Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Aλεξάντερ Ντούγκιν | Οι απειλές απο Ουκρανούς εθνικιστές πριν τη δολοφονία της κόρης του

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι ο «Ρασπούτιν του Πούτιν» Αλεξάντερ Ντούγκιν «δεχόταν απειλές θανάτου από Ουκρανούς εθνικιστές» λίγο πριν πέσει νεκρή η 35χρονη κόρη του σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο. Οι πιστοί του Κρεμλίνου ζητούν από τη Μόσχα να εκδικηθεί το Κίεβο

Ο Ντούγκιν, ένας Ρώσος υπερεθνικιστής που φαντασιώνεται την ανοικοδόμηση μιας νέας τεράστιας αυτοκρατορίας σε όλη την Ευρώπη και την Ασία, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού η κόρη του Ντάρια Ντούγκινα, 35 ετών δολοφονήθηκε σε μία επίθεση με στόχο τον ίδιο, όπως όλα δείχνουν.

Ο ίδιος ταξίδευε σε έναν αυτοκινητόδρομο κοντά στο χωριό Bolshiye Vyazyomy λίγο έξω από την πρωτεύουσα, αλλά αποφάσισε να επιβιβαστεί σε διαφορετικό αυτοκίνητο από την κόρη του, με αποτέλεσμα να σωθεί από καθαρή τύχη. Ρώσοι ερευνητές επιβεβαίωσαν χθες (21/8) ότι ένας εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί κάτω από το αυτοκίνητο Toyota Land Cruiser Prado που οδηγούσε η κοπέλα.

Το Κίεβο αρνείται τις κατηγορίες

Οι στενότεροι υποστηρικτές του Πούτιν ζητούν εκδίκηση, με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης να επιμένουν ότι ο Ντούγκιν και η κόρη του δέχονταν απειλές από «Ουκρανούς εθνικιστές» και τους φιλορώσους αυτονομιστές του Ντονμπάς να κατηγορούν το Κίεβο για «τρομοκρατία».

Η κυβέρνηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι συμμετείχε στην έκρηξη, προσθέτοντας: «Δεν είμαστε ένα εγκληματικό κράτος όπως η Ρωσική Ομοσπονδία, και ακόμη περισσότερο δεν είμαστε ρομοκρατικό κράτος» μια αναφορά στους ισχυρισμούς ότι οι δυνάμεις του Πούτιν διαπράττουν εγκλήματα πολέμου από τότε που ξεκίνησε η εισβολή.

Ορισμένοι ακραίοι συνωμοσιολόγοι λένε ότι θα μπορούσε να είναι η ίδια η Μόσχα που επιχείρησε να σκοτώσει τον Ντούγκιν. Ο ιστορικός και συγγραφέας Γιούρι Φελστίνσκι λέει: «Η ανατίναξη του αυτοκινήτου του διάσημου Ρώσου ιδεολόγου του καθεστώτος Πούτιν, Αλεξάντερ Ντούγκιν, οργανώθηκε, φαίνεται, από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας».

«Στις τελευταίες ρωσικές αναφορές, η βόμβα ήταν προσαρτημένη στο αυτοκίνητο του Ντούγκιν μέσα στο φυλασσόμενο συγκρότημα του. Η Ουκρανία εστιάζει σε στρατιωτικούς στόχους, σε αντίθεση με τη Ρωσία, και δεν υπάρχει κανένα αξιοσημείωτο κέρδος από την επίθεση σε μια από τις μαριονέτες των μέσων ενημέρωσης του Πούτιν ή την επιχείρηση εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε έναν τέτοιο στόχο που δεν έχει νόημα για την απελευθέρωση της Ουκρανίας.

Ένα θλιβερό βίντεο από τα μέσα ενημέρωσης της Baza δείχνει τον συντετριμμένο πατέρα, γνωστό ως «Ρασπούτιν» του Πούτιν, στο σημείο της έκρηξης. Το αυτοκίνητο ανατινάχθηκε καθώς οι σειρήνες των ασθενοφόρων ούρλιαζαν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κόρη του πέθανε επί τόπου.

Ο πατέρας της, που θεωρήθηκε ο εγκέφαλος πίσω από την επέμβαση του Πούτιν στην Ουκρανία από το 2014 προοριζόταν να είναι στο Toyota που χτυπήθηκε, αλλά ο πρώην καθηγητής προφανώς άλλαξε αυτοκίνητο την τελευταία στιγμή.

Daughter of ‘Putin’s Rasputin’ Alexander Dugin killed in mystery Moscow car bomb

Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που η 35χρονη γυναίκα επέστρεφε από ένα πολιτιστικό φεστιβάλ που είχε παρακολουθήσει με τον πατέρα της. Η Ντούγκινα ήταν πολιτική αναλύτρια και συντάκτρια του περιοδικού United World International υπέρ του Πούτιν και συγγραφέας ενός βιβλίου για τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία.

Πιστοί του Κρεμλίνου ζητούν εκδίκηση

Πατέρας και κόρη φωτογραφήθηκαν μαζί σε μια δημόσια εκδήλωση υπέρ του Πούτιν λίγο πριν σκοτωθεί. Ο Αντρέι Κράσνοφ, επικεφαλής του ρωσικού κοινωνικού κινήματος Horizon και στενός φίλος του θύματος, είπε: «Γνώριζα τη Ντάρια προσωπικά. Αυτό ήταν το όχημα του πατέρα της. Η Ντάρια… πήρε το αυτοκίνητό του σήμερα, ενώ ο Αλεξάντερ πήγε με διαφορετικό τρόπο. Επέστρεψε, και βρισκόταν στον τόπο της τραγωδίας. Από όσο καταλαβαίνω, ο Αλεξάντερ ή μάλλον και οι δύο ήταν στόχοι».

Δεν υπάρχουν άμεσες ενδείξεις ότι η Ουκρανία ή οι πράκτορές της συμμετείχαν στην επίθεση στη Μόσχα, αλλά υποστηρικτές του Πούτιν έσπευσαν να απαιτήσουν μια ολοκληρωτική επίθεση στο Κίεβο για τον υποτιθέμενο ρόλο του στη δολοφονία.

Η Mαργαρίτα Σιμονιάν, επικεφαλής του δικτύου «προπαγάνδας» του RT, δημοσίευσε στο Telegram: «Κέντρα λήψης αποφάσεων! κέντρα λήψης αποφάσεων!! Κέντρα λήψης αποφάσεων! Το κάλεσμά της απηχεί το αίτημα των σκληροπυρηνικών πιστών του Κρεμλίνου που ζητούν απο τη Μόσχα να προκαλέσει τον όλεθρο με μαζικές πυραυλικές επιθέσεις στο κέντρο του Κιέβου.

Ο δημοσιογράφος Mαξίμ Κονονένκο έστειλε μήνυμα: «Η διεύθυνση του κεντρικού κτιρίου της SBU [Ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες] είναι Volodymyrska 33, Κίεβο. Θα προσπαθήσω να κοιμηθώ τώρα, και όταν ξυπνήσω, ελπίζω να διαβάσω στις ειδήσεις ότι βομβαρδίστηκε μαζί με τα υπόγειά του».

Υπήρχαν επίσης προειδοποιήσεις ότι άλλοι συνεργάτες και υποστηρικτές του Πούτιν θα μπορούσαν να κινδυνεύουν. Ο Ντένις Πουσίλιν, ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ [DPR] έγραψε: «Οι τρομοκράτες του ουκρανικού καθεστώτος, προσπαθώντας να εξοντώσουν τον Αλεξάντερ Ντούγκιν ανατίναξαν την κόρη του…σε ένα αυτοκίνητο. Αιωνία η μνήμη της Ντάρια, είναι μια πραγματική Ρωσίδα ». Κατηγόρησε ευθέως τους «τρομοκράτες του ουκρανικού καθεστώτος».

Ποιος ειναι ο Αλεξάντερ Ντούγκιν

Αν και δεν έχει επίσημο ρόλο στην κυβέρνηση Πούτιν, ο Ντούγκιν, ένας ακροδεξιός αποκρυφιστής συγγραφέας που συνήθιζε να επιμελείται το τηλεοπτικό δίκτυο Tsargrad που ήταν υπέρ του Πούτιν, θεωρείται ο «σύμβουλος γκουρού» του Ρώσου προέδρου και φέρεται να ασκεί μεγάλη επιρροή πάνω του. Του πιστώνεται ότι έδωσε νέα πνοή στον όρο Novorossiya (Νέα Ρωσία), τον οποίο υιοθέτησε ο Πούτιν για να δικαιολογήσει την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.

Ο Ντούγκιν ονειρευόταν από καιρό μια επεκτατική Ρωσία, που υποστήριζε τη ρωσική κυριαρχία «από το Δουβλίνο στο Βλαδισβόστοκ» στο βιβλίο του το 1997 «Θεμέλια της Γεωπολιτικής». Κάποτε είχε πει ότι το να μην ανακτήσει η Μόσχα τον έλεγχο της Ουκρανίας θα ήταν «ένας τεράστιος κίνδυνος για όλη την Ευρασία» προτού του επιβληθούν κυρώσεις από τις ΗΠΑ το 2015, αφού φέρεται να στρατολόγησε μαχητές για δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Ρωσία στη χώρα.

O Aλεξάντερ ΝτούγκινΑΡ

Η κόρη του Ντάρια είχε επίσης γίνει στόχος κυρώσεων από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ αφού έγινε αρχισυντάκτρια του ιστότοπου United World International (UWI) – ο οποίος ανήκε στον Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για παρέμβαση στις εκλογές του 2016 μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και της Χίλαρι Κλίντον.

Η είδηση για την απόπειρα δολοφονίας του Αλεξάντερ Ντούγκιν έρχεται μετά από επίθεση με drone που έπληξε το αρχηγείο του ρωσικού Ναυτικού στην Κριμαία και πυροδότησε μια τεράστια έκρηξη το Σάββατο, σε μια άλλη «ύποπτη ουκρανική επιδρομή» όπως θεωρούν πολλοί.

Πηγη: newsbomb.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Οδεύει προς μακροχρόνια μίσθωση ή πώληση το Παλιό Νοσοκομείο της Καβάλας

Δυο είναι τα πιθανά σενάρια για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου τα οποία προκρίνονται στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Όπως έκανε γνωστό στο ENA Channel ο Δήμαρχος Καβάλας τα δύο αυτά σενάρια είναι είτε η μίσθωσή τού κτιρίου για τα επόμενα 50 χρόνια είτε η πώλησή του.

Πάντως στην περίπτωση που θα αποφασιστεί η εκμίσθωση του κτιρίου αυτό θα γίνει μέσω διαγωνισμού πιθανότατα ακόμα και εντός του καλοκαιριού.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Απεργία την Πρωτομαγιά στα μέσα σταθερής τροχιάς | Η ανακοίνωση των εργαζομένων

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ για τη Μεγάλη Τετάρτη 1 Μάϊου αποφάσισε ομόφωνα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς.

Η συμμετοχή θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της εργατικής Πρωτομαγιάς, αποδίδοντας φόρο τιμής στους νεκρούς εργάτες του ΣΙΚΑΓΟΥ που διεκδίκησαν εργατικά δικαιώματα θυσιάζοντας τη ζωή τους για τη βελτίωση της ζωής των επόμενων γενεών, διαχρονικά, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει εργαζόμενους και συνταξιούχους αντιμέτωπους με μια πρωτοφανή κρίση διαβίωσης, να παλεύουν για μια αξιοπρεπή ζωή, να παλεύουν για τα αυτονόητα καθώς θίγονται κατακτήσεις χρόνων, σχεδόν σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας.

Γι’ αυτό όλοι μας καλούμαστε να συνεχίσουμε πιο δυναμικά την πάλη μας για αξιοπρέπεια, ισότητα, για μια ζωή χωρίς εργασιακή ανασφάλεια, χωρίς ακρίβεια, με σεβασμό στην υγεία, στην παιδεία, στα κοινωνικο-ασφαλιστικά μας δικαιώματα, στο εισόδημά μας, στις κατακτήσεις μας.

Να σταματήσει πια η φτωχοποίηση των εργαζομένων.

Ως εργαζόμενοι θ’ αγωνιστούμε για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ενάντια στις εφαρμοζόμενες επιδοματικές πολιτικές.

Τα αιτήματα

  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερή εργασία.
  • Επαναφορά των ελεύθερων διαπραγματεύσεων των Συλλογικών μας Συμβάσεων Εργασίας.
  • Αυξήσεις στους μισθούς για την αντιμετώπιση της κρίσης και του κόστους ζωής.
  • Επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη την Ελλάδα.
  • Αναβάθμιση του τροχαίου υλικού.
  • Πλήρη αποκατάσταση των υποδομών – εγκαταστάσεων που επλήγησαν από τις θεομηνίες (π.χ. Εργοστάσιο Βόλου κ.λ.π.).
  • Καλύτερες συνθήκες εργασίας παντού.
  • Πλήρης διαλεύκανση και απόδοση δικαιοσύνης για το τραγικό δυστύχημα στα ΤΕΜΠΗ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς και όλοι οι Σιδηροδρομικοί, δε θα πάψουν να απαιτούν και να ζητούν Δημόσιο, Ασφαλή, Ποιοτικό Σιδηρόδρομο για εργαζόμενους και επιβάτες.

Συμμετέχουμε στην 24ωρη γενική απεργία τη Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ 2024, και ΚΑΛΟΥΜΕ τα Σωματεία Μέλη μας, τους Σιδηροδρομικούς, να δώσουν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στην Πλατεία Κλαυθμώνος (Αθήνα), στις 11.00’ αλλά και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσουν τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίας της χώρας».

Πηγή newsbeast.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πύργος | Δικογραφία για ξυλοδαρμό ανηλίκου – Κατηγορούνται 21χρονος και δυο 17χρονοι

Σε σχηματισμό δικογραφίας για υπόθεση ξυλοδαρμού ενός ανηλίκου, στον Πύργο, προχώρησε η Αστυνομία, με κατηγορούμενους δύο 17χρονους και έναν 21χρονο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο πατέρας του θύματος κατήγγειλε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι, ενεργώντας από κοινού με συνεργούς τους, επιτέθηκαν στον 17χρονο γιό του και του προκάλεσαν σωματικές βλάβες, ενώ παράλληλα τον εξύβρισαν και τον απείλησαν.

Μετά την καταγγελία παραγγέλθηκε η ιατροδικαστική εξέταση του ανήλικου θύματος, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των κατηγορουμένων, για πρόκληση σωματικών βλαβών εξύβριση και απειλή, θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Επίσης, σχηματίσθηκε δικογραφία και σε βάρος των γονέων των ανηλίκων, για παραμέληση της εποπτείας τους.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en