Quantcast
Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο «χάρτης» των πληρωμών e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ την εβδομάδα 4 έως 8 Μαρτίου | Δικαιούχοι και ποσά

Χιλιάδες δικαιούχοι πάνε ταμείο την εβδομάδα από σήμερα 4 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 8 του μήνα, καθώς καταβάλλονται μια σειρά από επιδόματα και παροχές. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, κατά την περίοδο 4 έως 8 Μαρτίου, e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ θα καταβάλλουν 108.531.973 ευρώ σε 111.173 δικαιούχους.

Πιο αναλυτικά,

Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

  • Από τις 4 έως 8 Μαρτίου θα καταβληθούν 28.600.000 ευρώ σε 1.130 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.
  • Στις 4 Μαρτίου θα καταβληθούν 312.080 ευρώ σε 438 δικαιούχους για την πληρωμή παροχών τ.ΤΑΥΤΕΚΩ.
  • Στις 6 Μαρτίου θα καταβληθούν 10.919.893 ευρώ σε 27.425 δικαιούχους για την πληρωμή επιδομάτων Μητρότητας, Κυοφορίας, Ασθενείας, Ατυχήματος, Έξοδα Κηδείας.

Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

  • 33 εκατ. ευρώ σε 60.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.
  • 20 εκατ. ευρώ σε 21.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.
  • 15 εκατ. ευρώ σε 180 δικαιούχους του προγράμματος «Σπίτι μου».
  • 700.000 ευρώ σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Πηγή: Newsbeast.gr

Click to comment

Απάντηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσάπαλος: Η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στις παραλίες

Σε συνέντευξη στο enanews.gr, ο Όμηρος Τσάπαλος, εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, μιλάει για τις τρέχουσες εξελίξεις και τα νέα νομοσχέδια που επηρεάζουν τους πολίτες.

Η συζήτηση επικεντρώνεται στις καταγγελίες για τις παραλίες λόγω του νέου νομοσχεδίου, τον νέο νόμο για τα ανασφάλιστα οχήματα, καθώς και τις αλλαγές στις φετινές φορολογικές δηλώσεις. Ακολουθεί η συνέντευξη:

Δημοσιογράφος: Καλησπέρα σας κ. Τσάπαλε, ευχαριστούμε που είστε μαζί μας σήμερα. Θα ήθελα να ξεκινήσουμε με το θέμα που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, τις καταγγελίες για τις παραλίες λόγω του νέου νομοσχεδίου. Ποια είναι η θέση του Υπουργείου Οικονομικών;

Όμηρος Τσάπαλος: Καλησπέρα σας. Το νέο νομοσχέδιο στοχεύει στη βελτίωση της διαχείρισης των παραλιών μας, λαμβάνοντας υπόψη τόσο την προστασία του περιβάλλοντος όσο και την ανάγκη για οργανωμένες παραλίες που εξυπηρετούν τους πολίτες και τους τουρίστες. Κατανοούμε τις ανησυχίες των πολιτών και είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο για να εξασφαλίσουμε ότι οι αλλαγές θα είναι προς όφελος όλων.

Δημοσιογράφος: Ποιες είναι οι κύριες αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο;

Όμηρος Τσάπαλος: Οι κύριες αλλαγές αφορούν τη ρύθμιση της εκμετάλλευσης των παραλιών, τη διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης για όλους, και την αυστηροποίηση των κανόνων για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτές. Θέλουμε να πετύχουμε μία ισορροπία μεταξύ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της ανάγκης για τουριστική ανάπτυξη. Ήδη έχουν γίνει πάνω από 9.000 καταγγελίες πολιτών.

Δημοσιογράφος: Ας περάσουμε τώρα στο θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων. Τι αλλάζει με το νέο νόμο;

Όμηρος Τσάπαλος: Ο νέος νόμος για τα ανασφάλιστα οχήματα έχει ως στόχο να μειώσει τον αριθμό των οχημάτων που κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση, κάτι που αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν αυστηρότερους ελέγχους και μεγαλύτερα πρόστιμα για όσους παραβιάζουν το νόμο.

Δημοσιογράφος: Πώς θα επιτυγχάνεται ο έλεγχος των ανασφάλιστων οχημάτων;

Όμηρος Τσάπαλος: Η αστυνομία και οι αρμόδιες αρχές θα έχουν στη διάθεσή τους σύγχρονα τεχνολογικά μέσα για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, όπως η χρήση συστημάτων αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων. Επίσης, θα υπάρχει τακτικός έλεγχος μέσω των στοιχείων που τηρούνται στα κεντρικά μητρώα των ασφαλιστικών εταιρειών.

