ΑΘΛΗΤΙΚΑ

A2: Τι ισχύει για play-off & play-out

Τρεις αγωνιστικές απομένουν μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου στην Α2, με τη σκέψη αρκετών ομάδων να βρίσκεται στη διαδικασία τόσο των play-off για αυτές που ”μάχονται” για άνοδο στην Α1, όσο και των play-out για εκείνες που θα ”παλέψουν” για την παραμονή στην κατηγορία(μεταξύ των οποίων και η ΕΚ Καβάλας). Μέσω του enanews.gr θα αναλύσουμε τα δεδομένα και θα δούμε τι ισχύει σε κάθε μία από τις δύο περιπτώσεις.

Play-off: Διασταυρώνονται ο δεύτερος με τον πέμπτο και ο τρίτος με τον τέταρτο της κανονικής διάρκειας, με το πλεονέκτημα έδρας να το έχουν οι ομάδες που τερμάτισαν ψηλότερα στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Οι ομάδες ”μεταφέρουν” τις νίκες που έχουν κάνει στην κανονική διάρκεια και προκρίνεται η ομάδα που θα φτάσει στις τρεις νίκες. Στο μεγάλο τελικό για την άνοδο προκρίνονται οι νικητές των δύο ζευγαριών, όπου ισχύει ακριβώς το ίδιο σύστημα με τα ημιτελικά και ο νικητής του τελικού παίρνει το δεύτερο εισιτήριο για τα σαλόνια της Α1 (ανεβαίνει απευθείας ο πρώτος της κανονικής διάρκειας).

Play-out: Στη μάχη για την παραμονή θα αναμετρηθούν ο ενδέκατος με το δέκατο τέταρτο και ο δωδέκατος με το δέκατο τρίτο. Όπως και στη διαδικασία των play-off, έτσι και εδώ οι ομάδες ”μεταφέρουν” της νίκες της regular season, με το αβαντάζ της έδρας να το έχουν ο ενδέκατος και ο δωδέκατος αντίστοιχα. Στα play-out δεν υπάρχει δεύτερη φάση καθώς οι δύο ομάδες που θα φτάσουν στις τρεις νίκες παραμένουν στην Α2, με τους χαμένους να ακολουθούν το δέκατο πέμπτο και το δέκατο έκτο στη Β’Εθνική.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version