Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Alpha Bank | Στα 4 λεπτά η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών

image_print

Την ολοκληρωση της άντλησης κεφαλαίων 1.553 εκατ. ευρώ διά της προσφοράς νέων κοινών μετοχών εκδόσεώς της προς ειδικούς και άλλους επιλέξιμους επενδυτές, ως αποτέλεσμα της ισχυρής ζητήσεως από θεσμικούς επενδυτές ανακοίνωσε η Alpha Bank μέσω της διαδικασίας βιβλίου προσφορών. Με δεδομένη την πλήρη κάλυψη των ΑΜΚ από ιδιώτες, το ποσοστό του ΤΧΣ στο νέο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank διαμορφώνεται περί το 20%.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας όρισε την τιμή διαθέσεως σε 0,04 ευρώ ανά νέα μετοχή ή 2,00 ευρώ ανά νέα μετοχή μετά τη συνένωση (reverse split) των υφισταμένων μετοχών της με αναλογία 50 προς 1).

Η εν λόγω προσφορά, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της Ασκήσεως ∆ιαχειρίσεως Παθητικού, ολοκληρώνει το Σχέδιο Κεφαλαιακής Ενισχύσεως της Τραπέζης, με την κάλυψη αποκλειστικά από ιδιώτες επενδυτές των συνολικών κεφαλαιακών αναγκών ποσού 2.563 εκατ. ευρώ, όπως αυτές προσδιορίσθηκαν υπό το ∆υσμενές Σενάριο κατά τη Συνολική Αξιολόγηση από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (ΕΕΜ).

Η Alpha Bank έχει συνάψει σύμβαση αναδοχής, η οποία τίθεται εν ισχύι με την οριστικοποίηση της τιμής και της τελικής κατανομής των νέων μετοχών προς τους επενδυτές και κατόπιν της επιβεβαιώσεως από το Euro Working Group ότι οι προϋποθέσεις για την απελευθέρωση των κεφαλαίων του προγράμματος που αφορούν στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα έχουν πληρωθεί, ως αναμένεται, έως και την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015. Η Alpha Bank θα ενημερώσει προσηκόντως το επενδυτικό κοινό για το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα πιστώσεως των νέων μετοχών.

Οι Citigroup Global Markets Limited και J.P. Morgan Securities plc ενεργούν ως Joint Global Coordinators και, από κοινού με την Barclays Bank PLC, ως Joint Bookrunners. Οι BNP PARIBAS, COMMERZBANK, Nomura International plc και Keefe, Bruyette & Woods της εταιρίας Stifel Company ενεργούν ως Co-Lead Managers. Οι Alpha Finance, Axia Ventures Group και η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος ενεργούν ως Σύμβουλοι της Alpha Bank.

sofokleousin.gr

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σέρρες: Καταγγελία για αναπηροφοβικό βίντεο influencer

Σέρρες: Καταγγελία για αναπηροφοβικό βίντεο influencer
image_print

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει βίντεο Σερραίας δημιουργού περιεχομένου, στο οποίο διατυπώνονται απόψεις σχετικά με την αναπηρία και τη γονεϊκότητα.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη ανάρτηση, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Νομού Σερρών, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, εξέδωσε ανακοίνωση, καταδικάζοντας το περιεχόμενο του βίντεο και κάνοντας λόγο για αναπηροφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις.

Ακολουθεί αυτούσιο το δελτίο Τύπου:

Δελτίο τύπου του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών σχετικά με την ανάρτηση στο διαδίκτυο Σερραίας “influencer”.                                        

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Σερρών (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας) εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την απρόσκοπτη και αντιδραστική, φασίζουσας προέλευσης, ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από Σερραία “influencer”. Η συγκεκριμένη εμφανίζεται αγανακτισμένη να στοχοποιεί κινητικά ανάπηρη μητέρα που πηγαίνει στην παιδική χαρά το παιδί της, ενώ στη συνέχεια απογειώνει το ρατσιστικό της ντελίριο και προς τους συνανθρώπους μας με ψυχικές ασθένειες που ‘’τολμούν’’ να δημιουργήσουν οικογένεια. Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες, καθώς ολόκληρο το βίντεο είναι ένας οχετός αμάθειας που στόχο έχει την προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των γυναικών με αναπηρία σωματική ή ψυχική, την περιθωριοποίησή τους και τον κοινωνικό αποκλεισμό τους.

