Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναβολή εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο Σωκράτης Φάμελλος – Το εδώ και τώρα του Κασσελάκη και η Γεροβασίλη

Λίγες ώρες πριν την ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην… αντεπίθεση

Την αναβολή των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να ζήτησε ο Σωκράτης Φάμελλος και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μαζεύονται υπογραφές πριν την ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη, που είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 19:00, στην οποία ουσιαστικά θα ανακοινώνει και επίσημα την υποψηφιότητά της κόντρα στον Στέφανο Κασσελάκη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στον ΣΥΡΙΖΑ το κλίμα είναι ήδη τεταμένο με τα στρατόπεδα των Κασσελάκη και Γεροβασίλη να είναι χωρισμένα και τους Νίκο Παππά και Παύλο Πολάκη να κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους για τον ποιο τελικά θα επιλέξουν.

Στο μεταξύ, λίγες ώρες πριν την ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην… αντεπίθεση, τονίζοντας: «Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί».

Σενάρια για αναβολή των εσωκομματικών εκλογών

Πάντως, από χθες το βράδυ υπήρχαν έντονα τα σενάρια για αναβολή των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που εξέφραζαν την απορία πώς θα πάμε στις ευρωεκλογές έπειτα από μια τέτοια διαδικασία.

Το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη, πάντως, απορρίπτει τα σενάρια να μην υπάρχουν κάλπες και ζητεί «καθαρή λύση εδώ και τώρα». Μάλιστα, από το περιβάλλον του λένε: «Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, δεν υπάρχει επιστροφή»,απορρίπτοντας τα σενάρια που αναφέρουν ότι υπάρχουν σκέψεις να μη διεξαχθεί εν τέλει η νέα εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση.

Το νέο μήνυμα Κασσελάκη στους «υπονομευτές»

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έστειλε νέο μήνυμα απευθυνόμενος στους «υπονομευτές».

Με ανάρτησή του στα social media, ο κ. Κασσελάκης αναφέρει πως ακόμα και εάν δεν μπορέσει ο ίδιος να βάλει τέρμα στην πορεία των «υπονομευτών» θα το καταφέρει κάποιος άλλος.

«Ας το καταλάβουν όλοι καλά: Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί. Δεν το επιτρέπει η ηθική του κόσμου της Αριστεράς. Αν δεν είμαι εγώ απέναντι στους νέους επίδοξους υπονομευτές, θα είναι κάποιος άλλος. Εκείνοι θα τον λένε «ουρανοκατέβατο», όμως θα τον έχει φέρει η κοινωνία, όπως έφερε εμένα. Η κοινωνία με έφερε εμένα» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Εν αναμονή της θέσης Τσίπρα υπέρ Γεροβασίλη

Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Όλγα Γεροβασίλη φαίνεται να ζήτησε και τελικά να έλαβε την υποστήριξη του πρώην προέδρου, Αλέξη Τσίπρα.

Αναμένεται, λοιπόν, να φανεί ο τρόπος με τον οποίο θα τοποθετηθεί ο κ. Τσίπρας υπέρ της – άλλοτε – στενής του συμμάχου. Μπορεί η στήριξη αυτή να εκφραστεί είτε με τη μορφή κάποιος διαρροής από το περιβάλλον του ή μέσω επίσημης ανακοίνωσης.

Επίσης, απαντήσεις αναμένονται και για τη στάση που θα τηρήσουν οι Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης.

Ο πρώτος συμμετείχε στη μυστική συνάντηση με την Όλγα Γεροβασίλη, αλλά δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του. Ο δεύτερος, πάλι, δεν έχει προχωρήσει σε καμία τοποθέτηση επί της νέας εκλογικής αναμέτρησης. Ωστόσο, οι σχέσεις του με τον κ. Κασσελάκη διανύουν καθοδική πορεία.

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής Γιώργος Καραμέρος – με φόντο και τις πληροφορίες που τον ήθελαν να κατεβαίνει για πρόεδρος – επεσήμανε πως «θα συνεχίσω να εργάζομαι καθημερινά ως βουλευτής για την ενότητα και την σύνθεση μιας μεγάλης κυβερνώσας προοδευτικής παράταξη».

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά σε ρέμα κοντά στο Ορφάνι του Παγγαίου

Φωτιά ξέσπασε κοντά σε ρέμα στην περιοχή του Ορφανίου στον Δήμο Παγγαίου.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Ελευθερούπολη αλλά και αρκετοί εθελοντές.

Δείτε φωτογραφίες :

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

UBS: Μόνο στην Ελλάδα μειώθηκε ο πλούτος την τελευταία 15ετία

Ελλάδα ήταν η μόνη από τις 56 χώρες, τις οποίες παρακολουθεί η UBS, στην οποία μειώθηκε ο πλούτος των πολιτών της μειώθηκε την περίοδο 2008-2023, τόσο όσον αφορά το μέσο όσο και το διάμεσο ποσό.

Σύμφωνα με τo Global Report Wealth 2024 της UBS, ο μέσος πλούτος μειώθηκε 11% και ο διάμεσος 31% στην τελευταία 15ετία. Η πολύ μεγαλύτερη μείωση του διάμεσου πλούτου δείχνει ότι πέραν της μείωσης του πλούτου αυξήθηκε και η ανισότητα στην κατανομή του, με αυτόν να συγκεντρώνεται περισσότερο στα υψηλότερα κλιμάκια.

Στην Ιταλία και την Ισπανία σημειώθηκε αύξηση του μέσου πλούτου στην τελευταία 15ετία, αλλά αυτή συγκαλύπτει τη μεγάλη μείωση στον διάμεσο πλούτο.

Αντίθετα, στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, ο μέσος και ο διάμεσος πλούτος αυξήθηκαν περίπου με το ίδιο ποσοστό στο παραπάνω διάστημα, υποδηλώνοντας μικρή μόνο μεταβολή στην κατανομή του μεταξύ του πληθυσμού.

Αμετάβλητος το 2023

Ο μέσος πλούτος των Ελλήνων έμεινε αμετάβλητος το 2023 σε σχέση με το 2022, ενώ σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση στην Τουρκία, όπου εκτινάχθηκε 157%, πολύ περισσότερο από ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην τρίτη θέση όσον αφορά την αύξηση του πλούτου το 2023 ήταν η Ρωσία, γεγονός που επίσης δείχνει ότι οι κυρώσεις της Δύσης δεν είχαν τον αντίκτυπο που αναμενόταν.

UBS, μεταβολή πλούτου 2022-2023

Ο αριθμός των εκατομμυριούχων

Όσον αφορά τον αριθμό των εκατομμυριούχων, στην Ελλάδα ανέρχονταν πέρυσι σε 80.655 και η UBS εκτιμά ότι ο αριθμός τους θα μειωθεί ελαφρά το 2028 σε 80. 295. Αντίθετα, ο αριθμός των Τούρκων εκατομμυριούχων αναμένεται να αυξηθεί κατά 43% και να φθάσει τους 87.077.

Τον μεγαλύτερο αριθμό εκατομμυριούχων είχαν οι ΗΠΑ, σχεδόν 22 εκατομμύρια (αντιστοιχούν στο 38% του παγκόσμιου αριθμού), και ακολουθούσαν η Κίνα και η Βρετανία.

UBS, αριθμός εκατομμυριούχων

Τον υψηλότερο μέσο πλούτο είχαν οι Ελβετοί, ενώ ακολουθούσαν οι πολίτες του Λουξεμβούργου, του Χονγκ Κονγκ και των ΗΠΑ.

UBS, πλούτος

imerisia.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H Energean Χορηγός στο 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων στην Καβάλα

Για μία ακόμη χρονιά η Energean βρίσκεται στο πλευρό του Φεστιβάλ Φιλίππων στο νομό Καβάλας, έχοντας αναλάβει Χορηγός της 67ης διοργάνωσης που διεξάγεται από τις 7 Ιουλίου ως τις 7 Σεπτεμβρίου με επίκεντρο το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων.

Το 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων, που συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Καβάλας και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας, είναι φέτος αφιερωμένο στον αείμνηστο Βασίλη Βασιλικό και έχει ως τίτλο «Συνάντηση με τον ήλιο» από την ομώνυμη ποιητική συλλογή του πολυβραβευμένου συγγραφέα, ο οποίος γεννήθηκε στην Καβάλα το 1933 και έφυγε πέρσι από κοντά μας. 

Η Δρ. Κατερίνα Σάρδη, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Country Manager της Energean στην Ελλάδα, δήλωσε σχετικά:

«Το Φεστιβάλ Φιλίππων αποτελεί το δεύτερο παλαιότερο φεστιβάλ αρχαίου δράματος και αττικής κωμωδίας, έπειτα από το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, και είναι πραγματικά μεγάλη τιμή και χαρά να συμβάλλουμε και φέτος στην πραγματοποίησή του. Η εμπειρία μας από τις προηγούμενες διοργανώσεις καθώς και το πρόγραμμα του 67ου Φεστιβάλ Φιλίππων μάς πείθουν απόλυτα ότι και φέτος οι θεατές και οι συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων και αρκετοί εργαζόμενοί μας στον Πρίνο, θα παρακολουθήσουν παραστάσεις και δρώμενα υψηλότατου επιπέδου. 

Επίσης, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το ότι το Φεστιβάλ Φιλίππων και φέτος μεριμνά για την κατάρτιση των νέων ηθοποιών, πραγματοποιώντας το 8ο Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος με εισηγητές καταξιωμένους σκηνοθέτες. Με επίκεντρο το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων αλλά και τοποθεσίες στην πόλη, το 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων είναι βέβαιο ότι και φέτος θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στην χώρα μας, αναδεικνύοντας και ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το πολιτιστικό αλλά και το τουριστικό προφίλ της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής».

Η πρωτοβουλία της Energean να αναλάβει Χορηγός του 67ου Φεστιβάλ Φιλίππων είναι ενταγμένη στην γενικότερη πολιτική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας που έχει ως επίκεντρο τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και, ειδικότερα, τον Στόχο αρ.11 για Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες και τον Στόχο αρ. 17 για τη Συνεργασία για την Επίτευξη των Στόχων. 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en