ΘΑΣΟΣ

Αδυναμία έκδοσης οικοδομικών αδειών από την ΥΔΟΜ ΘΑΣΟΥ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θάσου ενημερώνει τους δημότες σχετικά με την αδυναμία έκδοσης οικοδομικών αδειών από την ΥΔΟΜ του Δήμου Θάσου

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε με την έκδοση της αρίθμ. 93169/29-6- 2023 διαπιστωτικής πράξη Γραμματέα Αποκεντρωμένης ΔιοίκησηςΜακεδονίας-Θράκης (ΦΕΚ 4375Β’/7-7-2023) με την οποία δόθηκε η επάρκεια έκδοσης οικοδομικών αδειών στην ΥΔΟΜ Δήμου Θάσου.

Η ανωτέρω πράξη βασίστηκε σε πλασματικά στοιχεία στελέχωσης της ΥΔΟΜ ΘΑΣΟΥ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

• Η πραγματική στελέχωση της ΥΔΟΜ Δήμου Θάσου είναι ένας (1) Τοπογράφος Μηχανικός στο γραφείο Πολεοδομικών Εφαρμογών, ένας (1) Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Γραφείο Ελέγχου Κατασκευών και ένας (1) Διοικητικός υπάλληλος στο Γραφείο Διοικητικής Υποστήριξης.

Πέραν αυτών η προϊσταμένη του Τμήματος εκτός των καθηκόντων διοίκησης έχει επωμισθεί με πληθώρα άλλων εργασιών (παράλληλα καθήκοντα).

• Στο Γραφείο Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών δεν υπάρχει κανένας υπάλληλος.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θάσου, προκειμένου να δοθεί λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα, ζήτησε εγγράφως από τον Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης την ανάκληση της διαπιστωτικής πράξης του, μέχρι τη στελέχωση του Γραφείου Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών της ΥΔΟΜ Δήμου Θάσου, με επαρκή αριθμό μηχανικών.

Θεωρούμε ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε εντάσσεται στη γενικότερη Κυβερνητική πολιτική της εκχώρησης των αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ σε Αναπτυξιακούς οργανισμούς, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη το κόστος και οι ανάγκες της Τοπικής Κοινωνίας.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version