Οι κινητοποιήσεις των αγροτών θα συνεχιστούν όλο το Σαββατοκύριακο

«Μουγκρίζουν» τα τρακτέρ και η άμμος στην κλεψύδρα της υπομονής τελειώνει, με τους αγρότες να ετοιμάζονται για κάθοδο στην Αθήνα παρά το «μπλόκο» του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ κλειστή για δύο ώρες παρέμεινε η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, την οποία απέκλεισαν και χθες οι αγρότες της Χαλκιδικής, στο ύψος του κόμβου Πορταριάς.

Από σήμερα Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και από τους συμβολικούς αποκλεισμούς θα περάσουν σε πολύωρους, ενδεχομένως και επ’ αόριστον αποκλεισμούς δρόμων.

Από τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου, οι αγρότες τονίζουν πως θα αποκλείσουν την ΕΟ Θεσσαλονίκης-Μουδανίων και πιθανώς να μην ανοίξει για όλο το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να πιέσουν για να επιτραπεί η κάθοδος με τρακτέρ στο παναγροτικό συλλαλητήριο των Αθηνών.

Στο μεταξύ αποφασισμένοι να φτάσουν με 200 τρακτέρ στην Αθήνα την προσεχή Τρίτη και να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο εμφανίζονται οι αγρότες παρά το «όχι» που εισέπραξαν κατά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Παράλληλα με τις ετοιμασίες για το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, οι κινητοποιήσεις των αγροτών κλιμακώνονται. Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους αγρότες της Αγιάς έχουν αποκλείσει με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα το κέντρο της πόλης και έβαλαν φωτιά σε άχυρα για να διαμαρτυρηθούν για τα αδιάθετα προϊόντα.

Οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας για μια ακόμη φορά συγκεντρωθήκαν έξω από την πόλη του Αγρίνιου και έκλεισαν συμβολικά την Εθνική Οδό.

Στην Καστοριά, αγρότες σκόρπισαν κοπριά στο κτίριο της Περιφέρειας. Οι αγρότες σκοπεύουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, χωρίς διακοπή, μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.

«Φτάνουμε τον ένα μήνα αύριο» είπε χαρακτηριστικά στο pelop.gr ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου Γιάννης Μποδιώτης από το μπλόκο στη Γέφυρα του Σελινούντα.

Για 15η ημέρα οι αγρότες του Αιγίου πραγματοποίησαν και χθες την κινητοποίηση τους κλείνοντας συμβολικά τον δρόμο για μια ώρα, δηλώνοντας πως δεν υποχωρούν. Με παραταγμένα τα αγροτικά τους οχήματα στη άκρη του δρόμου, πεζοί, οι αγρότες χθες θέλησαν να δώσουν ένα ακόμα μήνυμα προς την κυβέρνηση ό,τι δεν έχουν σκοπό να σταματήσουν.