Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρνί: 6 οφέλη για την υγεία και 3 μειονεκτήματα

Το αρνί, ο πρωταγωνιστής της Κυριακής του Πάσχα, είναι ένα ήπιο και τρυφερό κρέας, που αρέσει στους περισσότερους και κυριαρχεί στα γιορτινά τραπέζια.

Στους περισσότερους αρέσει ψητό και στο φούρνο, αλλά παρά τα οφέλη του δεν ταιριάζει σε όλους, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε λίπη και χοληστερίνη.
Ωστόσο, το αρνί έχει πολλά και σημαντικά οφέλη για την υγεία, αλλά και μειονεκτήματα.

Αρνί: 6 οφέλη για την υγεία

1. Υποστηρίζει την ανάπτυξη των μυών

Το αρνί περιέχει άπαχη πρωτεΐνη. Τα αμινοξέα από την πρωτεΐνη θα τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη των μυών και θα βοηθήσουν το σώμα να κάψει το επίμονο λίπος. Παρόλο που το αρνί είναι κόκκινο κρέας, η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη μπορεί να σας κρατήσει δυνατό, ειδικά αν καταναλωθεί σε μέτριες ποσότητες.

2. Βελτιώνει την απόδοση της άσκησης

Το αρνί περιέχει βήτα-αλανίνη, η οποία είναι ένας τύπος αμινοξέος που παράγει καρνοσίνη. Αυτό το φυσικό αντιοξειδωτικό μειώνει την κούραση και ενθαρρύνει την καλύτερη απόδοση στην άσκηση. Μπορείτε να φάτε μικρά κομμάτια μαγειρεμένου αρνιού με σαλάτα για να ενισχύσετε την ενέργειά σας πριν από την έντονη άσκηση.

3. Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ, που βρίσκεται συχνά στο αρνί που τρέφεται με χορταράκια, μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Είναι ένα είδος λίπους που βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα να γίνει πιο ανθεκτικό στις λοιμώξεις. Θα πρέπει να λαμβάνετε περισσότερο συζευγμένο λινολεϊκό οξύ στη διατροφή σας εάν αρρωσταίνετε τακτικά ή αντιμετωπίζετε στομαχικά προβλήματα.

4. Μειώνει τη φλεγμονή

Το αρνί είναι μια πλούσια πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Η κατανάλωση περισσότερων από αυτά τα υγιή λίπη μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή στις αρτηρίες και το στομάχι σας. Ο ψευδάργυρος, ως ορυκτό που τονώνει το ανοσοποιητικό, έχει επίσης αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα για την βέλτιστη υγεία του ανοσοποιητικού.

5. Βοηθά στην πέψη

Το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ, πρωτεΐνη και βιταμίνη Β12 στο κρέας αρνιού βοηθούν στην καλή πέψη. Μπορείτε να περιορίσετε λίγο την ταλαιπωρία από την δυσκοιλιότητα, το φούσκωμα και τα αέρια σε μια ισορροπημένη διατροφή.

6. Πλούσιο σε μέταλλα και βιταμίνες

Το αρνί περιέχει σίδηρο, φώσφορο, σελήνιο και βιταμίνη Β12. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η βιταμίνη Β12 μπορεί να υποστηρίξει την υγεία των οστών και να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας, αναφέρει το healthreporter.com. Εν τω μεταξύ, ο σίδηρος διατηρεί τα ερυθρά αιμοσφαίρια σας υγιή, γεγονός που αποτρέπει προβλήματα ανεπάρκειας σιδήρου όπως η αναιμία και η ταχυκαρδία.

Αρνί: 3 μειονεκτήματα

1. Αυξάνει την χοληστερόλη

Το αρνί είναι μια τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη, κάτι που όλοι γνωρίζουμε ότι βλάπτει τις αρτηρίες. Αυτό βέβαια ισχύει μόνο όταν τρώτε πάρα πολύ αρνί μαζί με άλλα “ένοχα” τρόφιμα, π.χ. σκορδόψωμο ή πλούσιες σε λιπαρά σάλτσες. Τα άτομα με υψηλά επίπεδα χοληστερόλης θα πρέπει να περιορίσουν αυτό το κρέας στη διατροφή τους.

