ΕΒΡΟΣ

Αλεξανδρούπολη | Απατεώνες συνεχίζουν τα τηλέφωνα για “μαϊμού” τροχαία ατυχήματα

Παρά το γεγονός πως από τις αστυνομικές αρχές αλλά και τα μέσα ενημέρωσης τους τελευταίους μήνες έχει πραγματοποιηθεί μία τεράστια καμπάνια ενημέρωσης, οι επιτήδειοι με τα τροχαία «μαϊμού» δεν το βάζουν κάτω.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η καταγγελία που έφθασε εχθές στο e-evros σύμφωνα με την οποία χθες μετά τις 12 το μεσημέρι, άγνωστος με προφορά που παρέπεμπε σε αλλοδαπό, τηλεφώνησε σε σπίτι στην Αλεξανδρούπολη και τους ενημέρωνε πως η κόρη τους είχε εμπλακεί σε τροχαίο και έπρεπε να υποβληθεί σε εγχείρηση παριστάνοντας μάλιστα τον γιατρό.

Η γυναίκα που σήκωσε το τηλέφωνο σοκαρίστηκε όταν άκουσε την υποτιθέμενη κόρη της να φωνάζει από μέσα “Μαμά βοήθησε με, πονάω πολύ”.

Την στιγμή εκείνη πήρε ο σύζυγος το ακουστικό και άρχισε να μιλά στον δράστη, ενημερώνοντάς τον πως γνωρίζει για την απάτη και ότι θα ειδοποιήσει την αστυνομία, ο τελευταίος κατάλαβε ότι “πιάστηκε” και έκλεισε το τηλέφωνο.

Προκάλεσε όμως ιδιαίτερη απορία το γεγονός, πως οι δράστες ήξεραν πολλά στοιχεία για την οικογένεια όπως ονόματα, συγγένειες κ.α.

Από πέρυσι μέχρι σήμερα, έχει συλληφθεί πλήθος δραστών και έχει σχηματιστεί μεγάλος αριθμός δικογραφιών για τέτοιου είδους υποθέσεις εξαπάτησης.

Οι πολίτες καλούνται να απευθύνονται πάντα στις αστυνομικές Αρχές, ακόμα και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

Οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της πρόληψης και αποτροπής τέτοιων περιστατικών, δημιούργησαν βίντεο στο οποίο δείχνουν πως λειτουργούν οι τηλεφωνικές απάτες και πως να προστατευτείτε.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

 

 

e-evros

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version