Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Απαραίτητος ο έλεγχος του αυτοκινήτου τους χειμερινούς μήνες

Χειμώνα – καλοκαίρι η συντίρηση στα αυτοκίνητα είναι απαραίτητη σύμφωνα με τους ειδικούς, ενω ακόμα πιο απαραίτητος κρίνεται ο έλεγχος τους μήνες του χειμώνα όπου λόγω τον καιρικών συνθικών η οδήγηση κρύβει αρκετούς κινδύνους.

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Δράμα | Προχωρούν τα έργα του νέου κολυμβητηρίου

Η κατασκευή του νέου Δημοτικού Κολυμβητηρίου στη Δράμα είναι ένα σημαντικό έργο για την πόλη και τον αθλητισμό της περιοχής.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων ετών δεδομένου των δυσκολιών που παρουσιάστηκαν σε γραφειοκρατικό επίπεδο. Η πρωτοβουλία της εταιρείας Raycap και του επιχειρηματία Κώστα Αποστολίδη ειναι εξαιρετικά γενναιόδωρη, αφού προσέφερε όλη τη μελέτη και την κατασκευή του κολυμβητηρίου ως δωρεά προς την τοπική κοινωνία. Αυτό δείχνει τη δέσμευσή της προς την πόλη και τους κατοίκους της, καθώς και την υποστήριξή της προς τον αθλητισμό και την εκπαίδευση των νέων.

Επιπλέον, η συμβολή του Δήμου Δράμας στο έργο είναι επίσης σημαντική, αν και η συνολική χρηματοδότηση προέρχεται κυρίως από την εταιρεία Raycap. Η απόφαση να μην πραγματοποιηθεί δημόσιος διαγωνισμός για την κατασκευή του κολυμβητηρίου φαίνεται να βασίζεται στην εμπιστοσύνη προς την εταιρεία και την προσφορά της.

Συνολικά, αυτό το έργο αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο στην τοπική κοινότητα της Δράμας, ενισχύοντας τον αθλητισμό και προσφέροντας νέες δυνατότητες για την υγεία και την αναψυχή των κατοίκων.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Μαθητές και μαθήτριες «καλωσορίσαν» την Άνοιξη στο κέντρο της πόλης

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, ο Δήμος Καβάλας και το 2ο Γυμνάσιο Καβάλας σε ρόλο οργανωτή και εμψυχωτή, καλωσόρισαν τα Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στην κεντρική πλατεία της Καβάλας.

Εκεί παρουσιάστηκε μουσικό πρόγραμμα από το σχήμα του μουσικοσυνθέτη Χρήστου Χατζόπουλου και από το Μουσικό Σχολείο Καβάλας. Στις παράλληλες δραστηριότητες περιλαμβάνονταν απαγγελίες ποιημάτων, ανάρτηση ζωγραφιών στα ταμπλό, κατασκευές (βραχιολάκια Μάρτη και χελιδονοφωλιές), καθώς και παραδοσιακοί χοροί από μαθητές των συμμετεχόντων σχολείων.

Τα «Χελιδονίσματα» είναι τα «Κάλαντα της Άνοιξης», για το τέλος του Χειμώνα και τον ερχομό της Άνοιξης, η οποία συμβολίζει την ελπίδα και την αναγέννηση της ζωής. Μέσα από την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής και των παράλληλων δράσεων, επιδιώκεται η ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού, αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας με την έκφραση και διάχυση της ελπίδας, αισιοδοξίας, αλλά και μαχητικότητας για τη ζωή και τα προβλήματά της.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Παρουσίαση βιβλίου “Ναυαγοί” της Ρίκα Μπενβενίστε στην Καβάλα

Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 στην ” Μεγάλη Λέσχη ” και στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, για την παρουσίαση του βιβλιου  “Ναυαγοί” της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συγγραφέως κυρίας Ρικα Μπενβενίστε. Το περιεχόμενο αναφέρεται σε μια εβραϊκή οικογένεια Καβαλιωτών, την οικογένεια του αειμνήστου Μωρίς Μπενβενίστε. Οικογένεια καπνεμπόρων που προσέφεραν  στην πόλη μεγάλη βοήθεια στην προπολεμική περίοδο.

Κάποιες από τις καπναποθήκες που ανήκαν στην οικογένεια, στέκονται επιβλητικά μέχρι και σήμερα στην πόλη. Η καπναποθήκη που στεγάζεται σήμερα το Λύκειο Ελληνίδων, το πρώην εβραϊκό σχολείο ήταν μία από τις καπναποθήκες της οικογένειας Μπενβενίστε.

Ο Μωρίς Μπενβενίστε στον οποίο κατα βάση αναφέρεται το βιβλίο, μετά το ολοκαύτωμα  υπήρξε πρόεδρος της εβραϊκής κοινότητας της Καβάλας, για πολλά χρόνια.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en