ΓΥΝΑΙΚΑ

8 Μαρτίου | Για τις Γυναίκες που δίνουν τη δική τους μάχη

«Όσο η γυναίκα θα έχει κατώτερη θέση απ’ τον άνδρα στην κοινωνία, η ανθρωπότητα θα φωτίζεται απ’ το μισό ήλιο».

Αυτή η φράση έρχεται πρώτη στο μυαλό μου κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, όπως καθιερώθηκε πριν από 40 χρόνια από τον ΟΗΕ για να θυμίζει σε όλους τις γυναίκες που μάχονται για να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Ποια είναι όμως η ανάγκη που γέννησε αυτή την ιστορία και πώς μετουσιώνεται στη σύγχρονη εποχή και τη σύγχρονη γυναίκα; Ποια μάχη κρύβεται πίσω από μία ημερομηνία και ποιους αγώνες αντιπροσωπεύει σήμερα;

Στις 8 Μαρτίου 1857 στη Νέα Υόρκη των μεταναστών που επιβίωναν κάτω από δύσκολες συνθήκες οι γυναίκες που εργάζονταν σε μία κλωστοϋφαντουργία κατεβαίνουν στο δρόμο για να διεκδικήσουν ασφαλέστερες και πιο αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Με την κίνησή τους αυτή προσπάθησαν να χειραφετηθούν, να πετύχουν ισότιμους μισθούς και καλύτερα ωράρια. Αυτό είναι το νόημα και η ουσία αυτής της ημέρας: Ο αγώνας για μία καλύτερη μέρα και βλέποντάς το αλληγορικά στη σύγχρονη δυτική κοινωνία αντιπροσωπεύει όλες τις γυναίκες που δίνουν σημαντικές μάχες, όπως αυτή με το γυναικείο καρκίνο.

Με μακροχρόνιες θεραπείες και μέσω ενός δημοσίου συστήματος που και αυτό ασθενεί, οι γυναίκες ασθενείς με καρκίνο διεκδικούν με όποιο μέσο μπορούν περισσότερη ζωή και αξιοπρέπεια. Και στον αγώνα αυτό πρέπει να αναζητήσουν «συμμάχους» που θα τους δώσουν πρόσβαση σε πιο ασφαλή και αποτελεσματικά όπλα.

Και αυτό μπορεί να γίνει μέσα από καλά σχεδιασμένα προγράμματα για τη νοσηλεία και τη φροντίδα τους. Προγράμματα που αγκαλιάζουν όλες τις γυναίκες που προνοούν και προλαμβάνουν αλλά και αυτές που ήδη παλεύουν με τη νόσο του καρκίνου, όπως το WiseAct.

Το WiseAct δημιουργήθηκε από την Daedalus Life Insurance & Reinsurance Brokers και αποσκοπεί κατά κύριο λόγο στην αντιμετώπιση της επάρατης νόσου, καλύπτοντας με το ίδιο ασφάλιστρο όλες τις ηλικίες. Παρέχει 100% κάλυψη, χωρίς τη συμμετοχή ταμείου και είναι το πρώτο πρόγραμμα που καλύπτει γυναίκες που νοσούν. Ταυτόχρονα δίνει και πρόσθετες παροχές για εξετάσεις σε όλες τις ιατρικές ειδικότητες και άμεση πρόσβαση στα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσηλευτήρια οπότε και βοηθά στην πρόληψη που είναι η βάση για την έγκαιρη θεραπευτική παρέμβαση της ιατρικής επιστήμης.

Για τη σύγχρονη γυναίκα, που δεν σταματά να διεκδικεί το δικαίωμά της στη ζωή η Daedalus δημιούργησε ένα καινοτόμο ως προς τις καλύψεις του ασφαλιστικό πρόγραμμα, που μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στην προστασία της ζωής της και την αντιμετώπιση του γυναικείου καρκίνου.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version