Quantcast
Connect with us

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Αυγενάκης | “Άμεσα και ευέλικτα η στήριξη στους πληγέντες παραγωγούς και κτηνοτρόφους”

Mια πρώτη αυτοψία κυβερνητικού κλιμακίου υπό τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, στα καμένα του νομού τη Δευτέρα 28 Αυγούστου διαπίστωσε το μέγεθος της καταστροφής.

Σε μια πρώτη ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Λευτέρης Αυγενάκης δηλώνει πως «με γνώμονα την ταχεία αξιολόγηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και τη λήψη μέτρων που θα ανακουφίσουν τις περιοχές και θα επιτρέψουν την αναγέννησή τους, δεσμευόμαστε να κινηθούμε άμεσα και ευέλικτα».

Click to comment

Απάντηση

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Το πρόβλημα με τα βοσκοτόπια και η νέα Κ.Α.Π τέθηκαν στην συνάντηση Κελέτση με κτηνοτρόφους της ΑΜ-Θ

Συνάντηση και συζήτηση με τους εκπροσώπους των Κτνοτροφικών Συλλόγων για τα προβλήματα της κτηνοτροφίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποίησε την Παρασκευή ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης.

Τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα των κτηνοτρόφων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ όπως τα βοσκοτόπια αλλά και η νέα Κ.Α.Π

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

“Αγρότης Χρονιάς 2023” στην Ξάνθη παρουσία του ΥΠΑΑΤ Λευτέρη Αυγενάκη

Σε μια δραστήρια γυναίκα από τα Πομακοχώρια της Ξάνθης, την Ζουμπούλ Ζουφλιέ, απονεμήθηκε φέτος η τιμητική διάκριση της χρονιάς, στο πλαίσιο της ετήσιας απονομής των βραβείων του «Αγρότη της Χρονιάς». Η κ. Ζουφλιέ από το ορεινό χωριό Άλμα του δήμου Μύκης Ξάνθης τιμήθηκε για την συνεχή και διαρκή προσπάθειά της στην καπνοκαλλιέργεια.

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Η Αγγελική Γανίδου από τη Λεύκη Ξάνθης τιμήθηκε φέτος από το θεσμό του «Αγρότη της Χρονιάς» με το βραβείο της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην αγροτική παραγωγή. Από πολύ μικρή ηλικία στην καλλιέργεια της γης η κ. Γανίδου καλλιεργεί σήμερα χίλια στρέμματα σε καλαμπόκι, βαμβάκι, ηλιόσπορο, σιτάρι, ακτινίδια και ελιές.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Το ετήσιο βραβείο για την Συλλογική Προσπάθεια της χρονιάς κέρδισε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου. Με έτος ίδρυσης το 1916, με  835 παραγωγούς – μέλη και με κύριο είδος τα χαρακτηριστικά κόκκινα μήλα, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς είδε φέτος εγκαταστάσεις, δρόμους και υποδομές να δέχονται βαρύ πλήγμα από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μαγνησία. Ωστόσο, όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι του συνεταιρισμού όταν παρέλαβαν το βραβείο, η ενότητα, η συλλογικότητα, το όραμά τους και η θέληση, ήταν τα στοιχεία εκείνα που τους κράτησαν όρθιους ώστε να συνεχίσουν την προσπάθεια.

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Ο 30χρονος Μιχάλης Κυριακίδης από τον Πετεινό Ξάνθης, ήταν ο φετινός νικητής του «Κτηνοτρόφου της Χρονιάς» για 2023. Συνεχιστής μιας οικογενειακής παράδοσης ο Μιχάλης Κυριάκιδης  έφτιαξε μια σύγχρονη κτηνοτροφική μονάδα βασιζομένη σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Σήμερα, το κοπάδι του ανέρχεται στα χίλια ζώα με την παραγωγή γάλακτος να ανέρχεται στους 300 τόνους ετησίως.

ΑΓΡΟΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Πρότυπο ψηφιακού αγρότη, ο Μιλτιάδης Χαρένης από τη Νέα Γωνιά Χαλκιδικής, είναι για το 2023 ο «Αγρότης της Χρονιάς» κερδίζοντας το ετήσιο βραβείο του θεσμού. Από μικρό παιδί ο κ. Χαρένης ξεκίνησε να ασχολείται με την καλλιέργεια της γης βοηθώντας τον πατέρα του. Σήμερα, στα 51 του χρόνια αποτελεί πρότυπο σύγχρονου ψηφιακού αγρότη – επιχειρηματία, ο οποίος από το 2018 εφαρμόζει τις πιο καινοτόμες λύσεις γεωργίας ακριβείας σε μια εκμετάλλευση που αριθμεί περί τα 4.000 στρέμματα.

agronews.gr

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Αυγενάκης από Ξάνθη | “Ηθική υποχρέωση μας η σωστή και υγιής λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ”

Στην ομαλή λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν αναφέρθηκε από την Ξάνθη απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι είναι προσωπικό στοίχημα της κυβέρνησης αρχικά η επικαιροποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, κάτι που αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες αλλά και η ηθική και σωστή λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ έτσι ώστε να μην υπάρχουν διαστρεβλώσεις και αδικίες.

Δείτε την δήλωση του ΥΠΑΑΤ απο την Ξάνθη :

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: