ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Bild | Ο Τσίπρας χρησιμοποιεί το προσφυγικό για να πιέσει για το χρέος

Η γερμανική εφημερίδα «Bild» σε ένα καυστικό δημοσίευμα, επικαλούμενη πληροφορίες τις οποίες δεν κατονομάζει, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση των Αθηνών θα χρησιμοποιήσει την προσφυγική κρίση για να ασκήσει πίεση στους δανειστές να μειώσουν ή να «κουρέψουν» το χρέος.

Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας αποκαλύπτει σε σημερινό της δημοσίευμα ότι, τις επόμενες εβδομάδες η Ελλάδα θα καταθέσει επίσημο αίτημα στην Ε.Ε ζητώντας κούρεμα του χρέους ή κάποιες διευκολύνσεις σε ότι αφορά την αποπληρωμή του. Το αντάλλαγμα θα είναι, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας, ο Τσίπρας να εμφανιστεί πιο διαλλακτικός στο θέμα της προσφυγικής κρίσης.

«Σε άλλες περιπτώσεις ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν θα έκανε κάτι τέτοιο», γράφει η εφημερίδα και προσθέτει: «Αλλά και προς τα έξω η κυβέρνηση των Αθηνών δεν θέλει να δείξει ότι εκμεταλλεύεται την προσφυγική κρίση».

Χτες, πάντως, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ διευκρίνιζε ότι τα δύο θέματα δεν θα πρέπει να συγχέονται κι ότι η Ελλάδα θα λάβει έτσι κι αλλιώς επιπρόσθετη βοήθεια για το προσφυγικό.

sofokleousin.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version