Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Αυλαία για την πρώτη ενότητα του Cosmopolis Festival 2023

Η πρώτη ενότητα  του Cosmopolis festival 2023 ολοκληρώθηκε εχθές, Κυριακή 30 Ιουλίου, με πλήθος επισκεπτών να πλημμυρίζουν για μία τελευταία φορά την κεντρική οδό της Παλιάς Πόλης

Mουσικές, χοροί, street food & bazaar και ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων γεμάτο χρώματα, εικόνες και γεύσεις έδωσαν τον δικό τους ξεχωριστό παλμό στη χερσόνησο της Παναγίας. Στις 21:30, οι εκρηκτικοί Locomondo γιόρτασαν 20 χρόνια εμφανίσεων στην ελληνική και παγκόσμια μουσική σκηνή.

Η μεγάλη μουσική παρέα των reggae, ska και latin ρυθμών, παρέσυραν χιλιάδες μικρούς και μεγάλους σε μια μοναδική γιορτή χορού και μουσικής.

Ο στίχος «κρύο δεν κάνει στην Ελλάδα, κρύο δεν έκανε ποτέ», δεν άφησε κανένα ασυγκίνητο, με θεατές μέσα και έξω από το συναυλιακό χώρο να τραγουδούν όλοι μαζί και να χορεύουν σε ένα από τα πιο μεγάλα hit της μπάντας. Αποκορύφωμα της συναυλίας, η στιγμή που οι Locomondo έριξαν φουσκωτές μπάλες θαλάσσης και έγιναν ένα με το κοινό που τους αποθέωσε. Ήταν μια συναυλία που σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστη.

Παράλληλα, το ελληνικό καφενείο μεταφέρθηκε στη σκηνή χορού επί της οδού Πουλίδου για να γιορτάσει την λήξη του εξαημέρου μαζί τον Σύλλογο Μικρασιατών Ν. Καβάλας ‘Μνήμη Μικράς Ασίας’ και την Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας υπό τους παραδοσιακούς ρυθμούς της Μπάντα Τέτοια.

Η υπαίθρια αγορά με τους μικροπωλητές έδωσε για άλλη μια μέρα το δικό της στίγμα και απογείωσε τη φεστιβαλική εμπειρία των επισκεπτών με ξεχωριστές γεύσεις και αρώματα.

Στην αυλή του 7ου Δημοτικού, στο  Φάρο της Παναγίας, το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει την έκθεση φωτογραφίας Urban Silence της Λύβιας Σταυρακάρα, καθώς και την έκθεση με τις δημιουργίες της Συμέλας Κορδύλη-Μαργιόλα, ΜelisArt με θαλασσόξυλα και μουσικά όργανα.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε το τετραήμερο εργαστήρι κεραμικής και παιχνιδιών με πηλό, με εισηγήτρια την κεραμίστρια Στέλλα Ρόκου. Μικροί και μεγάλοι συνέβαλαν στην δημιουργία ενός θαλάσσιου τοπίου, εμπνευσμένο από την ταυτότητα του φετινού φεστιβάλ, το οποίο θα κοσμήσει την αυλή του 7ο δημοτικού σχολείου, σε συνέχεια των περσινών εργαστηρίων.

Αυλαία έριξαν και οι δράσεις «Κάθε κτίριο μια ιστορία στην πόλη» και Oceana. Στην αυλή του 5ου Γυμνασίου Καβάλας ο κόσμος είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις παρουσιάσεις των μαθητών με θέμα τα ξεχωριστά κτίρια της πόλης μας. Στόχος της δράσης, να βγούνε τα κτίρια από την ανωνυμία τους, να τα προσεγγίσουμε δημιουργικά, να τα φανταστούμε διαφορετικά, να τους δώσουμε βήμα και πρόσωπο μέσα από την ενεργή στάση των μαθητών της πόλης.

Στην Παλιά Μουσική, οι δράσεις της Oceana, ξεκίνησαν με ένα μοναδικό ηχητικό περίπατο στα σοκάκια της Παναγίας και εν συνεχεία ολοκληρώθηκαν με τις οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις στο εσωτερικό του Χαλήλ Μπέη και την προβολή της ταινίας Dolphin man.

Παράλληλα, για μια τελευταία φόρα το λιμάνι της πόλης γέμισε με τα χρώματα και τις μουσικές της δράσης Cosmolights.

Τέλος, στην παραλία του Λιμενοβραχίονα ολοκληρώθηκε το 1ο Cosmopolis Tournament με τους τελικούς beach tennis να πραγματοποιούνται σε μία όμορη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα.

To Cosmopolis festival συνεχίζει την ερχόμενη Πέμπτη 3 Αυγούστου, με την πλέον καθιερωμένη ενότητα CosmoHome και τέσσερις μοναδικές συναυλίες εντός και εκτός αστικού ιστού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του φετινού CosmoΗome επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ cosmopolisfestival.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Η περιφορά του Επιταφίου στα κοιμητήρια της πόλης απο ψηλά

Στον χώρο των Δημοτικών Κοιμητηρίων της Καβάλας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής 14 Απριλίου 2023 η πρώτη περιφορά Επιταφίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δημος Παγγαίου | Στολισμός του Επιταφίου σε Ακροπόταμο -Καριαννη

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Κάριαννη

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Ακροπόταμος

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Αυλής

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Ποταμιά Θάσου | Ιερός Ναός ” Εισόδια της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους “

Με κατάνυξη ,ο  στολισμός του Επιταφίου στον Ιερό Ναό ” Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους ” στην Ποταμιά της Θάσου.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en