Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΑ Παγγαίου για το ρέμα του Παλαιοχωρίου

Απάντηση προς ανάρτηση Κ. Μαρίας Βαρύτης

Είναι γνωστό σε όλους ότι το έργο της «Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων πρώην Δήμου Παγγαίου» με τα συνοδά έργα εξωτερικών δικτύων αποχέτευσης των οικισμών Νικήσιανης,  Γεωργιανής, Αγ. Χριστοφόρου,  Παλαιοχωρίου  και Αντιφιλίππων,  έχουν ολοκληρωθεί και λειτουργούν από το 2015

“Τα έργα εκτελέστηκαν με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες που εγκρίθηκαν από  το αρμόδιο Υπουργείο και ελέγχθηκαν από τις αρμόδιες αρχές για την αρτιότητα και λειτουργικότητα τους.

Η ΔΕΥΑΑ Παγγαίου εκτός των μεγάλων έργων εκτελεί μόνιμες παρεμβάσεις, βελτιώνοντας, επεκτείνοντας  και διορθώνοντας ελλείψεις ή κακοτεχνίες πολλών χρόνων σε όλους του οικισμούς.

Μία από αυτές τις περιπτώσεις αφορά το παλιό εσωτερικό  παντορροϊκό δίκτυο της Τ.Κ. Γεωργιανής όπου μετά από καταγγελία πολίτη, διαπιστώθηκε η ύπαρξη αγνώστου αγωγού λυμάτων ο οποίος  συλλέγει τα λύματα ορισμένων κατοικιών της περιοχής (γειτονιά),  με κατάληξη στο ρέμα του οικισμού.

Μετά από ενδελεχή έλεγχο  βρέθηκαν δύο αγωγοί του παλιού παντορροϊκού μικτού δικτύου, που είχαν ταπωθεί από τον πρώην Δήμο Παγγαίου, να έχουν ροή, χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί ποτέ στην ΔΕΥΑΑΠ και αφού δεν υπάρχει χαρτογράφηση παλαιών δικτύων της περιοχής ήταν αδύνατον να εντοπισθεί.

Η υπηρεσία μας για την επίλυση του ζητήματος σε συνεννόηση και συνεργασία με την Δ/νση Υγείας,  ξεκίνησε και ολοκληρώνει σήμερα δύο παρεμβάσεις κατασκευής αγωγών σύνδεσης με το υπάρχον εξωτερικό δίκτυο  αποχέτευσης που λειτουργεί από την έναρξη του Βιολογικού σταθμού του πρώην Δήμου Παγγαίου.

Με αυτόν τον τρόπο λύνουμε οριστικά την όποια διαρροή ακαθάρτων υδάτων στο εν λόγω σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΕΥΑΑ Παγγαίου είναι μία από τις ελάχιστες ΔΕΥΑ σε όλη την επικράτεια, η οποία αυτή τη στιγμή λειτουργεί με απόλυτη ασφάλεια, δέκα (10) Βιολογικούς Σταθμούς Επεξεργασίας Λυμάτων. Με στόχο την καθολική κάλυψη της έκτασης του Δήμου Παγγαίου με έργα υποδομής,  αυτήν την στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο ανάδειξης αναδόχου, δύο ακόμη  ΜΕΛ .

Προτείνουμε σ’αυτούς που μιλούν είτε από άγνοια είτε επηρεασμένοι από κακούς συμβούλους για «περιβαλλοντικά εγκλήματα», προσβάλλοντας και αμφισβητώντας τον νυχθημερόν αγώνα μας, για  την  ορθή λειτουργία, διάθεση και επεξεργασία των λυμάτων,  να προσέρχονται πριν την οποιαδήποτε δημόσια αναφορά τους, στη Υπηρεσία μας, προκειμένου να λάβουν γνώση των μεγάλων έργων που έχουν ολοκληρωθεί και δρομολογούνται τα τελευταία χρόνια,  βελτιώνοντας  στο μέγιστο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Δήμου μας.

Είναι λυπηρό υποψήφια Δήμαρχος να μη γνωρίζει ότι τρεις οικισμοί του Δήμου μας, οι οικισμοί της Νικήσιανης,  της Γεωργιανής και του Αγ. Χριστοφόρου, είναι συνδεδεμένοι με τη Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων του Παλαιοχωρίου”.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Πεζοδρομείται η Παραλιακή Οδός της Καβάλας από την Πρωτομαγιά

Ο Οργανισμός Λιμένος Καβάλας γνωστοποιεί ότι, σύμφωνα με την υπ’ αρίθ.9/6/25-4-2024 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας και στάθμευσης οχημάτων επί της οδού Εθν. Αντίστασης από την διασταύρωση με την οδό Αβέρωφ έως την διασταύρωση με την οδό Δαγκλή, για το χρονικό διάστημα από 1-5-2024 έως και 30-9-2024 για τις ώρες 16.00 έως 06.00 της επομένης ημέρας.

Η ως άνω απαγόρευση δεν θα ισχύσει την Παρασκευή 24 Μάϊου 2024 λόγω της διεξαγωγής των εκδηλώσεων της «ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ».

Η πρόσβαση για έκτακτες περιπτώσεις ανάγκης θα γίνεται από την οδό Μητροπολίτου Χρυσοστόμου .

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δειτέ ζωντανά στο Enachannel | Η ακολουθία του Νυμφίου απο τον Ιερο Ναό Προφήτη Ηλία

Δείτε καθημερινά από το ENACHANNEL σε απευθείας μετάδοση, τις ακολουθίες τις Μ. Εβδομάδας.

Μ. Δευτέρα στις 19:30, σε ζωντανή μετάδοση η ακολουθία του Νυμφίου απο τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Καβάλας.

Δείτε ζωντάνα εδώ:

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ανησυχία πολιτών για τα μέτρα πυροπροστασίας στα ακίνητα στα 300 μέτρα από δασική έκταση

αρότι δεν αλλάζουν οι προθεσμίες και ούτε οι πολίτες θα… αποφύγουν να πληρώσουν περί τα 500 ευρώ για να συντάξουν με μηχανικό τα δύο σχετικά έγγραφα, περιορίζεται, ωστόσο, ο αριθμός των κατοικιών που αφορά ο Κανονισμός. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στους δήμους -οι οποίοι αντιδρούσαν έντονα για τον όγκο που θα είχαν να διαχειριστούν- να αξιοποιούν, σε περίπτωση έλλειψης, προσωπικό από άλλες υπηρεσίες.

Ειδικότερα, η εγκύκλιος «διορθώνει» την οριζόντια υποχρέωση λήψης μέτρων και υποβολής των σχετικών μελετών, η οποία αρχικά αφορούσε όλα τα ακίνητα σε ακτίνα 300 μέτρων ακόμα και από πάρκα ή άλση, περιπτώσεις δηλαδή που σύμφωνα με τους ειδικούς αφορούσαν σε περισσότερα από 2 εκατ. ακίνητα. Πλέον ο Κανονισμός αφορά «σε δομημένα ακίνητα που βρίσκονται μέσα σε δάση, δασικές εκτάσεις, περιαστικό πράσινο, κηρυγμένες δασωτέες, αναδασωτέες και χορτολιβαδικές εκτάσεις, καθώς και σε ακτίνα 300 μέτρων από τα όρια των εκτάσεων αυτών. Αφορά επίσης κτίσματα εντός πάρκων και αλσών πόλεων και οικιστικών περιοχών. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση των αλσών, ο Κανονισμός εφαρμόζεται μόνο στα κτίρια που βρίσκονται εντός αυτών και όχι στα όμορα του άλσους ακίνητα, ούτε και σε αυτά που έχουν πρόσωπο στο άλσος».

Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι ο Κανονισμός δεν εφαρμόζεται σε καλλιεργούμενες εκτάσεις, ούτε στην περίπτωση που υπάρχει εντός αυτών κτίσμα βοηθητικής χρήσης για την αποθήκευση εξοπλισμού, εργαλείων και υλικών που απαιτούνται για την εξυπηρέτηση γεωργικής δραστηριότητας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en