Quantcast
Connect with us

ΔΡΑΜΑ

“Ανοίγει” την Κυριακή τις φωτεινές της πύλες η Ονειρούπολη 2019

Ανοίγει την προσεχή Κυριακή η Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Δράμας. Η Ονειρούπολη φολοδοξεί και φέτος να γίνει ο μαγνήτης των Χριστουγέννων για μικρούς και μεγάλους. Ένα πλούσιο όπως κάθε χρόνο καλλιτενικό πρόγραμμα  θα πλαισιώσει την 16η Ονειρούπολη που θα διαρκέσει έως τις 4 Ιανουαρίου 2020.

Το πρόγραμμα

Κυριακή1 Δεκεμβρίου 2019
Κεντρική Πλατεία Δράμας

17:00-17:30 Μικροί και μεγάλοι προετοιμάζονται να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων στην Ονειρούπολη που ανοί­γει τις πόρτες της σήμερα! Τα ξωτικά είναι έτοιμα για την επέλαση τους στο μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο χωριό της χώρας! Όλοι περιμένουν να δοθεί το σύνθημα για να ξεκι­νήσει η παρέλαση.
17:30-18:00 Και ναι …το σύνθημα δίνεται! Ξεκινά η μεγαλειώδης παρέ­λαση της Φιλαρμονικής του Δήμου Δράμας, των ξωτικών, των εθελοντών και όλων των συντελεστών, παρέα πάντα με τον Αη Βασίλη με προορισμό την Κεντρική Σκηνή της Ονει­ρούπολης. Κεντρική Σκηνή
18:00-19:00 Τελετή Έναρξης
19:00-20:30 Ένα ξέφρενο πάρτι θα στηθεί στην Κεντρική Σκηνή της Ονειρούπολης. Οι XANAZOO ανεβαίνουν στο μαγικό χαλί του XANA ZOO και ταξιδεύουν σε όλη την Χοραλία. Πρώτος σταθ­μός η Ινδία για να συναντήσουν την Τίγρη, επόμενος σταθμός η Αφρική με την αγαπημένη τους Καμήλα και το ταξίδι δεν έχει τελειωμό!

Την ίδια μέρα το πρωί στο Παλιό Δημαρχείο
11:00- 13:00 Σας περιμένουμε για να φτιάξουμε στο Παλιό Δημαρχείο Δράμας το δικό μας καραβάκι με ανακυκλώσιμα υλι­κά, τηρώντας το έθιμο της Αγίας Βαρβάρας. Γράφουμε τις δικές μας ευχές αισιοδοξώντας να πραγματοποιηθούν. Φέρτε μαζί σας, εκτός από χαμόγελο και την καλή διάθεση, δυο μπου­κάλια νερού άδεια 1,5 λίτρου. Θα έχετε τους καλύτερους βο­ηθούς, τον Κώστα Ζαμπίδη και τη Ράνια Ορφανίδου

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019
Σπίτι των Συναισθημάτων

10:30-13:00 Διονύση Λεϊμονή, «Τα τίμια δώρα»
(πρωτοχρονιάτικο παραμύθι (δημιουργική γραφή για παιδιά)

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019
Κεντρική Σκηνή

19:00-19:30 Η Χορωδία του ΚΑΠΗ Νιγρίτας Δήμου Βισαλτίας «Η Γερακίνα» υπό την διεύθυνση του καθη­γητή μουσικής και μαέστρου Τζένου Δημήτριου.
19:30 Οι Χαλκιμιστές με βαλκανικά ακού­σματα και χορευτικούς ρυθμούς Μακεδονικών παραδοσιακών χορών μας ξεσηκώνουν για τα καλά!!

Παράλληλη Εκδήλωση Ισόγειο Δημαρχείου Δράμας
09:00-15:00 Τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες Δήμου Δράμας ‘Το Χαμόγελό μας’, στο πλαίσιο του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρίες, σας προσκαλούν στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι.

Κεντρικοί δρόμοι
16:00 Λιτανεί­α της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Βαρβάρας σε κεντρικούς δρό­μους της πόλης. Πηγές Αγίας Βαρβάρας, τηρούμε το έθιμο με τα καραβάκια των ευχών. Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας Ένω­σης Κυριών Δράμας Διανομή πατροπαράδοτης Βαρβάρας στους χώρους του Σπιτιού Ανοι­χτής Φιλοξενίας μετά το πέρας της λιτανείας.

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019
Κεντρική Σκηνή

11:00 Το Λύ­κειο Ελληνίδων προσφέρει το παραδοσιακό έδεσμα Βαρβάρα σε όλους τους επισκέπτες της ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ.
12:00-13:00 Κλοουνμπαλοπαιχνιδίσμα­τα: Δύο αστεία ζαβολιάρικα κλοουνοξωτικά του Αη Βασίλη από την ομάδα Πολυθέαμα Κρόκο και Λίνο παίζουν με τε­ράστια μπαλόνια, παρασύρουν μικρούς και μεγάλους στον τρελό χορό τους και μοιράζουν πολύχρωμες μπαλονοκατα­σκευές. Δημοτικός Κήπος
18:30-19:00 Τα ξωτικά μας κάτι ετοιμάζουν. Μαζί με τον Αη Βασίλη, την Φιλαρμονική του Δήμου Δράμας και την παιδική χορωδία του Ωδείου Δράμας παρελαύνουν ξεκινώντας από τις οδούς Εθνικής Επαναστάσε­ως και Ηπείρου έως το άγαλμα το Θ. Αθανασιάδη. Φοράμε όλοι κόκκινα σκουφάκια με λαμπά­κια.
19:00-19:30 Ανάβουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο άγαλμα του Θ. Αθανασιάδη παρουσία της Προέδρου της Κοινότητας Δράμας, του Δημάρ­χου Δράμας και του Προέδρου της ΔΕΚΠΟΤΑ.

Πλατεία
19:30-21:00 Αμέσως μετά την τελετή στο άναμμα του δέντρου πάμε όλοι Πλατεία. Μας περιμένει το μουσικό συγκρότημα «Δραμάδοντες» του Παναγιώτη Χρόνη. Μαζί του ο Βασίλης Τσουράκας ακορντεόν – τραγούδι, ο Γιάννης Νικολαΐδης μπαγλαμά -τραγού­δι και η Αναστασία Βασιλειάδου τραγούδι. Παράλληλη Εκδήλω­ση Δημοτικό Ωδείο Δράμας
19:00-21:00 Η θεατρική ομάδα Μεσόβουνου «ΚΡΕΜΙΤΣΑ» θα παρουσιάσει την πετυχημένη πλέον παράσταση για τα 100 χρόνια από την γενοκτονία των ποντίων «ΔΕ ΛΗΣΜΟΝΩ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ» που διοργα­νώνουν οι Ποντιακοί Σύλλογοι Νομού Δράμας.

Δείτε ΕΔΩ το πλήρες πρόγραμμα

dramini

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Μουσείο των Τραίνων | Η ιστορία του Ελληνικού σιδηροδρόμου ζωντανεύει στην Δράμα

Οδοιπορικό του Enachannel και της εκπομπής «Κρυμμένοι θησαυροί», πραγματοποιήθηκε στην Δράμα και συγκεκριμένα στο Μουσείο των τραίνων το οποιο αποτελεί πόλο έλξης και ένα στολίδι για τη Δράμα.

Το μουσείο δημιουργήθηκε σε ένα συγκρότημα εσωτερικών και υπαίθριων εγκαταστάσεων στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο ΜΕΑΣ Ήφαιστος.

 

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας |120 χρόνια δίπλα στον άνθρωπο ως ασπίδα αλληλεγγύης

Η Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας είναι ένα φιλανθρωπικό και πολιτιστικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, τοποθετημένο στην ακριτική περιοχή της Δράμας.

Σκοπός και λόγος ύπαρξής του σωματείου αυτού, είναι σαφώς η προσφορά πάσης φύσεως στήριξης, σύμφωνα με τις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε ωφελούμενου ατόμου.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Τρόμος για γυναίκα στην Δράμα : Βρήκε κομμένα τα φρένα του οχήματος της -Κινδύνεψαν τα παιδιά της!

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στη Δράμα, όταν 38χρονη κατήγγειλε ότι άγνωστοι της έκοψαν τα φρένα του αυτοκινήτου της με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η ζωή η δική της και των δύο παιδιών της.

Σύμφωνα με μήνυση που κατέθεσε στην αστυνομία άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες της έκοψαν τα φρένα του αυτοκινήτου της, την ώρα που ήταν σταθμευμένο δίπλα στο σπίτι της. «Μπήκα με τα παιδιά μου στο αυτοκίνητο επειδή είχαμε κάτι προγραμματισμένο. Μόλις ανέπτυξα λίγη ταχύτητα το φρένο δεν πατιόταν!»

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en