Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγγελίδης | Η αγωγή των 3.000.000 ευρώ κατά των υπαιτίων του τροχαίου που του άλλαξε τη ζωή

Δημοσιεύτηκε

στις

Το ποσό των 3.000.000 ευρώ ζητά ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης και η σύζυγός του Ευαγγελία Βαρσάμη από εκείνους που θεωρούν υπεύθυνους για το τροχαίο που είχε ο γνωστός παρουσιαστής τα Χριστούγεννα του 2017. Τότε η ζωή του άλλαξε δραματικά όταν ο οδηγός ενός λεωφορείου των Αστικών Συγκοινωνιών επιχείρησε αιφνιδιαστικά να διασχίσει, σχεδόν κάθετα, τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Η μηχανή που επέβαινε «καρφώθηκε» στο όχημα-«φυσαρμόνικα».

Το σοβαρό τροχαίο τα ξημερώματα εκείνης της Κυριακής άφησε τον Κ. Αγγελίδη σχεδόν «φυτό», όπως αναφέρει στην αγωγή του, που αποκαλύπτει η Realnews.

«Αδυνατώ να σταθώ όρθιος χωρίς υποβοήθηση. Αδυνατώ να περπατήσω. Αδυνατώ να κινήσω πλήρως το αριστερό μου χέρι. Έχω πλήρη αδυναμία επικοινωνίας εκτός από την ανταπόκριση μου σε κάποια νέα νεύματα από οικεία πρόσωπα. Δεν μπορώ να μιλήσω. Δεν μπορώ να τραφώ… αλλά έχω και πλήρη έκπτωση των νοητικών μου λειτουργιών, αφού αδυνατώ να επικοινωνήσω ακόμα και με οικεία μου πρόσωπα… Σε γενικές γραμμές έχω γίνει «φυτό».

Ο Κ. Αγγελίδης και η σύζυγός του Ευαγγελία Βαρσάμη αξιώνουν από τον οδηγό του μοιραίου λεωφορείου, τις «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε (πρώην ΕΘΕΛ.ΑΕ) και την ασφαλιστική, αποζημίωση που αγγίζει τα 3 εκ. ευρώ για την «καταστροφή» της ζωής τους αφού πλέον ο 44χρονος «ζει» μέσα στα νοσοκομεία και στα κέντρα αποκατάστασης.

Όπως δηλώνει στην εφημερίδα η κ. Βαρσάμη

«Έχει περάσει ενάμισης χρόνος από το τροχαίο. Από τότε για μένα οι μέρες κυλούν διαφορετικά. Το κέντρο αποκατάστασης έχει γίνει και για εμάς ένα δεύτερο σπίτι. Ο Κωνσταντίνος κάθε μέρα δίνει έναν αγώνα. Τον δικό του αγώνα, τον οποίο εγώ προσπαθώ να στηρίξω και ως σύζυγος και ως μητέρα. Θα αναφέρω μόνο ότι επί ένα χρόνο προετοίμαζα τον γιο μας, τον Αλέξανδρο, για να συναντήσει τον μπαμπά του.

Παρά την υποδειγματική φροντίδα ο Κωνσταντίνος δεν έχει αναρρώσει. Δεν μπορεί ακόμα να μιλήσει. Όμως ξέρω ότι είναι εκεί. Είναι ένας εξαιρετικός πατέρας και αυτό δεν άλλαξε ούτε πρόκειται να αλλάξει ποτέ.

Η αγάπη του – αυτό που μετράει περισσότερο -υπάρχει. Κάθε φορά που βλέπει τον Αλέξανδρο βλέπω ότι τον αναγνωρίζει και χαίρεται. Τα μάτια του λάμπουν. Μέσα σε όλα αυτά που έχουμε περάσει, το δικαστήριο δεν με «τυφλώνει» συναισθηματικά. Περιμένουμε μόνο να δικαιωθούμε».

Ο «Γολγοθάς»

Στην αγωγή που θα συζητηθεί σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ο Κ. Αγγελίδης αναφέρει:

«Λόγω του βίαιου τροχαίου ατυχήματος, που ως αποτέλεσμα είχε τον σοβαρότατο τραυματισμό μου, τη νοσηλεία και την παραμονή μου στο νοσοκομείο, την συνεχή υποβολή μου σε εξετάσεις και θεραπείες, την πρόκληση μόνιμων και μη αναστρέψιμων σωματικών βλαβών και την μόνιμη και ισόβια αναπηρία μου, εγώ υπέστην και συνεχίζω να υφίσταμαι έντονους σωματικούς πόνους, ψυχική και σωματική ταλαιπωρία, άγχος και φόβο για την μελλοντική πορεία της υγείας μου και έχω περιέλθει σε δυσμενέστατη ψυχολογική κατάσταση, ιδίως λόγω της μόνιμης, ισόβιας και μη αναστρέψιμης αναπηρίας μου…

Συνεχίζω να έχω επιπλοκές από διάφορες μολύνσεις ή προκειμένου να πραγματοποιηθούν αναγκαίες θεραπείες, αναγκάζομαι να εισάγομαι συνέχεια σε νοσοκομεία. … Αδυνατώ να επικοινωνήσω ακόμα και με οικεία μου πρόσωπα, αδυνατώ να αυτοεξυπηρετηθώ, αφού ούτε καν να σιτιστώ μόνος μου δεν μπορώ. Όλα τα ανωτέρω δυσμενή προς την υγεία και την σωματική μου ακεραιότητα, συνέβησαν σε πολύ νεαρή ηλικία -μόνο 43 ετών- και μάλιστα στην χρονική περίοδο που ήμουν στο απόγειο της καριέρας μου. Δεν θα μπορέσω ποτέ ξανά να έχω ομαλή κοινωνική και οικογενειακή ζωή.

Δεν θα μπορέσω ξανά να έχω κανονική επικοινωνία με το παιδί μου, δεν θα μπορέσω να έχω ουσιαστική επικοινωνία με την σύζυγό μου. Δεν θα μπορέσω να έχω ξανά επαγγελματική εξέλιξη. Έχω καταστεί μόνιμα ανάπηρος, με πλήρη αδυναμία μετακίνησης, αυτοσυντήρησης και επικοινωνίας με το περιβάλλον.»

Και τα όσα λέει επιβεβαιώνονται και με την απόφαση της επιτροπής αναπηρίας του Ι.Κ.Α. (ΚΕΠΑ) η οποία του αναγνώρισε ποσοστό αναπηρίας 90,00%. Κατόπιν των παραπάνω αξιώνει ο ίδιος ποσό 2.796.000 ευρώ και η σύζυγός του για την ανατροφή του 8χρονου γιου τους μέχρι αυτός να συμπληρώσει το 22ο έτος της ηλικίας του 108.000 ευρώ.

Δήλωση του Άγη Τάτση δικηγόρου των Κ. Αγγελίδη-Ε. Βαρσάμη

«Μια στιγμιαία αβλεψία του οδηγού του λεωφορείου να ελέγξει αν πίσω του, στην μεσαία λωρίδα, κινείτο κάποιο άλλο όχημα οδήγησε σε αυτό το τραγικό αποτέλεσμα. Ένα λεωφορείο των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, «έκλεισε» με την αριστερή του στροφή, τον Κωνσταντίνο Αγγελίδη, στερώντας του κάθε δυνατότητα αντίδρασης, κάθε δρόμο διαφυγής. Από τότε ο Κωνσταντίνος περνά τη δική του Οδύσσεια.

Μαζί σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο, η σύζυγός του και ο μικρός του γιός, που στην πραγματικότητα τον έχουν αποστερηθεί πλήρως. Σε τέτοιες υποθέσεις, που η βλάβη της υγείας ενός ανθρώπου είναι τόσο βαρεία, διερωτάται κανείς αν μπορεί, οποιαδήποτε δικαστική απόφαση, να αποκαταστήσει και σε ποιο βαθμό όλα εκείνα τα αγαθά που έχουν πληγεί σε τέτοιο δραματικό βαθμό.

Τι μπορεί να απαλύνει την ψυχή αυτού του μικρού παιδιού που στερείται με αυτόν τον τρόπο τον πατέρα του; Από την άλλη πλευρά όμως, είναι χρέος της συζύγου να διασφαλίσει μέσω της Δικαιοσύνης, ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για το παιδί τους, αλλά και για τον Κων/νο Αγγελίδη, ο οποίος δεν θα μπορέσει να εργαστεί ποτέ ξανά.»