Δημοσιογράφος: Τι γίνεται με τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα; Θα υπάρξουν αυξήσεις;

Όμηρος Τσάπαλος: Ναι, τα πρόστιμα θα αυξηθούν για να λειτουργήσουν αποτρεπτικά. Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να τηρούν τις υποχρεώσεις τους και να διασφαλίζουμε την προστασία όλων όσων κυκλοφορούν στους δρόμους.

Δημοσιογράφος: Τέλος, ας μιλήσουμε για τις φορολογικές δηλώσεις. Ποιες είναι οι φετινές αλλαγές που πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες;

Όμηρος Τσάπαλος: Οι φετινές αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις αφορούν κυρίως στη διαδικασία υποβολής και στις διευκολύνσεις που παρέχονται στους φορολογούμενους. Έχουμε βελτιώσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα, ώστε να είναι πιο φιλική προς τον χρήστη και να επιτρέπει την υποβολή της δήλωσης με ευκολία και ασφάλεια.

Δημοσιογράφος: Υπάρχουν νέες προθεσμίες ή ευνοϊκές ρυθμίσεις για οφειλές;

Όμηρος Τσάπαλος: Ναι, έχουμε επεκτείνει τις προθεσμίες υποβολής για να δώσουμε περισσότερο χρόνο στους πολίτες να προετοιμάσουν τις δηλώσεις τους. Επιπλέον, έχουν θεσπιστεί ευνοϊκές ρυθμίσεις για την εξόφληση οφειλών σε δόσεις, ώστε να μειωθεί το οικονομικό βάρος για τους φορολογούμενους. Επίσης αν οι λογιστές συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό, δεν νομίζω ότι χρειάζεται καμία παράταση

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Οι δυνατότητες ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής Σερρών – Δράμας – Καβάλας, στο επίκεντρο του «1ου Amphipolis Forum»

Με σημαντικές παρουσίες από το χώρο της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης και του επιχειρείν και με εξαιρετικές τοποθετήσεις σε σχέση με τις υποδομές, τον τουρισμό, τις επενδύσεις και συνολικά τις αναπτυξιακές προοπτικές στην ευρύτερη περιοχή, ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ, Παρασκευή 12 Ιουλίου, το 1 ο Amphipolis Forum, στους εξωτερικούς χώρους του Συνεδριακού Κέντρου Αμφίπολης.

Το 1ο Amphipolis Forum πραγματοποιήθηκε από την Kourtidis Group σε συνεργασία με τον Δήμο Αμφίπολης, υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και των Επιμελητηρίων Σερρών, Δράμας και Καβάλας.

Στην έναρξη του forum προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό και προβολή μηνύματος του Πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για το Forum που «γεννιέται» σήμερα σε έναν τόπο με πολλούς συμβολισμούς. Το 1ο Αναπτυξιακό, Επιχειρηματικό και Οικονομικό «Amphipolis Forum», διεξάγεται στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Αμφίπολης και πραγματοποιείται με φόντο τον περίφημο αρχαιολογικό χώρο. Έναν χώρο που «βγήκε» στο φως από τα σπλάχνα της γης της Μακεδονίας, αποκαλύπτοντας μοναδικούς θησαυρούς, που συνθέτει ακόμη και σήμερα ένα απαράμιλλο μωσαϊκό της ελληνικής ιστορίας» τόνισε στο γραπτό μήνυμά του ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και -μεταξύ άλλων, επισήμανε: «Εύχομαι ο θρυλικός αυτός τόπος να συνεχίσει να σηματοδοτεί -όχι μόνο την κληρονομιά του παρελθόντος που κουβαλά, αλλά και τις επιχειρηματικές επιτυχίες του σήμερα και τις αναπτυξιακές προοπτικές του αύριο. Είχα την τιμή να διαπιστώσω και προσωπικά ως πρωθυπουργός, ότι είναι ένας ευλογημένος και πανέμορφος τόπος. Με υπέροχους και φιλόξενους κατοίκους, ξεχωριστούς τουριστικούς θησαυρούς και σωστούς επιχειρηματίες που αγαπούν την πατρίδα τους και επενδύουν σημαντικά στην περιοχή. Ήδη, με αυτά τα δεδομένα, το μέλλον της διαφαίνεται λαμπρό».

Έναρξη εργασιών από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκο Παναγιωτόπουλο

Τις εργασίες του 1 ου Amphipolis Forum κήρυξε, παρουσία πολυπληθούς ακροατηρίου, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκος Παναγιωτόπουλος.
«Μεγάλη τιμή και χαρά για μένα προσωπικά να βρίσκομαι εδώ, σήμερα, ανάμεσά σας, στην Ιστορική Ανατολική Μακεδονία, κάτω από το βλέμμα του Λέοντα της Αμφιπόλεως, ο οποίος, αν και καθήμενος, δεν αναπαύεται, αλλά επιτηρεί, ως αιώνιος φρουρός και αυτό το κομμάτι της Ελλάδας, αυτό το κομμάτι της μακεδονικής γης» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Επιπλέον αναφέρθηκε πέρα από τον Τύμβο Καστά και σε άλλα μνημεία όπως ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, το Βαπτιστήριο της Λυδίας της Φιλιππισίας και σε άλλα χαρακτηριστικά της περιοχής, που εγγυώνται μία σταθερή αναπτυξιακή πορεία στο μέλλον, ως «τοπωνύμια παγκόσμιας εμβέλειας» και πρόσθεσε:

«Είναι σημαντικό όμως και το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει, από αυτούς τους επιχειρηματίες που εξετάζουν την αναπτυξιακή δραστηριότητά τους στη Βόρεια Ελλάδα.

Στόχος του φόρουμ είναι να παρουσιάσει και να παρουσιαστεί η γνώση εκείνη και όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, οι οποίες μέσα από τη συνεργασία θα μπορούν να μετεξελιχθούν σε ουσιαστική ανάπτυξη περιοχής, στηριζόμενη στα πολλά συγκριτικά της πλεονεκτήματα».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Κώστας Γκιουλέκας. «Όταν είναι κανείς εδώ αισθάνεται δέος, γιατί είναι πλάι σε ένα τόπο πάρα πολύ φορτισμένο, ένα από τα ορμητήρια του μεγαλύτερου Έλληνα όλων των εποχών, του μεγαλύτερου στρατηλάτη όλων των εποχών και του μεγαλύτερου εκπολιτιστή όλων των εποχών, του Μεγάλου Αλεξάνδρου» είπε ο κ. Γκιουλέκας και συνέχισε: « Η Μακεδονία όμως δεν έχει μόνο ένα ένδοξο παρελθόν έχει ένα πολύ σημαντικό παρόν και έχει ένα πολύ σημαντικό μέλλον. Και σήμερα ο δήμος Αμφίπολης, κύριε δήμαρχε, κ. Φραστανλή και κύριε πρόεδρε του Ομίλου Κουρτίδη, κ. Νίκο Κουρτίδη, αποδεικνύουν πραγματικά πόσες δυνάμεις κρύβει αυτός ο τόπος».

Ο Δήμαρχος Αμφίπολης Στέργιος Φραστανλής, υπογράμμισε την ανεπιφύλακτη και ένθερμη υποστήριξή του στο 1 ο Amphipolis Forum και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτό θα εξελιχθεί σε σημαντικό θεσμό τα επόμενα χρόνια, γιατί -όπως είπε- η περιοχή έχει σπάνιο φυσικό κάλλος και ξεχωριστό ιστορικό, πολιτιστικό απόθεμα.

«Η γη του μυθικού Ορφέα, του βασιλιά Φιλίππου και του Μέγα Αλέξανδρου. Γενέτειρα του δικού μας, του αείμνηστου Προέδρου Κωνσταντίνου Καραμανλή. Σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών. Μοναδικός συνδυασμός βουνού και θάλασσας. Παραδοσιακών χωριών και παραθεριστικών οικισμών. Του σπουδαίου αρχαιολογικού χώρου όπου βρισκόμαστε με το Μουσείο Αμφίπολης και τον Τύμβο Καστά, που ευελπιστούμε να καταστεί κορυφαίος τουριστικός προορισμός τα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές, δεσμευόμαστε ότι ο δήμος θα στηρίξει ενεργά τέτοιες πρωτοβουλίες».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν, ο Πρόεδρος της Kourtidis Group Νίκος Κουρτίδης και η Αντιπρόεδρος της Kourtidis Group Κωνσταντίνα Δημητρόβα, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Σερρών Θανάσης Μαλλιαράς, ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας.

Το 1ο Amfipolis Forum ανέδειξε θέματα ανάπτυξης με φόντο τις υποδομές, τις επενδύσεις και τον τουρισμό

Σε τρεις θεματικές ενότητες, σπουδαίοι ομιλητές, εισηγητές και συντονιστές, προσέγγισαν και ανέπτυξαν όλα τα ζητήματα ανάπτυξης της ευρύτερης παραλιακής περιοχής από τον Στρυμονικό κόλπο μέχρι και τη Θάσο, καθώς και συνολικά των περιοχών των νομών Σερρών, Καβάλας και Δράμας. Οι σημαντικές εξελίξεις και τα νέα δεδομένα από τον Τουρισμό, τις Επενδύσεις και τις Υποδομές, αποτέλεσαν τα βασικά θέματα γύρω από τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής.

Στην πρώτη ενότητα με τίτλο «Υποδομές», στα έργα και στους σχεδιασμούς για την ευρύτερη περιοχή αναφέρθηκαν ο Υφυπουργός υποδομών Νίκος Ταχιάος, ο Υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο Ceo Egnatia Aviation Γεώργιος Ζωγραφάκης και η Επικεφαλής Στρατηγικής Ανάπτυξης Υδατοδρομίων Grecian Air Seaplanes Μαρία Τόκτωρ.

Ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος ανέφερε ότι «έργα προφανώς μπορούν να γίνουν με μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων» και για το δρόμο Δράμας – Αμφίπολης, ανέφερε: «Εγώ βλέπω ότι πολύ σύντομα μπορεί να συμβασιοποιηθεί, είναι ένα έργο το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε δημοπράτηση, είναι σε διαγωνιστική διαδικασία. Στις 24, 25 και 26 Ιουλίου βρίσκεται σε εξέλιξη η Β-1 φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου. Είναι ένα ΣΔΙΤ της τάξης των 250 εκατομμυρίων, είναι ένα έργο, το οποίο σίγουρα θα αλλάξει την περιοχή και το οποίο περιμένουμε ότι θα φτάσει στο στάδιο της συμβασιοποίησης μέσα στο 2025».

Για τον δρόμο Σέρρες – Δράμα – Καβάλα, ο κ. Ταχιάος είπε ότι «ένα κομμάτι έχει δημοπρατηθεί και τα άλλα ωριμάζουν».  «Η μεγάλη αλλαγή που θα δούμε στον τόπο για τη
χώρα θα είναι η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού. Η Εγνατία -όπως ξέρετε, παραχωρείται σε ιδιώτη, έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση και εντός του καλοκαιριού θα περάσει από τη Βουλή η κύρωσή της» συμπλήρωσε ο κ. Ταχιάος.

Ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος σημείωσε ότι χρειάζεται περισσότερο ιατρικό προσωπικό τους μήνες αιχμής και πρόσθεσε: «Ο μετακινούμενος πληθυσμός δεν έχει τις ίδιες υγειονομικές ανάγκες που έχει ο μόνιμος πληθυσμός», λέγοντας ότι συνήθως προκύπτουν ελαφρά, συνήθως ορθοπεδικής φύσεως περιστατικά και «εκείνο το οποίο χρειάζεται στην περιοχή είναι μεγάλη ένταση ιατρικού προσωπικού». Ο κ. Βαρτζόπουλος υπογράμμισε ότι όταν προκύψει ένα μεγάλο ατύχημα και που θα χρειαστεί η μεταφορά στο νοσοκομείο, τότε χρειάζεται καλή οδική πρόσβαση, ώστε να εξυπηρετηθεί ο ασθενής.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γεώργιος Γεωργαντάς υπογράμμισε τη σημασία που έχει η συμβολή και άλλων παραγωγικών δραστηριοτήτων γύρω από τον τουρισμό. «Πρέπει τα αγαθά και οι υπηρεσίες που συνδέονται με τον τουρισμό να διαχυθούν στην περιοχή για να μπορέσει και η περιοχή να αγκαλιάσει την τουριστική ανάπτυξη». Ο κ. Γεωργαντάς συνέστησε τα ξενοδοχεία να αγοράζουν -εάν υπάρχει δυνατότητα, τοπικά προϊόντα ώστε και οι παραγωγοί να συμμετέχουν και να ενθαρρύνουν την τουριστική ανάπτυξη.

Κατά τη συζήτηση επισημάνθηκε η μεγάλη δυνατότητα της περιοχής να αναπτύξει καλύτερες αεροπορικές συνδέσεις, καθώς βρίσκεται κοντά σε ξένες πρωτεύουσες, τα τέλη στάθμευσης στα τοπικά αεροδρόμια είναι πιο προσιτά, η προοπτική να γίνουν υδατοδρόμια, να χρησιμοποιηθούν υδροπλάνα, κ.α.

Ξεχωριστή από κάθε άποψη στο τέλος της ενότητας ήταν η εισήγηση, με θέμα: «Τύμβος Καστά: Το εμβληματικό Μακεδονικό μνημείο, σε απόσταση αναπνοής», από τον Αρχιτέκτωνα Μηχανικό και Προϊστάμενο Τμήματος Μελετών της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, Δόκτωρ Μιχάλη Λεφαντζή. «Έχω κάνει τετράωρες ομιλίες σε όλο τον πλανήτη, έχω κάνει πάνω από σαράντα ομιλίες για τον Τύμβο Καστά και την αρχιτεκτονική του, είναι η πρώτη φορά που μιλάω για τον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη και ευχαριστώ πολύ την Αμφίπολη για αυτό» είπε ο κ. Λεφαντζής, απευθυνόμενος προς τους διοργανωτές και προς το κοινό και πρόσθεσε: «Σας ζητάμε από το υπουργείο Πολιτισμού, να το αγαπάτε το μνημείο!».

Στη δεύτερη ενότητα με τίτλο «Τουρισμός», στην τουριστική ανάπτυξη και αξιοποίηση αναφέρθηκαν ο Αντιπρόεδρος Βουλής των Ελλήνων Γεώργιος Γεωργαντάς, το στέλεχος της Costa Navarino Γιώργος Χατζηιωσήφ, ο εκτελεστικός διευθυντής του SETE Αλέξανδρος Θάνος, η Senior Consultant Convention Bureau Ελένη Σωτηρίου και η εκπρόσωπος της So Fine Τόνια Φουσέκη.

Στην τρίτη ενότητα με τίτλο «Επενδύσεις», τις αναπτυξιακές δυνατότητες και την ανοδική τάση προσέλκυσης επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό επεσήμαναν ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικών Επενδύσεων Enterprise Greece Άκης Σκλάβος, ο Senior Director Επιχειρηματικών Κέντρων Β. Ελλάδος της Τράπεζας Πειραιώς Ανδρέας Δημητριάδης, ο CPA Επικεφαλής Βορείου Ελλάδος Grant Thornton Χρήστος Βαργιεμεζής, ο CPA Επικεφαλής Συμβουλευτικού Τμήματος Βορείου Ελλάδος Grant Thornton Απόστολος Μπουζάνης, η Co- Founder & Chief Executive Officer Elastic Ρία Βογιατζή – Ξένου και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Θάσου Γιάννης Μαρκιανός.

Στόχος του 1 ου Amphipolis Forum ήταν να «ενώσει» αναπτυξιακά τις δύο περιφέρειες (Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης) και τις τέσσερεις περιφερειακές ενότητες (Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καβάλα και Δράμα), οι οποίες αλληλεπιδρούν, με αμοιβαία οφέλη, η μεγιστοποίηση των οποίων -όπως διαφάνηκε στο συνέδριο, είναι εντός των δυνατοτήτων και των προοπτικών της ευρύτερης περιοχής.

Βασική επιδίωξη του forum ήταν η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και οι προοπτικές ανάπτυξης, μέσα από την αξιοποίηση κάθε ξεχωριστής δυνατότητας, καθώς και οι ευκαιρίες σημαντικής δυναμικής και ανάπτυξης μέσα από τον τουρισμό, μέσα από τις επενδύσεις και από την αξιοποίηση των υποδομών.

Το «Amphipolis Forum» φιλοδοξεί και τα επόμενα χρόνια να συνεχίσει να προβάλλει αυτές τις δυνατότητες και τις αναπτυξιακές προοπτικές, ως θεσμός που αναδεικνύει και συνδέει τα εξαιρετικά δεδομένα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα με τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες και με τις στρατηγικές επιλογές του αναπτυξιακού μέλλοντος της ευρύτερης περιοχής.

Χαιρετισμός προέδρου «Kourtidis Group», Ν. Κουρτίδη – «The Great» το όνομα της εμβληματικής επένδυσης του Ομίλου Ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία του Forum για τις εξαιρετικές εισηγήσεις σε τρεις ενότητες υποδομές, τουρισμό, επενδύσεις, έκανε στο χαιρετισμό του ο «οικοδεσπότης» της διοργάνωσης και πρόεδρος της «Kourtidis Group», Νίκος Κουρτίδης.

«Σήμερα, χάρη στην παρουσία των τόσο σημαντικών ομιλητών, αισθάνομαι ότι η Ελλάδα στρέφει και πάλι το βλέμμα της στην Αμφίπολη και είναι σημαντικό αυτό» τόνισε ο Νίκος Κουρτίδης, επισημαίνοντας ότι «ο στόχος του συνεδρίου είναι φιλόδοξος, αλλά και απολύτως εφικτός», δηλαδή, η ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, «ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο από τον Στρυμονικό Κόλπο έως και τη Θάσο, καθώς και τους νομούς Σερρών, Καβάλας και Δράμας».

Ο κ. Κουρτίδης τόνισε ότι η περιοχή διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις να μετατραπεί σε «σημαντικό πόλο ανάπτυξης», λέγοντας χαρακτηριστικά : «Το μέλλον των παιδιών μας
είναι στα δικά μας χέρια και η σωστή ώρα είναι τώρα». «Ταξιδεύουμε, όλοι, συχνά και επισκεπτόμαστε ορισμένους από τους κορυφαίους προορισμούς του κόσμου. Θα μου επιτρέψετε να το πω όπως το αισθάνομαι. Ναι, δεν υστερούμε από πολλούς κορυφαίους προορισμούς! Ήδη κάναμε τα αποφασιστικά βήματα» συνέχισε ο κ. Κουρτίδης και πρόσθεσε :

«Το Project Alexandrou Chora είναι σε πλήρη εξέλιξη και στην τελική φάση του επανασχεδιασμού όλες οι ενότητές του. Όπως γνωρίζετε, θα είναι κάτω από την ομπρέλα ενός κορυφαίου παγκόσμιου Brand και έχω επιλέξει σήμερα για πρώτη φορά, εδώ σ αυτή την συνάντηση, να κάνουμε την αποκάλυψη του ονόματος του Ξενοδοχειακού συγκροτήματος: «The Great».

«Πρέπει όμως, να μην σταματήσουμε να επενδύουμε σε σύγχρονες τουριστικές εγκαταστάσεις, στην καινοτομία και ταυτόχρονα, να συνεχίσουμε να προωθούμε τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη που σέβεται το περιβάλλον και την τοπική κουλτούρα. Θα επαναλάβω την φράση. Με σεβασμό στο περιβάλλον, ναι, έργα με σεβασμό στο μέλλον τον παιδιών μας» συμπλήρωσε ο κ. Κουρτίδης.

Χαιρετισμός αντιπροέδρου «Kourtidis Group», K. Δημητρόβα

Την ικανοποίησή της για τη «δικαίωση» της επιλογής του Ομίλου, να επενδύσει σε δύσκολους καιρούς στη περιοχή και την βεβαιότητα της ότι το μέλλον θα είναι ακόμη πιο ελπιδοφόρο, επεσήμανε η αντιπρόεδρος της Kourtidis Group, Κωνσταντίνα Δημητρόβα.

«Ήταν στρατηγική επιλογή να δραστηριοποιηθεί ο όμιλος στην ευρύτερη περιοχή, ενάντια σε σειρήνες που ηχούσαν έντονα και με πίεση να προχωρήσουμε σε εύκολα άλματα, σε περιοχές πιο “λαμπερές” και πιο προβεβλημένες» είπε η κ. Δημητρόβα και πρόσθεσε: «Για εμάς δεν υπήρξε καν δίλημμα. Η επιλογή μας ήταν αυτά τα παράλια, η Θάσος και οι νομοί Σερρών, Δράμας και Καβάλας».

Η κ. Δημητρόβα υπογράμμισε ότι ο Όμιλος έχει βάλει τη «σφραγίδα» του στην εξέλιξη της περιοχής, η οποία «μπαίνει εμφατικά στον τουριστικό και επενδυτικό χάρτη της χώρας» καθώς η «καθημερινή τριβή μας με επενδυτές από ολόκληρο τον κόσμο και η ανταπόκρισή τους» αποτελεί «απλά μια επιβεβαίωση ότι οι προοπτικές ανάπτυξης στο μέλλον, είναι απεριόριστες». «Από το 2020 θέσαμε ως όμιλος σε εφαρμογή, ένα φιλόδοξο πλάνο…

Συνολικά μόνο μέσα στο χρόνο βρεθήκαμε σε 12 διαφορετικές χώρες, δημιουργήσαμε σχέσεις εμπιστοσύνης και έχουμε συγκεκριμένα επενδυτικά αποτελέσματα από όλες αυτές τις αγορές του εξωτερικού, κάτι που επιβεβαιώνει ότι αυτή η περιοχή τώρα ξεκινάει, τώρα ανοίγει την αγκαλιά της σε μεγάλους επενδυτές. Στοχεύσαμε και πετύχαμε πραγματικά αποτελέσματα στη Νέα Υόρκη και στο Σαν Φρανσίσκο στην Αμερική, στις Κάννες στη Γαλλία, την Φινλανδία, κ.α.».

Η κα Δημητρόβα υπογράμμισε ότι «η Kourtidis Group δραστηριοποιείται στο Real estate, την Κατασκευή, στις Επενδύσεις και τον Τουρισμό», με την παραγωγική «αλυσίδα» που κινείται γύρω από την συνολική δραστηριότητα του Ομίλου να «έχει πλέον 700 “κρίκους”, δηλαδή 700 οικογένειες» και πρόσθεσε :

«Πέρα από τα ευρωπαϊκά κορυφαία βραβεία, κάπου εκεί στα παγκόσμια συνέδρια real estate (παράδειγμα στο Λας Βέγκας) αναρωτιούνται πού είναι στον χάρτη κάποια γραφεία και κάποιες περιοχές με το όνομα Κάριανη, Τούζλα, Καβάλα και Θάσος, που πλασάρονται στα παγκόσμια βραβεία, ανάμεσα και πάνω από γραφεία της Νέας Υόρκης, του Βερολίνου, του Παρισιού και του Λονδίνου. Όλα αυτά τα στοιχεία οδηγούν σ ένα ασφαλές συμπέρασμα. Δημιουργήσαμε και δημιουργούμε υπεραξία. Επιπλέον, η δυναμική στον Τουρισμό απλά συνηγορεί και επιβεβαιώνει τις αισιόδοξες εκτιμήσεις μας».

Την αυλαία του φόρουμ άνοιξε με εισήγησή του ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Kourtidis Group Γρηγόρης Αβανίδης, αναφερόμενος στους στόχους του συνεδρίου. Συντονιστές της εκδήλωσης και των θεματικών ενοτήτων της ήταν ο διευθυντής της αγγλικής έκδοσης της εφημερίδας «Καθημερινή» Αθανάσιος Έλλις και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης.

Δείτε το ρεπορτάζ του ENA CHANNEL :

Δείτε δηλώσεις φορέων και πολιτικών :

Continue Reading

ΞΑΝΘΗ

Επιτυχημένη εκδήλωση για την Ευφυή Γεωργία από την GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στην Ξάνθη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές εκδηλώσεις για την ευφυή γεωργία στα οπωροκηπευτικά που διοργανώθηκε από την GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024 στην Ξάνθη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε:

Επίσκεψη στον Ακτινιδεώνα Ξάνθης : Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την εφαρμογή πρακτικών ευφυούς γεωργίας και να συζητήσουν με ειδικούς του κλάδου.

Παρουσιάσεις και ανταλλαγή απόψεων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της γεωργίας : Στην τοποθεσία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ξάνθης «Η ΕΝΩΣΗ», πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και ακολούθησε γόνιμη συζήτηση για τις νέες τεχνολογίες και τις προοπτικές που ανοίγονται για τον γεωργικό τομέα. Κύριοι ομιλητές ήταν οι: Νίκος Τσιναρίδης, Διευθυντής του ΑΣ Ξάνθης, Γιώργος Παπαδήμας, Εμπορικός Διευθυντής της NEUROPUBLIC, Ηλίας Παπανικολάου, Υπεύθυνος Πωλήσεων Β. Ελλάδος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, και Γιώργος Χατζηλιάδης, εκπρόσωπος της ΕΑΣ Καβάλας.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα για την προώθηση της ευφυούς γεωργίας στην περιοχή και τη διάδοση των ωφελειών της ψηφιακής τεχνολογίας στον αγροτικό τομέα. Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων επιβεβαιώνουν τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en