ΕΒΡΟΣ

Αλεξανδρούπολη | Την Τρίτη η άφιξη Μητσοτάκη, το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού

Το απόγευμα της Τρίτης αναμένεται η άφιξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Πρωθυπουργός, αμέσως μετά την άφιξή του θα μεταβεί οδικώς στην Κομοτηνή, προκειμένου να επισκεφθεί τη φαρμακοβιομηχανία της Pharmathen καθώς η εταιρεία προχωρά σε μια ιδιαίτερα μεγάλη επένδυση της τάξεως των 2-2.5 εκ. ευρώ  ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με επαγγελματίες της περιοχής προκειμένου να αφουγκραστεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα επιστρέψει στην Αλεξανδρούπολη όπου και θα διανυκτερεύσει, ενώ την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου το πρωί, θα υποδεχθεί τον Βούλγαρο ομόλογό του, με υπουργούς τόσο από την Ελληνική όσο και από την Βουλγαρική κυβέρνηση προκειμένου να συμμετάσχουν στο 4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας, για πρώτη φορά εκτός των πρωτευουσών των δύο χωρών.

Μάλιστα κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών, πρόκειται να υπογραφεί και σύμφωνο συνεργασίας των δύο χωρών, ενώ έχει ξεκαθαριστεί πως πρόκειται για κλειστή πολιτική διαδικασία.

Η ατζέντα της συνάντησης των δύο Πρωθυπουργών, περιλαμβάνει θέματα ενέργειας, οικονομίας, τουρισμού επενδύσεων και υλοποίηση έργων συνδεσιμότητας στην περιοχή.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί τρεις συναντήσεις στο πλαίσιο αυτό (Σόφια, 27-7-2010, Αθήνα, 17-12-2012, Σόφια, 1-8-2016) και είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιηθεί εκτός των πρωτευουσών των δύο χωρών.

evrospress

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version