Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ανδρουλάκης για ευρωεκλογές | Μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερο κόμμα μετά από πολλά χρόνια

Στις ευρωεκλογές εστίασε σε συνέντευξή του την Τετάρτη 24/4 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης λέγοντας πως στόχος του κόμματος είναι «να είναι ισχυρή αντιπολίτευση».

Μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως η άνοδος του ΠΑΣΟΚ θα αποτελούσε τον μόνο τρόπο ώστε να αλλάξει το κυβερνητικό τροπάριο.

«Ο λαός έδωσε στην κυβέρνηση 41% αλλά δεν έχει δει τίποτα μέσα σε ένα χρόνο. Το καλοκαίρι πέρυσι είχαμε τις μεγαλύτερες επιπτώσεις σε φυσικές καταστροφές. Είχαμε την πυρκαγιά στην Ευρώπη, στη Δαδιά, ενώ η ακρίβεια φτάνει κόκκινο» υπογράμμισε.

Στην ερώτηση, αν ο στόχος παραμένει το ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερο κόμμα στις προσεχείς ευρωεκλογές, απάντησε ότι αυτό θα «μεγάλη νίκη ώστε να μην κάνει παρέλαση αλαζονείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η αντιπολίτευση που κάνει ο κ. Κασσελάκης με τα σπίτια εκατομμυρίων, τα κότερα και τα θαύματα είναι θείο δώρο στη ΝΔ».

Στο ενδεχόμενο να έρθει τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε «προσμετράμε τις δυνάμεις μας με τα προηγούμενα ποσοστά. Βάζουμε έναν εθνικό στόχο, η χώρα να έχει σοβαρή αντιπολίτευση που θα κάνει τη ΝΔ να νιώσει απειλή. Ο Μητσοτάκης κλιμακώνει την αλαζονεία της διακυβέρνησης του γιατί δεν έχει αντιπολίτευση» και πρόσθεσε: «αγωνίζομαι το ΠΑΣΟΚ να είναι νικητής των εκλογών και να είναι δεύτερο κόμμα. Υπάρχουν λόγοι να ψηφίσει κάποιος ΠΑΣΟΚ».

Αναφερόμενος στους στόχους του κόμματός του, είπε ότι είναι τα κοινά χρηματοδοτικά εργαλεία, ευρωστρατός κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτικές που κάνουν την Ελλάδα ισχυρή. «Κάθε ψήφος στη ΝΔ είναι ψήφος στο κόμμα της λιτότητας που ενισχύει το γαλλογερμανικό άξονα».

Για το ντιμπέιτ είπε ότι ο ίδιος το ζητεί ώστε να συζητηθούν τα εθνικά θέματα και τα ευρωπαϊκά, «αλλά το αρνείται η ΝΔ».

Υποστήριξε ότι αν το ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα είναι ανίσχυρο, τότε «θα ανακάμψει το Ταμείο Ανάκαμψης που θα είναι μόνιμο χρηματοδοτικό εργαλείο».

«Το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε έναν πυλώνα του κράτους, που σήμερα αποδομείται από τη ΝΔ»

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική της ΝΔ ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο «πράσινος ΣΥΡΙΖΑ», μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι δεν ταυτίζονται οι απόψεις των δύο κομμάτων αναφέροντας ως παράδειγμα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης εστίασε στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και την κατάρρευση της Υγείας λέγοντας: «Το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε έναν πυλώνα του κράτους, που σήμερα αποδομείται από τη ΝΔ».

Για τα απογευματινά χειρουργεία, είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ πρώτα θα έφτιαχνε τα πρωινά και μετά θα έφτανε στα απογευματινά, με ένα τυπικό αντίτιμο», και υποστήριξε ότι ο Έλληνας πληρώνει το δεύτερο ακριβότερο αντίτιμο σε όλη την Ευρώπη για την υγεία του.

Η πρακτική αυτή οδηγεί σε καρτέλ, καθώς όπως είπε σύμφωνα με την τράπεζα της Ελλάδας, «το 75% των υπηρεσιών ιδιωτικής υγείας είναι από δύο οικονομικά συμφέροντα».

Για την ακρίβεια, είπε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δεν είναι αποτελεσματικά καθώς σύμφωνα με στοιχεία καταγράφεται υπετετραπλησιασμός του πληθωρισμού.

Πηγή; newsbeast.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καβάλα | Παρουσίαση του Προέδρου και των μελών του νέου Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Καβάλας

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024, στις 12:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, παρουσίασε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Καβάλας.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού είναι ο Κωστής Σιμιτσής, και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου είναι οι εξής: Ο πρόεδρος του Οργανισμού, είναι ο Κωστής Σιμιτσής και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, που είναι οι: Νίκος Νίκου (επιχειρηματίας, πρώην δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καβάλας), Κώστας Πεφάνης (τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου), Γιάννης Κελγιώργης (πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου), Παναγιώτης Αγγελίδης (αντιδήμαρχος, τέως πρόεδρος της «Δημωφέλεια»), Χριστόδουλος Μιχαλάκης (αντιδήμαρχος), Βασίλης Δημόπουλος (επιχειρηματίας).

Ο Δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του διοικητικού συμβουλίου και τόνισε ότι απαρτίζεται από ανθρώπους που γνωρίζουν την αγορά και το αντικείμενο της επιχειρηματικότητας. Σημείωσε επίσης πως τα έσοδα των Δήμων έχουν ελαττωθεί και είναι αναγκαίο να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο οι λιγοστές πηγές. Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός, με το διοικητικό συμβούλιο και το προσωπικό του, θα συμβάλλει σημαντικά σε αυτή την προσπάθεια. Ανέφερε ακόμη ότι οι τρεις πρώτοι υπάλληλοι θα προέρχονται από τον Δήμο Καβάλας, ενώ οι υπόλοιποι θα προσληφθούν με διαγωνισμό μέσω Α.Σ.Ε.Π.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

ΠΑΣΟΚ: Η Άννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την ηγεσία

Η όγδοη υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για τις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου έγινε και επίσημα σήμερα η Άννα Διαμαντοπούλου. Η ίδια με ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα social media εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος.

Τι αναφέρει στο μήνυμά της

«Πιστεύω στην κοινωνία, πιστεύω στην πολιτική, πιστεύω στη δύναμη του ανθρώπου να ορίζει τη μοίρα του, στη δύναμη του καθενός και της καθεμιάς μας να ονειρεύεται και να χτίζει μια καλύτερη ζωή.

Αυτό κατάφερε η γενιά μου και μια σειρά Ελλήνων με το ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής και των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων στην εξουσία. Αυτό κατάφερα και εγώ από την Κοζάνη να βρεθώ στην Ευρώπη και τον κόσμο και από το ορυχείο που δούλευε ο πατέρας μου και τις σπουδές μου στο Πολυτεχνείο στη Βουλή, σε μια σειρά από θέσεις ευθύνης είτε στην πολιτική είτε στον ιδιωτικό τομέα.

Δεν είχα ονειρευτεί από την αρχή τα όσα κατάφερα. Ξέρω ότι τότε είχαμε και είχα το δικαίωμα στο όνειρο, όπως ξέρω ότι σήμερα η νεότερη γενιά ο γιος μου και οι φίλοι του, μια σημερινή δεκαπεντάχρονη Άννα στην Κοζάνη δεν έχει και δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με όσες είχα εγώ και οι φίλοι μου τότε. Γιατί στο δρόμο οι Έλληνες χάσαμε το μέτρο και στη συνέχεια την αυτοκυριαρχία μας και μαζί την ελπίδα. Και τώρα; Τώρα, βρισκόμαστε μπροστά σε μια σειρά από σταυροδρόμια και σε αυτά τα σταυροδρόμια πιστεύω ότι μαζί με το ΠΑΣΟΚ, ενεργοποιώντας τις αστείρευτες δυνάμεις της παράταξης μας, με όραμα για τις ζωές μας, με πολιτικές θέσεις, με ουσία, πίστη, δουλειά και ρεαλισμό μπορούμε να δείξουμε τον δρόμο και να τον βαδίσουμε μαζί.

Γι’ αυτό και κατεβαίνω υποψήφια για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και σας καλώ στις κάλπες στις 6 Οκτωβρίου. Για κάθε 15 χρόνη Άννα, για τα παιδιά που έφυγαν από τη χώρα με την κρίση, για όσους αδυνατούν να ονειρευτούν, για όσους αναζητούν περισσότερες ευκαιρίες, για όσους δημιουργούν και διεκδικούν. Για για όλους εκείνους που πλήττονται και περιθωριοποιούνται από την αποτυχία της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη και για όλους εμάς που βλέπουμε τις ανισότητες να μεγαλώνουν ενώ ξέρουμε ότι μπορούμε καλύτερα. Για μια Ελλάδα που παράγει, μια Ελλάδα πιο δυνατή πιο ασφαλή, πιο δίκαιη. Για μια Ελλάδα περήφανη, για την αλληλεγγύη που έχουμε ανάγκη να ξαναχτίσουμε μεταξύ, για να ξανασυστηθούμε, για να συναντηθούμε. Είμαι η Άννα Διαμαντοπούλου και ζητώ τη στήριξή σας σε ένα μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ για μια πατρίδα που δίνει το δικαίωμα σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα να κοιτά το μέλλον στα μάτια και να ξέρει ότι γίνεται».

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Η δέσμευση Μητσοτάκη για επιδότηση στο ρεύμα και οι αιχμές: Τα μηνύματα για Β. Μακεδονία και Κυπριακό

Ο «καύσωνας» που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες και στο ηλεκτρικό ρεύμα με την άνοδο που έχει πάρει η τιμή του, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στους καταναλωτές, αλλά και οι αποκλίσεις στις τιμές της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που καταγράφονται τις τελευταίες μέρες στο «ταμπλό»του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και φτάνουν τις μερικές εκατοντάδες ευρώ, βρίσκονται στο επίκεντρο του Μεγάρου Μαξίμου.

Η κυβέρνηση αναζητά λύσεις για να μην περάσουν οι αυξήσεις της χονδρικής στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος προκειμένου να μπει ένα φρένο στις ανατιμήσεις που έρχονται και φουσκώνουν τους λογαριασμούς των νοικοκυριών τους τελευταίους τρεις μήνες.

Επιδότηση ρεύματος τον Αύγουστο

Με το σκεπτικό αυτό, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ το απόγευμα της Τρίτης (16/7) ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε μέτρα που θα αφορούν το ηλεκτρικό ρεύμα. Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της ίδιας ημέρας έγινε μια πρώτη συζήτηση για το ζήτημα στην σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός στην έκτακτη πρωινή σύσκεψη για το ράλι τιμών στο ρεύμα, αποφασίστηκε να επιβληθεί έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας για δύο μήνες, προκειμένου όπως είπε «να επιδοτήσουμε τον μήνα Αύγουστο». Ξεκαθάρισε δηλαδή ότι θα επιβληθεί ένα «έκτακτο τέλος, ώστε να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα αυτά για να ανακουφίσουμε τους πολίτες».

«Τεράστια έξαρση των τιμών στην χονδρική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

Μάλιστα σχετικές, αναλυτικές ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα το πρωί από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θ. Σκυλακάκη. Περιγράφοντας την κατάσταση ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε στη συνέντευξή του ότι «τις τελευταίες δέκα μέρες είδαμε μια τεράστια έξαρση των τιμών στην χονδρική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Αφορά όλη την νοτιοανατολική Ευρώπη μέχρι και την Ουγγαρία». Και πρόσθεσε: «Αυτό το αποτέλεσμα της στρέβλωσης της αγοράς θα χτυπήσει τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος του Αυγούστου».

O Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην ακρίβεια είπε πως «κεντρικός στόχος της πολιτικής μας ήταν η αύξηση των μισθών»,  σημειώνοντας ότι «ο κατώτατος μισθός αθροιστικά αυξήθηκε περισσότερο από τον πληθωρισμό». Ο πρωθυπουργός κατήγγειλε εκ νέου το ότι υπάρχουν πολυεθνικές εταιρείες που «πουλάνε στην Ελλάδα ακριβότερα από άλλες χώρες».

