Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αργία Τριών Ιεραρχών 2024: Τι ισχύει για σχολεία και φροντιστήρια

Σύμφωνα λοιπόν με τη νέα διάταξη, στα σχολεία θα γίνουν οι θρησκευτικές δραστηριότητες τις πρώτες ώρες και στη συνέχεια θα κάνουν κανονικά μάθημα.

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών -που φέτος πέφτει Τρίτη 30 Ιανουαρίου- τα προηγούμενα χρόνια ήταν επίσημη αργία για τα σχολεία και τα φροντιστήρια. Αυτό άλλαξε από το 2020, όταν η τότε υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, με διάταξη που κατέθεσε στη Βουλή την κατήργησε.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση, παραμένει αργία για τα Φροντιστήρια και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία των Τριών Ιεραρχών

Σύμφωνα λοιπόν με τη νέα διάταξη, στα σχολεία θα γίνουν οι θρησκευτικές δραστηριότητες τις πρώτες ώρες και στη συνέχεια θα κάνουν κανονικά μάθημα.

Τι ανέφερε η διάταξη που κατήργησε την αργία των Τριών Ιεραρχών

«Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της θρησκευτικής των Τριών Ιεραρχών, παύει να συμπεριλαμβάνεται στις ημέρες σχολικής αργίας. Αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή των Μεγάλων αυτών Πατέρων αλλά και της Παιδείας, καθώς και των μετόχων της εκπαιδευτικής διαδικασίας, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Οι εκδηλώσεις αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικά με την προβολή του κοινωνικού και παιδαγωγικού έργου των Μεγάλων Πατέρων και της προσφοράς τους στην Εκπαίδευση και τα Γράμματα. Η εν λόγω ρύθμιση καταλαμβάνει τόσο την Πρωτοβάθμια όσο και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δημόσια και ιδιωτική, έτσι ώστε ο τρόπος εορτασμού της συγκεκριμένης θρησκευτικής και σχολικής εορτής να είναι καθολικός και ενιαίος».

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την 7η θέση σε διαγωνισμό αροποιίας κατέλαβε η Ελλάδα στην Γαλλία

Την 7η θέση καταφέρε να λάβη η Ελλάδα σε Παγκόσμιο διαγωνισμό αρτοποιών το οποίο πραγματοποίηθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας πριν απο λίγες εβδομάδες. Ανάμεσα στους τρείς αρτοποιούς και ο αροποίος απο την Χρυσουπολή και πρ. του σωματείου αρτοποίων Καβάλας, κ. Ιωάννης Δρόσος.
Σύμφωνα με τον κ. Δρόσο ήταν η πρώτη φορά που η Ελλάδα συμμετείχε σε έναν τόσο μεγάλο διαγωνισμό και μάλιστα κατάφερε να λάβει μια ξεχωριστή γεύση για τις μοναδικές παραδοσιακές γευσείς του ψωμιού και οχι μόνο.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι επαγγελματίες δεν έχουν κάνει ακόμα αύξηση στην τιμή του ψωμιού

Η ακρίβεια αλλά και οι ανατιμήσεις στα ήδη πρώτης ανάγκης σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχω επιρεάσει τις τιμές του ψωμιού στους φούρνους, όπου σύμφωνα με τον πρόεδρο των αρτοποιών Καβάλας, κ. Ιωάννη Δρόσο, αύξηση στην τιμή του ψωμιού δεν έχει γίνει εδω και δύο χρόνια. Ενω όπως ο ίδιος δηλώνει στο ENA CHANNEL, το μεγαλύτερο κόστος της ακρίβειας το επομίζονται οι ίδιοι οι επαγγελματίες και παρόλα αυτά η καταναλωτική κίνηση και το αγοραστικό ενδιαφέρον για ψωμί έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο επίκεντρο οι ελλέιψεις προσωπικού στο Κ.Υ. Χρυσούπολης

Όπως σε όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας έτσι και σε αυτό της Χρυσούπολης η έλλειψη του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού είναι εμφανή και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις δημιουργεί και πρόβλημα στα εξυπηρέτηση των ασθενών καθώς απουσιάζουν ιατροί. Ενω όσον αφορά τα κρούσματα κορονοϊού και γριπής, αυτά φαινεται πως στην περιοχή φέτος τον χειμώνα ήταν ελεγχόμενα και δεν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ωστόσο, σύμφωνα με την διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης, παρουσιάζεται με το πλήρωμα του ΕΚΑΒ της Χρυσούπολης, όπου αυτό δεν υπρχει και μάλιστα για τα επίγοντα περιστατικά έχουν επανδρωθεί και στρατιωτικοί στην θέση αυτή.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en