Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύξηση 35% στα αποθέματα και 45% στην παραγωγή υδρογονανθράκων το 2018 για την Energean

Σημαντική αύξηση στα αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου καθώς και στην παραγωγή πέτυχε το 2018 η Energean, η οποία προχωρεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό της για έναρξη παραγωγής φυσικού αερίου από το κοίτασμα Καρίς στο Ισραήλ στο πρώτο τρίμηνο του 2021. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία που είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια του Λονδίνου
(LSE:ENOG, FTSE 250) και του Τελ Αβίβ (TASE: אנאג, TA 35), οι βασικές επιχειρησιακές και οικονομικές εξελίξεις στη διάρκεια της χρήσης 2018 ήταν οι εξής:

 Αυξήθηκαν στα 347 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου τα βεβαιωμένα (2P) αποθέματα και στα 58 εκατ. βαρέλια τα δυνητικά (2C) αποθέματα, με τη συνδυαστική αύξηση να φτάνει το 35% σε σχέση με το 2017.
 Αυξήθηκε στις 4.053 βαρέλια ημερησίως, ήτοι κατά 45% σε σχέση με το 2017, η παραγωγή πετρελαίου από τον Πρίνο Καβάλας.
 Η εταιρεία πέτυχε μία σειρά από ορόσημα στην πορεία της προς την έναρξη παραγωγής φυσικού αερίου από το κοίτασμα Καρίς στο πρώτο τρίμηνο του 2021. Συγκεκριμένα: -Διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του project με την άντληση 460 εκατ. δολαρίων από τη δημόσια εγγραφή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και με την υπογραφή δανειακής σύμβαση ύψους 1,275 δισεκ. δολαρίων με τέσσερις διεθνείς τραπεζικούς ομίλους πέρσι τον Μάρτιο. -Τον ίδιο μήνα λήφθηκε η Τελική Επενδυτική Απόφαση για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Καρίς.

-Ξεκίνησε η κατασκευή του FPSO “Energean Power” στα ναυπηγεία της COSCO στο Ζουσάν της Κίνας και στα ναυπηγεία Admiralty της Sembcorp Marine στη Σιγκαπούρη το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο αντιστοίχως.

