Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακρίβεια: Ανατιμήσεις σε 100 προϊόντα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο

Συνεχίζονται οι ανατιμήσεις τους δύο πρώτους μήνες του νέου έτους ενώ το υπουργείο Ανάπτυξης επεξεργάζεται νέα μέτρα ανάσχεσης της ακρίβειας

Τουλάχιστον 100 προϊόντα πρόκειται να ανατιμηθούν τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τη «Realnews» προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερο πονοκέφαλο στα νοικοκυριά. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Ανάπτυξης εξετάζει νέα μέτρα που θα μπορούσε να πάρει προκειμένου να ανακόψει το κύμα ακρίβειας στα σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η «Realnews» και τον Φεβρουάριο αναμένεται να ανατιμηθούν τουλάχιστον 100 προϊόντα, σε ποσοστό που κατά μέσο όρο φτάνει το 7%.

Αναλυτικότερα, υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος που μίλησε στην «R» τόνισε χαρακτηριστικά ότι «διερευνώνται συνεχώς μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν παθογένειες ετών της ελληνικής αγοράς». Στόχος είναι να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια στις εμπορικές συναλλαγές σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων, όπου εντοπίζονται στρεβλώσεις, προκειμένου να μειωθούν αισθητά οι τιμές σε βασικά αγαθά.

Αυξήσεις έως 7%

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της «R», συνεχίζονται οι ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά και τον Ιανουάριο, ενώ ήδη ορισμένοι προμηθευτές αναμένεται να προχωρήσουν και σε νέες και τον Φεβρουάριο.

Βάσει των στοιχείων που έχει στη διάθεσή της η «R», μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχουν αυξηθεί οι τιμές σε επιπλέον 100 προϊόντα, σε ποσοστό που κατά μέσο όρο θα φτάνει το 7%.

Τα προϊόντα που θα ανατιμηθούν είναι τα εξής:

Φρέσκοι χυμοί έως 22%,

οδοντόβουρτσες, αφρόλουτρα και αποσμητικά έως 19%,

σοκολατοειδή έως 18%,

αλλαντικά ιδιωτικής ετικέτας 16%,

κρασιά έως 16%,

ελιές έως 14%,

τόνος σε φάκελο έως 13%,

χαρουπάλευρο έως 12%,

τυριά χύμα και συσκευασμένα έως 10%,

αναψυκτικά πορτοκάλι έως 9%,

καφές εσπρέσο έως 7%,

μπίρες έως 7%,

βαλσαμικό ξίδι και μηλόξιδο έως 5%,

έτοιμες σαλάτες 4% και

φέτα 3%.

Οι νέες ανατιμήσεις αναμένεται να έχουν περάσει σταδιακά στα ράφια των σούπερ μάρκετ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και κάποιες στις αρχές Μαρτίου, ανάλογα και με τα αποθέματα που έχουν οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στις αποθήκες τους.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για αυξήσεις που θα γίνουν από μεμονωμένες εταιρείες που παράγουν και εμπορεύονται τα συγκεκριμένα προϊόντα. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα πάντα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η «R», σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι ανατιμήσεις σε περίπου επίσης 100 προϊόντα σε ποσοστό της τάξης του 6%, οι οποίες αναμένεται να έχουν περάσει στα ράφια των σούπερ μάρκετ μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, τα προϊόντα που θα ανατιμηθούν μέχρι το τέλος του μήνα είναι:

οι φρέσκοι χυμοί από 20% έως 55%,

τα κρασιά έως 19%,

οι κονσέρβες έως 14%,

τα κριτσίνια έως 10%,

τα όσπρια και το ρύζι έως 10%,

οι μπάρες δημητριακών 9%,

τα δημητριακά για πρωινό έως 8%,

τα πατατάκια έως 8%,

τα κατεψυγμένα λαχανικά περίπου 8%,

τα αλλαντικά έως 8%,

τα σοκολατοειδή έως 8%,

το φιστικοβούτυρο έως 6%,

τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής έως 5%

και τα γαλακτοκομικά 3,7%.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν έμειναν ικναοποιημένοι με το αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων οι αγρότες της Π.Ε. Καβάλας

Μια ουδέτερη στάση κρατούν οι αγρότες της Π.Ε. Καβάλας μετα τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίηθηκαν κάθως οι απαντήσεις που δώθηκαν απο την πλευρά της κυβέρνησης έφεραν ικανοποίηση στο 100% σρα αιτήματα των αγροτών. Μιλώντας μάλιστα στο ENA CHANNEL,  o προέδρος του αγροτικού Συλλόγου Νέστου, δεν αποκλεί το ενδεχόμενο η κίνητοποίησει να συνεχίστούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανησυχεί η αύξηση της τιμής των κρεάτων ενόψει του Πάσχα

Αρκετά μειωμένη είναι φέτος τον χειμώνα η αγοραστική κίνηση σε όλα τα κρεοπωλεία της χώρας, όπως και σε αυτά της Χρυσούπολης, όπου όπως δηλώνει στο ENA CHANNEL, ο κ. Κοσμίδης, με τις ανατιμήσεις να έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην μείωση αυτή. Όμως ο ίδιος αλλά και οι συνάδελφοι του είναι αρκετά αισιόδοξοι για το επόμενο διάστημα και την αύξηση της καταναλωτικής κίνησης.

Την ίδια ώρα ανησυχία επικρατεί για την περιόδο του πάσχα με την τιμή των αμνοερίφιων να ξεπερνα φέτος ίσως και τα 15 ευρώ το κιλό.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο αυτοτελές γραφείο πολιτικής προστασίας στον Δήμο Παγγαίου

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο και τον νόμο καθέ Δήμος της χώρας θα πρέπει να έχει το δικό του αυτοτελές γράφειο πολιτικής προστασίας με τον Δήμο Παγγαίου να έχει ήδη βάλει σε λειτουργία το νέο αυτό γραφείο το οποίο ομώς πρέποι να ενισχυθει με νέους υπαλλήλους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en