ΕΒΡΟΣ

Αλεξανδρούπολη: Κινδυνεύει με απέλαση ο γλύπτης της… “Αριάδνης”

Τον χειμώνα του 2017 ο Hemen Muhammad Κουρδικής καταγωγής και κάτοικος της Αλεξανδρούπολης, έγινε γνωστός έπειτα από τη δημιουργία του γλυπτού από πάγο με τη μορφή γοργόνας ή αλλιώς την Αριάδνη που κόσμησε αναπάντεχα το παγκάκι πλησίον του φάρου Αλεξανδρούπολης.

Σήμερα δύο χρονιά ο Hemen Muhammad έκανε γνωστό μέσα από τoν προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ότι έλαβε μια έγγραφη κοινοποίηση ότι βρίσκεται παράνομα στην Ελλάδα και έχει διορία ένα μήνα αλλιώς θα απελαθεί.

Ο ίδιος φανερά πικραμένος θέλησε να μοιραστεί το πρόβλημα του με όλους τους διαδικτυακούς του φίλους: 

“Φίλοι μου καλοί καλησπερα,
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζι σας το πρόβλημα που έχω, ίσως έτσι να χαλαρώσω.
Ως γνωστόν είμαι στην Ελλάδα από το 2003 και από τότε έως και σήμερα δεν έδωσα κανένα δικαίωμα στην κοινωνία της Αλεξανδρούπολης η ακόμη και στις άλλες πόλεις της Ελλάδας που με φιλοξένησαν να με κακοχαρακτηρησουν ή να με θεωρούν περιθωριακο.
Αντ αυτού, προσπάθησα με κόπο να βοηθήσω όσο μπορούσα.
Είτε με την καλλιτεχνική προσφορά μου σε σχολεια και καταστήματα αλλά και με την συμμετοχή μου ως διερμηνέας σε πολλές περιπτώσεις συλλήψεων αλλοδαπών στο δικαστήριο αφού είμαι γνωστής τεσσάρων γλωσσών.
Και ενώ ειμουν πάντα νόμιμος ξαφνικά πριν από δυόμιση χρόνια εμφανίστηκε κάποιο πρόβλημα με τα χαρτιά μου.
Με την αμέριστη βοήθεια του πρώην βουλευτή κ. ΚΑΙΣΑ προσπάθησα και κατάφερα να φτιάξω τα χαρτιά που χρειάζονταν έτσι ώστε να είμαι και παλι νομιμος, κάνοντας πολλά και κοστοβορα ταξίδια στην Αθήνα, και πρόσφατα στο Κουρδιστάν που ανήκει στο Ιράκ, ταξίδια στα οποία με βοήθησαν χρηματικως ένας πολύ καλός φίλος αλλά και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους και ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.
Πριν από τρεις μέρες ενημερώθηκα πως πρέπει να έρθω στην Αλεξανδρούπολη και να παραλάβω ένα φάκελο από τα ΕΛ. ΤΑ.
Χαρούμενος άνοιξα τον φάκελο περιμένωντας να δω χαρτί παραμονής και δυστυχώς υπήρχε μια επιστολή στην οποία, μου αναφέρουν πως είμαι παράνομα στην Ελλάδα και έχω διορία ένα μήνα αλλιώς θα απελαθω.
Έχω παραβρεθεί σε εκατοντάδες δικές αλλοδαπών ως διερμηνέας, αλλοδαποί οι οποίοι δικαστήκαν για μεγάλες παρανομίες, και όχι μόνο μια φορά, όπως ναρκωτικα, μεταφορά μεταναστών και άλλα άσχημα κι όμως αυτοί έχουν χαρτιά που τους επιτρέπουν να βρίσκονται στην Ελλάδα, αντίθετα με μένα που δεν εχω κατηγορηθεί ποτέ για παρανομία και η παρουσία μου στο δικαστήριο ήταν βοηθητική.
Είμαι πολύ στενοχωρημένος με την εξέλιξη του θέματος, και όλα αυτά ενώ τα χαρτιά μου είναι εντάξει απ ότι μου λένε δικηγόροι, αστυνομικοί αλλά και δικαστικοί.
Δεν γνωρίζω γιατί έχει γίνει αυτό, και το δικό μου θέμα είναι διαφορετικό από κάποιους άλλους.
Ευχαριστώ όλους εσάς που έχω γνωρίσει σε όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι στην φιλόξενη χώρα σας, αλλά και τους διαδικτιακους φίλους, και εύχομαι να αλλάξουν άποψη οι υπεύθυνοι για το θέμα μου κοιτάζοντας το πιο προσεκτικά”.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version