Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντώνης Γραβάνης: «Δυνατά» με 6+1 άξονες για την Παιδεία τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό

Η παράταξή μας ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΔΥΝΑΤΑ, με επικεφαλής τον Αντώνη Γραβάνη, θέτει επτά άξονες για τις πολιτικές που θα αναπτύξει και θα εφαρμόσει για την παιδεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό με τη συνεργασία και τη συμμετοχή όλων των δημοτών. 

Για να γίνει ο  Δήμος Κομοτηνής ο τόπος που θέλουμε να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας.

Οι τομείς της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού είναι αυτοί που αφορούν την καθημερινότητά μας, τα σχολεία των παιδιών μας, τους χώρους άθλησης, την ψυχαγωγία και τη δημιουργικότητά μας.

Με όραμα να γίνει η Κομοτηνή μια πόλη προσιτή προς τα παιδιά και την οικογένεια, ιδανική για τους νέους  και ανοιχτή στον πολιτισμό, καταθέτουμε  6 + 1 άξονες προτεραιοτήτων  για κάθε ένα από τους παραπάνω τομείς.

Για να γίνουν τα σχολεία μας φιλικά, για να λειτουργούν με ασφάλεια όλοι οι χώροι άθλησης και να αποκτήσουμε νέα σύγχρονα γήπεδα. Για να δώσουμε χώρο και έκφραση σε όλους τους φορείς πολιτισμού και να υποστηρίξουμε την κληρονομιά μας, τον πολιτιστικό μας πλούτο και την τοπική τέχνη.

ΠΑΙΔΕΙΑ

 1. Δημιουργία Νέων Σχολικών Μονάδων
 • 1 νέο Δημοτικό Σχολείο + 1 νέο Γυμνάσιο
 1. Εκσυγχρονισμό υφιστάμενων Σχολικών Μονάδων
 • Ενεργειακή αναβάθμιση & κτιριακές παρεμβάσεις
 • Προμήθεια συστημάτων Νέων Τεχνολογιών
 1. Αναδιαμόρφωση και αποκατάσταση Αύλειων Χώρων των Σχολικών Μονάδων &εκσυγχρονισμός αθλητικών εγκαταστάσεων
 1. Δημιουργία αιθουσών πολλαπλών χρήσεων
 2. Λειτουργία επιπλέον ολοήμερων παιδικών & βρεφονηπιακών σταθμών
 3. Στη δημιουργία Κινητών Μονάδων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στους οικισμούς του Δήμου
 4. Κινητή Παιδική Βιβλιοθήκη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 1. Ίδρυση δικτύου πολιτιστικών μνημείων και μουσείων, με σκοπό την ανάδειξη και προστασία του πολυπολιτισμικού  χαρακτήρα του Δήμου
 2. Καταγραφή και Ψηφιοποίηση του Πολιτιστικού αποθέματος του Δήμου σε συνεργασία με φορείς και  πολιτιστικούς συλλόγους
 3. Δημιουργία Μητρώου τοπικών Καλλιτεχνών και Αθλητών με σκοπό την στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού
 4. Διεκδίκηση Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης
 5. Θεσμοθέτηση Δράσεων και πρωτοβουλιών Διαβαλκανικού χαρακτήρα (Φεστιβάλ Νέων, Διαβαλκανικών Αθλητικών Αγώνων)
 6. Λειτουργία Εκπαιδευτικών Εργαστήριων-Εργαστηρίων Τέχνης, σε χώρους πολιτισμού του Δήμου Κομοτηνής (πχ μουσεία)
 7. Επανασχεδιασμός των «ΕΛΕΥΘΕΡΊΩΝ» και του «Φεστιβάλ Φαναρίου»

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

 1. Δημιουργία νέων χώρων μαζικού αθλητισμού
 • Υπαίθρια όργανα γυμναστικής
 • Περιπατητικά μονοπάτια
 1. Προώθηση εναλλακτικών μορφών αθλητισμού
 • γηπέδων τένις,
 • κατασκευή πίστας  Skateboard,
 • κατασκευή τοίχου αναρρίχησης
 1. Δημιουργία νέου Γηπέδου στην περιοχή Καρυδόρεμα
 2. Κατασκευή γηπέδων beach – volley με κινητές κερκίδες στην παραλιακή ζώνη
 3. Οργάνωση Πανελληνίων Μαθητικών και Βαλκανικών Αθλητικών Αγώνων σε συνεργασία με το Τ.Ε.Φ.Α.Α.-Δ.Π.Θ.
 4. Επέκταση Προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού στους οικισμούς και για όλες τις ηλικίες των κατοίκων.
 5. Εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων υφιστάμενων αθλητικών χώρων στους οικισμούς

Παράλληλα θα εφαρμοστεί συστηματική υποστήριξη Πολιτιστικών και Αθλητικών συλλόγων και φορέων του Δήμου μας,  βάση αξιολόγησης και σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε.

Αποφασισμένοι, με σεβασμό και υπευθυνότητα σχεδιάζουμε  το αύριο των παιδιών μας …

Για να πάμε το Δήμο Κομοτηνής δυνατά μπροστά ….

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σπεύδουν για νέες ταυτότητες: Σχεδόν εξαντλήθηκαν τα ραντεβού για Οκτώβριο-Νοέμβριο, διπλασιάζονται από Δεκέμβριο

Η διαδικασία έκδοσης νέων ταυτοτήτων κατά την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής εξελίσσεται ομαλά και στα 367 σημεία ανά την επικράτεια. Σε αυτά τα σημεία λειτουργούν 429 θέσεις εξυπηρέτησης πολιτών που μπορούν να φέρουν εις πέρας περίπου 50.000 αιτήσεις ανά μήνα.

Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 98.241 ραντεβού έως τις 30/11/2023, εκ των οποίων έχουν δεσμευτεί περίπου 60.000 (61%), ενώ απομένουν προς χρήση για τους πολίτες περίπου 38.000 διαθέσιμα ραντεβού.

Ραντεβού για Δεκέμβριο σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Έχει ήδη παρατηρηθεί ότι σε αστικές περιοχές (Αττική – Θεσσαλονίκη), καθώς και στα Τ.Α. των πρωτευουσών των νομών τα διαθέσιμα ραντεβού έχουν σχεδόν εξαντληθεί. Κατόπιν τούτου, από αύριο η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με τη ΓΓΠΣ θα εκκινήσει τη διάθεση ραντεβού και για τον μήνα Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, δηλαδή ακόμα 49.335 ραντεβού.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ., παράλληλα, εξυπηρετεί αντίστοιχο αριθμό εκτάκτων ραντεβού για ειδικούς λόγους (απώλεια ή κλοπή) καθώς και ευάλωτους πολίτες ή πολίτες με αδυναμία μετακίνησης μέσω των 60 κινητών κλιμακίων.
Νέες ταυτότητες: 46.000 ραντεβού μέσω id.gov.gr από τις πρώτες ώρες λειτουργίας της πλατφόρμας
Διπλασιασμός των διαθέσιμων ραντεβού για τις νέες ταυτότητες
Τις αμέσως επόμενες μέρες η ΕΛ.ΑΣ. θα προβεί σε διπλασιασμό των διαθέσιμων ραντεβού για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, λόγω της αυξημένης ζήτησης των πολιτών. Για την εν λόγω αύξηση θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Η διαδικασία βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση με στόχο να μπορεί να εξυπηρετείται όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός συμπολιτών μας. Η διαθεσιμότητα ραντεβού αλλά και θέσεων εξυπηρέτησης ανά την επικράτεια θα μεταβάλλεται ανάλογα.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήλωση Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη για την οριστική καταδίκη του Οσμάν Καβάλα από το Ανώτατο Εφετείο της Τουρκίας