Οι σημερινές αντίξοες κοινωνικές συνθήκες,που κυριαρχούν ως αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης διαχρονικά πολιτικής των κυβερνήσεων, καθιστούν πραγματικό άθλο την υπερπήδηση των οξυμένων προβλημάτων που βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες. Ειδικά, οι οικογένειες με χρονίως πάσχοντα άτομα αναγκάζονται να υπερνικούν αντικειμενικές δυσκολίες,χωρίς την απαραίτητη, ουσιαστική και πολύπλευρη στήριξη από το κράτος.

Παράλληλα όμως, σήμερα, υπάρχουν όλες εκείνες οι τεχνολογικές και επιστημονικές δυνατότητες, που θα μπορούσαν να ικανοποιούν τις ανάγκες όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των συνανθρώπων μας με αναπηρία, παρέχοντας δωρεάν ισότιμη πρόσβαση σε εξειδικευμένες δομές υγείας και πρόνοιας, στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων, στον πολιτισμό,στην αναψυχή, στην εργασία και στην αυτόνομη διαβίωση.

Για να γίνει πραγματικότητα η δυνατότητα των συνανθρώπων μας με κινητικά ή άλλης φύσης προβλήματα που ζουν με αξιοπρέπεια κι ευημερία, να είναι ενεργοί στην κοινωνική και πολιτική ζωή, έχει αποδειχθεί και στο νομό μας ότι περνάει μόνο μέσα από την πάλη και τη διεκδίκηση, με τη συσπείρωση στους συλλόγους και την ενεργό συμμετοχή σε λαϊκές κινητοποιήσεις. 

Απέναντι στη σαπίλα αυτών των αντιλήψεων, καλούμε κάθε νέα γυναίκα, εργαζόμενη ή απόμαχο της δουλειάς, να απομονώσει ιδεολογίες αναπηροφοβικές, ρατσιστικές, φασιστικές που δεν αρμόζουν σε όποιον θέλει να λέγεται Άνθρωπος!

DNews Widget
Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καταγγελία δύο Ελλήνων vloggers κατά της Ryanair: «Μας κατέβασαν από την πτήση και δεν δέχθηκαν το παράπονό μας»

Δύο ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης μετά το περιστατικό που καταγγέλλουν με πτήση της Ryanair.
image_print

Μια δυσάρεστη εμπειρία στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης καταγγέλλουν δύο Έλληνες ταξιδιωτικοί vloggers, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι αποβιβάστηκαν από πτήση της Ryanair έπειτα από επεισόδιο που σημειώθηκε κατά την επιβίβαση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, κατέγραφαν με το κινητό τους τηλέφωνο τον εαυτό τους τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη διαφωνία μεταξύ μιας επιβάτιδας και υπαλλήλου της αεροπορικής εταιρείας σχετικά με τις διαστάσεις χειραποσκευής.

«Μας είπαν ότι δεν θα πετάξουμε»

Όπως καταγγέλλει το ζευγάρι, υπάλληλος της Ryanair άρπαξε το κινητό τους τηλέφωνο και τους ενημέρωσε ότι, επειδή πραγματοποιούσαν βιντεοσκόπηση, δεν θα τους επιτρεπόταν να ταξιδέψουν με τη συγκεκριμένη πτήση.

Παρότι αρχικά επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος, όπως υποστηρίζουν, στη συνέχεια κλήθηκε η ασφάλεια του αεροδρομίου και τους ζητήθηκε να αποβιβαστούν. Παράλληλα, απομακρύνθηκαν και οι αποσκευές τους από το αεροσκάφος.