2. Περιέχει κορεσμένα λιπαρά

Η υπερβολική κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών μπορεί να δημιουργήσει ορισμένα προβλήματα υγείας. Μερικά από αυτά τα προβλήματα περιλαμβάνουν αύξηση βάρους και αυξημένο κίνδυνο διαβήτη. Το αρνί περιέχει σημαντικά μέταλλα, αλλά θα πρέπει να μετράτε κάθε μερίδα για να βεβαιωθείτε ότι δεν τρώτε πολλά τρανς λιπαρά.

3. Ευθύνεται και για υψηλή αρτηριακή πίεση

Το αρνί, ως κόκκινο κρέας, περιέχει κορεσμένα λιπαρά, χοληστερόλη και μέτριο αριθμό θερμίδων. Επιδιώξτε να καταναλώνετε με μέτρο αρνί και να τρώτε περισσότερα τρόφιμα όπως άπαχο βοδινό κρέας, κοτόπουλο, αυγά και γαλοπούλα.

Διατροφική αξία (ανά 100 γρ.)

Θερμίδες (kcal) 292
Καθαροί υδατάνθρακες (g) 0
Φυτικές ίνες (g) 0
Ζάχαρη (g) 0
Λίπη (Σύνολο) 20.8
Κορεσμένα λιπαρά (g) 8.76
Πρωτεΐνη (g) 24.3
Χοληστερίνη (mg) 96

newsbeast

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αρχαιολογικά είναι τα θέματα που παρατείνουν τα έργα στον Άγιο Νικόλαο

Ένα μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί ιδιαίτερα την κοινωνία της Καβάλας και ιδίως τα καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο που εξελίσσονται στο σημείο.

Όπως μας δηλώνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κύριος Αλέξης Γούλας, υπάρχει θέμα με την αρχαιολογία καθότι βρέθηκαν στο σημείο πολλά αρχαία με αποτέλεσμα οι διαδικασίες να αργούν.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καβάλα | Στο επίκεντρο τα κυκλοφοριακά προβλήματα των επαγγελματιών ταξί

Τα έργα στην πόλη της Καβάλας τα οποία συνεχίζονται καθημερινά το τελευταίο ένα χρόνο και σε διάφορα σημεία της πόλης φαίνεται πως έχουν αρχίσει να δημιουργούν προβλήματα εκτός απο τους πεζούς και στην κυκοφορία της πόλης, όπως είναι η μετακίνηση των ταξί, η οποία λόγω των έργων είναι αεκετά δυσκολή σε αρκετά σημεία με τους επαγγελματίες να προσπαθούν να μεταφέρουν τους επιβάτες στον  προορισμό τους με απόλυτη ασφάλεια.

Ένα νέο πρόβλημα το οποίο έρχοναι να αντιμετωπίσουν, οι επαγγελματίες ταξί στην πόλη της Καβάλας, είναι οι πιάτσες ταξί όπου λόγω των έργων έχουν γίνει πολλές αλλάγες χωρίς να υπολογίζεται η ασφάλεια των επιβατών. Ενω προσφάτως μια νέα πιάτσα στο λιμάνι της Καβάλας ξεκίνησε να λειτουργεί, με το γεγονός αυτό να είναι ευχαριστώ τόσο για το επιβατικό κοινό όσο και για τους επαγγελαμτίες.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

11 με 19 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί η Δραμοινογνωσία 2024

Ανακοινώθηκε το πρωί της Τρίτης 23 Απριλίου, η διεξαδωγή της Δραμοινογνωσίας 2024, η οποία θα λάβει μέρος απο τις 11 εως και τις 19 Μαϊου, στην Π.Ε της Δράμας απο το τοπικά οινοπία με διάφορε δράσεις καθημερινά. Η προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Μιχάλη Μουρβρετίδη, οι εμπλεκόμεοι φορείς αυτη την στιγμή είναι 80% έτοιμη για την φετινή δραμοινογωνσία.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en