“Καταπατώντας κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου, αυτού που εφαρμόζεται, τουλάχιστον, στον λεγόμενο πολιτισμένο κόσμο, το Ανώτατο Εφετείο της Τουρκίας επικύρωσε την ποινή των ισοβίων δεσμών στον επίτιμο συνδημότη μας Οσμάν Καβάλα.
Καταγγέλλω την απόφαση αυτή, η οποία, στην πραγματικότητα, επικύρωσε, την έωλη πολιτική απόφαση της -μόνον κατ’ όνομα δημοκρατικής- τουρκικής Κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που τιμωρεί όποιον θεωρεί αντίπαλό της χρησιμοποιώντας το δικαστικό σύστημα.
Υπενθυμίσω ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε προ πολλού ότι ο Καβάλα και άλλοι κατηγορούμενοι πρέπει να αποφυλακιστούν, επειδή παραβιάστηκαν τα δικαιώματά τους, κι ότι η Τουρκία δεν εφάρμοσε ποτέ αυτήν την απόφαση.
Πλέον, η τύχη του Οσμάν Καβάλα βρίσκεται στα χέρια της διεθνούς κοινότητας, η οποία θα πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να αντιδράσει δυναμικά και να απαιτήσει την επιβολή κυρώσεων από το Συμβούλιο της Ευρώπης και όποιο άλλο όργανο μπορεί να αλλάξει αυτήν την κατάπτυστη απόφαση.
Ήδη σχεδιάζουμε τις επόμενες ενέργειες του Δήμου Καβάλας, ο οποίος θα συμπαρασταθεί μέχρι τελικής δικαίωσης στον επίτιμο συνδημότη μας, τον ακτιβιστή που αποτελεί σημαντική προσωπικότητα της κοινωνίας των πολιτών στην Τουρκία”.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης – Ποιοι δικαιούνται το επίδομα

Η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να αρχίσει από τις 15 Οκτωβρίου. Δεδομένου ότι η 15η Οκτωβρίου είναι Κυριακή, η διάθεση του πετρελαίου θα ξεκινήσει είτε την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου είτε τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου. Όπως ανέφερε η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, πέρσι είχε οριστεί ημερομηνία που ήταν Σάββατο και η διάθεση ξεκίνησε τελικά Παρασκευή, κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει και φέτος, ωστόσο, αναμένεται η οριστική απόφαση της κυβέρνησης.

Το δημοσιονομικό κόστος για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης υπολογίζεται σε 237 εκατ. ευρώ έναντι 280 εκατ. ευρώ που ανήλθε πέρυσι, εκ των οποίων 189 εκατ. για το 2023 και 48 εκατ. για το 2024.

Οι αλλαγές – Τα ποσά επιδότησης

Δεδομένου ότι, φέτος δεν θα υπάρχει επιδότηση στην αντλία, η κατάσταση θα είναι αρκετά δύσκολη και πολλοί είναι εκείνοι που θα περιμένουν το επίδομα θέρμανσης για να πάρουν μια ανάσα. Επίσης, συγκριτικά με πέρυσι, φέτος, δεν υπάρχει διπλή επιδότηση για όσους επιστρέφουν στο πετρέλαιο από το φυσικό αέριο. Το επίδομα θέρμανσης ξεκινάει από τα 100 ευρώ και φθάνει τα 800 ευρώ ανάλογα με την περιοχή και τη σύνθεση του νοικοκυριού.

Τα εισοδηματικά όρια

 • Για τους άγαμους, το εισοδηματικό όριο, είναι 16.000 ευρώ
 • Για τους έγγαμους είναι 24.000 ευρώ με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Για παράδειγμα, για ένα νοικοκυριό με ένα παιδί, το εισοδηματικό όριο διαμορφώνεται στις 29.000 ευρώ, για ένα νοικοκυριό με δύο παιδιά το όριο είναι 34.000 ευρώ και για ένα νοικοκυριό με τρία παιδιά το όριο φτάνει τις 39.000 ευρώ.

Στα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα τίθεται για πρώτη φορά όριο τζίρου το οποίο ανέρχεται σε 80.000 ευρώ ετησίως. Ετσι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που εμφάνισαν φέτος στη φορολογική τους δήλωση ακαθάριστα έσοδα από την άσκηση του επαγγέλματός τους πάνω από 80.000 ευρώ αποκλείονται αυτομάτως από το επίδομα θέρμανσης.

Τα κριτήρια

Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα, πραγματικό και τεκμαρτό, πρέπει να είναι έως 16.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και 23.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση ή τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και έχουν υποβάλλει κοινή φορολογική δήλωση χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Για μονογονεϊκή οικογένεια, το εισόδημα ανέρχεται έως 27.000 ευρώ, με προσαύξηση ύψους 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο μετά το πρώτο. Παράλληλα, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ για τους άγαμους και τα 300.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: