ΕΒΡΟΣ

Αδειάζει η κλεψύδρα για το σταθμό υγροποιημένου αερίου (LNG) ανοιχτά του λιμανιού Αλεξανδρούπολης

Υπερεργολάβοι της εταιρείας Gastrade επισκέφθηκαν το λιμάνι και συναντήθηκαν με τη νέα του διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της κατασκευής του πλωτού τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Ποδαρικό καθώς φαίνεται θα κάνει το 2020 με την ολοκλήρωση του δεύτερου δεσμευτικού market test για τον πλωτό τερματικό σταθμό (LNG) της Αλεξανδρούπολης που αναπτύσσεται από την  εταιρεία GASTRADE. Μάλιστα, η  οριστική επενδυτική απόφαση θα έχει παρθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2020, με την υλοποίηση του έργου να ολοκληρώνεται και να τίθεται σε λειτουργία μέχρι το τέλος του 2022.

Μέχρι το τέλος του 2019,  αναμένεται να ξεκαθαρίσει και η μετοχική σύνθεση που θα υλοποιήσει το έργο. Όπως είναι γνωστό μέχρι τώρα, στο FSRU εκτός από την Gastrade, συμμετέχει με η  GasLog  με 20%, εταιρεία που δραστηριοποιείται στις μεταφορές υγροποιημένου φυσικού αερίου , ενώ υπάρχουν και συμφωνίες για συμμετοχή με 20% της ΔΕΠΑ και της βουλγαρικής BulgarTransGas.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr,  δε θα είναι έκπληξη αν τελικά ο 5ος μέτοχος, θα είναι η ρουμανική κρατική εταιρεία αερίου Rompetrol, χωρίς μέχρι τώρα πάντως να έχει οριστικοποιηθεί η συμμετοχή της.

Η επένδυση για την ολοκλήρωση του έργου ανέρχεται σε 380 εκατ. ευρώ ενώ στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2022 το έργο να είναι έτοιμο και σε εμπορική λειτουργία προκειμένου να συνδεθεί τόσο με τον TAP όσο και με τον αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας Βουλγαρίας που θα έχει ολοκληρωθεί περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα.

evrospress

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version