ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αναβολή στην εκλογή προεδρείων των Νομικών Προσώπων και των Επιχειρήσεων του δήμου Καβάλας

Η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, η οποία συνεχίζεται, περιελάμβανε ερωτήσεις για θέματα τοπικής επικαιρότητας. Πρόσφυγες στο Ασημακοπούλου, διόδια στην Παράκαμψη και πεσμένη γέφυρα τέθηκαν από τους συμβούλους Κουνάκο- Μούτλια- Γραμμένο.

Η κ. Τσανάκα έδωσε συγχαρητήρια για το έργο της την προηγούμενη εβδομάδα στην υπηρεσία Καθαριότητας και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Στις απαντήσεις του ο κ. Μουριάδης δεν πρόσθεσε νεότερα στοιχεία σε κάποια από τις προαναφερθείσες υποθέσεις. Είπε πάντως ότι μέχρι την αποκατάσταση της γέφυρας θα ακολουθηθεί η λύση που προώθησε την Άνοιξη η κ. Δρακονάκη. Η κ. Τσανάκα υποστήριξε ότι έδωσε εντολή στο προσωπικό της Πολεοδομίας να κάνει έλεγχο στα έργα εντός του στρατοπέδου, εντολή που δεν υλοποιήθηκε.

Βασικό θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν ο ορισμός προέδρων και αντιπροέδρων στα Νομικά Πρόσωπα και Επιχειρήσεις του δήμου Καβάλας, με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να μένουν έρμαια της ερμηνείας του σχετικού νόμου επί της διαδικασίας της σύστασης των διοικήσεων των Νομικών Προσώπων, επιστρατεύοντας νομικές γνώσεις και διευκρινιστικές εγκυκλίους και μετατρέποντας τη συνεδρίαση σε μια… νομική διαδικασία ερμηνείας του σχετικού νόμου του υπουργείου Εσωτερικών.

Μάλιστα, αρκετοί εκ της αντιπολίτευσης επισήμαναν τα τρωτά σημεία του «Κλεισθένη» (Νόμος 4555/2018), αλλά και τις αλλαγές επί του νόμου τις οποίες πρότεινε η νέα κυβέρνηση, σημεία τα οποία, όπως είπαν, φάνηκαν από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, με τον επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας Μάκη Παπαδόπουλο να ζητάει πρώτος την αναβολή του θέματος, μέχρι να δοθούν διευκρινίσεις, κάτι το οποίο ζήτησαν και οι υπόλοιποι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, με το αίτημά τους να γίνεται δεκτό από τον δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version