ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ακριβή η έξοδος των εκδρομέων στα “ύψη” τα καύσιμα (video)

Ακριβά θα στοιχίσει η έξοδος στους εκδρομείς του Πάσχα με τις τιμές των καυσίμων να έχουν χτυπήσει «κόκκινο».  Πρόκειται για την 4η υψηλότερη τιμή σε επίπεδο ΕΕ. Τι δείχνουν τα στοιχεία.

Mε το νέο πλαίσιο ο «κόκκινος» δανειολήπτης ο οποίος επιχειρεί ρύθμιση των οφειλών του μπορεί να φρενάρει τον πλειστηριασμό, κάνοντας χρήση της διαδικασίας του άρθρου 1000 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ακόμα και αν απορριφθεί η αίτηση.

Εγκύκλιος της ΑΑΔΕ κοινοποιεί στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες τις νέες διατάξεις των άρθρων 68 έως 84 του νέου Προγράμματος Επιδότησης Αποπληρωμής Στεγαστικών και Επιχειρηματικών Δανείων με Υποθήκη σε Κύρια Κατοικία, δίνοντας απαντήσεις σε ερωτήματα που τίθενται αναφορικά με τη φορολογική μεταχείριση των συγκεκριμένων δανειοληπτών, τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης και κυρίως τους πλειστηριασμούς.

Από τις πρώτες γραμμές της εγκυκλίου γίνεται ξεκάθαρο ότι στο πεδίο εφαρμογής των νέων ρυθμίσεων (συναινετική ρύθμιση και δικαστική ρύθμιση), με σκοπό την προστασία της κύριας κατοικίας του αιτούντος φυσικού προσώπου από την αναγκαστική ρευστοποίηση, εμπίπτουν μόνο οφειλές προς πιστωτικά ιδρύματα, από οποιαδήποτε αιτία, καθώς και οφειλές από στεγαστικό δάνειο προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για τις οποίες υφίσταται εμπράγματη ασφάλεια στην κύρια κατοικία του οφειλέτη ή του τρίτου αιτούντος. Επομένως, με τις διαδικασίες που προβλέπονται στις νέες διατάξεις δεν ρυθμίζονται οφειλές στη Φορολογική Διοίκηση. Επίσης, δεν ρυθμίζονται οφειλές φυσικών προσώπων για τις οποίες υφίσταται εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

ΠΗΓΗ – REAL.GR

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version