Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγγελίδης | Η αγωγή των 3.000.000 ευρώ κατά των υπαιτίων του τροχαίου που του άλλαξε τη ζωή

Δημοσιεύτηκε

στις

Το ποσό των 3.000.000 ευρώ ζητά ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης και η σύζυγός του Ευαγγελία Βαρσάμη από εκείνους που θεωρούν υπεύθυνους για το τροχαίο που είχε ο γνωστός παρουσιαστής τα Χριστούγεννα του 2017. Τότε η ζωή του άλλαξε δραματικά όταν ο οδηγός ενός λεωφορείου των Αστικών Συγκοινωνιών επιχείρησε αιφνιδιαστικά να διασχίσει, σχεδόν κάθετα, τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Η μηχανή που επέβαινε «καρφώθηκε» στο όχημα-«φυσαρμόνικα».

Το σοβαρό τροχαίο τα ξημερώματα εκείνης της Κυριακής άφησε τον Κ. Αγγελίδη σχεδόν «φυτό», όπως αναφέρει στην αγωγή του, που αποκαλύπτει η Realnews.

«Αδυνατώ να σταθώ όρθιος χωρίς υποβοήθηση. Αδυνατώ να περπατήσω. Αδυνατώ να κινήσω πλήρως το αριστερό μου χέρι. Έχω πλήρη αδυναμία επικοινωνίας εκτός από την ανταπόκριση μου σε κάποια νέα νεύματα από οικεία πρόσωπα. Δεν μπορώ να μιλήσω. Δεν μπορώ να τραφώ… αλλά έχω και πλήρη έκπτωση των νοητικών μου λειτουργιών, αφού αδυνατώ να επικοινωνήσω ακόμα και με οικεία μου πρόσωπα… Σε γενικές γραμμές έχω γίνει «φυτό».

Ο Κ. Αγγελίδης και η σύζυγός του Ευαγγελία Βαρσάμη αξιώνουν από τον οδηγό του μοιραίου λεωφορείου, τις «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε (πρώην ΕΘΕΛ.ΑΕ) και την ασφαλιστική, αποζημίωση που αγγίζει τα 3 εκ. ευρώ για την «καταστροφή» της ζωής τους αφού πλέον ο 44χρονος «ζει» μέσα στα νοσοκομεία και στα κέντρα αποκατάστασης.

Όπως δηλώνει στην εφημερίδα η κ. Βαρσάμη

«Έχει περάσει ενάμισης χρόνος από το τροχαίο. Από τότε για μένα οι μέρες κυλούν διαφορετικά. Το κέντρο αποκατάστασης έχει γίνει και για εμάς ένα δεύτερο σπίτι. Ο Κωνσταντίνος κάθε μέρα δίνει έναν αγώνα. Τον δικό του αγώνα, τον οποίο εγώ προσπαθώ να στηρίξω και ως σύζυγος και ως μητέρα. Θα αναφέρω μόνο ότι επί ένα χρόνο προετοίμαζα τον γιο μας, τον Αλέξανδρο, για να συναντήσει τον μπαμπά του.

Παρά την υποδειγματική φροντίδα ο Κωνσταντίνος δεν έχει αναρρώσει. Δεν μπορεί ακόμα να μιλήσει. Όμως ξέρω ότι είναι εκεί. Είναι ένας εξαιρετικός πατέρας και αυτό δεν άλλαξε ούτε πρόκειται να αλλάξει ποτέ.

Η αγάπη του – αυτό που μετράει περισσότερο -υπάρχει. Κάθε φορά που βλέπει τον Αλέξανδρο βλέπω ότι τον αναγνωρίζει και χαίρεται. Τα μάτια του λάμπουν. Μέσα σε όλα αυτά που έχουμε περάσει, το δικαστήριο δεν με «τυφλώνει» συναισθηματικά. Περιμένουμε μόνο να δικαιωθούμε».