Καταγγέλλουν ότι δεν τους δόθηκε φόρμα παραπόνων

Οι δύο ταξιδιώτες αναφέρουν ακόμη ότι, μετά το περιστατικό, απευθύνθηκαν στο γκισέ της Ryanair ζητώντας να υποβάλουν επίσημο παράπονο.

Σύμφωνα με τους ίδιους, υπάλληλος της εταιρείας αρνήθηκε να τους δώσει τη σχετική φόρμα, υποστηρίζοντας ότι είχαν προσβάλει συνάδελφό του.

Ως αποτέλεσμα του περιστατικού, το ζευγάρι παρέμεινε στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης χωρίς να ταξιδέψει με την προγραμματισμένη πτήση.

 

Μέχρι στιγμής δεν έχει δημοσιοποιηθεί επίσημη τοποθέτηση της Ryanair σχετικά με τις συγκεκριμένες καταγγελίες.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για τον καύσωνα: Στους 43 βαθμούς η θερμοκρασία την Τετάρτη

Θερμόμετρο σε υψηλή θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του κύματος καύσωνα στην Ελλάδα
image_print

Σε συνθήκες έντονου καύσωνα θα παραμείνει η χώρα την Τετάρτη 22 Ιουλίου, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδίδει έκτακτο δελτίο καιρού και πορτοκαλί προειδοποίηση για πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Το θερμό κύμα αναμένεται να κορυφωθεί κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα, με τις υψηλότερες τιμές να καταγράφονται στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο.

Πού θα φτάσει τους 43 βαθμούς ο υδράργυρος

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο, οι μέγιστες θερμοκρασίες της Τετάρτης προβλέπεται να φτάσουν:

  • Στη Θεσσαλία τους 41 με 42 βαθμούς και τοπικά τους 43 βαθμούς Κελσίου.
  • Στην ανατολική Στερεά τους 41 με 42 βαθμούς.
  • Στην Αττική τους 40 με 41 βαθμούς.
  • Στην ανατολική Πελοπόννησο τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Η ΕΜΥ έχει γνωστοποιήσει ότι το έκτακτο δελτίο θα επικαιροποιηθεί το πρωί της Τετάρτης, με βάση τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα.

Σκόνη και ενίσχυση των ανέμων

Το ιδιαίτερα θερμό σκηνικό θα συνοδεύεται από μεταφορά αφρικανικής σκόνης, με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις να αναμένονται στα δυτικά και κεντρικά τμήματα, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στα νησιά του νοτίου Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ. Από το απόγευμα αναμένεται ενίσχυση των βόρειων και βορειοδυτικών ανέμων στις Κυκλάδες και στο βόρειο Αιγαίο.

Πιθανότητα καταιγίδων στη Μακεδονία και τη Θράκη

Παρά τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένεται να αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά.

Βροχές και καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, καθώς και στη Θράκη. Σε ορισμένες περιοχές δεν αποκλείεται να σημειωθούν και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Στους 41,4 βαθμούς η υψηλότερη θερμοκρασία της Τρίτης

Η θερμοκρασία έφτασε την Τρίτη 21 Ιουλίου στους 41,4 βαθμούς Κελσίου στην Ωλένη Ηλείας, σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Συνολικά, 18 σταθμοί κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών, ενώ σε 167 σταθμούς ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 37 βαθμούς.

Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο κατά τις θερμότερες ώρες της ημέρας, να καταναλώνουν αρκετό νερό και να περιορίζουν τις έντονες σωματικές δραστηριότητες, ιδιαίτερα όταν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Διευκρίνιση: Η αναφορά σε θερμοκρασία 52 βαθμών στο αρχικό κείμενο αποτελεί προφανές τυπογραφικό λάθος. Η πρόγνωση κάνει λόγο για 41 έως 42 βαθμούς στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en