Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Agrotica 2022 | Η «καρδιά» του αγροτικού κόσμου χτυπάει για 4 μέρες στη ΔΕΘ

Sold out και φέτος η διοργάνωση που δίνει έμφαση στις νέες τεχνολογίες – Αναμένονται δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες

Όλοι οι τομείς της γεωργίας, τα προϊόντα, οι υπηρεσίες, οι παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις συναντώνται στην έκθεση, που φέτος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία και την πιο σύγχρονη αγροτική τεχνολογία.

Όπως και η φετινή ΔΕΘ, η 29η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, «Agrotica» είναι sold out ενώ αναμένεται να την επισκεφθούν δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών και οργανωμένες αποστολές κυρίως από Βαλκάνια και Μέση Ανατολή. Τα μεγέθη της έκθεσης έχουν αποτύπωμα και στην ίδια την πόλη, με ξενοδοχεία και εστιατόρια να είναι γεμάτα, όπως τονίστηκε από τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου.

Για μια «ζωντανή» Agrotica που «θα είναι μια από τις καλύτερες» διοργανώσεις, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας, υπενθυμίζοντας ότι η τελευταία Agrotica έγινε το 2020, λίγο πριν το ξέσπασμα της πανδημίας.  Υπογράμμισε ιδιαίτερα το διεθνή της χαρακτήρα, λέγοντας ότι «είναι ίσως η πιο διεθνής Agrotica».

«Η έκθεση δίνει πάρα πολλά στην πόλη. Όχι μόνο οικονομικά στοιχεία αλλά και ποιοτικά, καθώς συγκαταλέγεται στις πέντε μεγαλύτερες εκθέσεις του πρωτογενούς τομέα στην Ευρώπη», όπως είπε χαρακτηριστικά από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Κυριάκος Ποζρικίδης.

«Μετά τη ΔΕΘ και την Beyond και η Agrotica δείχνει ότι η επιστροφή στην κανονικότητα είναι δεδομένη», επεσήμανε ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo κ. Αλέξης Τσαξιρλής, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη κλαδική έκθεση στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια και την πιο διεθνής έκθεση της Θεσσαλονίκης, προσελκύοντας πάνω από 10% ξένους επισκέπτες. «Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες», πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι οι εκθέσεις του πρωτογενούς τομέα του εκθεσιακού φορέα (Agrotica, Zootechnia, Agrothessaly) είναι μακράν στην πρώτη θέση.

Εκθέτες από 49 χώρες και σημαντικές αποστολές

Με 1.650 άμεσους και έμμεσους εκθέτες από 49 χώρες, πλήρη κάλυψη του εκθεσιακού χώρου και ένα ευρύ πρόγραμμα τόσο μεμονωμένων hosted buyers όσο και οργανωμένων επιχειρηματικών αποστολών από συνολικά 15 χώρες, η 29η Agrotica είναι μια κλαδική έκθεση πολύ μεγάλων διαστάσεων. Είναι ενδεικτικό ότι φέτος προκειμένου να εξυπηρετηθούν περισσότερες εταιρίες μειώθηκαν τα περίπτερα πολλών μέτρων, ενώ ακόμη και το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο έχει μετατραπεί σε εκθεσιακό.

Ειδικότερα η φετινή διοργάνωση θα υποδεχθεί μεμονωμένους hosted buyers από Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Κύπρο, Αίγυπτο, Γεωργία, Ιορδανία, Λίβανο, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Τουρκία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ομαδικές επισκέψεις από Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία και δυο επιχειρηματικές αποστολές από το Ιρακινό Κουρδιστάν. Συγκεκριμένα μια επιχειρηματική αποστολή από την περιοχή της Σουλεϊμανιγίας και μια από το Ερμπίλ. Μεγάλες οργανωμένες αποστολές πολλών χιλιάδων επισκεπτών αναμένονται και από όλη την Ελλάδα.

Στην έκθεση καταγράφεται καθολική παρουσία επιχειρήσεων από όλο το φάσμα της αγροτικής παραγωγής και τεχνολογίας ενώ συμμετέχουν οι μεγαλύτερες εταιρίες εμπορίας και πώλησης εφοδίων και γεωργικών μηχανημάτων με παρουσία όλων των οίκων που αντιπροσωπεύουν τρακτέρ. Όπως είπε ο συντονιστής της Agrotica κ. Βασίλης Σπύρου, υπάρχει επαρκής εκπροσώπηση από όλους τους τομείς του κλάδου, ενώ έμφαση δίνεται στις νέες τεχνολογίες και ιδίως σε αυτές που αφορούν την εξοικονόμηση ενέργειας.

Επίσης, συμμετέχουν μεταξύ άλλων οργανισμοί και φορείς, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος (ΕΚΑΓΕΜ), ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ) και ο Σύνδεσμος Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ), που είναι υποστηρικτές της έκθεσης και οι πρόεδροί τους συμμετείχαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου αλλά και τράπεζες, εκπαιδευτικά ιδρύματα κ.ά.

typosthes.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

2η Έκθεση Φωτογραφίας Κλασσικού Αθλητισμού | Αφιερωμένη στη μνήμη του Μιχάλη Γκάγκαλη

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μιχάλη Γκάγκαλη που διετέλεσε γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φίλων Κλασσικού Αθλητισμού Καβάλας.

Παρουσία αρκετού κόσμου εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 28/11, στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης ,η 2η Έκθεση Κλασσικού Αθλητισμού του Νομού Καβάλας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος στο γραφείο του στην Κομοτηνή.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι προοπτικές ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι κ. Σκυλακάκης και Μέτιος τόνισαν ότι τα επόμενα χρόνια θα διατεθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας σημαντικοί πόροι για έργα υποδομών, τα οποία, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, καθώς επίσης των αυξημένων πόρων του νέου ΕΣΠΑ, θα συμβάλουν ουσιαστικά στην ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αναβάθμιση του ρόλου της
Περιφέρειας ΑΜΘ ως γεωπολιτικού κόμβου στις μεταφορές, στην ενέργεια και στο εμπόριο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πατριωτική Ενωση | Αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης σε κάθε επίπεδο

Η περίπτωση των Ελλήνων δικηγόρων στην Θράκη, που είχαν αναπτύξει «δεσμούς» οικονομικής φύσης με τα κυκλώματα δουλεμπόρων που συνεχίζουν να δρούν στην περιοχή αναδεικνύει την προβληματική φύση του συστήματος ασύλου. 

Όσο η λαθρομετανάστευση επιβραβεύεται αντί να δίδεται βάρος σε απελάσεις και επιστροφές τα κέρδη των δουλεμπόρων αυξάνονται. Κέρδη αστρονομικά που έχουν ως αποτέλεσμα την διάχυση της διαφθοράς. 

Η Πατριωτική Ένωση τονίζει ότι αντί η χώρα μας να διαφημίζει το «λειτουργικό» δήθεν σύστημα ασύλου της θα έπρεπε να αποτρέπει σε κάθε επίπεδο την παράνομη μετανάστευση.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: