΣ

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

 (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός | 24 νέα κρούσματα – 4 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

Δημοσιεύτηκε

στις

Στα 24 είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας τα τέσσερα κρούσματα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδους της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.826 εκ των οποίων το 54.5% αφορά άνδρες.

Παράλληλα 1.007 (26.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.002 (52.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Επιπλέον δώδεκα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. Οι τρεις (25.0%) εξ αυτών είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Παράλληλα 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 62 (32.1%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Koρωνοϊός | Πληροφορίες για δύο τουρίστες θετικούς στον ιό στον Δήμο Νέστου

Δημοσιεύτηκε

στις

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης στην εκπομπή Αναλυτής του ENA CHANNEL έχει ανεπίσημες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν δύο τουρίστες που είναι θετικοί στον ιό στον Δήμο Νέστου. Ο ΕΟΔΥ έχει αναλάβει να ακολουθήσει τις απαραίτητες διαδικασίες σύμφωνα με το πρωτόκολλο .

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Δημοφιλή

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