ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Blue Horizon: Όλοι οι σοκαριστικοί διάλογοι μετά τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη -Προσπάθεια συγκάλυψης

Περίπου 10 μέρες έχουν περάσει από τη δολοφονία του Αντώνη στο πλοίο Blue Horizon, τον οποίο έσπρωξαν από τον καταπέλτη μέλη του πληρώματος, με αποτέλεσμα να πνιγεί στο λιμάνι του Πειραιά

Οι διάλογοι του πληρώματος που έρχονται σιγά-σιγά στο φως σοκάρουν όλο και περισσότερο, καθώς αποτυπώνεται η κυνικότητα με την οποία αντιμετώπισαν τον θάνατο του 36χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Καργιώτης επιχείρησε να επιβιβαστεί στο πλοίο, λίγο πριν αναχωρήσει, στις 9:10 το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου με κατεύθυνση το Ηράκλειο, έχοντας κανονικά το εισιτήριο στην κατοχή του, όμως μέλη του πληρώματος δεν τον άφησαν να επιβιβαστεί. Στη συνέχεια, όπως φαίνεται και στα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, φαίνεται να τον σπρώχνουν από τον καταπέλτη, με συνέπεια ο 36χρονος να χάσει την ισορροπία του και να πέσει μέσα στη θάλασσα, χάνοντας τη ζωή του. Ύστερα το πλοίο σάλπαρε κανονικά και επέστρεψε στον Πειραιά μετά από περίπου 40 λεπτά έπειτα από παρέμβαση του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος του Αντώνη οφείλεται σε «πνιγμό εντός θαλασσίου ύδατος σε έδαφος και κάκωση κεφαλής».

Για τη δολοφονία του 36χρονου κατηγορούνται ο πλοίαρχος του Blue Horizon, ο ύπαρχος, ο λοστρόμος και ο αξιωματικός καταστρώματος.

Οι σοκαριστικοί διάλογοι του πληρώματος Blue Horizon

«Ρε μ…ς πώς έπεσε;», έλεγε ο πλοίαρχος

Αρχικά, ο πρώτος διάλογος που ήρθε στο φως είναι μεταξύ του πλοιάρχου και του πληρώματος, μέσω του συστήματος καταγραφής (VDR) στη γέφυρα του Blue Horizon.

Ο πλοίαρχος, που βρίσκεται στη διαδικασία του απόπλου, ξαφνικά ακούγεται να ρωτάει «Τι έγινε;».

Ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα αρχίζει να φωνάζει εκνευρισμένος: «Πάτε καλά ρε; Ρε πάτε καλά;».

Στη συνέχεια ακούγεται να λέει: «Αργά. Αργά».

Κάποιος του λέει κάτι μέσω ενδοεπικοινωνίας και ο πλοίαρχος απαντά «το βλέπω, το είδα».

Αμέσως μετά δίνει οδηγία «πολύ αργά», ζητάει να καλέσουν το Traffic στο κανάλι VHF 13 και στη συνέχεια ακούγεται να ρωτάει: «Έλα, τι έγινε; Για πες μου. Τι έγινε;».

Ακούγεται στο βάθος μια φωνή να του λέει ότι κάποιος έπεσε στη θάλασσα και ο πλοίαρχος ρωτάει «ποιος έπεσε στη θάλασσα;».

Σε άλλο σημείο ο πλοίαρχος ακούγεται να λέει «επιπλέει, επιπλέει» και μέλος του πληρώματος απαντά «επιπλέει στον ντόκο που φύγαμε εμείς». Και τότε ο πλοίαρχος ρωτά τον ύπαρχο: «Ρε μ…ς, πώς έπεσε;».

Από την ενδοσυνεννόηση του απαντούν «Πήγε να ανέβει» και ο πλοίαρχος ρωτάει: «Έπεσε επιβάτης στη θάλασσα; Τι έγινε;».

Ο ίδιος, όπως ανέφερε το Cretalive, στο ημερολόγιο της γέφυρας έχει καταγράψει ώρα 21.14: «Άκουσα τον ύπαρχο να φωνάζει “Κάπτεν” μέσω VHF, κοιτάζοντας από την κάμερα είδα άνθρωπο να πέφτει στη θάλασσα από την άκρη του καταπέλτη. Άμεσα μείωσα κίνηση μηχανών και ενημέρωσα Piraeus Traffic μέσω VHF και Α’ Λιμενικό Πειραιά μέσω τηλεφώνου για άνθρωπο στη θάλασσα. Πλέουμε με ελάχιστη πηδαλιουχική ταχύτητα προς έξοδο λιμένος».

«Μπλέξαμε, μπλέξαμε!»

Έπειτα αποκαλύφθηκαν νέοι διάλογοι του πλοιάρχου με μέλη του πληρώματος και το Λιμεναρχείο.

Ο πλοίαρχος του Blue Horizon επικοινώνησε αρχικά με το πλήρωμα:

Πλοίαρχος Blue Horizon: Ναι, με ακούτε; Έπεσε ένας επιβάτης στη θάλασσα την ώρα που… στον καταπέλτη να ανέβει… έπεσε στη θάλασσα.
Μέλος Blue Horizon: Ετών;
Πλοίαρχος Blue Horizon: Νέος είναι, νέος. Στον καταπέλτη πίσω επιπλέει, μου είπαν τα παιδιά. Όταν ο καταπέλτης ήταν στην αποβάθρα εγώ είχα ξεκινήσει. Εντάξει;

iefimerida.gr

 

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version