Ο «Γολγοθάς»

Στην αγωγή που θα συζητηθεί σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ο Κ. Αγγελίδης αναφέρει:

«Λόγω του βίαιου τροχαίου ατυχήματος, που ως αποτέλεσμα είχε τον σοβαρότατο τραυματισμό μου, τη νοσηλεία και την παραμονή μου στο νοσοκομείο, την συνεχή υποβολή μου σε εξετάσεις και θεραπείες, την πρόκληση μόνιμων και μη αναστρέψιμων σωματικών βλαβών και την μόνιμη και ισόβια αναπηρία μου, εγώ υπέστην και συνεχίζω να υφίσταμαι έντονους σωματικούς πόνους, ψυχική και σωματική ταλαιπωρία, άγχος και φόβο για την μελλοντική πορεία της υγείας μου και έχω περιέλθει σε δυσμενέστατη ψυχολογική κατάσταση, ιδίως λόγω της μόνιμης, ισόβιας και μη αναστρέψιμης αναπηρίας μου…

Συνεχίζω να έχω επιπλοκές από διάφορες μολύνσεις ή προκειμένου να πραγματοποιηθούν αναγκαίες θεραπείες, αναγκάζομαι να εισάγομαι συνέχεια σε νοσοκομεία. … Αδυνατώ να επικοινωνήσω ακόμα και με οικεία μου πρόσωπα, αδυνατώ να αυτοεξυπηρετηθώ, αφού ούτε καν να σιτιστώ μόνος μου δεν μπορώ. Όλα τα ανωτέρω δυσμενή προς την υγεία και την σωματική μου ακεραιότητα, συνέβησαν σε πολύ νεαρή ηλικία -μόνο 43 ετών- και μάλιστα στην χρονική περίοδο που ήμουν στο απόγειο της καριέρας μου. Δεν θα μπορέσω ποτέ ξανά να έχω ομαλή κοινωνική και οικογενειακή ζωή.

Δεν θα μπορέσω ξανά να έχω κανονική επικοινωνία με το παιδί μου, δεν θα μπορέσω να έχω ουσιαστική επικοινωνία με την σύζυγό μου. Δεν θα μπορέσω να έχω ξανά επαγγελματική εξέλιξη. Έχω καταστεί μόνιμα ανάπηρος, με πλήρη αδυναμία μετακίνησης, αυτοσυντήρησης και επικοινωνίας με το περιβάλλον.»

Και τα όσα λέει επιβεβαιώνονται και με την απόφαση της επιτροπής αναπηρίας του Ι.Κ.Α. (ΚΕΠΑ) η οποία του αναγνώρισε ποσοστό αναπηρίας 90,00%. Κατόπιν των παραπάνω αξιώνει ο ίδιος ποσό 2.796.000 ευρώ και η σύζυγός του για την ανατροφή του 8χρονου γιου τους μέχρι αυτός να συμπληρώσει το 22ο έτος της ηλικίας του 108.000 ευρώ.

Δήλωση του Άγη Τάτση δικηγόρου των Κ. Αγγελίδη-Ε. Βαρσάμη

«Μια στιγμιαία αβλεψία του οδηγού του λεωφορείου να ελέγξει αν πίσω του, στην μεσαία λωρίδα, κινείτο κάποιο άλλο όχημα οδήγησε σε αυτό το τραγικό αποτέλεσμα. Ένα λεωφορείο των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, «έκλεισε» με την αριστερή του στροφή, τον Κωνσταντίνο Αγγελίδη, στερώντας του κάθε δυνατότητα αντίδρασης, κάθε δρόμο διαφυγής. Από τότε ο Κωνσταντίνος περνά τη δική του Οδύσσεια.

Μαζί σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο, η σύζυγός του και ο μικρός του γιός, που στην πραγματικότητα τον έχουν αποστερηθεί πλήρως. Σε τέτοιες υποθέσεις, που η βλάβη της υγείας ενός ανθρώπου είναι τόσο βαρεία, διερωτάται κανείς αν μπορεί, οποιαδήποτε δικαστική απόφαση, να αποκαταστήσει και σε ποιο βαθμό όλα εκείνα τα αγαθά που έχουν πληγεί σε τέτοιο δραματικό βαθμό.

Τι μπορεί να απαλύνει την ψυχή αυτού του μικρού παιδιού που στερείται με αυτόν τον τρόπο τον πατέρα του; Από την άλλη πλευρά όμως, είναι χρέος της συζύγου να διασφαλίσει μέσω της Δικαιοσύνης, ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για το παιδί τους, αλλά και για τον Κων/νο Αγγελίδη, ο οποίος δεν θα μπορέσει να εργαστεί ποτέ ξανά.»

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Με λαμπρότητα τα Θυρανοίξια του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Χρυσουπόλεως (video)

Δημοσιεύτηκε

στις

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θυρανοίξια στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Χρυσουπόλεως.Πλήθος φορέων αλλά και πιστών βρέθηκαν στον ιερό ναό για την μεγάλη γιορτή.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κυριακή των Βαϊων με ανοιχτά τα καταστήματα (video)

Δημοσιεύτηκε

στις

Ανοιχτά τα καταστήματα, σήμερα Κυριακή των Βαΐων, εν όψει των εορτών του Πάσχα.Ωστόσο όπως μαρτυρούν οι περισσότεροι Καβαλιώτες κατέβηκαν στο κέντρο της Καβάλας για τον καθιερωμένο κυριακάτικο καφέ αλλά και για την αγοραστική έρευνα των πασχαλινών αγορών.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τα κάλαντα του Λαζάρου στον Μητροπολίτη Δράμας (video)

Δημοσιεύτηκε

στις

Το έθιμο του Λαζάρου τήρησε για ακόμη μία χρονιά η Θρακική Εστία Δράμας, πιο συγκεκριμένα τα μέλη του συλλόγου τραγούδησαν τα κάλαντα του Λαζάρου στον  μητροπολίτη Δράμας Παύλο, ο οποίος τους υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά.Επίσης με αρκετό κόσμο πραγματοποιήθηκε η θεία λειτουργία την Κυριακή των Βαϊών για τους καθολικούς της Καβάλας.Πιο συγκεκριμένα πολλοί ήταν οι πιστοί που παρακολούθησαν την πλειτουργια στην καθολική εκκλησία του Αγίου Παύλου στην Καβάλα.Μία ημέρα ωστόσο που βάφτηκε με αίμα για του καθολικούς καθώς Λεπτό προς λεπτό αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός του μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στην πρωτεύουσα Κολόμπο και άλλες πόλεις της Σρι Λάνκα, που «έβαψε με αίμα» το Πάσχα των Καθολικών.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τους υποψήφιους συμβούλους του παρουσίασε ο Φίλιππος Αναστασιάδης (video)

Δημοσιεύτηκε

στις

Ως μια πολύ σημαντική εκδήλωση χαρακτήρισε την παρουσίαση των υποψηφίων με τον συνδυασμό ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ για τον δήμο Παγγαίου ο επικεφαλής του και δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από περίπου 1.000 άτομα αίθουσα εκδηλώσεων Rania το βράδυ του Σαββάτου 20 Απριλίου 2019.

Ο κ. Αναστασιάδης «σύστησε» τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους για τον δήμο Παγγαίου, αλλά και τους υποψήφιους συμβούλους για τα Τοπικά Συμβούλια, ενώ στην ομιλία του η οποία προηγήθηκε της παρουσίασης των υποψηφίων, επέλεξε να επικεντρωθεί επιγραμματικά στα έργα τα οποία πραγματοποίησε η διοίκηση του δήμου και στα πιο σημαντικά τα οποία βρίσκονται στο πλάνο για τα επόμενα χρόνια.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
post_head_image
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

Αρέσει σε %d bloggers: