Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Agrotica 2022 | Η «καρδιά» του αγροτικού κόσμου χτυπάει για 4 μέρες στη ΔΕΘ

Sold out και φέτος η διοργάνωση που δίνει έμφαση στις νέες τεχνολογίες – Αναμένονται δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες

Όλοι οι τομείς της γεωργίας, τα προϊόντα, οι υπηρεσίες, οι παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις συναντώνται στην έκθεση, που φέτος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία και την πιο σύγχρονη αγροτική τεχνολογία.

Όπως και η φετινή ΔΕΘ, η 29η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, «Agrotica» είναι sold out ενώ αναμένεται να την επισκεφθούν δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών και οργανωμένες αποστολές κυρίως από Βαλκάνια και Μέση Ανατολή. Τα μεγέθη της έκθεσης έχουν αποτύπωμα και στην ίδια την πόλη, με ξενοδοχεία και εστιατόρια να είναι γεμάτα, όπως τονίστηκε από τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου.

Για μια «ζωντανή» Agrotica που «θα είναι μια από τις καλύτερες» διοργανώσεις, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας, υπενθυμίζοντας ότι η τελευταία Agrotica έγινε το 2020, λίγο πριν το ξέσπασμα της πανδημίας.  Υπογράμμισε ιδιαίτερα το διεθνή της χαρακτήρα, λέγοντας ότι «είναι ίσως η πιο διεθνής Agrotica».

«Η έκθεση δίνει πάρα πολλά στην πόλη. Όχι μόνο οικονομικά στοιχεία αλλά και ποιοτικά, καθώς συγκαταλέγεται στις πέντε μεγαλύτερες εκθέσεις του πρωτογενούς τομέα στην Ευρώπη», όπως είπε χαρακτηριστικά από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Κυριάκος Ποζρικίδης.

«Μετά τη ΔΕΘ και την Beyond και η Agrotica δείχνει ότι η επιστροφή στην κανονικότητα είναι δεδομένη», επεσήμανε ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo κ. Αλέξης Τσαξιρλής, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη κλαδική έκθεση στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια και την πιο διεθνής έκθεση της Θεσσαλονίκης, προσελκύοντας πάνω από 10% ξένους επισκέπτες. «Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες», πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι οι εκθέσεις του πρωτογενούς τομέα του εκθεσιακού φορέα (Agrotica, Zootechnia, Agrothessaly) είναι μακράν στην πρώτη θέση.

Εκθέτες από 49 χώρες και σημαντικές αποστολές

Με 1.650 άμεσους και έμμεσους εκθέτες από 49 χώρες, πλήρη κάλυψη του εκθεσιακού χώρου και ένα ευρύ πρόγραμμα τόσο μεμονωμένων hosted buyers όσο και οργανωμένων επιχειρηματικών αποστολών από συνολικά 15 χώρες, η 29η Agrotica είναι μια κλαδική έκθεση πολύ μεγάλων διαστάσεων. Είναι ενδεικτικό ότι φέτος προκειμένου να εξυπηρετηθούν περισσότερες εταιρίες μειώθηκαν τα περίπτερα πολλών μέτρων, ενώ ακόμη και το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο έχει μετατραπεί σε εκθεσιακό.

Ειδικότερα η φετινή διοργάνωση θα υποδεχθεί μεμονωμένους hosted buyers από Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Κύπρο, Αίγυπτο, Γεωργία, Ιορδανία, Λίβανο, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Τουρκία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ομαδικές επισκέψεις από Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία και δυο επιχειρηματικές αποστολές από το Ιρακινό Κουρδιστάν. Συγκεκριμένα μια επιχειρηματική αποστολή από την περιοχή της Σουλεϊμανιγίας και μια από το Ερμπίλ. Μεγάλες οργανωμένες αποστολές πολλών χιλιάδων επισκεπτών αναμένονται και από όλη την Ελλάδα.

Στην έκθεση καταγράφεται καθολική παρουσία επιχειρήσεων από όλο το φάσμα της αγροτικής παραγωγής και τεχνολογίας ενώ συμμετέχουν οι μεγαλύτερες εταιρίες εμπορίας και πώλησης εφοδίων και γεωργικών μηχανημάτων με παρουσία όλων των οίκων που αντιπροσωπεύουν τρακτέρ. Όπως είπε ο συντονιστής της Agrotica κ. Βασίλης Σπύρου, υπάρχει επαρκής εκπροσώπηση από όλους τους τομείς του κλάδου, ενώ έμφαση δίνεται στις νέες τεχνολογίες και ιδίως σε αυτές που αφορούν την εξοικονόμηση ενέργειας.

Επίσης, συμμετέχουν μεταξύ άλλων οργανισμοί και φορείς, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος (ΕΚΑΓΕΜ), ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ) και ο Σύνδεσμος Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ), που είναι υποστηρικτές της έκθεσης και οι πρόεδροί τους συμμετείχαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου αλλά και τράπεζες, εκπαιδευτικά ιδρύματα κ.ά.

typosthes.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Στην Ξάνθη ο πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός

Στην Ξάνθη, βρέθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γιώργος Στασινός, ο οποίος αρχικά συνάντησε φορείς της περιοχής και ενημερώθηκε απο τους ίδιος για θέματα που αφορούν την πόλη της Ξάνθης και γενικότερα για θέματα της θράκης. Ενω στην συνέχεια ο κ. Στασινός, συμμετείχε σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Ξάνθης, όπου στην εκδήλωση αυτή ενημερώθηκαν οι μηχανικοί του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Θράκης για σημαντικά έργα του Τεχνικού Επιμελητηρίου τόσο Παννελλαδικά όσο σε τοπικό επίπεδο, όπως είναι ο ενιαίος ψηφιακός χάρτης, ο οποίος θα περιλαμβάνει όλα τα γεωχωρικά δεδομένα που απετούνται για οποιδήποτε αδειοδότηση, ενω στην ενημέρωση τέθηκε και το θέμα του Εθνικού Μητρωόυ Υποδομών, το οποίο θα περιλαμβάνει τα δεδομένα απο όλες τις δημόσιες υποδομές.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αυξημένη η καταναλωτική κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Ξάνθης

Ικανοποιήση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στα εμπορικά καταστήματα της Ξάνθης, με την καταναλωτική κίνηση να εμφανίζει άνοδο, καθώς στην περιοχή απο τις 22 Απριλίου φιλοξενούνται πανω απο 1400 μαθητές μουσικών σχολείων με τους συνοδούς τους και τους καθηγητές τους, στα πλαίσια της εκδήλωσης” Ξάνθη, πόλις Ονείρων”, με την εκδήλωση να ολοκληρώνεται το Σάββατο 27 Απριλίου.

Η αισιοδοξία ωστόσο, απο την πλευρά των επαγγελματιών συνεχίζεται και για τις επόμενες ημέρες καθώς αναμένεται οτι θα υπάρξει αυξημένη καταναώτική κίνηση και κατα την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, με τους καταναλωτές να κάνουν ψώνια και δώρα για τους αγαπημένους τους για το Πάσχα.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Οδεύει προς μακροχρόνια μίσθωση ή πώληση το Παλιό Νοσοκομείο της Καβάλας

Δυο είναι τα πιθανά σενάρια για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου τα οποία προκρίνονται στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Όπως έκανε γνωστό στο ENA Channel ο Δήμαρχος Καβάλας τα δύο αυτά σενάρια είναι είτε η μίσθωσή τού κτιρίου για τα επόμενα 50 χρόνια είτε η πώλησή του.

Πάντως στην περίπτωση που θα αποφασιστεί η εκμίσθωση του κτιρίου αυτό θα γίνει μέσω διαγωνισμού πιθανότατα ακόμα και εντός του καλοκαιριού.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en