-Τον Φεβρουάριο ξεκίνησε το γεωτρητικό πρόγραμμα στο Ισραήλ, το οποίο περιλαμβάνει τέσσερις γεωτρήσεις. Η γεώτρηση στο Βόρειο Καρίς ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου.
 Η Energean διασφάλισε την πώληση 4,6 δισεκ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως με την υπογραφή συμβολαίων με ηλεκτροπαραγωγούς και μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές στο Ισραήλ.
 Ξεκίνησε το πρόγραμμα ανάπτυξης του κοιτάσματος Έψιλον στον Κόλπο της Καβάλας με την έναρξη των γεωτρήσεων και την έναρξη κατασκευής της νέας εξέδρας Λάμδα.
 Μειώθηκε κατά 29%, στα 17,6 δολάρια ανά βαρέλι, το κόστος παραγωγής.
 Κατατέθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων για την ανάπτυξη του κοιτάσματος του Κατακόλου, ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν σεισμικές έρευνες στο Ισραήλ και το Μαυροβούνιο, ενώ ξεκίνησε η σεισμική έρευνα στην παραχώρηση των Ιωαννίνων.
 Η μετοχή της εταιρείας εισήχθη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (συμπεριλήφθηκε στον δείκτη FTSE 250) και στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ (συμπεριλήφθηκε στον δείκτη FTSE 35). O κ. Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean σχολίασε σχετικά: «Στη διάρκεια του 2018, επιτύχαμε ουσιαστική πρόοδο στο μεγάλο project της ανάπτυξης των κοιτασμάτων Καρίς και Τανίν στο Ισραήλ και παραμείναμε εντός στόχου για την έναρξη παραγωγής αερίου στο πρώτο τρίμηνο του 2021. Συνεχίζουμε εστιασμένοι στην υλοποίηση του project και, μεσοπρόθεσμα, η στρατηγική μας επικεντρώνεται τόσο στην περαιτέρω αύξηση των αποθεμάτων όσο και στην συμβολαιοποίηση της δυναμικότητας του FPSO που παραμένει διαθέσιμη, εξελίξεις που πιστεύουμε ότι θα δημιουργήσουν πρόσθετη σημαντική αξία για όλους τους μετόχους αλλά και για τα Ενδιαφερόμενα για τις δραστηριότητες της  Energean Μέρη. Συνεχίζουμε να στοχεύουμε σε ευκαιρίες που δημιουργούν αξία στη Μεσόγειο και προσδοκούμε σε επανάληψη της ανάπτυξης που επιτύχαμε στη διάρκεια της
πρώτης δεκαετίας της Energean».
Οι προοπτικές
 Θα γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα στη γεώτρηση στο Βόρειο Καρίς
 Έχει προγραμματιστεί η ολοκλήρωση των τριών γεωτρήσεων ανάπτυξης στην κύρια δομή του Καρίς, συμπεριλαμβανομένης και μίας ερευνητικής διάστασης.
 To κύτος του FPSO “Energean Power” θα ταξιδέψει από την Κίνα στην Σιγκαπούρη για την εγκατάσταση των εξάλων.
 Θα διατηρηθεί η στρατηγική της διασφάλισης πρόσθετων αποθεμάτων και της συμβολαιοποίησης της διαθέσιμης δυναμικότητας του FPSO.
 Η πρόβλεψη για τη μέση παραγωγή του 2019 διαμορφώθηκε χαμηλότερα από την προηγούμενη, στις 5.000 – 5.500 βαρέλια ημερησίως, λόγω της καθυστέρησης που καταγράφηκε στην ολοκλήρωση της οριζόντιας γεώτρησης στο κοίτασμα Έψιλον.
 Συνεχίζεται το πρόγραμμα ανάπτυξης του κοιτάσματος Έψιλον. H οριζόντια γεώτρηση αναμένεται να δοθεί στην παραγωγή μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ συνεχίζονται τόσο οι προγεωτρητικές εργασίες για τις κάθετες γεωτρήσεις όσο και η κατασκευή της εξέδρας Λάμδα.
 Θα γνωστοποιηθούν τα πρώτα συμπεράσματα από τις σεισμικές έρευνες στο Ισραήλ, στο Μαυροβούνιο και στα Ιωάννινα.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευκρινίσεις από τον πρύτανη του ΑΠΘ για το «πυρηνικό ριφιφί» | «Δεν υπήρξε καμία διαρροή από τον πυρηνικό αντιδραστήρα»

Για το περιστατικό που φέρεται να σημειώθηκε το προηγούμενο διάστημα στο υπόγειο της Σχολής Θετικών Επιστημών, εκεί όπου φυλάσσεται ένας μικρός, υποκρίσιμος, πυρηνικός αντιδραστήρας, μίλησε στο thestival.gr ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Χαράλαμπος Φείδας.

Σύμφωνα με όσα επισήμανε ο ίδιος, πρόκειται για ένα συμβάν, που πιθανόν έγινε πριν από περίπου 1,5 μήνα. Το μόνο που εντοπίστηκε είναι ένα σπασμένο λουκέτο σε πόρτα που οδηγεί στο υπόγειο της Σχολής Θετικών Επιστημών, εκεί όπου βρίσκεται ο πυρηνικός αντιδραστήρας.

Ο κ. Φείδας ξεκαθαρίζει ότι δεν υπήρξε καμία διαρροή ραδιενέργειας και πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να συμβεί, καθώς ο συγκεκριμένος πυρηνικός αντιδραστήρας χρησιμοποιείται μόνο για εκπαιδευτικούς λόγους.