Αναφορικά με την ακρίβεια, αναγνώρισε το πρόβλημα και επισήμανε ότι υπάρχει «σημαντική μείωση του πληθωρισμού», ενώ αναμένεται να δούμε και «αποκλιμάκωση των τιμών» σε ορισμένα προϊόντα.

Ερωτηθείς σχετικά, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι υπάρχουν φαινόμενα καρτελοποίησης, για να συμπληρώσει ότι «τα ζητήματα των καρτέλ ερευνώνται από την επιτροπή ανταγωνισμού».

Υπογράμμισε ότι οι παρεμβάσεις που γίνονται όσον αφορά στο πρόβλημα της ακρίβειας «μετριάζουν το πρόβλημα», σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις».

«Θα είναι μια δύσκολη μέρα το Σάββατο για τον Ελληνισμό»

Εκτός από τη «μάχη» της ακρίβειας, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει στραμμένο το βλέμμα και στην εξωτερική πολιτική, ενώ πολλά είναι και τα μηνύματα που θέλησε να περάσει και στη συνέντευξη που παραχώρησε. Με αφορμή μάλιστα την μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου 1974, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο Κυπριακό και στην επίσκεψη του στη Μεγαλόνησο τις επόμενες ημέρες.

«Θα είναι μια δύσκολη μέρα το Σάββατο για τον Ελληνισμό. Εγώ ήμουν έξι χρονών, οι πρώτες μου αναμνήσεις ως παιδί ήταν αναμνήσεις από το 1974, από την εισβολή. Πενήντα χρόνια μετά, εξακολουθούμε να έχουμε το ένα τρίτο μιας ευρωπαϊκής χώρας υπό κατοχή ουσιαστικά. Είναι μία ευκαιρία, όπως κάθε τέτοια ημερομηνία -δεν είναι επέτειος, η επέτειος παραπέμπει συνήθως σε κάτι το οποίο είναι ένα ευχάριστο γεγονός-, μια ευκαιρία αναστοχασμού για το τι ενδεχομένως και εμείς δεν κάναμε καλά» τόνισε.

Και συνέχισε ο πρωθυπουργός: «Διάβασα με πολύ προσοχή τη συνέντευξη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Νίκου Χριστοδουλίδη, στην «Καθημερινή», είπε αλήθειες για το ζήτημα του Κυπριακού. Ναι, είμαι αισιόδοξος, συγκρατημένα αισιόδοξος, ότι θα έχουμε ακόμα μια ευκαιρία οι δύο κοινότητες να καθίσουν στο τραπέζι, να υπάρχει μια επανέναρξη των συνομιλιών στα πλαίσια των αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με ορισμένους όρους οι οποίοι είναι απαράβατοι: πρέπει να υπάρχει μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνής προσωπικότητα. Αυτές είναι μη διαπραγματεύσιμες έννοιες για το μέλλον της Κύπρου, εφόσον θα μπορούσε να υπάρχει μια συμφωνία… Δεν το ξέρω, αλλά έχοντας δει και τον Γενικό Γραμματέα, ο οποίος πραγματικά πιστεύει ότι αυτή είναι ακόμα μια ευκαιρία την οποία πρέπει να αρπάξουμε, η Ελλάδα είναι εδώ να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί».

«Πρέπει να τηρηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών»

Σχετικά με τις προκλήσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας στη Βόρεια Μακεδονίας και την απόφασή της να αποκαλεί τη χώρα με τον όρο «Μακεδονία» ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Το όνομα είναι Βόρεια Μακεδονία και δεν μπορεί να αποκαλείται αλλιώς. Η Ελλάδα είναι τοποτηρητής της ευρωπαϊκής πορείας της Βόρειας Μακεδονίας. Στο ζήτημα αυτό, η Ελλάδα δεν είναι μόνη. Έχει όλη την Ευρώπη μαζί της. Υπάρχει μία Συμφωνία. Πρέπει να την τηρήσουν οι γείτονές μας».

