Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

90 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης στη σκηνή της 80ης ΔΕΘ

Το συναυλιακό αφιέρωμα στα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη με τον κορυφαίο Γιώργο Νταλάρα και την ανεπανάληπτη Ελένη Βιτάλη κοσμεί σήμερα το μουσικό πρόγραμμα της 80ής ΔΕΘ.

Οι δύο αγαπημένοι ερμηνευτές θα ανέβουν στην υπαίθρια σκηνή στην Πύλη Τόξο στις 21:30, καλώντας το κοινό σε ένα μελωδικό ταξίδι στην πλούσια μουσική ιστορία του μεγάλου μας συνθέτη.

Η συναυλία «Όταν σφίγγουν το χέρι-90 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης» θα είναι μια κορυφαία στιγμή στο συναυλιακό πρόγραμμα της 80ής ΔΕΘ. Μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα και την Ελένη Βιτάλη θα εμφανιστούν επίσης οι Ζαχαρίας Καρούνης και Μπέτυ Χαρλαύτη.

Χθες ο Πάνος Μουζουράκης και η Πέννυ Μπαλτατζή χάρισαν τις όμορφες μελωδίες τους στο κοινό, σε ένα φθινοπωρινό σκηνικό.

Εν τω μεταξύ μαγεύουν καθημερινά τον κόσμο οι «Μαγεμένες» στο περίπτερο 3. Τα τέσσερα αμφίπλευρα γλυπτά έχουν γίνει πόλος έλξης των επισκεπτών της 80ής ΔΕΘ, αφού τους δίνουν τη δυνατότητα να μάθουν την ιστορία της πόλης και να συνδέσουν το ιστορικό παρελθόν της με το παρόν και το μέλλον της.

Τα επιβλητικά γλυπτά, που ήρθαν με τη μορφή αντιγράφων στη Θεσσαλονίκη 151 χρόνια μετά την αρπαγή τους, έπειτα από πρωτοβουλία της ΔΕΘ-Helexpo, στέκονται αγέρωχα κάτω από τους προβολείς του περιπτέρου 3, εκπέμποντας όμως το δικό τους φως.

Στο ίδιο περίπτερο μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των επισκεπτών και για τις σημαντικότερες εφευρέσεις και τα μουσικά όργανα των Αρχαίων Ελλήνων που εκτίθενται στον χώρο αυτό. Πρόκειται για μια έκθεση που αποκαλύπτει 40 εξαιρετικές μηχανές και επινοήσεις, από το «ρομπότ-υπηρέτρια» του Φίλωνος και τον υδραυλικό τηλέγραφο του Αινεία μέχρι τον «κινηματογράφο» του Ήρωνος, και από το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησιβίου και τον αστρολάβο του Πτολεμαίου μέχρι τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων.

Επίσης περιλαμβάνονται 42 ανακατασκευασμένα μουσικά όργανα, πλήρως λειτουργικά. Τα εκθέματα προέρχονται από το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά και από το Μουσείο Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων και Παιχνιδιών Κώστα Κοτσανά, που λειτουργούν στο Κατάκολο και στην Αρχαία Ολυμπία.

Στις 18:00 το 3ο Music Band Festival συνεχίζεται με νέες μουσικές προτάσεις. Σήμερα εμφανίζονται στην υπαίθρια σκηνή μπροστά από το περίπτερο 6 οι Red Carpets, οι 11 (έντεκα), οι Mad Souls και οι Φάτα Morgana Band.

Στις 19:30 στο Φεστιβάλ Θεάτρου για Παιδιά και Εφήβους, στην υπαίθρια σκηνή μπροστά από το κτίριο διοίκησης, ανεβαίνει από το «Θέατρο Έξω απ’ τα Τείχη» το έργο «Το Κάστρο της Ωριάς» του Γ. Θεοτοκά (για εφήβους).

Και σήμερα ισχύει η λαϊκή είσοδος που καθιερώνει φέτος η ΔΕΘ-Helexpo, με το εισιτήριο να κοστίζει 3 ευρώ και το οικογενειακό 10 ευρώ. Στα 3 ευρώ είναι επίσης η είσοδος για πολύτεκνους και ΑΜΕΑ, ενώ όποιος είναι 80 ετών ή έχει γεννηθεί το 1980 μπαίνει δωρεάν. Το ωράριο λειτουργίας είναι 16:00 με 22:00.

