Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αυγενάκης | “Ανοιχτό το σενάριο του Grexit”

Την πρώτη του συνέντευξη για τα τρέχοντα ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά τη συνάντηση των Big-4, έκανε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης την Παρασκευή, μιλώντας στην εκπομπή De Facto της Creta TV.

Μεταξύ άλλων μίλησε για τον κίνδυνο του Grext, την παρουσία των FIFA και UEFA στην Ελλάδα, τις εκλογές της ΕΠΟ, το VAR και τις μετακινήσεις των οργανωμένων οπαδών μετά τα πρόσφατα περιστατικά στο Ηράκλειο.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης:

Για τη συνάντηση των Big 4:

«Ειπώθηκαν πράγματα, σκληρά, αιχμηρά. Ίσως κάποιες φορές έφτασαν τα όρια της προσβολής. Δεν θα ήθελα να υπάρχει αυτό το περιεχόμενο, παρ’ όλα αυτά έγινε συζήτηση. Ενώπιος ενώπιον και με την παρουσία εκπροσώπων της FIFA και UEFA έγινε σκληρή συζήτηση.

Συμφώνησαν όλοι ότι πρέπει να προχωρήσουμε γρηγορότερα τις διαδικασίες της εκλογής της νέας διοίκησης της ΕΠΟ στις αρχές του καλοκαιριού. Συζητήσαμε για το θέμα της διαιτησίας που εξετάζεται ήδη από την FIFA και την UEFA το ενδεχόμενο να ενισχυθεί το τιμ που αυτή την στιγμή στελεχώνει την ΚΕΔ.

Συζητήσαμε επίσης πως θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα χωρίς εντάσεις και να «μαζέψουμε» το σκηνικό των τοξικών δηλώσεων. Το ότι έγινε η συνάντηση είναι μια επιτυχία, θα πρέπει όμως αυτές οι προσπάθειες να συνεχιστούν. Θέλουμε ως κυβέρνηση ένα ποιοτικότερο ποδόσφαιρο».

Για το αν έχουν γίνει λάθη από UEFA / FIFA:

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι εδώ και δυόμισι χρόνια σε καθεστώς επιτροπείας. Αν οι εκπρόσωποι των διεθνών οργάνων είχαν κάνει καλά την δουλειά τους τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα. Μάλλον και εκείνοι έχουν αποτύχει. Και οι δικες τους εκτιμήσεις ήταν λάθος.

Όμως λήγει σε λίγους μήνες η παρουσία τους στην Ελλάδα, τους θέλουμε αρωγούς για να βελτιώσουμε τα πράγματα. Να αξιοποιήσουμε την παρουσία τους μέχρι το καλοκαίρι. Εάν στην συνέχεια υπάρχει ανάγκη και για περαιτέρω στήριξη και όχι επιτροπεία, να το συζητήσουμε, δεν είμαι αρνητικός. Ως κυβέρνηση εξάλλου δεν έχουμε καμιά φοβία συνεργασιών με διεθνείς οργανισμούς».

Για το ενδεχόμενο του Grexit:

«Ως σενάριο το grexit υπάρχει, αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς, αλλά από εκεί και μετά εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να εργαστούμε με όλους τους εμπλεκόμενους της ποδοσφαιρικής κοινότητας για να κάνουμε το ποδόσφαιρο καλύτερο και όχι για να κάνουμε βήματα πίσω. Από την άλλη όμως ο καθένας πρέπει να αναλάβει το κομμάτι της ευθύνης που του αναλογεί».

Για τη γραμμή του VAR:

«Θα ήθελα το var από την πρώτη στιγμή να ήταν πλήρες και να μην αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα. Το κόστος της τοποθέτησης γραμμής οφσάιντ στο var το αναλαμβάνει η ελληνική πολιτεία για να κλείσει και αυτή η εκκρεμότητα. Ελπίζω πως εφέτος θα είναι προς χρήση. Για τα χρήματα που έχει λάβει η εταιρία θα ήθελα να είναι τα πάντα έτοιμα από την πρώτη στιγμή. Είμαι υπέρ της λειτουργίας του var, δεν συμφωνώ όμως με τα φαινόμενα των τηλεδικαστών».

Για τα φαινόμενα βίας και τρομοκρατίας:

«Είναι αδιανόητο στην Ελλάδα του 2020 να υπάρχει ο φόβος και τρομοκρατία από οποιονδήποτε σε οποιονδήποτε. Έχουμε όμως και περιστατικά βίας που έχουν καταγράφει, που έχουν υπάρξει δικογραφίες και δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, πάρα το γεγονός ότι έχουν υπάρξει χρόνια.

Ο υφυπουργός αθλητισμού δεν είναι δικαστής και ούτε ο Υπουργός δικαιοσύνης μπορεί να παρεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης. Ζήτησα από τον προϊστάμενο εισαγγελέα της αθλητικής βίας αν είναι δυνατόν να δοθεί μια προτεραιότητα σε υποθέσεις βίας που εκκρεμούν, γιατί το αίσθημα της ατιμωρησίας γεννά περαιτέρω προβλήματα και εντάσεις».

Για το σύστημα εκλογών στην ΕΠΟ:

«Για την ΕΠΟ η βασική ιδέα της πρότασης μου είναι να υπάρξει ένας πιο ανοικτός και δημοκρατικός τρόπος εκλογής διοίκησης της ΕΠΟ, από μια μεγαλύτερη εκλογική βάση που δεν θα μπορεί ούτε να χειραγωγείται, ούτε να κατευθύνεται και να ελαχιστοποιηθούν οι εντάσεις που είχαμε σε προηγούμενες διαδικασίες, να υπάρξει δηλαδή ένα πιο διευρυμένο σώμα. Την ιδέα αυτή την κατέθεσα στο τραπέζι, παρουσία εκπρόσωπων όλων των ομάδων. Το αυτοδιοίκητο το σέβομαι, δεν θα κάνω κάτι αν δεν υπάρξει συνεννόηση».

Για τη μετακίνηση των οργανωμένων οπαδών, όπως στο ΟΦΗ-Ολυμπιακός:

«Το θέμα της απαγόρευσης ή μη μεμονωμένων φιλάθλων είναι αστείο, είναι ανέκδοτο. Πως μπορεί ο οποιοσδήποτε να ελέγξει κάποιον την στιγμή που μεμονωμένα πάει να αγοράσει εισιτήριο.

Το θέμα των μεμονωμένων φιλάθλων είναι στην δικαιοδοσία της εκάστοτε ΠΑΕ, να αναλάβει και να προωθήσει τα εισιτήρια. Πάντα με την ευθύνη της αστυνομίας. Από την ώρα που κάποιοι μεμονωμένοι που με κάποιο τρόπο προμηθεύτηκαν εισιτήριο και αποδεικνύεται ότι κάθε άλλο παρά μεμονωμένοι είναι, όπως έγινε με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο, την απόλυτη ευθύνη την έχει η αστυνομία.

Ως υφυπουργός δεν έχω καμιά δικαιοδοσία, είναι στην δικαιοδοσία της αστυνομίας να απαγορεύσει ή όχι την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο, όταν αποδεικνύεται πως υπάρχει οργανωμένη μετακίνηση οπαδών. Η μετακίνηση οργανωμένων οπαδών απαγορεύεται ρητά. Αστυνομία και οι δυο ΠΑΕ γνώριζαν την απόφαση μου για την μετακίνηση οργανωμένων οπαδών».

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κομοτηνή: Στην Α1 κατηγορία ο ΗΡΟΔΙΚΟΣ

Μετά από τεράστιο κόπο, αγωνιστικές, τραυματισμούς, νίκες αλλά και ήττες ο Αθλητικός Σύλλογος Αναπήρων Αθλητών ΗΡΟΔΙΚΟΣ έπειτα από τη τελική του αναμέτρηση με τη ομάδα του ΠΑΣΚΑ κατάφερε να υπερισχύσει έναντι 61-36 δίνοντας του τη δυνατότητα πλέον να αγωνίζεται στη Α1 κατηγορία.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εθνική Γαλλίας: Με Εμπαπέ και όλα τα τα αστέρια στο Euro 2024 – Επιστροφή Καντέ

Με όλα τα τα αστέρια θα συμμετάσχει στο Euro 2024 (14/6-14/7) η Εθνική Γαλλίας. 

Ο Ντινιέ Ντεσάμπ επέλεξα ότι καλύτερο έχει η Γαλλία δηλαδή τους Εμπαπέ, Ντεμπελέ, Κολό Μουανί, Γκριεζμάν, Καμαβινγκά, Τσουαμενί, Μεντί, Κονατέ και Κουντέ ενώ μετά από δύο χρόνια κάλεσε ξανά τον Ενγκολό Καντέ.

Μοναδική σημαντική απουσία είναι αυτή του Λούκας Ερναντές, ο οποίος υπέστη πριν λίγες εβδομάδες ρήξη χιαστού.

Η Γαλλία είναι στον ίδιο όμιλο με Ολλανδία, Αυστρία και Πολωνία. Οι Γάλλοι έχουν κερδίσει το Euro το 1984 και το 2000 και ήταν φιναλίστ το 2016.

Οι κλήσεις της Εθνικής Γαλλίας

Τερματοφύλακες: Αρεολά (Γουέστ Χαμ), Μενιάν (Μίλαν), Σαμπά (Λανς)

Αμυντικοί: Κλος (Μαρσέιγ), Τ. Ερναντές (Μίλαν), Κονατέ (Λίβερπουλ), Κουντέ (Μπαρτσελόνα), Φ. Μεντί (Ρεάλ), Παβάρ (Ίντερ), Σαλιμπά (Άρσεναλ), Ουπαμεκανό (Μπάγερν)
Μέσοι: Καμαβινγκά (Ρεάλ), Φοφανά (Μονακό), Γκριεζμάν (Ατλέτικο), Καντέ (Αλ-Ιτιχάντ), Ραμπιό (Γιουβέντους), Τσουαμενί (Ρεάλ), Ζαΐρ-Εμερί (Παρί)
Επιθετικοί: Μπαρκολά (Παρί), Κομάν (Μπάγερν), Ντεμπελέ (Παρί), Ζιρού (Μίλαν), Κολό Μουανί (Παρί), Εμπαπέ (Παρί), Τουράμ (Ίντερ)

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τουρνουά μπάσκετ «Παληό 3on3»: Ραντεβού στο «Κοράλι» στις αρχές Ιουλίου

Το «Παληό 3on3» επιστρέφει για την 6η του σαιζόν και περιμένει όλους τους φίλους του τουρνουά στις 5-6-7 Ιουλίου 2024 για ακόμα ένα διασκεδαστικό μπασκετικό τριήμερο στο πάρκο «Κοράλι» . Ένα από τα πιο όμορφα γεγονότα του οικισμού ευελπιστεί να δώσει και φέτος μια ευκαιρία συνάντησης και συνάθλησης ανθρώπων όλων των ηλικιών με στόχο τη ψυχαγωγία και τη δημιουργία καλοκαιρινών αναμνήσεων!

Με αφετηρία το καλοκαίρι του 2018 το τουρνουά πραγματοποιείται έκτοτε κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή του κόσμου με μοναδική διακοπή το καλοκαίρι του 2020 λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Η αθλητική – πολιτιστική εκδήλωση που οργανώνεται με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παληού «Μέγας Αλέξανδρος» και του Δήμου Καβάλας, αποτελεί μια ευχάριστη αφορμή να επισκεφτούν και να γνωρίσουν την πόλη μας αθλητές γειτονικών περιοχών, ενώ στο πλαίσιο του τριημέρου γίνεται κάθε χρόνο προσπάθεια προβολής τοπικών συλλόγων και ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα οικολογίας, υγείας και κοινωνικών συμπεριφορών.

Φέτος, όπως και πέρσι, το τουρνουά θα ξεκινήσει με τέσσερις κατηγορίες:
Κατηγορία Κοριτσιών – Γυναικών
Κατηγορία TEENS αγόρια έως 17 ετών
Κατηγορία YOUTH ηλικίες 18-35
Κατηγορία VETERANS ηλικίες 35+

Οι νικητές των κατηγοριών θα απολαύσουν όμορφα δώρα και θα συνεχίσουν για το μεγάλο βραβείο του τουρνουά

Δηλώσεις συμμετοχών ομάδων τριών ή τεσσάρων ατόμων στις σελίδες μας στο facebook (Παληό 3on3 Summer Tournament) & instagram (palio3on3) μέχρι την Κυριακή 16 Ιουνίου.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en