Connect with us

ΕΒΡΟΣ

Αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό

Δημοσιεύτηκε

στις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στην Εγνατία Οδό από αύριο, 20/5 μέχρι τις 23/5 και στη συνέχεια από τις 27/5 μέχρι τις 28/5, προκειμένου να υλοποιηθούν εργασίες συντήρησης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία Ημαθίας, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης στον ανισόπεδο κόμβο Βέροιας, θα ισχύει αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου, για τα εξής χρονικά διαστήματα:

από 20 έως 23 Μαΐου 2019 στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ηγουμενίτσα και
από 27 έως 28 Μαΐου 2019 στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κήπους.
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού.

Υπογραμμίζεται ότι η αστυνομία παρακαλεί τους οδηγούς “να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση” και ακολούθως υπενθυμίζεται πως “Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων”.

e-evros

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Προσλήψεις 70 ατόμων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ | Τι προσόντα χρειάζονται

Δημοσιεύτηκε

στις

Στην πρόσληψη 70 υποψήφιων συνοδών (προσωπικό ελέγχου και κίνησης αμαξοστοιχιών) για την κάλυψη των υπηρεσιακών της αναγκών προχωρά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.

Συγκεκριμένα, η κατανομή έχει ως εξής: Αθήνα (38) τριάντα οκτώ, Θεσσαλονίκη (17) δέκα επτά, Λάρισα (5) πέντε, Αλεξανδρούπολη (5) πέντε, Πάτρα (3) τρείς και Λιανοκλάδι (2) δύο.

 

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι υποψήφιοι που πληρούν τα παρακάτω τυπικά προσόντα:

– Να είναι κάτοχοι πτυχίου Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής εκπαίδευσης ή ισότιμου τίτλου ιδρυμάτων της αλλοδαπής, ή απολυτηρίου μέσης εκπαίδευσης γενικής ή τεχνικής κατεύθυνσης.

– Να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμη απαλλαγή από αυτές (προσκόμιση Πιστοποιητικού Στρατολογίας).

– Να μην έχουν καταδικαστεί για κακούργημα ή πλημμέλημα που συνεπάγεται στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων (προσκόμιση Ποινικού Μητρώου).

– Να είναι κάτοχοι πτυχίου αγγλικής επιπέδου Β2 (καλή γνώση). H γνώση ιταλικής (επιπέδου Β2 ή C2) επιθυμητή.

– Να είναι κάτοχοι πιστοποίησης γνώσης χειρισμού Η/Υ (ECDL ή ισότιμου τίτλου).

 

Η διάρκεια υποβολής των αιτήσεων ορίζεται σε είκοσι μία (21) ημέρες από την δημοσίευση της ανακοίνωσης στον ημερήσιο τύπο και στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας. Ημερομηνία έναρξης την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 και ημερομηνία λήξης την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019. Η κατάθεση αιτήσεων (βιογραφικών) θα γίνονται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: synodoi@trainose.gr.

Θα γίνονται δεκτές μόνο ηλεκτρονικές αιτήσεις. Οι αιτήσεις (βιογραφικά) θα συνοδεύονται από επιστολή στην οποία θα αιτιολογείται το ενδιαφέρον για την κατάληψη της θέσης. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να επιλέξουν μία θέση ενδιαφέροντος από την παραπάνω κατανομή της προκήρυξης. Δηλώνεται όμως ότι η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να απασχολήσει τον εργαζόμενο οπουδήποτε αυτή δραστηριοποιείται ανά την ελληνική επικράτεια, βάσει των υπηρεσιακών της αναγκών.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΒΡΟΣ

Ομάδα Συνάντησης PCA στη Σαμοθράκη

Δημοσιεύτηκε

στις

Το Εργαστήρι Ψυχοκοινωνικών Μελετών διοργανώνει “Ομάδα Συνάντησης PCA” 28/6-2/7/2019 στη Σαμοθράκη.

Το Εργαστήρι Ψυχοκοινωνικών Μελετών διοργανώνει την 13η Ομάδα Συνάντησης PCA, από 28 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου στη Σαμοθράκη, όπου και εσύ μπορείς να πάρεις μέρος!

Η Ομάδα Συνάντησης PCA αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση συνάντησης και επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους, μια εναλλακτική πρόταση διακοπών με βάση τις αρχές και το πνεύμα της PCA, μια πρόταση ελευθερίας, ενεργού συμμετοχής, επαφής με τη φύση, μια πρόταση δημιουργικότητας. Σύμφωνα με τον Carl Rogers άλλωστε, η PCA (Προσωποκεντρική Προσέγγιση) αποτελεί περισσότερο έναν τρόπο ζωής, έναν τρόπο ύπαρξης, παρά μια μέθοδο ή τεχνική θεραπείας απλά.

