Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

86η ΔΕΘ | Άνοιξε τις πύλες της – Κλέβει τις εντυπώσεις το περίπτερο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε σήμερα η 86η ΔΕΘ στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, καθώς το ενδιαφέρον για τη διοργάνωση αποδεικνύεται μεγάλο από την πρώτη κιόλας ημέρα.  

Τις εντυπώσεις κλέβει ήδη το περίπτερο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Τιμώμενης Χώρας της 86ης ΔΕΘ, με τον ιδιαίτερο συνδυασμό του παραδοσιακού και του σύγχρονου προσώπου της, όπου οι αραβικοί χοροί και οι μουσικές της Ανατολής «συναντούν» επιχειρήσεις διεθνούς βεληνεκούς από στρατηγικούς τομείς της οικονομίας. Με μια αντιπροσωπεία 65 επιχειρήσεων και φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και 400 συνολικά ατόμων, της οποίας επικεφαλής είναι ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, Abdulla bin Touq Al Mari, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν αναπτυχθεί σε έναν χώρο που ξεπερνά τα 4.500 τ.μ. (περίπτερο 13). Πόλος έλξης, μεταξύ άλλων, έγιναν και τα βασιλικά γεράκια, σύμβολα της χώρας, με τα οποία έσπευσαν να φωτογραφηθούν οι πρώτοι επισκέπτες.

Ένα ακόμα περίπτερο που εντυπωσιάζει τόσο με το εκθεσιακό και αισθητικό του αποτύπωμα όσο και με τη συγκινησιακή του φόρτιση είναι το 6, όπου έχει αναπτυχθεί το Επετειακό Αφιέρωμα 1922-2022: 100 Χρόνια Μνήμης. Το αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή αποτελείται από δύο μοναδικές και συνεχόμενες ενότητες: το οπτικοακουστικό αφιέρωμα της ΔΕΘ-Helexpo σε συνδιοργάνωση με την ΚΕΔΕ, «Aιών …εν Ιωνία, Θράκη και Πόντω», που αποτελεί προϊόν συνεργασίας με το Δίκτυο Πόλεων με Κοινότητες απογόνων Ελλήνων της καθ΄ ημάς Ανατολής και προβάλλει με διαδραστικό τρόπο το ιστορικό αφήγημα της προσφυγικής ροής των Ελλήνων από τη Μικρά Ασία, τη Θράκη και τον Πόντο. Επίσης, από την Περιοδική έκθεση του Δήμου Θεσσαλονίκης: «1922-2022: Κύματα προσφυγιάς-Κράματα μνήμης» που τιμά την επέτειο των 100 χρόνων από τα δραματικά γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής με μια συλλογή κειμηλίων, αρχειακού και φωτογραφικού υλικού με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Τραυματισμός οδηγού δικύκλου στην Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού στην Καβάλα

Τραυματίστηκε ελαφριά ένας οδηγός δικύκλου το απόγευμα της Μ. Δευτέρας στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού μπροστά από το Παλιό Νοσοκομείο της Καβάλας.

Ο οδηγός του δικύκλου έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να βρεθεί στο οδόστρωμα.

Στο σημείο μετέβη ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αυτοκίνητο “τυλίχτηκε” στις φλόγες στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Ξάνθης

Στις φλόγες τυλίχθηκε ένα αυτοκίνητο το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του χωριού Πέρνη του δήμου Νέστου στο νομό Καβάλας.

Στο σημείο έσπευσε με έξι πυροσβέστες με δύο υδροφόρα οχήματα.

Ο οδηγός είναι σε καλή κατάσταση.

Φωτογραφία proini

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος τα προβλήματα με την αρχαιλογία – Συνεχίζονται τα έργα στον Άγιο Νικόλαο

Προβλήματα με την αρχαιολογία ήθελαν την περασμένη εβδομάδα καθυστέρηση στα έργα που διενεργούνται στα στενά του Αγίου Νικολαου με την παράταση τους για μετά το Πάσχα.

Ωστόσο η έγκριση παρθηκε σύντομα με τα έργα να μπαίνουν και πάλι σε ρυθμό, ενώ ήδη πολλά κομμάτια έχουν ολοκληρωθεί μένοντας το μπάζωμα και οι τελικές λεπτομέρειες.

Στο μεταξύ εκτελούνται εργασίες από τη ΔΕΥΑ  Καβάλας σε λίγα μόνο ακόμη σημεία ενώ αισιοδοξία υπάρχει από τους αρμόδιους φορείς για την λήξη των έργων το συντομότερο δυνατό

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en