Αναφορικά με την επανεκλογή Μέτσολα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τόνισε: «Χάρηκα για την επανεκλογή της, είμαι σίγουρος για την εκλογή της Φον ντερ Λάιεν. Ανάλογα με το χαρτοφυλάκιο, θα είναι και η επιλογή του Επιτρόπου»

«Η πολιτική βία δεν έχει χώρο στις δημοκρατίες»

Σχολιάζοντας, στην ίδια συνέντευξη, την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε ότι «ήταν ένα πολύ άγριο συμβάν και δεν υπάρχει πολιτικός που δεν προβάλει την απόπειρα δολοφονίας και στη δική του καθημερινότητα». Τόνισε, δε, ότι «η πολιτική βία δεν έχει χώρο στις δημοκρατίες».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «πολιτική βία είχαμε και στην  πατρίδα μας. Η μεγάλη επιτυχία της δημοκρατίας είναι να επιλύει τις διαφωνίες ειρηνικά. Είμαστε αντίπαλοι, όχι εχθροί». Δεν δίστασε μάλιστα να αναφερθεί στον «τοξικό λόγο»  κάνοντας την διαπίστωση πως «παγκόσμια περισσεύει».

«Αδιανόητες αναφορές Πολάκη κατά μίας γυναίκας»

Αναφερόμενος στον Παύλο Πολάκη και το περιστατικό λεκτικής βίας στη γραμματέα της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα, ανέφερε: «Είδαμε χθες αδιανόητες αναφορές Πολάκη κατά μίας γυναίκας, δεν είχε το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Δυστυχώς ο Πολακισμός θέση στο νέο λεξικό Μπαμπινιώτη». Αναφορικά με την υπόθεση Αυγενάκη επισήμανε ότι εκεί υπήρξαν άμεσες κυρώσεις και με συνοπτικές διαδικασίες, τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Πολύ καλά κάνουν και ζητούν να βγουν οι κουκούλες»

Σχετικά με την υπόθεση Novartis είπε: «Δικαιώνεται αυτό που είχαμε πει για πολιτική συνομωσία. Δόθηκαν πολλά λεφτά προκειμένου κάποιοι να επιτελέσουν ρόλο τους ως προστατευμένοι μάρτυρες μόνο που αυτό δεν ισχύει στην Ελλάδα. Πολύ καλά κάνουν και ζητούν να βγουν οι κουκούλες, δεν ξεχνάμε τι έγινε. Η Δικαιοσύνη θα το αποφασίσει. Υπάρχουν στοιχεία που της επιτρέπουν να το κάνει. Αυτό που έγινε από ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι αθλιέστερο έχω δει στην πολιτική. Δέκα πολιτικά πρόσωπα να στοχοποιούνται για μία υπόθεση στημένη από την αρχή έως το τέλος».

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για το ΕΣΥ»

Ως προς τις ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της επίταξης και τόνισε: «Το ζήτημα της υποστελέχωσης σε ορισμένα νοσοκομεία μπορεί βραχυπρόθεσμα να λυθεί χωρίς ακραία μέτρα. Υπάρχει πρόβλημα σε ορισμένα νοσοκομεία για να καλύψουμε εφημερίες. Με δύο εφημερίες το μήνα μπορεί να λυθεί. Πριν λάβουμε δραστικά μέτρα ζητώ να αναλογιστούν όλοι την κοινωνική ευθύνη. Πριν φτάσουμε να αναγκαστούμε να χρησιμοποιήσουμε πιο σκληρά μέτρα κάνω έκκληση σε τοπικούς ιατρικούς συλλόγους. Θα στηρίξω το υπουργείο Υγείας σε αυτή την επιλογή. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για το ΕΣΥ. Κάνω μία τελευταία έκκληση και το τονίζω να λυθεί συναινετικά, ωραία το θέμα αυτό. Διαφορετικά έχουμε εργαλεία να το λύσουμε. 2 με 3 εφημερίες το μήνα τις οποίες πληρώνουμε αδρά».

«Έχουμε βελτιώσει τις απολαβές των γιατρών. Δώσαμε αύξηση 10% το 23%. Αυξήσαμε 20% τις εφημερίες. Το όποιο ευρώ εξοικονομούμε πρέπει να διαλέξουμε που θα το διοχετεύσουμε. Προτεραιότητα μας είναι η αύξηση απολαβών ιατρών και γι’ αυτό δώσαμε τη δυνατότητα να εκτελούν και ιδιωτικό έργο. Αυτή είναι μια σημαντική μεταρρύθμιση», πρόσθεσε.

Η «μάχη» με τις φωτιές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις φωτιές τόνισε ότι ήταν τεράστιας σημασίας το γεγονός ότι οι πολίτες καθάρισαν τα οικόπεδα τους. «Όλα αυτά χτίζουν κοινωνικό κεφάλαιο», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ο νόμος ισχύει για όλους, πρωτίστως για πιο ισχυρούς. Δεν θα κερδίσουμε μάχη από μία στιγμή στην άλλη αλλά την δίνουμε».

«Κανένα σχόλιο για την υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου στο ΠΑΣΟΚ»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και την υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου στην ηγεσία του κόμματος ανέφερε: «Είναι κόμμα της αντιπολίτευσης. Κανένα σχόλιο για την υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου για την προεδρία . Για το ΠΑΣΟΚ έχω απαγορεύσει δια ροπάλου προτιμήσεις και απόψεις. Θα ήταν άκομψο να το κάνουμε. Πιστεύω στις αυτοδύναμες κυβερνήσεις».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο εκλογικός νόμος θα παραμείνει  όπως έχει ενώ οι εθνικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν το 2027 . «Αυτοί είναι οι κανόνες . Όσο μιλάμε για εκλογές, τόσο δίνουμε στους πολίτες την πεποίθηση ότι μας ενδιαφέρει η επανεκλογή μας και όχι τα προβλήματά τους» σχολίασε σχετικά.

Για τις αναφορές Κασσελάκη σε μαύρα χρήματα στα κόμματα επεσήμανε: «Το θέμα των μαύρων χρημάτων αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι τη ΝΔ. Πρώτα ας λύσουν τα εσωτερικά τους, αν αφορά τον κύριο Τσίπρα και μετά να ασχολούνται με τη ΝΔ. Έχω καταθέσει Πόθεν Έσχες και ελέγχεται. Όλο αυτό το ζήτημα, το δημιούργησε ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης».

Απάντηση… σε Σαμαρά-Καραμανλή

Για τις απόψεις που εξέφρασαν πρόσφατα Σαμαράς και Καραμανλής σε εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο τόνισε: «Δεν συμφωνώ με κάποιες απόψεις τους, αλλά έχουν το δικαίωμα να τις εκφράζουν. Η πολιτική αυτή τη στιγμή της ΝΔ εκφράζεται από εμένα και την κυβέρνηση . Έχουμε κερδίσει πέντε εκλογές, άρα κάνουμε κάτι σωστό. Η Ελλάδα σήμερα διεθνώς είναι πιο ισχυρή».

Καμιά συζήτηση για το ζήτημα του ΠτΔ

Ερωτηθείς για το πρόσωπο που θα προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως θα ήταν άκομψο να πει το οτιδήποτε πριν λήξει η θητεία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

«Και σε αυτό κι αν θα είμαι κάθετος. Δε θέλω και δεν πρόκειται να δεχτώ να ακούσω από κανέναν βουλευτή οποιαδήποτε άποψη για την Προεδρία της Δημοκρατίας, διότι αφορά αμφισβήτηση του θεσμού όχι του προσώπου, μέχρι που να ανοίξει η συζήτηση. Η συζήτηση θα ανοίξει συντεταγμένα τον Φεβρουάριο του 2025. Και προφανώς και δεν κάθομαι εδώ σε αυτό το γραφείο να αποφασίζω μόνος μου, σέβομαι όμως απόλυτα και την συνταγματική επιταγή η οποία περιγράφει τον ή την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως ένα πρόσωπο το οποίο πρέπει να έχει ευρύτερη αποδοχή. Και θα σταματήσω εδώ», συμπλήρωσε.

ethnos.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en