Η “Ομάδα Συνάντησης PCA” θα ξεκινήσει την Παρασκευή 28/6/2019 στις 19:30 και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 2/7/2019, το μεσημέρι. Καθημερινά (Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα) θα πραγματοποιούνται 2 συναντήσεις (πρωινές 10:00 – 13:00 και απογευματινές 18:00 – 21:00). Όλες οι συναντήσεις πραγματοποιούνται σε ανοικτό χώρο.

Έναρξη Συνάντησης: Παρασκευή 28/6/2019, 19:30.

Πρώτη γνωριμία επαφή με τους συμμετέχοντες και τους διευκολυντές, βιωματική παρουσίαση των αρχών της PCA, επικέντρωση στην ανάδυση και την έκφραση των αναγκών των συμμετεχόντων, διαμόρφωση του περιεχομένου και της μορφής των συναντήσεων ως άσκηση ελευθερίας και δημιουργικότητας, χώρου επαφής με τον εαυτό και τη φύση.

Πρωινές Συναντήσεις:

Βιωματικά εργαστήρια έκφρασης και επικοινωνίας, χαρακτηριζόμενα από στάση συνοδείας, διευκόλυνσης, ακρόασης, ενσυναίσθησης, γνησιότητας και αποδοχής του άλλου. Οι πρωινές συναντήσεις πραγματοποιούνται σε μικρές ομάδες με βασικές θεματικές που προκύπτουν από τις εκφρασμένες ανάγκες και τα αιτήματα των συμμετεχόντων. Ενδεικτικά αναφέρονται παρακάτω κάποιες μέθοδοι που θα χρησιμοποιηθούν:

 • Βιωματικές ασκήσεις – παιχνίδια για το «ζέσταμα» της ομάδας.
 • Βιωματικά εργαστήρια γνωριμίας, έκφρασης, επικοινωνίας, ανάπτυξης της δημιουργικότητας.
 • Μέθοδοι συνοδείας, ενεργητικής ακρόασης και αναδιατύπωσης (reformulation), με ενσυναίσθηση, γνησιότητα και ανεπιφύλακτα θετική αποδοχή, σύμφωνα με την παράδοση του Carl Rogers.
 • Μέθοδοι και τεχνικές προερχόμενες από το κίνημα του ανθρώπινου δυναμικού (Ψυχόδραμα, Υπαρξιακή Θεραπεία, Θεραπεία Gestalt, δραματοποίηση, παιχνίδια ρόλων, προβολικά σχέδια κ.α.).
 • Μέθοδοι και τεχνικές διευκόλυνσης της έκφρασης και της επικοινωνίας (αυτόματη – αυθόρμητη έκφραση στο γραπτό και προφορικό λόγο, αυτόματη σωματική έκφραση με κίνηση, χορό, αυθόρμητο θέατρο, αισθητική έκφραση, art-therapy, play-therapy κ.α.).
 • Τεχνικές χαλάρωσης – ενεργοποίησης, σωματο-ψυχο-παιδαγωγική.
 • Μέθοδοι και τεχνικές που θα ανακύψουν από την εμπειρία, τη δημιουργικότητα και εφευρετικότητα των διευκολυντών και των συμμετεχόντων.
 • Βιωματικές δράσεις με στόχο την επαφή με τη φύση, την ιστορία και το νησί της Σαμοθράκης.

Απογευματινές συναντήσεις:

 • Συνάντηση όλων των συμμετεχόντων σε κοινότητα (ολομέλεια), μοίρασμα, έκφραση, ανταλλαγή εμπειριών και βιωμάτων.
 • Παρουσίαση των αρχών της PCA.
 • Προετοιμασία των πρωινών συναντήσεων.

Τρίτη 2/7/2019, ώρες 10:00 – 14:00

Κλείσιμο της “Ομάδας Συνάντησης PCA”, εντυπώσεις, συναισθήματα, αποχαιρετισμός.

Κόστος Συμμετοχής: 50 ευρώ.

Για λόγους δυναμικής της ομάδας, παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να εγγραφούν για το σύνολο των ημερών. Σε διαφορετική περίπτωση, επικοινωνήστε με τους διοργανωτές.

Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής: τηλ. 25510-83782, email info@epsyme.com , ιστοσελίδα www.epsyme.com

Θα δοθούν εβαιώσεις συμμετοχής.

Προτεινόμενη διαμονή: Κάμπινγκ Ελεύθερης Διαβίωσης Δήμου Σαμοθράκης.

Κόστος προτεινόμενης διαμονής: Περίπου 2ευρώ / άτομο / ημέρα. Παρέχεται σημαντική έκπτωση στο κόστος του κάμπινγκ Ελεύθερης Διαβίωσης του Δήμου Σαμοθράκης για όλους τους συμμετέχοντες.

Το κάμπινγκ “Ελεύθερης Διαβίωσης” είναι δημοτικό, 13,8 χλμ από την Καμαριώτισσα (το λιμάνι στο οποίο φτάνει το πλοίο) και 1,2 χλμ από τα Θέρμα. Σε κάποιους χάρτες αναφέρεται ως “Δημοτικό Κάμπινγκ Πλατιάς”. Το συγκεκριμένο κάμπινγκ βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, μέσα σε ένα σχετικά πυκνό δάσος, έκτασης 30 στρεμμάτων. Έχει δέντρα αρκετά ψηλά που προσφέρουν σκιά και δροσιά όλη την ημέρα. Ακόμα και στην περίοδο της high season μπορείς πολύ εύκολα να βρεις χώρο για πολλές σκηνές. Η φύση οργιάζει και πραγματικά το μέρος αυτό είναι η χαρά του φυσιολάτρη.

Καθώς και για όποιον επιθυμεί στα ξενοδοχεία και δωμάτια της περιοχής των Θερμών Σαμοθράκης (20-40 ευρώ το δίκλινο).

Προτεινόμενες παράλληλες εκδηλώσεις:

 • Μουσική βραδιά, πάρτι, θεατρικά δρώμενα.
 • Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιάπολης και στο Ιερό των Μεγάλων Θεών.
 • Ορειβατικοί περίπατοι – ανάβαση στις βάθρες και στο βουνό Σάος.

alexpolisonline

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Εορτασμός της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»

Δημοσιεύτηκε

στις

Η εορτή των Αγίων Πάντων έχει καθιερωθεί ως η ημέρα που τιμούνται οι απόστρατοι του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για το σκοπό αυτό, την Κυριακή (23-6-2019) στις 10:15 το πρωί, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεστεί δέηση υπέρ των αποστράτων αστυνομικών.

Στη συνέχεια, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση  προς τιμή των αποστράτων του Σώματος, όπου θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα και στις έδρες των υπολοίπων Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειας μας και ειδικότερα :

 • Στην Ορεστιάδα, στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων
 • Στην Αλεξανδρούπολη, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου
 • Στην Ξάνθη, στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας
 • Στην Καβάλα, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου  
 • Στη Δράμα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου

Στις εκδηλώσεις καλούνται να τιμήσουν με την παρουσία τους, τους Αποστράτους της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών, συνδικαλιστικοί φορείς, εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε., καθώς και οι πολίτες της περιοχής μας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Αναφορά στον Άρειο Πάγο για τις καταγγελίες για επαναπροωθήσεις στον Έβρο

Δημοσιεύτηκε

στις

Αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και φάκελο στοιχείων κατέθεσε τo Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες σχετικά με καταγγελίες για «παράνομες, άτυπες και βίαιες επαναπροωθήσεις προσφύγων» από τις ελληνικές Αρχές στην περιοχή του Έβρου.
Σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο αναφέρει ότι οι καταγγελίες αφορούν και τούρκους πολίτες και πρωτίστως το χρονικό διάστημα από 27 Απριλίου έως σήμερα.

Το Συμβούλιο υπέβαλε παράλληλα τρεις μηνύσεις που θα διαβιβαστούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ορεστιάδας για λογαριασμό έξι τούρκων αιτούντων άσυλο, πέντε ενηλίκων κι ενός παιδιού.

Οι έξι καταγγέλλουν παράνομες
πράξεις σε βάρος τους στην χώρα μας. Ανάμεσά τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση, βρίσκεται μία νεαρή κοπέλα η οποία φέρεται να επαναπροωθήθηκε στην Τουρκία και σήμερα κρατείται σε τουρκική φυλακή.

«Πλήθος αποδεικτικών στοιχείων και η μαρτυρία του αδελφού της, ο οποίος κατοικεί στην Αθήνα, περιλαμβάνονται στη σχετική μήνυση και στοχεύουν στην επιβεβαίωση των αναφερόμενων από την ίδια περιστατικών, όλα ευρισκόμενα πλέον στη διάθεση της δικαιοσύνης» αναφέρει η οργάνωση.

Το Συμβούλιο καταγγέλλει πως έχει ζητήσει επανειλημμένα την διερεύνηση των τεκταινόμενων στον Έβρο αλλά έως σήμερα «δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση» παρά το γεγονός ότι οι καταγγελίες για επαναπροωθήσεις «συνεχίζουν να πληθαίνουν».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
professional camera ad
filippidis marmara banner
nikos keramika banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

Αρέσει σε %d bloggers: