ΚΑΒΑΛΑ

Άρθρο της Ειρήνης Βρανά : Η Καβάλα σε αναπτυξιακή τροχιά

Η Καβάλα σε αναπτυξιακή τροχιά!!

Στο πρόσφατο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ, μιλώντας για την ανάπτυξη των σχέσεων Βουλγαρίας -Ελλάδας, μεταξύ άλλων τόνισε ότι αναμένεται αυτές τις μέρες η υπογραφή μνημονίων συνεργασίας των λιμανιών της Βάρνας και της Καβάλας και πρόσθεσε ότι ελπίζει σύντομα μία επόμενη συμφωνία να αφορά τον “ διάδρομο μεταφορών” , Θεσσαλονίκη -Καβάλα- Αλεξανδρούπολη- Μπουργκάς- Βάρνα -Ρούσε(λιμάνι στον ποταμό Δούναβη). Η είδηση είναι ένα καλό νέο καθώς δίνει αισιοδοξία για την υλοποίηση ενός έργου πνοής που αφορά άμεσα την Καβάλα καθώς εμπεριέχει την σιδηροδρομική σύνδεση της Νέας Καρβάλης με τους Τοξότες Ξάνθης και ολοκληρώνει τον ρόλο του λιμανιού μας και της περιοχής μας ως κόμβου μεταφορών με πολλές προοπτικές για την εμπορευματική, την επιβατική, τουριστική κίνηση.
Είναι σημαντικό ότι η συγκεκριμένη σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης -Βουλγαρίας εντάσσεται στις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις “ συνδυασμένες πράσινες μεταφορές” καθώς αυτός σιδηροδρομικός διάδρομος προσφέρει μια εναλλακτική χερσαία “ γέφυρα” για την βαλκανική ενδοχώρα των λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας, αποτελώντας μία ασφαλέστερη λύση στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Η σιδηροδρομική παράκαμψη των στενών του Βοσπόρου δημιουργεί επίσης σημαντικές οικονομίες χρόνου και χρήματος για τα φορτία που υποχρεωτικά σήμερα κινούνται με τις θαλάσσιες μεταφορές.
Με βάση την εμπειρία μου από την συμμετοχή μου στην διοίκηση του ΟΛΚ, για τον νομό μας ένα λιμενικό σύστημα με εμπορικό και τουριστικό λιμάνι, με σιδηρόδρομο, σε επαφή με την Εγνατία Οδό και το αεροδρόμιο Χρυσούπολης, μπορεί να γίνει ο κινητήριος μοχλός για ταχεία οικονομική ανάπτυξη την επόμενη δεκαετία, καθώς θα συνδυαστεί με την προσέλκυση παράλληλης ανάπτυξης του εμπορίου και της βιοτεχνίας. Μαζί με την ενίσχυση του τουρισμού που είναι η άμεση, ισχυρή και δυναμική λύση για την αναζωογόνηση της τοπικής οικονομίας, μπορούν στο μέλλον να ξανακάνουν την Καβάλα ισχυρό κόμβο ανάπτυξης και ευημερίας. Εγγύηση για μια τέτοια προοπτική αποτελεί μία κυβέρνηση της ΝΔ η οποία θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη πορεία υλοποίησης των απαιτούμενων έργων, ένα ελπιδοφόρο παρόν και μέλλον για τον τόπο μας.

Ειρήνη Βρανά
Υποψήφια Βουλευτής της ΝΔ

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version