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις 2 ατόμων στην ΠΕ Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Γνωστοποιείται η πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόµων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών «στο Πρόγραµµα Καταπολέµησης του ∆άκου της Ελιάς έτους 2019» της ∆/νσης Αγροτικής Οικονοµίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Καβάλας που εδρεύει στην Καβάλα του Νοµού Καβάλας για τις ανάγκες αυτής στη Νήσο Θάσο.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

aftodioikisi

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σέρρες | Αυτός είναι ο τεράστιος βόας που σκόρπισε τον τρόμο σε σχολική εκδρομή | Πανικός για το φίδι

Δημοσιεύτηκε

στις

 

Δίκτυο,newsit

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντάξεις Ιουλίου 2019 | Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ταμείο

Δημοσιεύτηκε

στις

Συντάξεις | Ξεκινάει από την Τρίτη 25 Ιουνίου η καταβολή των συντάξεων του Ιουλίου 2019. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 2 Ιουλίου.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων:

  • Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 27 Ιουνίου 2019 ημέρα Πέμπτη.
  • Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 27 Ιουνίου 2019 ημέρα Πέμπτη.
  • Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 25 Ιουνίου 2019 ημέρα Τρίτη.
  • Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 25 Ιουνίου 2019 ημέρα Τρίτη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

  • Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 27 Ιουνίου 2019 ημέρα Πέμπτη.
  • Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 2 Ιουλίου 2019 ημέρα Τρίτη.
  • Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 27 Ιουνίου 2019 ημέρα Πέμπτη.
  • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 27 Ιουνίου 2019 ημέρα Πέμπτη.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ωρίμανση μελετών κι εκτέλεση του έργου της Σιδηροδρομικής Σύνδεσης της Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Ένα από τα σημαντικά μελλοντικά έργα υποδομής της χώρας, θα είναι η νέα μονή σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Ξάνθη. Η γραμμή αυτή θα είναι παραλιακή σχεδόν κατά μήκος της Εγνατίας Οδού και στόχος είναι να μειώσει την χρονοαπόσταση μεταξύ των δύο σημείων κατά πολύ. Ήδη εδώ και καιρό γνωρίζουμε ότι αυτό το έργο είναι τμήμα του λεγόμενου Sea2Sea, της ένωσης των λιμανιών της χώρας μας Θεσσαλονίκη, Καβάλα και Αλεξανδρούπολη με εκείνα του Μπουργκάς, της Βάρνας και του Ρούσε στη Βουλγαρία και αποτελεί το ανατολικό τμήμα της λεγόμενης Σιδηροδρομικής Εγνατίας.

Το κόστος για αυτή τη νέα γραμμή κοστολογείται σε περίπου 1δισ.ευρώ και περιλαμβάνει περίπου 215χλμ νέας ηλεκτροκινούμενης γραμμής και είναι χωρισμένη σε δύο τμήματα.

Το πρώτο ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη και φτάνει μέχρι την Νέα Καρβάλη. Έχει μήκος 180χλμ και προβλέπονται σημαντικά τεχνικά έργα και έχει αρχικό εκτιμώμενο κόστος 1δισ.ευρώ. Οι μελέτες πραγματοποιούνται από τον ΟΣΕ. Το δεύτερο τμήμα είναι το Νέα Καρβάλη- Τοξότες Ξάνθης, όπου συναντά την υφιστάμενη γραμμή για Αλεξανδρούπολη. Έχει μήκος 35χλμ και περιλαμβάνει σταθμό στο νέο λιμάνι της Καβάλας, στη Νέα Καρβάλη. Το κόστος εδώ φτάνει τα 250εκατ.ευρώ.

Στο σύνολο της η νέα γραμμή θα περιλαμβάνει ηλεκτροκίνηση, σηματοδότηση, ΕTCS και οι ταχύτητες θα φτάνουν μέχρι και 200χλμ/ώρα. Θα μειώνει κατά 130χλμ την απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων και το Θεσσαλονίκη-Ξάνθη θα διεξάγεται σε λιγότερο από δύο ώρες ενώ αντίστοιχα θα μειώσει και την απόσταση μέχρι την Αλεξανδρούπολη σε περίπου 3 ώρες.

Στο τμήμα Νέα Καρβάλη-Τοξότες Ξάνθης οι μελέτες Γ`φάσης (οριστικές μελέτες) ξεκίνησαν από τον Αύγουστο του 2018.

(Πηγή: ypodomes.com-Νίκος Καραγιάννης,proininews)

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
filippidis marmara banner
nikos keramika banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

Αρέσει σε %d bloggers: