Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΑ Παγγαίου για το ρέμα του Παλαιοχωρίου

Απάντηση προς ανάρτηση Κ. Μαρίας Βαρύτης

Είναι γνωστό σε όλους ότι το έργο της «Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων πρώην Δήμου Παγγαίου» με τα συνοδά έργα εξωτερικών δικτύων αποχέτευσης των οικισμών Νικήσιανης,  Γεωργιανής, Αγ. Χριστοφόρου,  Παλαιοχωρίου  και Αντιφιλίππων,  έχουν ολοκληρωθεί και λειτουργούν από το 2015

“Τα έργα εκτελέστηκαν με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες που εγκρίθηκαν από  το αρμόδιο Υπουργείο και ελέγχθηκαν από τις αρμόδιες αρχές για την αρτιότητα και λειτουργικότητα τους.

Η ΔΕΥΑΑ Παγγαίου εκτός των μεγάλων έργων εκτελεί μόνιμες παρεμβάσεις, βελτιώνοντας, επεκτείνοντας  και διορθώνοντας ελλείψεις ή κακοτεχνίες πολλών χρόνων σε όλους του οικισμούς.

Μία από αυτές τις περιπτώσεις αφορά το παλιό εσωτερικό  παντορροϊκό δίκτυο της Τ.Κ. Γεωργιανής όπου μετά από καταγγελία πολίτη, διαπιστώθηκε η ύπαρξη αγνώστου αγωγού λυμάτων ο οποίος  συλλέγει τα λύματα ορισμένων κατοικιών της περιοχής (γειτονιά),  με κατάληξη στο ρέμα του οικισμού.

Μετά από ενδελεχή έλεγχο  βρέθηκαν δύο αγωγοί του παλιού παντορροϊκού μικτού δικτύου, που είχαν ταπωθεί από τον πρώην Δήμο Παγγαίου, να έχουν ροή, χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί ποτέ στην ΔΕΥΑΑΠ και αφού δεν υπάρχει χαρτογράφηση παλαιών δικτύων της περιοχής ήταν αδύνατον να εντοπισθεί.

Η υπηρεσία μας για την επίλυση του ζητήματος σε συνεννόηση και συνεργασία με την Δ/νση Υγείας,  ξεκίνησε και ολοκληρώνει σήμερα δύο παρεμβάσεις κατασκευής αγωγών σύνδεσης με το υπάρχον εξωτερικό δίκτυο  αποχέτευσης που λειτουργεί από την έναρξη του Βιολογικού σταθμού του πρώην Δήμου Παγγαίου.

Με αυτόν τον τρόπο λύνουμε οριστικά την όποια διαρροή ακαθάρτων υδάτων στο εν λόγω σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΕΥΑΑ Παγγαίου είναι μία από τις ελάχιστες ΔΕΥΑ σε όλη την επικράτεια, η οποία αυτή τη στιγμή λειτουργεί με απόλυτη ασφάλεια, δέκα (10) Βιολογικούς Σταθμούς Επεξεργασίας Λυμάτων. Με στόχο την καθολική κάλυψη της έκτασης του Δήμου Παγγαίου με έργα υποδομής,  αυτήν την στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο ανάδειξης αναδόχου, δύο ακόμη  ΜΕΛ .

Προτείνουμε σ’αυτούς που μιλούν είτε από άγνοια είτε επηρεασμένοι από κακούς συμβούλους για «περιβαλλοντικά εγκλήματα», προσβάλλοντας και αμφισβητώντας τον νυχθημερόν αγώνα μας, για  την  ορθή λειτουργία, διάθεση και επεξεργασία των λυμάτων,  να προσέρχονται πριν την οποιαδήποτε δημόσια αναφορά τους, στη Υπηρεσία μας, προκειμένου να λάβουν γνώση των μεγάλων έργων που έχουν ολοκληρωθεί και δρομολογούνται τα τελευταία χρόνια,  βελτιώνοντας  στο μέγιστο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Δήμου μας.

Είναι λυπηρό υποψήφια Δήμαρχος να μη γνωρίζει ότι τρεις οικισμοί του Δήμου μας, οι οικισμοί της Νικήσιανης,  της Γεωργιανής και του Αγ. Χριστοφόρου, είναι συνδεδεμένοι με τη Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων του Παλαιοχωρίου”.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Παρουσίαση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που απορρόφησε ο Δήμος Καβάλας

Η σύμβουλος του Δημάρχου Καβάλα για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, Ιώ Χατζηβαρύτη, παρουσία του κ. Μουριάδη, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να παρουσιάσει το σύνολο των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων που απορρόφησε ο Δήμος Καβάλας κατά τη διάρκεια της τρέχουσας τετραετίας

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η κ. Χατζηβαρύτη, τα τελευταία τέσσερα χρόνια δημιουργήθηκαν 13 διακριτικά προγράμματα και δημιουργήθηκαν 13 νέες θέσεις εργασίας.

Ευρωπαϊκά Προγράμματα

1. URBACTIII URGE: Circular building Cities

● Σκοπός του έργου είναι ο σχεδιασμός μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την κυκλική οικονομία

2. URBACTIII URGE: MAKING SPEND MATTER

● Ο Σκοπός του έργου είναι να αναδείξει τις δυνατότητες των Δήμων να επιλέγουν και τοπικούς όπου αυτό είναι δυνατό 3. Cope

● Το έργο στοχεύει σε μια δίκαιη και πράσινη μετάβαση στις πόλεις και είναι το κλειδί για την ενεργειακή ουδετερότητα ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη έως το 2050 10. INT-ACT INTANGIBLE CULTURAL HERITAGE BRIDGING THE PAST, PRESTURE Το έργο επικεντρώνεται στην πολιτιστική κληρονομιά για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σε περιόδους κοσμοϊστορικών αλλαγών 11. E.VE.CRI.

● Το έργο έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ενθαρρύνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την εγκατάσταση φορτιστών 12. RE – Thinking MICROcredit as a tool to support

● Το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη της διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ των εταίρων του έργου 13. SELI

● Στόχος του έργου είναι η ενίσχυση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Συνολικός προϋπολογισμός: 883.892,85 ευρώ

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Energean: Εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες, CPR, απινίδωση και αντιμετώπιση πνιγμού σε φορείς και πολίτες της Νέας Καρβάλης

Μια πρωτοβουλία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Καρδιά

Στην παροχή δωρεάν εκπαίδευσης από τους πιστοποιημένους νοσηλευτές της σε φορείς της Νέας Καρβάλης προχώρησε η Energean, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς που έχει καθιερωθεί από την Διεθνή Ομοσπονδία Καρδιάς με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και τιμάται διεθνώς την 29 η Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο.

Τα μέλη των φορέων που συμμετείχαν έλαβαν εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες, στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (CPR), στην απινίδωση καθώς και στην αντιμετώπιση περιστατικών πνιγμού. Οι συμπολίτες μας που έλαβαν μέρος παρακολούθησαν σχετικό βίντεο με οδηγίες, πέρασαν πρακτική άσκηση σε κούκλα πρώτων βοηθειών και, τέλος, συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά με την παροχή πρώτων βοηθειών σε συνανθρώπους μας που θα βρεθούν σε ανάγκη.

Σε όσους πέρασαν επιτυχώς την εκπαίδευση, χορηγήθηκαν Πιστοποιητικά Πρώτων Βοηθειών από την εξειδικευμένη εταιρεία Rescue Training International καθώς και ένα kit με χρήσιμα αντικείμενα και οδηγίες για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών.

Ο κ. Κυριάκος Ταφανίδης, επικεφαλής του τμήματος Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος της Energean στην Ελλάδα δήλωσε σχετικά:

«Περιστατικά όπως τα καρδιακά επεισόδια και οι πνιγμοί βρίσκονται, δυστυχώς, στην καθημερινότητά μας και η γνώση των τρόπων αντιμετώπισής τους κυριολεκτικά σώζει ζωές. Επιλέξαμε για αυτήν την εκπαίδευση την κοινότητα της Νέας Καρβάλης, που αποτελεί τον πλησιέστερο στις εγκαταστάσεις μας αστικό ιστό, με στόχο να φανούμε χρήσιμοι στους συμπολίτες μας και, βεβαίως, να περάσουμε το μήνυμα ότι η παροχή πρώτων βοηθειών μπορεί και πρέπει να είναι υπόθεση όλων μας.

Η επιλογή της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς έχει προφανώς τους συμβολισμούς της, ωστόσο είναι σαφές ότι η κοινωνία μας θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη να αντιμετωπίζει αυτά τα περιστατικά οποτεδήποτε και οπουδήποτε. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φορείς που συμμετείχαν και, βεβαίως, την Δημοτική Κοινότητα Νέας Καρβάλης συνολικά για την σταθερά άψογη, μακρά συνεργασία».

H εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΚΑΠΗ Νέας Καρβάλης. Στην εκπαιδευτική διαδικασία εκπροσωπήθηκαν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, η Τοπική Κοινότητα Νέας Καρβάλης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Καρβάλης, το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Νέας Καρβάλης, η Στέγη Πολιτισμού (Παράρτημα Αιμοδοσίας) Νέας Καρβάλης, ο Αθλητικός Όμιλος Νέας Καρβάλης «Ναζιανζός», ενώ έλαβαν μέρος και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα καθώς και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Στήριξη της Διασωστικής Ομάδας Καβάλας

Επιπλέον η Energean, έπειτα από σχετικό αίτημα της Διασωστικής Ομάδας Καβάλας, δώρισε μία νέα μπαταρία για τον απινιδωτή που χρησιμοποιείται σε έκτακτα καρδιακά περιστατικά. Την μπαταρία παρέδωσαν στους ανθρώπους
της ομάδας ο κ. Ευάγγελος Λεώβαρις, στέλεχος του τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean, και ο κ. Αρτέμης Μπαρμπούνης, υπεύθυνος για τις Εταιρικές Υποθέσεις της Energean στην Καβάλα.

Η Διασωστική Ομάδα Καβάλας είναι μια εθελοντική ΜΚΟ που υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και δραστηριοποιείται στην περιοχή της Καβάλας εδώ και σχεδόν μια εικοσαετία. Αυτές οι πρωτοβουλίες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean υπηρετούν τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ ν.3 για Καλή Υγεία και Ευημερία, ν. 11 για Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες και ν. 17 για τη Συνεργασία για Επίτευξη των Στόχων.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Περισσότεροι από 84.700 πρόσφυγες έχουν περάσει στην Αρμενία

Περισσότεροι από 84.700 πρόσφυγες έχουν περάσει στην Αρμενία από την περιοχή του Καραμπάχ στο Αζερμπαϊτζάν, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο την αρμενική κυβέρνηση.

Η έξοδος των Αρμενίων από το Καραμπάχ άρχισε μετά από την πτώση της αποσχιστικής κυβέρνησης της περιοχής, την προηγούμενη εβδομάδα.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: