ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

8 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις καπνοπαραγωγών της ΑΜΘ

Το ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ θα δοθεί ως αποζημίωση για τους καπνοπαραγωγούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με θέμα την ενεργοποίηση της ενίσχυσης De minimis για τους καπνοπαραγωγούς που επλήγησαν από τη φετινή καταστροφική χρονιά για τον καπνό.

Στη σύσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τους συνεργάτες του, συμμετείχαν οι Βουλευτές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Πανελλήνια Διεπαγγελματική Οργάνωση Ακατέργαστου Καπνού καθώς και εκπρόσωποι παραγωγών.

Όπως τονίσθηκε, τα 8 εκ. ευρώ θα δοθούν ως αποζημίωση στους παραγωγούς σε όλη την περιοχή. Συγκεκριμένα, στην Θράκη αλλά και στην Καβάλα, όπου η ζημιά έφτασε το 55% της συνολικής παραγωγής, οι αγρότες θα ενισχυθούν με 100 ευρώ ανά στρέμμα, ενώ στις Σέρρες και στη Δράμα, όπου η ζημιά αποτελεί το 35%, οι αγρότες θα ενισχυθούν με 65 ευρώ ανά στρέμμα.

«Η ενίσχυση αυτή δεν αποτελεί αναπλήρωση του συνολικού εισοδήματος των παραγωγών, αλλά έμπρακτη ενίσχυση ώστε να μπορέσουν οι αγρότες να ξεπεράσουν την τρέχουσα, εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Η αλυσίδα παραγωγής του καπνού για ολόκληρη την περιοχή της Θράκης είναι εξαιρετικά σημαντική και για αυτό με κάθε τρόπο οφείλουμε να συμβάλλουμε έμπρακτα στη στήριξη της, την ενίσχυση των παραγωγών και την εξέλιξη της» ανέφερε σε σχόλιό της η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version