Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

9ο το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Ελλάδα | Η λίστα με τα 20 πρώτα

image_print

Τα 20 πρώτα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα

Άλλη μια λίστα κατάταξης εκπαιδευτικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ανακοινώθηκε μέσα στο καλοκαίρι. Πρόκειται για την κατάταξη webometrics του ισπανικού κέντρου επιστημονικών ερευνών CSIC που ανακοινώνεται Ιανουάριο και Ιούλιο. Στην έκδοση του Ιουλίου 2015 εμπεριέχονται 23.729 πανεπιστήμια.

Η Ελλάδα εκπροσωπείται με τρία πανεπιστήμια στις πρώτες 500 θέσεις ενώ άλλα έξι πανεπιστήμια κατατάσσονται στις θέσεις 500-1000. Αναλυτικότερα, στην πρώτη θέση ανάμεσα στα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα βρίσκεται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο το οποίο στην παγκόσμια κατάταξη καταλαμβάνει την 234η θέση, έχοντας κερδίσει 12 θέσεις συγκριτικά με την κατάταξη του Ιανουαρίου (246η θέση). Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (301η θέση παγκόσμια) ενώ στην τρίτη θέση από τη δεύτερη, που είχε τον Ιανουάριο, βρίσκουμε το Μετσόβιο Πολυτεχνείο λόγω της υποχώρησής του κατά 32 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ( από 289 τον Ιανουάριο στο 321 τον Ιούλιο).

Στις θέσεις 500 με 1000, στην παγκόσμια κατάταξη, συναντάμε τα Πανεπιστήμια Πάτρας (559), Κρήτης (562), Ιωαννίνων (691), Θεσσαλίας (965), Αιγαίου (970), Δημοκρίτειο (984).Την πρώτη δεκάδα, για την Ελλάδα, κλείνει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με θέση 1015 παγκοσμίως.

Το ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ καταλαμβάνει την 1η θέση ανάμεσα στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Τεχνολογικού Τομέα και την 19η θέση ανάμεσα στο σύνολο των 79 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Ελλάδας. Σημειώνουμε ότι 2ο ανάμεσα στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Τεχνολογικού Τομέα είναι το ΤΕΙ Κρήτης και 3ο το ΤΕΙ Λάρισας.

pinakas

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πως βλέπουν οι πολίτες την δημιουργία νέων κομμάτων;

image_print

Η συζήτηση γύρω από τη δημιουργία νέων πολιτικών κομμάτων παραμένει έντονη, με τις απόψεις των πολιτών να ποικίλλουν.

Για αρκετούς, η εμφάνιση νέων πολιτικών σχηματισμών αποτελεί μια ευκαιρία ανανέωσης του πολιτικού σκηνικού και έκφρασης διαφορετικών προτάσεων, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου αρκετοί δηλώνουν απογοητευμένοι από τα υπάρχοντα κόμματα.

Άλλοι, ωστόσο, εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί, εκφράζοντας την άποψη ότι η δημιουργία νέων κομμάτων από μόνη της δεν αρκεί για να επιφέρει ουσιαστικές αλλαγές. Όπως υποστηρίζουν, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η αξιοπιστία των προσώπων, η σαφήνεια των προγραμμάτων και η δυνατότητα υλοποίησης των δεσμεύσεων που αναλαμβάνονται.

Δεν λείπουν και εκείνοι που θεωρούν ότι η πολυδιάσπαση του πολιτικού σκηνικού μπορεί να δυσκολέψει τη διαμόρφωση σταθερών κυβερνήσεων και να δημιουργήσει μεγαλύτερη αβεβαιότητα. Από την άλλη πλευρά, αρκετοί πολίτες εκτιμούν ότι ο πολιτικός ανταγωνισμός μπορεί να λειτουργήσει θετικά, ωθώντας όλα τα κόμματα να παρουσιάσουν πιο ουσιαστικές προτάσεις και να βρίσκονται πιο κοντά στις ανάγκες της κοινωνίας.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η δημόσια συζήτηση γύρω από την ίδρυση νέων πολιτικών σχηματισμών συνεχίζεται, με τους πολίτες να παρακολουθούν τις εξελίξεις και να αξιολογούν τις νέες πρωτοβουλίες με βάση τις θέσεις, τις προτάσεις και την αξιοπιστία τους.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ξάνθη: Δύο καταστηματάρχες πούλησαν αλκοόλ σε ανήλικο και κατέληξαν στο κρατητήριο

image_print

Σε εξέλιξη η προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ξάνθης.

Δύο συλλήψεις πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου 18 Ιουλίου 2026 οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ξάνθης, στο πλαίσιο ελέγχων για την τήρηση της νομοθεσίας σχετικά με την πώληση αλκοολούχων ποτών σε ανηλίκους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ιδιοκτήτες καταστημάτων, καθώς διαπιστώθηκε ότι προέβησαν στην πώληση αλκοολούχων ποτών σε ανήλικο.

Η διάθεση αλκοόλ σε ανηλίκους αποτελεί σοβαρή παράβαση της νομοθεσίας και οι έλεγχοι των αστυνομικών αρχών συνεχίζονται με στόχο την προστασία των ανηλίκων και την τήρηση της νομιμότητας στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ξάνθης.

Σύνταξη άρθρου : Στελλίνα Γκοτζαμάνη

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ήρθε η υπογραφή της ΕΤΑΔ για την παραχώρηση μέρους της Ακτής Καλαμίτσας

image_print

Θετικές εξελίξεις καταγράφονται για την Ακτή Καλαμίτσας, καθώς έγινε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η υπογραφή από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) για την παραχώρηση μέρους της ακτής.

Η είδηση ανακοινώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κηπούπολης–Καλαμίτσας στην παραλία, παρουσία κατοίκων και φίλων της περιοχής. Η ανακοίνωση έγινε δεκτή με ιδιαίτερη ικανοποίηση από τους παρευρισκόμενους, καθώς πρόκειται για μια εξέλιξη που αναμενόταν εδώ και καιρό.

Η παραχώρηση μέρους της Ακτής Καλαμίτσας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, καθώς δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αξιοποίηση και την καλύτερη διαχείριση ενός από τους πιο δημοφιλείς παραθαλάσσιους χώρους της Καβάλας. Οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν άμεσα, με στόχο την αναβάθμιση της ακτής προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en