Επίσημη τράπεζα είναι η Εθνική Τράπεζα. Το σημαντικό γεγονός της έλευσης των «Μαγεμένων» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ υποστηρίζεται από το ΕΒΕΘ, τον ΟΛΘ, το ΕΕΘ και την ΕΥΑΘ. Οι συναυλίες (Music Events Live) αποτελούν συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και του 95,1 Κοσμοράδιο, καθώς και του Ecopolis Δράσεις Πολιτισμού, χορηγός φιλοξενίας των συναυλιών είναι το Grand Hotel Palace και χορηγός των παράλληλων εκδηλώσεων το ΘΕΣγάλα.

nooz.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συνόδευσαν στον Δ. Νέστου Υποψήφιοι Ευρωβουλετές

Τελική ευθεία για την Κυριακή των Ευρωεκλογών με τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές να περιοδεύουν στην επικράτεια αποκτώντας εικόνα για τα θέματα κάθε τόπου.

Στο πλευρό του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη, βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας 13 Μαϊου στην Χρυσούπολη και υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να συζητήσουν με τους αγρότες και τους αρμόδιους φορείς που παρευρέθησαν, για τα θέματα του πρωτογενούς τομέα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θέματα λειψυδρίας απασχολούν τους αγρότες στην Π.Ε Καβάλας

Δεν είναι μόνο οι χαλαζοπτώσεις και οι καταστροφές που έχουν υποστεί οι αγροτικές καλλιέργειες στον Νομό Καβάλας, αλλά οι αγρότες καλούνται συνεχώς να αντιμετωπίζουν ζημιοφόρα προβήματα.

Είτε στον Δήμο Παγγαίου με το φράγμα του Μαρμαρά, είτε στον Δήμο Νέστου με την χαμηλή στάθμη του ποταμού, οι αγρότες αναμένεται να αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα με το πότισμα των καλλιεργειών τους.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Eurovision 2024: Μη χάσετε τον Μεγάλο Τελικό με την Ελλάδα και τη Μαρίνα Σάττι

Τον Μεγάλο Τελικό της 68ης Eurovision θα παρακολουθήσετε, σε απευθείας σύνδεση με τη σκηνή του Malmö Arena, από την ΕΡΤ1 και το Δεύτερο Πρόγραμμα με ελληνικό σχολιασμό καθώς και από το Eurovision Channel, στο ERTFLIX, στην πρωτότυπη μετάδοση, το Σάββατο 11 Μαΐου 2024, στις 22:00.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Μετά την επιτυχημένη εμφάνισή της στον Β’ Ημιτελικό, η Μαρίνα Σάττι κέρδισε για την Ελλάδα το πολυπόθητο εισιτήριο για τον Τελικό με το τραγούδι «ZARI».

Τη μουσική του τραγουδιού «ZARI» συνέθεσαν οι Μαρίνα Σάττι, OGE, Kay Be, Nick Kodonas, Jay Stolar, Gino The Ghost και Jordan Palmer, ενώ τους στίχους υπογράφουν οι VLOSPA, OGE, Μαρίνα Σάττι και Solmeister. Creative director της εμφάνισης της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή της Eurovision είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός, τη χορογραφία και το movement direction έχει αναλάβει ο Mecnun Giasar (Majnoon), ενώ το art direction οι NMR.

Τον Μεγάλο Τελικό της Eurovision θα σχολιάσουν οι Θανάσης Αλευράς και Ζερόμ Καλούτα.

Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision θα ανακοινώσει η Έλενα Παπαρίζου, η μοναδική που κατέκτησε την πρώτη θέση για την Ελλάδα στη Eurovision του 2005, με το τραγούδι «My number one».

Στον Τελικό θα συμμετάσχουν οι 20 χώρες που προκρίθηκαν από τους δύο Ημιτελικούς, οι Big Five (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία) και η διοργανώτρια χώρα, Σουηδία.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Τελικό έχει ως εξής: Σουηδία, Ουκρανία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ισραήλ, Λιθουανία, Ισπανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Λετονία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Ιταλία, Σερβία, Φινλανδία, Πορτογαλία, Αρμενία, Κύπρος, Ελβετία, Σλοβενία, Κροατία, Γεωργία, Γαλλία, Αυστρία

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en