«Πρόκειται για έναν υποκρίσιμο πυρηνικό αντιδραστήρα, ο οποίος χρησιμοποιείται καθαρά για εκπαιδευτικούς λόγους από το 1974. Δεν τίθεται θέμα διαρροής ή ανάφλεξης. Υπόκειται σε όλους τους ρυθμιστικούς ελέγχους από την αρμόδια ελληνική και ευρωπαϊκή επιτροπή. Ο υποκρίσιμος πυρηνικός αντιδραστήρας φυλάσσεται σε υπόγειο χώρο, όπου υπάρχει θωρακισμένη πόρτα και συναγερμός.
Πριν ενάμιση μήνα βρέθηκε σπασμένο λουκέτο πόρτας, που οδηγεί στο υπόγειο. Δεν υπήρξε καμία άλλη παραβίαση. Δεν υπήρξε διαρροή ούτε υπάρχει δυνατότητα διαρροής, καθώς χρησιμοποιείται μόνο για εκπαιδευτικούς λόγους. Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενταθεί για προληπτικούς λόγους», σημείωσε χαρακτηριστικά στο thestival.gr ο πρύτανης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας.

Ο υποκρίσιμος πυρηνικός αντιδραστήρας είναι υπό την εποπτεία του τμήματος Φυσικής του τομέα Πυρηνικής Φυσικής.

«Ουδέποτε παραβιάστηκε ή επιχειρήθηκε να παραβιαστεί ο χώρος όπου φυλάσσεται η πυρηνική διάταξη» αναφέρουν οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ

«Στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ λειτουργεί μικρής κλίμακας πυρηνική διάταξη, η οποία χρησιμοποιείται καθαρά για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Δεν τίθεται θέμα διαρροής ραδιενεργού υλικού, ούτε ανάφλεξης, διότι δεν μπορεί να φτάσει ποτέ λόγω φύσης σε κατάσταση κρισιμότητας», τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι πρυτανικές Αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας που αναφέρεται σε απόπειρα να παραβιαστεί από άγνωστα άτομα ο χώρος στη Σχολή Θετικών Επιστημών, όπου υπάρχει πυρηνικός αντιδραστήρας.

Η πυρηνική διάταξη, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του ΑΠΘ και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «υπόκειται σε όλους τους απαραίτητους ρυθμιστικούς ελέγχους από τις αρμόδιες αρχές, με ετήσιους επιτόπιους ελέγχους για την πληρότητα των προδιαγραφών λειτουργίας και χρήσης», ενώ «τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και φυλάσσεται σε χώρο, ο οποίος έχει θωρακισμένη πόρτα και υπάρχει συναγερμός». «Ουδέποτε παραβιάστηκε ή επιχειρήθηκε να παραβιαστεί ο χώρος όπου φυλάσσεται η διάταξη αυτή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Τέμπη – Ασλανίδης για Ευρωβουλή | «Λύθηκαν τα χέρια» της Ευρωπαίας Εισαγγελέως

«Στο Ευρωκοινοβούλιο βρήκαμε αυτό που δεν βρήκαμε στην Ελλάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας του 26χρονου Δημήτρη, θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, αναφορικά με όσα έγιναν την Δευτέρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με το αίτημα των συγγενών θυμάτων να μείνει ανοιχτή η υπόθεση και η έρευνα.

«Όλο το Ευρωκοινοβούλιο βρισκόταν στο πλευρό μας. Είναι το πιο ξεκάθαρο έγκλημα που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία της Ελλάδας», είπε ο κ. Ασλανίδης, προσθέτοντας ότι «η Κυβέρνηση επί έναν χρόνο τώρα προσπαθεί να συγκαλύπτει. Οι Ευρωπαίοι Εισαγγελείς είναι ανώτεροι από τους Έλληνες Εισαγγελείς. Έχουν λυθεί τα χέρια της Ευρωπαίας Εισαγγελέως τώρα. Ακόμη και η Κομισιόν ήταν μαζί μας και δήλωσε υπέρ μας. Αυτό που έγινε στην Ευρωβουλή, έπρεπε να έχει γίνει πριν από έναν χρόνο στην χώρα μας».

Όπως είπε ο πατέρας του άτυχου 26χρονου, αντί να δευτερολογήσουμε με την κ. Καρυστιανού, επιλέξαμε να προβληθεί το βίντεο για το δυστύχημα και έκλαιγαν οι πάντες, ακόμη και η Πρόεδρος της Επιτροπής της Ευρωβουλής.

Σημείωσε ακόμη ότι «Αν οι υπουργοί νομίζουν ότι είναι αθώοι, να παραιτηθούν της ασυλίας τους και να δικαστούν».

Όσον αφορά τις 1,35 εκατομμύρια υπογραφές πολιτών που έχουν συγκεντρωθεί, ο κ. Ασλανίδης είπε «σε νομικό επίπεδο δεν ξέρω πως μπορεί να χρησιμοποιηθούν οι υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί: είναι 1,35 εκατομμύρια και νομίζω ότι θα φτάσουν τα 2 με 2,5 εκατομμύρια οι υπογραφές».

Τέλος ο κ. Ασλανίδης είπε ότι «από εδώ και πέρα, θα μας κατευθύνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

newsbomb.gr

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Φρίκη με κύκλωμα που εξωθούσε ανήλικα κορίτσια στην πορνεία στην Αθήνα | Η 25χρονη που τις στρατολογούσε και ο ρόλος του 54χρονου ταξιτζή

Μια υπόθεση-φρίκη αποκαλύφθηκε και αφορά ένα κύκλωμα, το οποίο, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, εξωθούσε ανήλικες από 14 έως και 17 ετών στην πορνείαΠρωταγωνιστικό ρόλο είχε ένας 54χρονος ταξιτζής, ενώ μια 25χρονη είχε αναλάβει να στρατολογεί τα κορίτσια. Οι ερωτικές συνευρέσεις κόστιζαν από 50 έως 400 ευρώ.

Σε ορισμένες περιπτώσεις εκτός από χρήματα, έδιναν στις ανήλικες και ναρκωτικές ουσίες, και συγκεκριμένα κοκαΐνη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του εισαγγελέα, τους ασκήθηκε ποινική δίωξη και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση αναφέρει τα εξής: «Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης εξώθησης στην πορνεία ανήλικων κοριτσιών σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σχεδιάστηκε και συντονίστηκε με άρτιο και μεθοδικό τρόπο ευρεία αστυνομική επιχείρηση κατά το διήμερο 17 έως 18 Μαρτίου 2024 σε Βύρωνα, Αιγάλεω και πλατείες Αττικής και Ομονοίας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δυνάμει ενταλμάτων τέσσερις ημεδαποί (25χρονη, 25χρονος, 54χρονος και 21χρονη) για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.

Η 25χρονη συνελήφθη επιπρόσθετα και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών βάσει του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της.

Ειδικότερα, η 25χρονη από το καλοκαίρι του 2023 στρατολόγησε επτά ανήλικα κορίτσια που είχαν συμπληρώσει τα 14 έτη, αφού προηγουμένως είχε αναπτύξει φιλική σχέση μαζί τους, διευκολύνοντας στην πραγματοποίηση συναντήσεων με πελάτες, με σκοπό τη γενετήσια εκμετάλλευση τους σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής στο κέντρο της Αθήνας.

Από τις συναντήσεις η 25χρονη λάμβανε μέρος των χρημάτων και πολλές φορές τις συνόδευε η ίδια στα σημεία συνάντησης. Ακόμη, σε κάποιες περιπτώσεις αντί χρημάτων προμήθευε το θύματα με ναρκωτικές ουσίες.

Ο 25χρονος και 54χρονος υποστήριζαν τη μεταφορά και παράδοση των κοριτσιών στα ξενοδοχεία με τη χρήση των οχημάτων τους.

Η 21χρονη προήγαγε στη γενετήσια εκμετάλλευση μία εκ των ανήλικων κοριτσιών, έχοντας λάβει μέρος των χρημάτων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια και μικοποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική και μετέπειτα στην ανακριτική αρχή».

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en