ΕΒΡΟΣ

Aλυσοδέθηκαν οι κάτοικοι του Φυλακιού έξω από το Κ.Υ.Τ.

Συμβολική διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε ανήμερα της 25 Μαρτίου στο χωριό Φυλάκιο του δήμου Ορεστιάδας. Πρόεδροι των Κοινοτήτων του Δήμου Ορεστιάδος, κάτοικοι αλλά και φορείς διατράνωσαν για ακόμα μία φορά την αντίθεσή τους στην επέκταση του ΚΥΤ αλλά και γενικότερα στα σχέδια της Κυβέρνησης. Αψηφώντας το τσουχτερό κρύο περπάτησαν από την πλατεία έως το ΚΥΤ και αλυσοδέθηκαν στην κυριολεξία μπροστά στο ΚΥΤ, φωνάζοντας συνθήματα.

Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων συγκεντρώθηκαν εχθές στο Φυλάκιο μαζί με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊίδης έχει υποσχεθεί στους κατοίκους ότι θα επισκεφτεί την περιοχή, μέχρι στιγμής ωστόσο δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες δημοσιεύθηκαν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου τα μισθωτήρια με τους ιδιοκτήτες χωραφιών,που πρόκειται να νοικιάσουν για 10 χρόνια τις εκτάσεις τους παρά τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για ακύρωση επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version