ΚΑΒΑΛΑ

Ανησυχία του Φιλοζωϊκού σωματείου “Αίσωπος” για την πυρασφάλεια του Κυνοκομείου Καβάλας

Ακολουθεί το αίτημα :

Θέμα: Επείγον αίτημα για άμεση λήψη μέτρων πυροπροστασίας στις εγκαταστάσεις του δημοτικού κυνοκομείου και καταφυγίου λόγω υψηλής επικινδυνότητας.
Προς:
Δήμο Καβάλας
Τμήμα Περιβάλλοντος και Πρασίνου (ΟΝΟΜΑ gov)
Κοινοποίηση
Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας
Υπηρεσία πολιτικής προστασίας Δήμου Καβάλας
Γραφείο Δημάρχου
Πυροσβεστικό σώμα Καβάλας
Αστυνομική διεύθυνση Καβάλας
Αυτοτελής διεύθυνση πολιτικής προστασιας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
Με δεδομένα τα ακόλουθα:
1.Τις ακραίες καιρικές συνθήκες του τελευταίου μήνα που χαρακτηριζονται από πολυ υψηλές θερμοκρασίες, πολύ δυνατούς ανέμους κατά τη διάρκεια της νύχτας 6bft, από πρωτοφανή για την περιοχή μας ξηρασία (20% στις 20 Αυγ.)
2.Τη καταστροφική πυρκαγιά στις 17 Ιούλη 2023 στο Λαγονήσι Αττικής στη διάρκεια της οποίας κάηκαν ζωντανά μεσα στα κλουβια τους σχεδον ολα τα ζώα του καταφυγίου Fazoo farm.
3. Την οδηγία της πολιτικής προστασίας προς τους Δήμους για σχέδια προστασίας και εκκένωσης των καταφυγίων, κυνοκομείων ανά την επικράτεια.
4.Την επιβολή προστίμων απο τον Δήμο προς ιδιώτες που δεν συμμορφώνονται στη κατά νόμο απαίτηση της δημοτικής αρχής για καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους.
5. Την εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση που βρίσκονται και τα δυο καταφύγια του Δήμου Καβάλας σε σχέση με τα ξερά χόρτα και την καύσιμη ύλη που βρίσκονται εντός αλλά και περιφερειακά αυτών.
6. Την πλήρη ανυπαρξία σχεδίου εκκένωσης των 200 περίπου ζώων, την παντελης ανυπαρξία φύλαξης και παρουσίας ανθρώπου στους χώρους αυτούς καθ’ όλο το 24ωρο και την απουσία οποιουδήποτε πυροσβεστικού μέσου καθιστούν τα καταφύγια χώρους ευάλωτους σε κάθε λογής “ατύχημα ” ειδικά τις ημέρες και νύχτες του καύσωνα, και τα ζώα που βρίσκονται εγκλωβισμένα μεσα σ’ αυτά υποψήφια θύματα που θα καούν ζωντανά.
Εμείς οι υπογράφοντες, ως μια ομάδα ανεξαρτήτων φιλόζωων της πόλης μας μαζί με το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας “ΑΙΣΩΠΟΣ ” θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή στην αδήριτη αναγκαιότητα καθαρισμού αφενός του εσωτερικού των χώρων, που ζουν τα ζώα και στα δυο καταφύγια (Ασπρη Άμμος, Κρυονέρι) και αφετέρου στην αποψίλωση και απομάκρυνση όλης της καύσιμης ύλης περιμετρικά αυτών σε απόσταση 50-100 μέτρων, όπου είναι δυνατόν.
Έχουμε ήδη έρθει σε επαφή δύο φορές με τις αρμόδιες δημοτικές αρχές παρουσία του εκπροσώπου της πολιτικής προστασίας για να τους παρουσιάσουμε το δικό μας πλάνο εκκένωσης των καταφυγίων και να ζητήσουμε τη συνδρομή του Δήμου, και τις δυο φορές δεχθήκαμε τα εύσημα των αρχών και την λεκτική υποστήριξη τους.
Επίσης έχουμε ήδη παρουσιάσει το σχέδιο μας στη διοίκηση της πυροσβεστικής Καβάλας καθώς και στους Εθελοντές πυροσβέστες Κρυονερίου και αμφότεροι ήταν θετικοί και υποστηρικτικοί.
Όμως για το ζήτημα με τη μέγιστη σημασία και βαρύτητα, δηλαδή αυτό του καθαρισμού και της αποψίλωσης των χώρων για να μη καούν ζωντανά τα ζώα στην απευχόμενη περίπτωση πυρκαγιάς, δυστυχώς παρά τις υποσχέσεις το αποτέλεσμα από πλευράς Δήμου μέχρι σήμερα είναι μηδαμινό.
Σας εφιστούμε την προσοχή και αναφέρουμε πως ακόμη και ένα τσιγάρο να πέσει κάτω το αποτέλεσμα θα ειναι τραγικό γιατί μέσα σε 5 λεπτά θα εχουν καεί όλα τα ζωντανά στα κλουβιά τους.
Ζητάμε για μια ακόμη φορά από τον Δήμο Καβάλας να προβεί άμεσα στην απομάκρυνση της καύσιμης ύλης εντός και περιμετρικά των καταφυγίων καθώς και στην εγκατάσταση πυροσβεστικών κρουνών και άλλων μέσων αλλά και προσωπικού φύλαξης στους χώρους αυτούς.
Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας ώστε να αποφευχθεί ανεπανόρθωτη ζημία στα φιλοξενούμενα ζώα και στις υποδομές και παρακαλούμε ενημερώστε μας για αυτές.
(Ονοματεπώνυμο – υπογραφή)
Ακολουθεί το link – σύνδεσμος όπου μπορείτε να υπογράψετε όλοι
https://youtu.be/lD5LnP4cYrs

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version