Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αυτοί είναι οι αντιπρόεδροι της Βουλής

Ανακοινώθηκαν οι Αντιπρόεδροι της Βουλής, στη βάση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας που διενεργήθηκε νωρίτερα στην Ολομέλεια.

Ειδικότερα,

Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής εξελέγη ο Νικήτας Κακλαμάνης (ΝΔ) με 290 ψήφους «υπέρ», 5 «παρών», σε σύνολο 295 ψηφισάντων.

Β΄ Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Χαράλαμπος Αθανασίου (ΝΔ) με 212 ψήφους «υπέρ», 83 «παρών», σε σύνολο 295 ψηφισάντων.

Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής εξελέγη ο Θανάσης Μπούρας (ΝΔ) με 273 ψήφους «υπέρ» και 22 «παρών» σε σύνολο 295 ψηφισάντων.

Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής εξελέγη ο Δημήτρης Βίτσας (ΣΥΡΙΖΑ) με 282 ψήφους «υπέρ», 13 «παρών», σε σύνολο 295 ψηφισάντων.

Ε΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής εξελέγη ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ΚΙΝΑΛ) με 214 ψήφους «υπέρ», 81 «παρών», σε σύνολο 295 ψηφισάντων.

Στ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής εξελέγη ο Γιώργος Λαμπρούλης (ΚΚΕ) με 273 ψήφους υπέρ, 22 παρών, σε σύνολο 295 ψηφισάντων.

Ζ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής εξελέγη ο Απόστολος Αβδελάς (Ελληνική Λύση-Κυριάκος Βελόπουλος) με 180 ψήφους «υπέρ», 114 «παρών», σε σύνολο 295 ψηφισάντων.

Η΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής εξελέγη η Σοφία Σακοράφα (ΜεΡΑ25) με 243 ψήφους “υπέρ”, 52 “παρών” σε σύνολο 295 ψηφισάντων.

Για το αξίωμα των Κοσμητόρων, ψήφισαν 295 βουλευτές. Από τη ΝΔ ο κ. Νικόλαος Βασίλειος Υψηλάντης έλαβε 269 ψήφους, 26 βουλευτές ψήφισαν «παρών, η ‘Αννα Μάνη Παπαδημητρίου έλαβε 268 ψήφους, 27 “παρών». Από τον ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη Κοσμήτορας ο κ. Μάριος Κάτσης με 280 ψήφους, 15 «παρών».

Για το αξίωμα των Γραμματέων, ψήφισαν 295 βουλευτές. Από τη ΝΔ εξελέγη ο Ευάγγελος Λιάκος με 270 ψήφους, 25 «παρών», ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης εξελέγη με 238 ψήφους και 57 «παρών», ο Βασίλης Βασιλειάδης εξελέγη με 266 ψήφους και 29 «παρών», η Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα έλαβε 267 ψήφους, 28 «παρών». Από τον ΣΥΡΙΖΑ στο αξίωμα του Γραμματέα εξελέγη η Ραλία Χρηστίδου με 282 ψήφους και 13 «παρών». Από το ΚΙΝΑΛΛ ο Απόστολος Πάνας έλαβε 273 ψήφους, 22 παρών.

Από το ΚΚΕ έγινε γνωστό ότι οι βουλευτές του ψήφισαν όλους τους Αντιπροέδρους που προτάθηκαν από τα κόμματα, πλην του Απόστολου Αβδελά για τον οποίο το ΚΚΕ δήλωσε «παρών». Το ΚΚΕ, κατά πάγια πρακτική, δηλώνει «παρών», στον προτεινόμενο για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής.

Click to comment

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Απάντηση Αθήνας σε Ερντογάν | Οι δηλώσεις για την Κύπρο προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων

Απάντηση Αθήνας στις αιχμηρές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις δηλώσεις του για την Κύπρο που «προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων».

Ειδικότερα, διπλωματικές πηγές τονίζουν: «Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου σχετικά με την παράνομη εισβολή στην Κύπρο το 1974 συνιστούν πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και προσβολή στην μνήμη των θυμάτων. Πολλώ δε μάλλον όταν γίνονται σε χρόνο κατά τον οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την επανεκκίνηση των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Οι δηλώσεις Ερντογάν

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια του δείπνου ιφτάρ σε στρατιώτες στο 4ο Σώμα του τουρκικού Στρατού, αναφέρθηκε στην εισβολή στην Κύπρο, λέγοντας ότι αν δεν γινόταν η τουρκική επιχείρηση το 1974 θα είχε συντελεστεί γενοκτονία κατά των Τουρκοκυπρίων, ενώ υποστήριξε ότι αν δεν σταματούσε ο Ετζεβίτ η Κύπρος σήμερα θα ήταν εξ ολοκλήρου τουρκική.

«Πριν από μισό αιώνα, οι Τουρκοκύπριοι επέστρεψαν από το χείλος της γενοκτονίας. Στην Ειρηνευτική Επιχείρηση του 1974498 στρατιώτες μας από όλες τις γωνιές της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένων αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών, μαρτύρησαν. Παρ’ όλες τις πιέσεις, αν δεν υπήρχε η παρέμβαση της Τουρκίαςδεν θα υπήρχε σήμερα ούτε η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, ούτε οι Τουρκοκύπριοι. Στην πραγματικότητα, ίσως αν είχε δοθεί περισσότερο βάρος προς το νότο, δεν θα υπήρχε πια νότος και βορράς και η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πηγή: ethnos.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Τέμπη – Ασλανίδης για Ευρωβουλή | «Λύθηκαν τα χέρια» της Ευρωπαίας Εισαγγελέως

«Στο Ευρωκοινοβούλιο βρήκαμε αυτό που δεν βρήκαμε στην Ελλάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας του 26χρονου Δημήτρη, θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, αναφορικά με όσα έγιναν την Δευτέρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με το αίτημα των συγγενών θυμάτων να μείνει ανοιχτή η υπόθεση και η έρευνα.

«Όλο το Ευρωκοινοβούλιο βρισκόταν στο πλευρό μας. Είναι το πιο ξεκάθαρο έγκλημα που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία της Ελλάδας», είπε ο κ. Ασλανίδης, προσθέτοντας ότι «η Κυβέρνηση επί έναν χρόνο τώρα προσπαθεί να συγκαλύπτει. Οι Ευρωπαίοι Εισαγγελείς είναι ανώτεροι από τους Έλληνες Εισαγγελείς. Έχουν λυθεί τα χέρια της Ευρωπαίας Εισαγγελέως τώρα. Ακόμη και η Κομισιόν ήταν μαζί μας και δήλωσε υπέρ μας. Αυτό που έγινε στην Ευρωβουλή, έπρεπε να έχει γίνει πριν από έναν χρόνο στην χώρα μας».

Όπως είπε ο πατέρας του άτυχου 26χρονου, αντί να δευτερολογήσουμε με την κ. Καρυστιανού, επιλέξαμε να προβληθεί το βίντεο για το δυστύχημα και έκλαιγαν οι πάντες, ακόμη και η Πρόεδρος της Επιτροπής της Ευρωβουλής.

Σημείωσε ακόμη ότι «Αν οι υπουργοί νομίζουν ότι είναι αθώοι, να παραιτηθούν της ασυλίας τους και να δικαστούν».

Όσον αφορά τις 1,35 εκατομμύρια υπογραφές πολιτών που έχουν συγκεντρωθεί, ο κ. Ασλανίδης είπε «σε νομικό επίπεδο δεν ξέρω πως μπορεί να χρησιμοποιηθούν οι υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί: είναι 1,35 εκατομμύρια και νομίζω ότι θα φτάσουν τα 2 με 2,5 εκατομμύρια οι υπογραφές».

Τέλος ο κ. Ασλανίδης είπε ότι «από εδώ και πέρα, θα μας κατευθύνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

ΣΥΡΙΖΑ κατά Ερντογάν | Οι προκλητικές δηλώσεις του υπονομεύουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Kαταδικάζει τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου για το Κυπριακό ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καλεί την κυβέρνηση να προβεί στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα τουρκική πρόκληση.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου για το Κυπριακό, στις οποίες μεταξύ άλλων ανέφερε για την τουρκική εισβολή ότι “ίσως αν είχαμε πιέσει προς το νότο, δεν θα υπήρχε πια νότος και βορράς και η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας”».

Ακολούθως υπογραμμίζει ότι «οι απαράδεκτες δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν υπονομεύουν σαφώς το “θετικό κλίμα” στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στο οποίο επιμένει να επαναπαύεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τρεις μόλις μήνες μετά την υπογραφή της Διακήρυξης των Αθηνών, η Τουρκία, για άλλη μια φορά παραβιάζει το πνεύμα και το γράμμα της».

Ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι «στον βωμό της αδιαφανούς, Ι.Χ. εξωτερικής πολιτικής που ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης, η κυβέρνηση τηρεί πάγια στάση υποβάθμισης του Κυπριακού, αλλά και αφωνίας στις τουρκικές προκλήσεις. Δυστυχώς, η απομάκρυνση της κυβέρνησης από την ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της Ελλάδας και η επικοινωνιακή, μικροπολιτική διαχείριση των ελληνοτουρκικών όχι μόνο δεν ωφελεί την χώρα, αλλά προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στα εθνικά μας συμφέροντα.

Πρόσφατο αποτέλεσμα, άλλωστε, της εθνικά επιζήμιας αυτής πολιτικής, είναι η συμφωνία ΗΠΑ – Τουρκίας για την αγορά και τον εκσυγχρονισμό αεροσκαφών F-16 χωρίς όρους όσον αφορά την χρήση τους για παράνομες ενέργειες σε βάρος της Ελλάδος και της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Κλείνοντας καλεί την κυβέρνηση, «να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική πρόκληση και να καταστήσει σαφές στην γείτονα ότι τέτοιες απαράδεκτες και εμπρηστικές δηλώσεις επιβαρύνουν τις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις.

Παράλληλα, να τονίσει τη σημασία που έχει για αυτές τις σχέσεις η επανεκκίνηση των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση, από εκεί που διεκόπησαν στο Κρανς Μοντανά, στη βάση των Αποφάσεων του ΟΗΕ, προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων».

newsbomb.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en